嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

香港CD人口?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-20 23:51 發表   * `& u) P) S* A
) L; ?& A* m4 Q

2 j, }: M# q3 q1 `9 D1 @8 U其實真正鍾意CD o既人未必等於真正鍾意影相,
2 v$ {, ~7 P, F# F: j! e佢o地係享受CD o個刻而未必想「流傳於世」囉,   m) Z5 H" E% W% B3 L1 f0 F
同埋我都同某o的校服愛好者交易過,
' `! \) @5 P3 M! |$ Z# g通常都係冇咩點回Post o既人,
% l' S7 j& m6 g. @3 A1 X留得Post o既都有佢自己門路去得到心頭好, # S4 o) x6 _7 a) C
...
. _& Z2 ?& ?! x' ?
不是太認同∼) Q: {3 h; p9 c& B7 @+ E, Q
有d人影左相,係覺得無必要po出來比大家睇,又或者無信心po呢∼
2 W/ u% [# Q7 ~0 G$ O2 q) d6 ~自己收埋睇既大有人在
! A. Q3 \4 z; J, h6 P. ]5 ^去女廁呢∼部份人可能係你所講另有目的
  ?6 O3 v6 M9 d但又不能說是全部喔∼

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我覺得一定有10k 喜歡cd

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 23:58 發表   % y/ o( O: o( n

" V) h0 ^9 Q2 a2 `; ?不是太認同∼
, M( c- Q6 x" |) i4 w; U有d人影左相,係覺得無必要po出來比大家睇,又或者無信心po呢∼# a" i3 w' f: |/ O5 e! |: S
自己收埋睇既大有人在
7 ^$ @9 |: j/ |4 U1 i/ e去女廁呢∼部份人可能係你所講另有目的# B2 A3 z! P: a% \5 E
但又不能說是全部喔∼
  J0 _: e8 K( b

2 {- w" b( ]' D! P. {7 `
5 j# }' b- R! X& J/ @, l係囉
" I; h6 ^- }! P男仔身形比較大隻, 唔係個個都可以似女仔咁slim
8 }2 o- N. W6 |5 }7 B身形唔好o既, 自然未必有信心 post 出黎

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-20 23:55 發表   
2 g1 z4 @2 ^2 Q/ N7 e
" a; W( c# H0 M; d. X) ]" t2 M- K" B. ?" w5 C" T6 `
其實我o既分門別類某程度上都係同我喜好有關
' ]& H  q; m( K" `# }1 B* G我最初都係好中意校服, 第一樣買o既女性衣物都正正係一套校服) |( l  x' M& m$ C  P
所以我開壇時就覺得校服區不可少
) a  Y# l$ ]; Y5 Q6 u+ q. U. C9 F絲襪、內衣、泳衣, 都係我至愛, 仲有引發我內在 CD 傾向o既其他類物 ...
" L2 o) t$ V  K: I8 p
好多cd都係戀物變成
: c4 [* d% d, F" J5 A應該話,cd係一個統稱,真正純cd的人,係佔最少數的
( m: A$ X. |+ m  ?$ r( d0 E$ ~8 S通常都唔係ts傾向,就係tv戀物了
/ [0 N  ^) X" x( i
% x$ A1 ^2 U) `& M2 p- R4 _0 |我好想知m巾點引發出cdtv大大既cd傾向呢 ) o+ N: Z+ ~- `) x* @
無m巾就無今日先cdtv大大@@?
2 A# J0 R% h" a0 }+ W5 {* M6 s6 g, n3 g

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 23:44 發表   
; Z' X8 U# Z. k
- s& D) ^6 A" N9 L7 z. `其實都算既∼" K0 N- j3 k5 c9 G/ l5 e5 i
不過cd要分的話真係可以分好多種,cd係最廣泛既叫法! z( d+ O) x* \
tv/ts/cd/戀物等等都可以統稱cd
* h( M0 h5 c, e, w8 n2 x
9 K1 j5 Z4 V" Q7 l8 n其實點叫法都冇所謂, 即係等同人o地對你o既稱呼之嘛,   t# i& u4 V; u
叫你全名/英文名/花名/匿稱/阿仔/細佬/喂/等等...都得o架,
. x% q5 B2 K3 x只要你知道係叫你咪得囉~~
+ B2 D9 z! B! z3 ]! a' r) A, k6 M0 ^; B3 `. d- r
我自覺得迷戀校服o既人就ok啦~~

我覺得又可以多又可以少,,,,真係我都好想知
add我MSN啦大家

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-20 23:55 發表   
" K2 @' g; V! o+ T% d, p* u) t& s* ~. ^9 s, A  H* c

0 L. l+ _3 w0 J6 I其實我o既分門別類某程度上都係同我喜好有關9 l/ v$ a) t. `/ ^. e+ t5 b) e
我最初都係好中意校服, 第一樣買o既女性衣物都正正係一套校服
9 |: W" @/ b; S' g. O9 b5 d0 @  P所以我開壇時就覺得校服區不可少: v( O# _' Q) U5 J# W
絲襪、內衣、泳衣, 都係我至愛, 仲有引發我內在 CD 傾向o既其他類物 ...
% H/ U* F2 Z: k8 x/ Y  y
( n1 M7 E$ m" c+ a
啱啱諗起, 呢到嘅校服版, 就好似啲玩軍服嘅咁, 呢到屬於實戰派, 戰場版, 屬真正軍用物資, 其他forum只屬民用業餘fashion, 完全不能比
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:02 發表     i) U; W/ F: K& L. @
: ~- t6 ]" P' [$ s7 m

- v2 v( E' j0 u' @( n. E6 \. K8 l其實點叫法都冇所謂, 即係等同人o地對你o既稱呼之嘛,
& v& h6 c3 t. h1 j4 Y2 r叫你全名/英文名/花名/匿稱/阿仔/細佬/喂/等等...都得o架, / Z8 B, e: n3 j, M# _5 W  D
只要你知道係叫你咪得囉~~. n* S/ ?& L' {/ t! j/ D
1 }7 X5 h( y9 K+ ~9 Q6 v, {
我自覺得迷戀校服o既人就ok啦~~
2 {3 k0 ^2 j0 m我又唔係咁諗7 q8 r+ M3 u; u# h+ A
如果人地叫你屎忽鬼或者x街,你會點@@
$ m0 R& p+ A9 I: r1 d* k+ p/ I都係叫你
* {  F; k6 l, \( pcdtstv意義上不同的∼
6 z8 l6 p0 g3 X% d' u( [道理一樣' \4 K, ]: b0 M* X$ i7 U! b
同埋我會唔鐘意人地點睇我6 e6 R! |7 E2 e. D# |8 v: T7 z" E) j
難道要我跟出面犯法變態既cd去比
6 I# p# j; \$ [& G所以我會分得好清楚自己係咩類型& O" l0 M9 t+ w" D8 f* t1 Q& b% y

# [8 |" C7 P" z/ v8 E[ 本帖最後由 心儀 於 2010-6-21 00:08 編輯 ]

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-20 23:47 發表   
( |! q$ ~4 n4 P
' _  j: G# ?# A3 K  K* y- i# d& ~# N, _0 Y- ^
CDROM, 齌索料嘅程况係無辦法, 我睇模型玩具啲forum都係咁. 整整吓就自己變番 CDROM.
' k* e3 M0 D  G2 Z) Y. j5 N: ?! M. s% m  W* _* n3 g
講校服真係只此一家, 睇怕外國同日本都少咁專門, 有嘅都係cosplay服多, 唔係真係著得番學 ...
4 [; j5 o" |3 Y  O3 e2 E6 L
9 Q, h# @2 d: D# k
同埋有咩多人都鍾意香港o既女裝校服, 我真係唔o黎呢度我都唔知, 8 ]* a; c4 E" D
大大話話我諗都>500呀~~; g$ _1 m2 H. b# C; h% B
4 r$ h! Z$ M4 d% g+ b2 ?2 ]
我反而同你相返wor, 由cdrom變o左做transformer,
; O: h" q6 g- o$ Q2 E: ~# R可能因為我收校服o既資訊都係自己搵返o黎, # T! @- A$ {9 e1 B8 ^" n
根本冇點響個板度「抽過水」啦~~

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-20 23:48 發表   
$ |% }: V" ^3 ?, H影相除左係為左留倩影
2 r. n) J2 S# R2 U5 H' u" J仲有最重要就係為左進步+ E4 N4 g( G; m) i% u5 h* L
每次影完睇返, 再同之前比較下5 F' G+ N# V- W
睇下化妝有冇好d, d 衫搭配有冇靚 d* ?2 `6 ?5 W+ ~  |+ i  l& z
從而追求進步" i* i+ `1 H2 r( c
希望自己越黎越似一個女仔# P" `7 A: m; R2 i$ ^0 y* d) A
呢 d 係 CD 變靚 d 心態
8 q2 k+ [1 }; _3 O2 u. R/ z% z/ \5 {
, R+ B" ~( d; ]. Y! R我同壇主o既心態有o的唔同,
* R: s/ C( w9 w& y著校服(P.S. 我淨係對校服有興趣)純粹為o左o個種感覺, ) w2 l; X' q+ m9 S% i  d
其他o既我一概不理, 因為我從來有諗過要做一個「真正學生妹」(正如我o既自述),
+ K+ N4 e1 f7 Q所以我只係會focus on點樣可以收到靚o既校服,
; @6 w& T. C2 w0 c+ O5 N- K3 l而唔係點樣可以CD得好睇囉~~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-21 00:01 發表   9 `# `! h8 U# W9 {% r
( c3 w# L9 Z6 o; s
好多cd都係戀物變成
- }! ~) L, o3 A. R應該話,cd係一個統稱,真正純cd的人,係佔最少數的
+ L3 ~" o" f- @0 }( B; z. |) P4 ~通常都唔係ts傾向,就係tv戀物了
* z' b( k9 Y2 d! j5 s( k0 q6 y  H' _+ `0 w" m! b( s& a
我好想知m巾點引發出cdtv大大既cd傾向呢 5 J" H9 ?% y: [
無m巾就無今日先cdtv大大 ...
& l5 R  u6 t5 a6 b) R8 Y! i5 h$ G9 Q5 W0 y7 G

- o5 a- k- v0 A  m; ?我好似唔知邊個 topic 都講過
! \2 I2 S: N9 }. R( w有次無意中搵到阿媽o既M巾, o個時唔知乜東東就諗住攞黎玩下
4 `0 @6 Q  U3 [6 ^8 f2 @0 ]連月經係咩都唔知, 仲以為係成人尿片1 u' D2 k7 |* K/ T  [* f
之後諗住呢 d 係女人野, 應該用條女人底褲襯返, 就去媽媽個櫃度搵9 T( X* W; X( x
之後又無意中發現到絲襪呢樣咁美好o既野) a/ D" P* d; G  @! |+ \
但係o個時只係貪得意攞黎試穿下, 無實際keep住黎玩
" O  v6 F' d4 }反而係keep住久不久去阿媽個櫃偷 M 巾, 因為覺得個感覺好正(好明顯係戀物)( E2 ]0 N6 ?8 T0 K: k7 P4 f  }
後來有次俾阿爸見到, 佢應該係去左告狀, 之後阿媽就收埋 d M巾o係有鎖o既櫃1 Y% }2 ~; k5 b3 H. b) o/ ~
但係我依然成日趁佢沖涼而阿爸又唔o係屋企o既時候去偷...

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-20 23:55 發表   : p( ?: s% Q$ V% Z

2 ^8 T2 q8 O5 L: W- m, J9 Z* M+ ?" D7 O  h- r
其實我o既分門別類某程度上都係同我喜好有關( ?: q% O0 @7 a. g4 N! j" @2 g
我最初都係好中意校服, 第一樣買o既女性衣物都正正係一套校服3 s/ g5 V1 g# E9 |+ ]' F# [
所以我開壇時就覺得校服區不可少
6 x, g4 ~$ W7 Z$ o, c絲襪、內衣、泳衣, 都係我至愛, 仲有引發我內在 CD 傾向o既其他類物 ...
# `% Q7 S* w% q* f( ^1 L  H

* H. y" y4 P; {! V* [$ {5 ]* L好在壇主都鍾意校服先開呢個板, 如果唔係一定唔會有今日o既「我」~~

我都系好似樓上甘開始架喔,哩家越來越中意

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-21 00:12 發表   4 ?3 @+ S! S# c" g3 P& V

- Z" X1 V5 ]5 J* ?' K* k. |4 R* S: O# l
* {: W. k* d$ F8 W. Y( Z6 X4 l
我好似唔知邊個 topic 都講過0 E5 b( q9 D5 c0 k4 X: n1 }+ y) K  T
有次無意中搵到阿媽o既M巾, o個時唔知乜東東就諗住攞黎玩下
  O0 f  I0 F4 e  G' N: B; J連月經係咩都唔知, 仲以為係成人尿片, S" f! @5 ], V' {
之後諗住呢 d 係女人野, 應該用條女人底褲襯返, 就去媽媽個櫃度搵
! b8 [+ V: h% {3 s3 m之後 ...
: _0 ]; }1 t7 o
果時大慨係幾歲呢
9 n0 L: S# G( }! c/ w& S應該好少人係m巾開頭$ b, Z( h7 p/ y* [4 a

5 k9 b0 @4 V% Y' `- W  _5 @[ 本帖最後由 心儀 於 2010-6-21 00:19 編輯 ]

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:14 發表   5 x: s. T: |: C1 E
7 I( {! ~# q" l* J; T% r

- x* W! i- P4 S3 Y3 z0 I6 ~好在壇主都鍾意校服先開呢個板, 如果唔係一定唔會有今日o既「我」~~
' O/ A5 F# m. j9 a6 ?  H; h

# ]' ?: b# }% Y& \$ [4 l# q不過我而家對校服o既興趣減左好多
' A( ?# `) V! F以前成日都有好多校服想買% z: d/ |1 O* g; w
而家反而想買多 d 普通o既女裝、女鞋

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 00:06 發表   0 c5 f$ B5 [2 t8 w( v( n
' z0 D/ q6 @! n

3 d1 _4 v& ?: S. B3 }同埋有咩多人都鍾意香港o既女裝校服, 我真係唔o黎呢度我都唔知,
/ r' ]$ r, [. P$ R" I大大話話我諗都>500呀~~
( ]& V0 }, j8 d  C4 }7 q# r
* j& p7 h0 o+ P0 c8 s& m5 Z9 F我反而同你相返wor, 由cdrom變o左做transformer,
, q9 J3 c8 c! k$ [/ U, c1 b8 c可能因為我收校服o既資訊都係自己搵返o黎,
  ]1 r: d+ ~7 t! l+ j根本冇點響個板度「 ...
) C6 @: D$ v6 s9 |

/ `8 }3 q( {0 H" w6 C; @" c5 o我就咁, 唔知頭唔知路, CDROM先, 見啲人問嚟問去, 都係嗰啲問題, 自己有經驗, 即管答吓, 越講越多,
( e9 J' I1 O5 e2 a但漸漸無乜人回, 新account又問番嗰啲問題, 卒之收檔, 變番CDROM.....
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-20 23:51 發表   
& j, S0 q9 V+ l& i% K
' n0 j$ K6 h! R# n+ V9 D7 W+ N% V穿女裝入女廁o既根本就係影衰晒o的 CD,
# B  o* V1 Y0 I# e: F7 ~...
$ E# _# a3 o1 z( z

/ v& }9 R7 Q  J* `某一d人真係劣化左cd囉,(好似某電視劇咁),佢地係宣揚左cd,但係係負面個隻囉,- c2 W9 [, N1 R8 Q

( T1 L/ k+ }% z( Y我唔係唔想post相,只不過到而家都未完全信任到互聯網安全,尤其某事件後更加冇意欲,+ W: t8 o) @( l; T$ x
另一方面,正常一個男生真係做唔到女生個種曲線條,同埋好多位點修飾都係破綻,
8 z1 [3 M( K3 w) R/ B我最討厭粒喉核,又突出,又變到把聲低沉...

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-20 23:58 發表   4 \2 G; y3 P+ |6 F/ @3 g

3 E( u2 d- _# ?5 E; Q不是太認同∼
0 S: c  h& r9 K2 a( G有d人影左相,係覺得無必要po出來比大家睇,又或者無信心po呢∼
, d5 E# ~+ ^: b: ]# [自己收埋睇既大有人在
. o# U' [" k9 C6 U" c去女廁呢∼部份人可能係你所講另有目的
6 w' _* k' b8 J9 u3 u但又不能說是全部喔∼
5 Z2 S2 N  D" R+ G/ s$ [* I$ S

; {. L/ Z4 ?. ?0 q$ E: Q某部份人好似心儀姐姐咁講啦, 但係好似我呢o的純戀物咁, 6 y* D0 N- z% Y2 y
就唔會影相show off囉, 覺得影o黎冇必要, 2 Z. i$ g9 f9 M
尤其係網上世界極不安全, 一個「人肉搜尋」咁起晒底, 3 |' `( E# W9 W0 \& ?
太唔健康o勒, 仲危險過現實社會~~: I* L+ t1 g) ?! y: W; x* s

" Y! C; [, F; P% ?& z; g. H: T我除o左響呢個forum積極留言之外, / n2 W5 P, x, X0 N& w
響第二度我除o左收校服, 根本唔會多言,
4 y* d+ k7 {( q. N, R就係怕呢個比現實生活更危險o既「小社會」~~
& t' k* d% |+ O& C& v2 X4 L7 Q
+ ]  u2 _0 C' q) P1 R$ m/ m& g至於入女廁問題, 當然除非冇辦法一定要去女廁之外, : ~* \2 e' k1 V, |7 j7 I
我覺得明知自己CD緊, 要避忌o的囉,
# v6 j* r6 o$ K' [6 M; h除非你決定要變性, 如果唔係就唔好入異性洗手間嘛~~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-21 00:17 發表   % n- N  P0 X& k" J) X% r
; U" ]2 m1 C1 J/ \! }6 E
果時大慨係幾歲呢 0 V4 w* y% ]5 }' F5 @
應該好少人係m巾開頭# ]1 X1 c+ ^# |
m巾會舒服嗎
$ e) ^- k* ]' G
: @* O' c& ^$ U小學囉, 好細個- L# z: ]: s" f/ M+ o/ S0 t( h
M 巾軟綿綿, 搭配著女裝底底, o個種包裹o既感覺好正) H- Z; G- _" @+ H8 @7 n! ^3 [
不過如果你唔中意係唔會明
' h. c- N% z9 B0 v5 ]" P3 C1 J就好似 d 人都唔明點解我地好地地一個男人點解會中意著女裝一樣, 好難解釋俾你聽

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-21 00:04 發表   " k8 K7 s) u& Q6 q" _* H
% H+ g5 E6 X( q, V% U( A
; P5 ~: v1 z. N" ]0 Z* Y
啱啱諗起, 呢到嘅校服版, 就好似啲玩軍服嘅咁, 呢到屬於實戰派, 戰場版, 屬真正軍用物資, 其他forum只屬民用業餘fashion, 完全不能比
0 H0 D, x. o( _  r8 B! I
9 x' m$ J- Y& u# M+ k" E呢度o既校服板, 都係要咁多同好合力發功先有今時今日o既成績, ( e: O5 P5 N; C
但係我覺得, 如果可以再組織一下入面o既分類就仲好o的, 3 [% ]3 d  P6 N8 T  T
因為太多有用o既資料沉晒底o勒, 20大板, 如果唔係o黎o左一段時間,
/ |0 J3 C0 K5 x* L我諗都唔係個個都有心機時間精神搵返o的精華囉~~3 _+ h9 I8 v+ @. }( M
1 X5 k4 r5 A7 z# y: x
話就話成日叫人睇舊Post, 但係實際上, 自己都知要搵真係好困難啦~~