嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題
; H, e. B$ s2 ?
) S) i; x: ]' P3 N) U" v8 y' d+ |雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。8 G3 s/ A( L6 ]
8 W, d* L! B. W& w
各位CD認為對妳有什麼影響?6 V, ^7 P+ j# h" i5 `1 t/ F1 f
, u9 X) a* z/ v1 J8 Q+ B
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >

, r6 R4 H  J) p# Z2 |" m- [- R, I8 r7 e1 {" V+ _
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪% F) ]/ d0 H/ N2 r
但香港女仕普遍不穿" z4 S4 s9 l% x, M, [) W! P. W9 |
通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲
4 o4 Q( {! j1 {9 U% A2 |- @! o6 {- d因不想每次都著suit黑絲
1 `* s* U7 P+ i搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"% s8 E( L5 p5 p- `& G5 v( M. \" S

9 b3 h* j. P9 |$ G$ q6 j* s7 v- Z! x2 c0 g* L
但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲  i4 T! U4 g1 n  d( o- m
尤其係肉絲
8 z5 H0 [* Z3 M+ I) Z所以而家市面上多咗肉絲女仔
, \) b" C2 F' m/ N# c" E我出街衣著就多咗變化容易咗
- s! K7 U) g- k* H1 Z! @
% l1 d! t4 w; s' J[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係* n$ i( G. o9 L/ O  t" X# I
現時酒店房價在穩步上升
0 N) I) E& I+ O) T/ k0 A) Z我的CD開支也越來越大
4 K: |5 D7 \1 D* S7 [) H

你有壓力, 我都有壓力.
- x6 f, \  u0 @+ [: X' f會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
$ U" }8 s3 N2 T  q, a你有壓力, 我都有壓力.7 J" D) ?# A* r  n3 _
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
5 W+ I% B+ m- |2 u: J. w* P或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
6 x0 w0 j) m  T你有壓力, 我都有壓力.. {/ g' W9 s0 l4 D
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
  z$ |( j' `8 |& X- V, {' U7 T8 s唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.- ^8 ~6 W, `8 M5 R8 r
, e$ p) o  x* y7 D% b2 a. k5 l
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   # T0 Z, x1 o: \+ M1 m5 }9 H
6 J: g  N0 ?2 T" W% h9 m, H* j
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   6 d; g: i( k, I3 @
如題
( O' R5 ^" P: V8 H  ?2 F% P) n0 \! L: ^: L6 d* r
雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。& U1 b9 ]6 E7 L& x0 Y; u; c* ?, N' @

2 z7 F5 r" g/ ?% Q5 T: {. I+ t8 T6 ~各位CD認為對妳有什麼影響?
& t  i+ v4 Z) ?' Y' R' [
  _; s5 r+ [8 E' o) ~< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
% q# p2 c$ @9 }) V2 C( \7 y
3 v& Y+ u7 Y; y9 j我国的女生,
; Z! X7 T# Q8 w  q比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
! J- U  ^2 l4 P: v村姑望都費事
/ d# ~4 m4 B3 d3 K% ]  l* `2 \
" V1 i8 ?5 D0 F- p
我有時都係著肉絲啊  
! N# I. l: o0 G$ ~2 a) t* s: s7 p, b+ z7 x* I
不過
4 e9 P' C3 R/ z3 ?佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
' d4 e/ x* [7 N, l9 x6 p2 ^我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外! g" Y2 a/ M* C* b
其實我都幾明白女性感覺
$ m- v/ u# V/ n) j' Z) w0 e0 m
  S5 U0 l3 J, h  _: C% l夏天穿絲確係熱, r0 L3 e4 c$ d: L% @
對於多汗女生來說
: T9 _, G- _% ~大腿出汗後皮膚黏黏的) n* i  M* D: B; K! q
坐下時很不舒服# Q! i, |$ g6 A  `0 C; }
離開椅子皮膚又會被黏住
* X% Q7 Z6 Q2 C% k同樣地皮膚也會黏住裙/褲
1 V& B6 X( E# v% k% [* ~8 c只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   
8 Q7 M. Y- k4 h6 i# G近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
3 |' T9 \. u4 j0 g
2 a" d5 I( J! X! q) I; w
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   9 f, h6 i. K- \. {! W
我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
* w% t/ u( D7 R5 ^5 i! B* F& x我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
0 K3 G/ {6 d6 P* Q$ [5 ]問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著6 ^! _* h& N' x/ f
唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   ; n/ _8 O( w$ {/ l9 v
返工已經著
. A+ j4 g0 }$ L" \/ S/ r9 `唔通weekend放假都著咩
" `# p5 R# H# o. }7 @! @
% b" m' F- g2 T+ }4 M
返工的& M* {" @" U+ Y: U, u4 d$ j
除咗接待員或銀行的著黑絲
$ S6 i% J5 v2 ]真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   - T8 {5 |/ u, {5 K7 h+ B

8 k# x) Q1 m/ s$ C, h
1 U& L  h# T  M' C" M) g) n返工的) f+ q' P  N# F$ e
除咗接待員或銀行的著黑絲
3 V8 F: g& P  ]6 A! g4 V真係甚少其他穿絲返工啊
1 `! I, J! W* @: B0 p% h( _5 o- ^
穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   ( w! q# d  ~% r) e- f8 p, ]. Q
& [- V) t5 ]" C- w; s. ]+ [+ j8 p
穿套裝的, 女強人
7 J1 q- H; T7 _, ^
8 c8 p! R4 p! a; F) \  ~: _
女強人只係少數
1 ?( l$ N# A( M6 q. S( x  j! B而且佢地出入高級場所9 q+ o! c4 `1 Z8 u
甚少見於街上哩$ @  x) D& q" J- M: D
' \1 q4 B  h& S% {- X7 L* s
近排我經常去中環
0 v2 W/ b* \/ m# ^OL們甚少穿絲 4 i+ s- O5 T2 [' W( M2 D1 z7 u9 p6 z
穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   
: K& j& J  Z# O# V# A8 w5 F5 @4 t! W
  p1 F3 z1 k8 S% W" s6 u
女強人只係少數4 ^. g3 T. w- F
而且佢地出入高級場所- Y: y7 R# |1 p" t
甚少見於街上哩
- ]# a+ D0 W# T8 A3 o! L淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲