嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

同大陸通關後對香港CD有咩影響

同大陸通關後對香港CD有咩影響

如題* Q% q% p" d! {" Q$ w" r

0 S3 Y' e% e7 r- {雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。- f' K' Z5 h/ @# Q' J" T; R
: c8 M, d# R$ V0 [  f
各位CD認為對妳有什麼影響?' w6 A8 [4 A) F8 b+ \& D
9 M6 o2 W5 ~3 Q4 A2 K5 \
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
/ J, a+ e% T0 h8 z
5 ?1 v9 J$ B: o0 u
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
我CD時好鍾意著絲襪
8 s6 O" [1 {4 {/ M4 x但香港女仕普遍不穿9 S: D" P6 P; a, D# i6 i
通常只有制服人仕因工作要求而穿黑絲3 G8 Q5 ], e& }
因不想每次都著suit黑絲4 C6 T' m$ K  C; x; H4 B
搞到我每次出街都絞盡腦汁如何穿絲才能"融入社會"
) T/ e# y5 j4 q  D+ X$ j
/ L2 e6 a! [+ f3 f
5 p( Q0 G! ^5 c1 ]5 S但大陸人無論咩年紀都有一定比例的女性便服穿絲+ \) l9 e. ~5 |7 |( T
尤其係肉絲
* `  R1 [7 R5 K, e# N* i9 e0 U: _所以而家市面上多咗肉絲女仔# V! P+ ?  M! ?
我出街衣著就多咗變化容易咗
8 @$ v/ a% k+ P: [! k. z
, ?4 N5 _' ^/ @# O. p[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:21 編輯 ]

第二就係
! m4 w$ T" B: E現時酒店房價在穩步上升
% J) K! R: T: D9 ]6 p" a4 i# X我的CD開支也越來越大. @9 R0 U) ?; b

你有壓力, 我都有壓力.
# R: H( x0 G/ ]2 q2 I6 Z* ^; f0 Q: z會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
5 Q# s' V8 g9 x. K$ v* v4 S你有壓力, 我都有壓力.' }: p1 k7 s" T: J2 X
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
& C. ~# T# j7 @( \# L0 ~7 z' m& b
或者喺街邊食兩餸飯都唔錯

引用:
原帖由 gila 於 2023-3-27 16:30 發表   
  s3 r+ g% d1 \你有壓力, 我都有壓力." N' m- @" m& C) u6 m* n* c- g8 v
會唔會考慮女裝去淺水灣食返個杯麵, 減輕壓力? 諗緊...
. M# p: V, q; e% l% T; f* B
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

梗係決戰肉棒之癲,黎多一杯營養椰漿.
( l: J5 }  z# [. c7 D/ A' h% q& G' r. l2 {: J3 d3 a% u
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 17:26 發表   
* Z+ Y+ N0 |$ E* V" b( {/ r  R$ x! w" V2 T( V
唉,都唔知下次佢哋會上山頂企食D咩

回復 2# JoJo1217 的帖子

我都見多左肉絲在街上

回復 8# 陳玲玲 的帖子

村姑望都費事

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-27 15:47 發表   6 X; T  P& \+ N0 s* G
如題- p3 I, |( b1 U8 r- ]* P+ |2 ]

- t2 I6 G8 l4 ]4 D雖然離高峰時仍有距離,但呢兩個月街上確係明顯多番大陸遊客。
( t) U9 a' A1 [% C  L7 e$ J" u! Q3 x2 x( G9 u
各位CD認為對妳有什麼影響?
4 ]) ]3 J, [5 t9 p; s- e$ V- v
< 請注意用詞,請勿粗言穢語或帶明顯歧視成份 (雖然我哋一直被社會歧視) >
+ A% {9 N% G3 p
4 m0 b4 l5 h3 m8 _1 e1 Z我国的女生,
! F$ k4 R3 H6 T比香港女生多穿丝

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 00:33 發表   
1 \) ~/ A4 [- \( q村姑望都費事
. F! m7 M6 ?8 o6 [
1 y8 c5 L- k0 I9 q9 _* @2 D% h我有時都係著肉絲啊  
9 P& F" q* E; A
: S4 p$ F( O2 _. L" ]不過
- Q' {, t0 Y" {& l- x* \$ L9 e, F佢地有部份肉絲又真係好肉酸

我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。
9 R7 Q# i! z' M# l我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。

近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧

除咗CD時鍾意穿絲的束縛感之外/ a& @& p& R/ G  K7 b& x/ X
其實我都幾明白女性感覺
5 C* A! |8 C- P2 V3 s" d. q9 M7 h- O6 P/ B, l
夏天穿絲確係熱% j# ]4 W( _! V% w, {; |1 a' t4 Z
對於多汗女生來說) {  r/ x. u5 o9 \8 O' t5 E4 o) k
大腿出汗後皮膚黏黏的/ K/ n% D' L+ P7 P5 Z
坐下時很不舒服: \  v9 z* K+ _7 d5 J
離開椅子皮膚又會被黏住% u5 i$ b) a5 V( T& {3 X
同樣地皮膚也會黏住裙/褲
: j& P: c) y4 z7 |只要穿上薄滑絲就可解決

引用:
原帖由 梁山伯 於 2023-3-28 11:22 發表   
0 D& Z2 W7 s1 T( b4 c3 k5 v近年香港女性穿衣都隨便了,香港天氣潮濕悶熱時候又特別多,少穿絲襪還是比較方便舒服,CD要感受內心那種女性的感覺,穿上女性絲襪當然是其中一種感覺吧
% R. E; l2 t& Y; Z5 e

* |2 n5 b2 u' b. M+ M0 W" N
引用:
原帖由 BE078251 於 2023-3-28 10:39 發表   6 [' n' J  }) D9 @2 ]/ v, D, v
我覺得是時尚不一樣,香港女生都穿褲子長裙多,自然沒有穿絲的必要。4 T" Q2 C' t0 [7 n" J  j
我認為也有可能是心態問題,到別的地方玩的通常穿的漂亮一點  但日常上下班可能就沒有那個心機。
/ m  u, o0 s5 ^; e# E& t# E4 t
問題係點解港女認為絲襪高踭鞋老土唔肯著啊?

回復 15# mieo31meo 的帖子

返工已經著
$ e- ?, Z, x2 R* M唔通weekend放假都著咩

引用:
原帖由 豪榮道 於 2023-3-28 22:58 發表   # I7 D% H. ]0 ~- G3 H
返工已經著) R+ `/ `+ T) \$ W* v
唔通weekend放假都著咩
! p# X6 V3 R( _' B# ?- k
* s+ n: V1 J. P3 A9 C5 U
返工的
, z" q8 Y; ]/ v: R& \除咗接待員或銀行的著黑絲
' V1 x+ M: t$ Z真係甚少其他穿絲返工啊

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 09:19 發表   + p9 R9 _  c( ^* l

0 S8 ^: h! F& N4 q. M1 y  m6 M2 F8 E: F8 n% v
返工的
8 P) q. l; h3 G4 @" |8 l3 a除咗接待員或銀行的著黑絲* F" e  {' ~: M
真係甚少其他穿絲返工啊
% F8 [0 k8 E# A$ E) }3 D穿套裝的, 女強人
享受 一分一秒的 CD

引用:
原帖由 misslady 於 2023-3-30 10:20 發表   
2 v1 f! ^3 @3 M& `- ]/ _9 t: Y6 @3 V3 e/ n; z* o' ^
穿套裝的, 女強人
) U; g$ f" E) n' s9 j; g1 x0 N: a. O% ^! c/ B1 e9 p, c
女強人只係少數$ g9 |2 O1 L0 Y' f1 H. D% u
而且佢地出入高級場所$ G& }& K! r6 Y4 C+ _
甚少見於街上哩5 {' U0 Q' i( z5 i5 y

2 m9 f+ M8 I8 P  E8 W! Y近排我經常去中環2 e) c0 t  ]& Z- `: m
OL們甚少穿絲
( a1 h! r8 e) g- q穿絲的反而係遊客

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-30 14:37 發表   . X# l  t& O7 h/ u, m. h5 F

- f2 v; T+ ~2 `& _* z2 S
' q- V! p, t. |# A2 F$ o0 t5 o女強人只係少數% l; x2 S* C! f7 l
而且佢地出入高級場所
- p; y( m7 @! N甚少見於街上哩
2 A9 p1 ]( j' ?. Z1 Z
淨番只有酒樓女部長同空姐重穿絲