嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

有冇人有玩帶面具/頭套?

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-24 20:28 發表   # y& v8 Q" |' z1 o! T- ~% h
我有晴3 晴4,尤其戴晴4很像真,好鍾意戴出街!
! b- ?# K% \+ _女面比較貼面,所以比較焗
  t6 w8 G; e7 G7 Y1 z5 g# b" l% G& l  e2 Q  R' d
以前有玩kigurumi頭殼,但因冇地方收埋所以放棄了,但殼內空間較大,唔會好難抖氣。但著出街比較麻煩。; }0 a6 _" T1 c$ R, |0 M
1 O6 p; R* t: o8 c  r. r
可以隨時pm我玩女面啊∼
& `. M; x0 B- K/ U8 \

6 G+ ]/ V; A  |
1 e4 c6 b0 x2 u4 }6 A  |1 g' E0 G/ @9 k. R$ L
呢個? 咩價錢? 6 A' n8 Y0 s" f" u( j" N* |
鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-25 20:27 發表   
- M! [& N+ L" B. P* X5 q- D" U3 U. k! s
7 [9 y% y8 S2 Y
:large
  t1 m+ y; ]* x
; \( P5 a& Y' f& d1 Y% c呢個? 咩價錢?
: T0 i4 U8 I, ~* S: q鼻有氣孔? 眼睇唔睇到野?
7 j2 z4 x! y  Q1 W2 f+ Z

# z8 h& B  `3 u8 m; o呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
& a% L8 p0 X( [; G
9 B7 z" a, W% j( O, J1 b' rkig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔覺眼。抖氣呢,如果裡面唔著膠,開臉窗,應該空間都唔算細。著膠封住塊面留微孔就另計啦。8 a' |$ E) u9 c" g
" o) a. V8 n7 ^! y* |0 `2 J

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 00:13 發表   7 C: y  B/ h* Y3 y  ~  N$ O
0 \4 L) o& B5 n) a; X/ Z. e, @2 A

9 u/ n# E0 P/ U( \/ R2 A呢個係kigurumi頭殼,最平都1000-2000走唔甩。呢個頭仲要咁靚,我估都要3000-4000人仔,未包kig皮同假髮。同埋呢D只可以漫展戴出街,平時戴出街會上新聞。
2 s& w$ `! u3 b8 p/ G7 x# p( ~$ b0 m1 X) D
kig頭會開眼窗,眼上面有個細窿睇到出面,但出面望唔 ...
, j+ h7 y' M0 B/ ~0 H8 B* l, o

' e- T/ L1 u" t2 A多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-26 11:51 發表   , Z% n6 `% S" ~1 O
2 O+ R3 b9 i# P9 y/ _6 [

5 U+ i4 A, k5 d( f  F' g8 r: ~多謝你回覆, 睇黎我貼果D真人面具應該會仲貴
: O6 y: w+ O. K  l' C; |3 I6 x8 e) F2 J, m8 k# W  t
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D

大家好,好耐無online
Wechat:howau2016
TG: Hello Mag2020

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-26 14:22 發表   
/ L, \( [" Z2 F5 D- a' y1 Y: W% X. T" f  O2 ~
) C- m/ \" }% B0 ]$ s! E% K
你post出來果D有D會連胸,連胸就會貴D,大約2000-3000。我玩晴3晴4,呢D係最平系列,$1000,但係其實我反而鍾意平D呢D,因為有假眼同埋得意D
) P! G; j4 H! d4 p
9 |  k8 E: j6 O6 [. P$ Y6 q( J' w我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
1 x  w+ ?+ O, t1 S, ~5 v& A我見晴4算係比較好

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 16:41 發表   
0 o, c0 k( M5 C6 X7 k: h
& c6 H$ y! g8 p' q0 M
' i# V7 Q( D' ]1 |我貼果D圖在twitter搵的, 都係日本同外國人account, 我搵唔到圖寶有咁靚面具
5 A/ F9 G: s0 r3 L我見晴4算係比較好
, t$ ^! [4 b" B: U$ p2 O$ p9 G
0 v4 k5 ]0 i9 J3 T$ y都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
" d  H/ K# y5 X* W6 W  H$ T% Y
) v: s2 c# L7 D2 S# f" ~! W我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。

引用:
原帖由 cdnora 於 2022-11-27 17:00 發表   . u; s/ S; G. I- `" v7 z) Z
3 w) Y% ~! @7 V- ]6 r  m
) v# \' ]6 C  D! z1 G
都係睇下你想點玩,係房玩定出街。
- {# l9 P* L6 B6 Y- h1 K5 j! `4 y" i/ E  |
我同場會著埋kig皮同埋義乳,咁就係完美偽裝。
) x: U: o7 ~; o6 Z6 l- G$ @- D

\! g( \3 `  w# ^講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱
0 y3 H* ?6 c7 C7 j! o0 c你有著出街玩?

引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-27 17:19 發表   
4 a" K( l# k& N- N7 Q" Q" L2 j  d; k, v6 v% c* B! G2 @
9 z: O* w4 ]0 D, x* G+ w" q  Y, H3 c6 J
講真, 就算玩都唔敢著出街, 除非個面具真人咁, 同埋應該好熱0 F  j( N/ E  O
你有著出街玩?
7 t; ^: g# h6 s* ~& {4 y/ x, r
2 k' y& w8 c1 z5 h  S! ?- m有,但有人陪先會出去
3 G6 U4 c) V3 x+ c. J. @* A! g7 G1 T; i通常D人只會肯陪我一次

還沒有,但有機會想玩

回復 1# xrm6013s 的帖子

很漂亮,好看

帶左即刻變美女 我起歡

透氣位當然有,不過會比較焗,尤其是著咗zentai再加上夏天時,就會超熱了!% u6 o5 B' A/ T5 h1 s' }
而且頭殻視野比較窄,所以玩時要比較小心。
; u3 Y) V8 F  s  L) `' C( v5 U! k$ J0 {! X. n. m
引用:
原帖由 xrm6013s 於 2022-11-22 23:50 發表     j& j' u9 ]  u) k2 {2 Y

$ g' d, v& a5 U4 F  T4 y- b: p& _( C$ T/ b" N& @5 p
但Kigurumi 頭套好似冇透氣位, 會否透唔到氣?
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

夏天會好熱,好焗囉

有LINK/推薦的嗎

這個我也有玩過,不記得是晴幾
. Y/ ]! y' ~) }  m6 V' m不過缺點很多,也不能出街,但玩的時候是很開心沒錯
* y1 _* `7 @5 D$ G/ S+ T  w- }# L1)每次用前用後必須清洗及曬乾* O/ y% U1 B# y; g9 M8 d
2)這個會很焗,會很容易流汗,只在冬天/開冷氣的情況下才好一點點,但用完一定洗頭
; J3 n) K4 p. U) m# N) O( B3)長期收納會油油的,有時候可能會吸引小蟲子進去(下次使用時會發現蟲子屍體,是比頭皮屑還小的小蟲子,同樣是矽膠的義乳,震動棒也有這個問題)2 y* d- u) w  j" R
4)外表油油的很難上妝/能上妝的很難弄掉,像眼影 粉底 之類的粉類很容易掉落,先上BB霜比較保險! w3 e8 \$ i3 `! y- n! `8 [
5)視野受限,不過問題不大
0 _, D5 E/ Z4 A6 T4 @4 V5 v) K0 V6)如果落妝不完全,會沾到衣服(更嚴重的是會沾到假髮上)
% \" T- K0 M4 H7 v8 |7 D0 C7)常用的話眼角、嘴邊會變形  甚至有裂痕,到最後會大小眼/蓋不住本來的臉& A/ V) H  I- U2 H& M- c) y  Z( s
8)如果使用耳筒不能用入耳式,一定要用罩式,這也是小問題

完全看不出是頭套