嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我的絲襪之戀

我的絲襪之戀

籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。7 }  B' O" [6 j% I9 d: c/ f; x
# ^* z' ~: v) q. Y
對上一次買絲襪穿絲襪,要數起碼十五年前,那時原本買下了一大袋,我家裡小,人又多,沒有甚麼秘密地方,終於給家人發現,所以這十五年是「怕黑」了,可是我對絲襪之戀沒有減退。過了十五年的冷河,我告訴自己到處也很冷,還有終於有了收入,我用自己的錢去買根本不是問題,於是,基於這絲襪之戀,今天,我終於買下了。
4 I- v7 V# @2 r7 G$ D/ ^; B( e: |# `+ ~5 _$ P% m0 A, U
覺得好的就按一下感謝吧~~

我羨慕能變裝的各位,我自問沒有這福份,全盛時期我也只戴過胸圍,穿上絲襪,花紋底褲。當中對絲襪淵源最深,自小學起,我已覺得女老師的絲襪腳線條很美,但尚不知道這是甚麼,初上中學才知道這用品,我想擁有可是一來沒錢,二來不知哪裡有賣,我人生第一對絲襪是在超市中發現,幸好價錢不貴就偷偷買下,發展到日後成了一大袋藏品。1 k7 `1 Y# H" J& {5 i( I: A
. @# u* i3 t$ I0 V  i3 \  H& T4 a
我現在躺在床上,家人全睡了我才敢摸摸自己的腿,又暖又滑,由屁股包到腳尖的暖感,相隔十五年再現,不免有點感動。希望日後自己的絲襪之戀,不再被身邊人扼殺吧。我誠懇的想。

大家好,我叫 Dolly,是論壇的新人,請多多指教啊

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀,感覺溫暖

回復 4# sana214sana 的帖子

相信也有不少同好們,看中那温暖的感覺,尤其現在天寒地凍) x9 z: u: m7 N1 g: L
6 E; [: l  o4 c
我也喜歡給束擁的感覺,所以喜歡上絲襪

如果已經係上班族, 租個套房都唔係好貴, 幾千蚊就有交易, 人生得意須盡歡啊

我是個文員,也有搬出來的打算,的確,給自己一個家去做自己喜歡的事是不錯的,可是要考慮的事實在太多。& @- R7 e( ]; H3 L( }$ t5 I$ [6 D: Q/ d

1 Z7 T& L  t4 m) h& |; v不過,可以有一個空間,隨自己意願去穿絲襪,太幸福了。

咦,剛才我拍了兩張相,打算新人先自貼絲襪腿,可是論壇說相片超出規定相片大小,各位姊妹們有沒甚麼解決辦法?

深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   
% p: \3 f4 `1 `' D深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
, e5 v$ h) p! J! x: d* d$ n, H$ ~1 q& y& J. b$ [9 F5 C6 z
想來很美好。我也有同感。
' p7 e- {" [' c, r! D. k; J8 L* S

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2021-1-15 10:33 發表   6 J+ j/ |: o% \/ S5 \6 r
深水埗、油尖旺區,都有些月租2千幾 、3千幾的唐樓劏房,其實2、3個啱傾姐妹夾份租來放衫,假期一齊cd、偽街,都算划算,好過常惶恐,擔心衫被發現呢!
& U+ `  {# B( ^' w$ b
$ W. Z+ Z8 Y% g我有興趣啊,但找姊妹同租難找

回復 8# Dolly 的帖子

你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
: H; @/ z) o' E同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.; {5 ~$ w5 S( |7 G8 {4 ^, b* j: v
( s) m, ?0 [* G9 k; g8 P, }
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
) u- t) t3 W& [* U( G. f7 x  h/ e" @9 P0 s1 [9 h$ A- b3 ^0 i
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底底高跟鞋, 收埋衣櫃, 屋企人可能知, 但無出聲就算啦...

引用:
原帖由 Dolly 於 2021-1-15 01:49 發表   ' }' e, X0 [' a' E9 J
籌劃很久,今天終於買下厚黑絲襪,然後喜滋滋的回家,速速的穿上了。近來天氣酷寒,我終於感覺到褲襪的溫暖。為面對不知情的家人,我在外面穿上長褲配運動襪,感覺「不見得光」而有點失落。
) \% j. Z8 Q8 E7 |' N- c+ G& G5 W8 n, Z: H3 B9 ]8 g$ i6 F
對上一次買絲襪穿絲襪 ...
) b, n' r% P  n; S
$ ~; I) @/ b+ l我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
+ z. ^6 S. Q- P0 ]# i) E' M2 `; ~8 `- w7 f! [
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,# Z' z. t1 K5 i0 H5 L$ c, x1 \
% W* _2 \4 {8 b1 O
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   6 c9 a$ y! E/ L9 }- Y/ r/ A' ^

9 L) d* q: |! _5 a0 S+ A# G( U' j( l: ~1 [6 U# p
我多個月研究,我覺得絲襪唔好太薄,但唔可以太過厚,
1 m6 E- J/ M$ [% y6 L6 A0 s/ d8 M6 d; f
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,# ]  k  T% v4 m. ?: f

% J, A' }7 p- F, a2 F7 }所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
2 D: ^: Z4 a- I# {1 K/ |# H: h/ O

3 S& l, ^- b  A/ r; J, F1 u絲襪超過100D, 已經好似legging質地,: V  i1 i+ G! s
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇
/ [0 X0 ?2 o1 m" v8 |9 S& u6 x1 r8 R9 o8 T0 F/ z
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   / D# ?7 H8 V( K3 ?. T: H
- A7 K" ~9 H$ l' Q6 _* y
. C6 i+ x, x' I) Y" Z
絲襪超過100D, 已經好似legging質地,
! ~# ?8 \# K- y) V/ S+ b好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇1 G; h8 \( E; k8 r  I0 |

% e% W6 }! v- R4 _% u. P肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
0 j/ L  [( r, j" f
要睇咩牌子,通常肉絲我一定唔會買100D,40D就好或者唔買  f# B. _1 n0 |
% c3 I; x$ l2 B# S
同埋我大部份都係黑絲多,
4 _- W  ?. V6 I2 ?4 V  A7 o- s; `# t6 D) P1 F
當然啦! 有時候都會考慮其他顏色,例如:咖啡色、白色...等等
, H) M5 H" v! e  T6 X5 @( w
0 \0 j+ u: S+ q: F4 K, d& q至於厚度黎黎去去都係40D-60D之間

你好呀,我也喜歡穿絲襪呀
& z: e3 f' R4 I同你一樣,我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始8 G3 V0 ^* _& k( O

引用:
原帖由 ericso 於 2021-1-15 17:24 發表   0 K* C, u: V7 Q7 }) \8 ^# _
你好呀, 我都係超鍾意絲襪的
) ^" n1 Z; I' B! i+ U- f. ~; x( \同你一樣, 我都係由鍾意睇小學女老師對絲襪腳開始.
- J" S, L, I% p& y' ?& V8 v( \' P 4 M3 ?0 w' y7 X6 r- {6 v
係呀呢到圖片size限制真係好細, 我通常用小畫家整做800x600再save...
: z0 m  f  }/ {8 ^3 x4 ~6 W1 {  X, b  C# P1 @' [: Q
我以前都係同屋企人住, 但我都試過買絲襪底 ...
, ~2 f) i8 P9 M# Q

; \/ T2 e; u& F' Z! p你又好啦有高跟鞋,我好好好羡慕,嘻嘻 % ?8 |8 r! N: J0 B) y3 i" H! m
我都係用手提電話影相,唔敢用電腦小畫家呀,因為電腦屋企人成日用 1 U" _0 f. k! T. H3 @
我知他們好排斥我CD的,唉。  C( ~' M+ Q5 _( I, W* }, O

- N+ O8 d' p+ W& }7 G" M7 r1 ]如果手提電話有甚麼辦法可以係呢度出到相呢?
) ~% ]0 y- @$ F. o4 V4 W
6 o- N! ^- r7 X6 u" e2 r% b% E我叫 Dolly 呀,多多指教

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   ! l) ~/ x! @7 R6 c$ M& F, J
& t! t5 v$ C+ T9 H4 Q4 u0 U
, l2 N7 F0 W7 B# |1 L& X
& T( m# ~6 F8 j* ]! ], y
$ u! [0 `$ W9 [& f咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,, f6 x8 V( m$ Y' ?( V; [

: _$ M& [8 h) A5 x所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
. M) ~2 n7 r( c( \3 U
, p5 \1 N& S( p
我唔識10D那些分法,昨日我只告訴老闆娘,要一對厚黑色襪褲。

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-1-15 17:30 發表   
6 x, p) U, w* k# R. @9 ?1 U2 F" b! p8 G1 h: g% q! R7 u! V
9 l6 N, B. u- ?$ Z9 N" d
# f- Z* u) s, y1 V/ c* [! P1 H+ @- {8 x# j; y6 H
咩10D、15D、20D、120D.....等等咁上下厚度或薄度,我認為可以唔洗買,
0 o# W) m& y" S# P3 j6 r' g5 c* P" \5 `
所以我一直擁有絲襪都係陪徊40D-60D左右咁上下絲襪
  c& }9 }& r. d* e

, u8 w+ l6 Z5 B- ]% t7 L6 z; {2 R8 O" K今日穿上返工,仍覺得有點寒,放工回家發現對襪勾了線,但未破。/ G$ k8 k; y8 t- C! d+ X
想問姐姐,幾厚的絲襪比較暖笠笠而耐用呢?; O. A7 V- S$ S* W7 N! S, |5 z9 r
對唔住,上面回覆出不了全部文字,所以分兩次覆。

引用:
原帖由 1677 於 2021-1-15 17:36 發表   
. S$ l* M/ G5 |8 L* P
% ?% v: _4 L8 w! D" P+ K
# S2 e8 p+ H! Y! k絲襪超過100D, 已經好似legging質地,7 \* O5 X2 ?  ]# S: g
好處係冇咁易爛,壞處係唔好睇6 M+ v8 X" L, c
7 y: Y! o2 i- V  t7 R
肉絲更加唔可以太厚,否則好似假腳,即係義肢!
7 a  Z, U, ~* I* K. Q9 q* o- Z5 A

9 W1 I0 l$ ^( A3 M" e3 m2 G9 _收到了,多謝分享。你好,我叫 Dolly,多多指教啊。