標題: 扮女生 ~出街一問!! [打印本頁]

作者: 偽娘    時間: 2009-11-28 23:39     標題: 扮女生 ~出街一問!!

我平時都有自己買女裝的 ~ 襪子大多 4腳骨 ~
% M4 ^. E# W2 b. D# q+ ]" i! }; o            大多系穿著 16 -25 old到的衣服 7 k8 `+ u6 U# a0 n
                         鞋子 3-4吋高跟鞋多  . Q- f- S4 N0 x5 h9 ?9 F
只系出現一個問題 ~~ [化妝] 問題 ~
& R+ W5 R! N( X
/ p6 Y6 e, U) i4 q' Q 次次出街時 ~留下d公公婆婆 沒野 ~ 有女孩行過都沒有認出場我是男生..5 ^9 B/ B# N+ H* i7 v* T* L6 s2 M
% h1 i. f; I- L0 N5 @: ~  E
旦一看見同班 同學就 ... e ??? 你又扮女生? = ="
- U* `( g6 x6 L8 o: R$ j
& G5 W, ]4 h' r  C- s次次都比同班一eye就看出 = =
4 S4 n& D% N$ C" ^# W; U
5 f  O" _1 M! ]% N. q有出到 mk等等 .. 都會比 似男孩的女生e..你系扮女生? ~~. |3 i: l* C; u6 ]7 x
9 d! b/ z5 }! I0 }0 {+ S( {
, y( y' {6 V" Z' u) ~' m

* a0 u$ e* e! R+ |0 r2 q有咩方法吾洗咁易比人睇得出" n# b! i  \$ m/ z" |: P

9 a$ x. x) B+ m& ~7 D[ 本帖最後由 偽娘 於 2009-11-29 03:38 編輯 ]
作者: akina    時間: 2009-11-29 01:26

單是說很難,有沒有相片給大家看看,再討論有什麼要改進
作者: Joe    時間: 2009-11-29 01:31

你咁講6 T+ B& C. C% J* f* y1 I5 q
係咪即係你個班接受左你有咁既傾向?6 u- b6 T$ |% X& x4 t3 {
(因為你話"旦一看見同班 同學就 ... e ??? 你又扮女生? = =")
作者: 毛毛    時間: 2009-11-29 01:37

你個頭像好靚呀
作者: akina    時間: 2009-11-29 01:39

引用:
原帖由 毛毛 於 2009-11-29 01:37 發表   & e/ F! {5 R- Z
你個頭像好靚呀
" r. q0 ?, |" S- `; e. |  I
係日本出名的CD2 A+ s# p* p* z6 m, A
http://lucifersystem.blog111.fc2.com/
作者: grilboy    時間: 2009-11-29 01:49

唔化妝未得囉...................我從來都唔化
作者: ~戀*Angela*~    時間: 2009-11-29 10:35

你又扮得幾似wor
9 k- X' h9 k2 w1 N- s5 x$ z! ~' B0 m# p樓上做乜話唔化妝" o) [6 J( \9 T5 s0 ~
化左妝先冇咁易俾人認出下嘛
作者: 偽娘    時間: 2009-11-29 11:03

吾化就一定死 - -"
5 d& e% ]. h0 n: {
" G, I' v# e# d1 q! `' ~( F/ j我左eye有個 [完型] 黑色好似食指頭咁大- - 一出就有嫁啦..7 g$ ]2 l2 Y0 y1 E% s4 u

7 |5 M# T; B. y% L0 C( a8 G- K吾化仲死 ~ 旦點樣都比 FD認到 ~~"
4 D. o1 b$ P7 A3 P' y& N0 U+ h- T8 b
點算
作者: sinson    時間: 2009-11-29 12:00

熟人見慣你個樣-.-容易認得係唔出其架喎-.-我覺得最慘係比唔識既人認出係條街度嘈重要搞到報警先煩=.=2 a. d# P% d4 ^9 T$ x2 ^6 i; D) g
不過你重未答係咪D同學已經接受左你喎@@???
作者: 偽娘    時間: 2009-11-29 13:03

朋友吾會爆出黎 ~ 有時仲一齊出街 ~
1 ?# o& K& S! D) ^$ s1 u3 ^$ W4 e  d* M
旦怕出 MK = =出到 MK 有時都沒啦啦心[比人認到-3-
作者: grilboy    時間: 2009-11-29 14:26

因為我都係冇化妝 = =
1 Y4 i1 j5 O5 F0 [7 ~我又唔覺得會比人認得............
, l% H; t/ \- Y) ^" m7 j如果你想更似女仔,可能要去紋眉
/ y* [* P. D! y9 W2 _如果你係好似相咁出街,真係激左D囉兀$LOLITA= =
: i9 @1 ]! ~% `2 y; B. j同埋你可以買定睫毛液,你對EYES真係影得你好殘
/ T" T2 u$ o9 A, ?唔好咁夜訓- -
8 W! A0 E9 K! i/ a: J' O  y+ \2 P
作者: 愛.o    時間: 2009-11-29 14:56

你都好似AR~
$ N9 \* z/ R3 o$ c' J  I) p同學又接受你 ><
作者: 愛.o    時間: 2009-11-29 14:57

住邊架你?
作者: gourment    時間: 2009-11-29 19:06

其實我建議你可以去小人d既地方丫, 唔係一定要去mk架姐....
' ?. a* a! e+ R$ J希望可以幫到你啦
作者: sinson    時間: 2009-11-29 19:21

如果我都可以好似你咁就好啦-.-我之前留長少少D頭髮即使唔戴假髮都會比人叫小姐,但而家戴埋發覺自己都幾妖下= =
# V0 z/ \# Y$ b; L5 T; u/ z  `加上個假髮而家好亂打晒結咁=.=無真正女仔個種保養得好直既感覺。唔知有無方法可以整番整齊佢呢?太大力又怕整到D髮甩晒= =
0 Z. @7 l( @1 [( M0 B3 N# n" D
7 P6 c+ I' U9 y$ E# ^. R, x同埋唔知係咪我頭大,好似戴得唔穩咁。出街我真係怕會無啦啦跌出黎= ="""
作者: 偽娘    時間: 2009-11-30 07:39

引用:
原帖由 sinson 於 2009-11-29 19:21 發表   $ c) c9 G' e% V0 W, X; b
如果我都可以好似你咁就好啦-.-我之前留長少少D頭髮即使唔戴假髮都會比人叫小姐,但而家戴埋發覺自己都幾妖下= =
. X# N/ P9 b5 a加上個假髮而家好亂打晒結咁=.=無真正女仔個種保養得好直既感覺。唔知有無方法可以整番整齊佢呢?太 ...
% G+ P/ j- L- N7 B2 q  U0 ^( V! ~* {4 X* D
1 M, D# a" f' G- {0 T' y7 ]! Y
上面有教點樣帶假髮嫁..@.@旦我個d系真嫁啵
作者: tracy00100    時間: 2009-12-1 14:05     標題: 回復 1# 偽娘 的帖子

其實睇妳D相妳都已經好似女仔架啵∼我諗唔識妳既人應該唔會知囉。但係妳話妳D同班同學一眼就認得妳就冇辦法架喇∼不過佢地都可以接受妳仲可以同妳一齊去街,咁已經OK啦∼比我仲會覺得個FEEL應該好正囉。。。 同埋妳D頭髮可以留到咁長都番到學既∼不過妳D衫裙鞋我都好鐘意,著得好靚∼
作者: 愛.o    時間: 2009-12-1 20:08

幾高幾歲AR你?
作者: 愛.o    時間: 2009-12-4 00:23

搵唔搵男主?
作者: thecoolsea    時間: 2009-12-16 20:58

....你班D人接受你囉...9 F0 P8 a2 w' n
其實你都cd得唔錯嫁啦
作者: applechoi    時間: 2009-12-19 22:41

引用:
原帖由 偽娘 於 28/11/2009 23:39 發表   
. S; _" ]8 F0 P% c( {我平時都有自己買女裝的 ~ 襪子大多 4腳骨 ~/ @& H- X2 \3 \7 C& b
            大多系穿著 16 -25 old到的衣服
' F# w, y3 p9 l* [- i# \                         鞋子 3-4吋高跟鞋多  
" d" i: K5 J, b4 q3 h) Z只系出現一個問題 ~~ [化妝] 問題 ~
: ^9 e2 r! v# G4 V2 {6 Q/ A/ [0 d' \1 u; c
次次出街時 ~留下d ...
% x  E; j4 q7 f. h# p
同班同學對你個樣有印象, 如果你平日返學都係長頭髮ge, 認到你根本正常(佢地見慣你個長髮樣, 浮係套衫唔同左唔難認)
1 _, n" a4 q: h你o係MK係被女仔(咩樣其實無太大關係)問的話都好正常, 女仔都會留意女仔, 好易搵到'唔妥'ge地方, 就好似男仔一眼分到TB同男仔一樣
5 ~1 X6 J( T' B' s9 t  `
- G7 G1 E9 E1 z同班同學係女仔?
  x) D1 Z+ j# {3 ^  V- L佢地接受左ge就索性直接問佢地意見la
作者: tyhnjki    時間: 2009-12-19 23:11

-v- 最少如果我係街到見到你一定認唔出..
5 s/ F4 b8 u7 o" f$ b熟人睇慣左個樣就係真無計...- -
作者: S!U恩*cherry]]    時間: 2009-12-19 23:50

一齊出街丫!!
/ O7 Y$ ?( A  `, A) h/ lpm me la~~
作者: fred00168    時間: 2009-12-20 14:41

化妝部分要作修改!!
" V9 E/ z; W& l- T# t! E. \應該就可以了
作者: Saya    時間: 2009-12-20 20:13

引用:
比 似男孩的女生e..你系扮女生
$ T3 }; J% r% T0 u$ Z# g" f% K1 _0 `/ z( R1 W( s
應該唔會當面咁問個喎,咁會得罪好多真女人
' p6 ?) |' B* i1 ]' i- F) J會唔會見到一D 男女分別好大的證據, eg ,喉結
/ Y5 Z( I8 D, L% u1 z& a我有次同CD 姊妹CD出街時,佢畀人發覺都只係同身邊的人講,望多兩眼咁啫
作者: spy    時間: 2009-12-20 22:13

我睇你相一d 都唔似男仔lor~
作者: FS6573    時間: 2009-12-20 22:18

引用:
原帖由 Saya 於 20-12-2009 20:13 發表   2 L9 O; g/ F) |2 k/ e3 N3 m1 h5 }
…會唔會見到一D 男女分別好大的證據,eg.喉結…
我全家的男性是沒有喉結,而女性則有;這樣分辨對我全家沒作用。
作者: tyhnjki    時間: 2009-12-20 23:51

引用:
原帖由 FS6573 於 2009-12-20 22:18 發表
1 `+ V8 T) j0 J" ?我全家的男性是沒有喉結,而女性則有;這樣分辨對我全家沒作用。
' d+ e9 O. Z  S' U
8 f- @; G' V: ~! C& a! ~, _3 }咁好?
  L" ?: g  I1 u9 g9 z9 Q4 L+ B- M7 s: A2 s" M
話說屋主個頭當初剪髮個時話點剪..
作者: Saya    時間: 2009-12-21 00:36

引用:
原帖由 tyhnjki 於 2009-12-20 23:51 發表   * T( _! k1 l( p8 c% T  {
8 B  P% J+ l; x; P
+ l( H+ `$ {5 ]" P5 t
咁好?
2 C* `! G3 {# _" h7 Z% U2 s" ]4 E8 ~+ u& u. D
話說屋主個頭當初剪髮個時話點剪..
6 E# G6 Q8 u: g

% Y. L; k1 M7 A8 m! I我都想知
作者: kia222    時間: 2009-12-23 00:28

如果帖子裡那張頭像是樓主本人的話,我建議你加強眼妝and粉底就會更像,樓主的臉型已經比較不像男生那樣菱角多,只要針對膚質和眼睛加強就會是正妹喔
作者: jesscd    時間: 2009-12-23 01:08

#1個個係你?!% ~5 |/ `6 E& r8 u. b
. \) b8 |# c3 f2 L# Y. j% T
又唔係好覺似男仔喎
作者: tteeaa    時間: 2009-12-23 21:28

我完全唔覺得相中人係男仔..仲要係幾靚女添..
作者: tinshukman    時間: 2009-12-30 06:22

我覺得你扮女仔扮得好靚啊!
作者: kaikai    時間: 2009-12-30 15:00

張相望落都幾似女仔啦.....
作者: kaikai    時間: 2009-12-31 15:57

好似女仔...你icon個個好靚 係咪你黎
作者: 色情小說作家    時間: 2009-12-31 15:59

: q& p" }9 _0 ?! n4 v2 Y+ [, m1 O+ L
9 J3 B( I" c  R; H
u r so cuite .
作者: silkypanties    時間: 2009-12-31 18:23

其實樓主係唔係貼張女仔相出黎架?
作者: 火靈兒    時間: 2010-1-4 08:50

thx for sharing...
作者: real0000    時間: 2010-1-8 20:21

加油..學好化妝就好好多啦
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-10 15:14

要堅強呀.....
作者: 08miki08    時間: 2010-2-10 22:05

可能你每個look都差唔多, 而你d朋友又見曬過你d look, 所以佢地咪一眼睇得出囉!!!; [! @9 {2 u$ O
唔知係咪咁呢?我都係估估下!!!
作者: 可愛的    時間: 2010-2-14 15:43

coser果然都很美呢~
, l/ o- G! z- Y" _9 N, Y皮膚看起來都不錯
  y# `8 c- P/ h  R3 e! u% j- F我就沒有了..TT
作者: naoko    時間: 2010-2-16 14:03

其實也不必太介意, 因為不認識你的人看不出來就已經成功了.* R1 m1 `2 W7 A6 Q# `
知道你是男兒身的人認出你一點也不奇.
作者: candymarrie    時間: 2010-2-22 23:18

首先你好靚lo , 哈哈
# j% c/ o! _# ?7 N
5 b& q1 j' ~+ i9 }, Z3 Mm , 你都好過我,你d同學基本都接受到你抄女仔, q3 I; s0 v2 ?0 @( }5 A! f

: @9 U0 F" Z. ?. w( s. v( \我好羨慕!! 化妝真係一個難題,我想係到同大家講7 l+ U3 e' m/ Q* [
6 q7 S8 H" o. |& n$ y
我地d年紀細,無經驗,又唔係有錢ge,真係好辛苦嫁, H( Q5 D7 a9 b- m( ~& l, F8 K

V$ m% ]7 G( z; ^: ~' _想找人一齊化妝都唔得
9 @1 c' C( V- b
7 B, O, j7 K$ K( e" ?" Kd大姐姐又識但唔肯教$ H2 a' s) H8 F  a

3 b% ?$ c/ q1 w9 M0 p! N我真係好希望識到d志業ge朋友,一齊互相幫助化妝!
作者: heel    時間: 2010-2-28 23:26

妳都幾似女生kabo
作者: Suki_siu    時間: 2010-3-1 10:58

係lu~~恨死格離
作者: karen0129lai    時間: 2010-3-1 22:08

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-3-1 10:58 發表   $ z3 [4 W3 M& H; o! X2 A2 h: N
係lu~~恨死格離
9 H( \7 C0 W1 t' h+ p  r9 L! z. O  S; Q

8 P8 N1 n4 @$ E, h你做咩開新ACC?
作者: 露姬    時間: 2010-3-4 05:28

你就好啦~有膽著出街...仲要有fd陪& U% ?+ J+ W( ^  \
我都好想著出街不過冇膽呢...' V# _4 n+ ?$ S) n. p4 N
樓主是coser?
作者: kittykiki    時間: 2010-3-9 12:41

d粉底重手d (當然要合自己膚色), 問題就應該會無咁大....
作者: 阿賢    時間: 2010-3-16 19:19

不  惠阿你很女生
作者: aesops49374    時間: 2010-3-16 19:25

是朋友就冇所謂啦
作者: wildray    時間: 2010-3-16 19:25

you look like girl
作者: 7look8look    時間: 2010-3-16 19:26

熟人認得你有幾奇呀~~
作者: kamayyo    時間: 2010-3-18 01:05

妳個 look 好掂   唔怕啦
作者: 倫姊    時間: 2010-3-18 01:18

都ok* d1 t* w5 U# l! z- F9 A8 R
唔錯/ w! p0 V1 |$ P4 _+ N+ o

2 Z8 u  o& m2 r5 d  l) `有時唔洗睇人地點諗1 G) d- F8 u6 }
自己喜歡就可以了  J: b8 b! y2 n7 _* a' k
加上我覺得你的樣子都很像女仔
作者: cutecat0714    時間: 2010-3-25 16:15

Yr photo look Like a young girl
作者: 阿賢    時間: 2010-3-26 01:10

去那買阿阿阿 阿

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0