標題: 學生襪一問 [打印本頁]

作者: alexander    時間: 2009-11-27 20:03     標題: 學生襪一問

我想問下對襪幾長襯校裙先叫靚?可唔可以比少少意見??
作者: 103    時間: 2009-11-27 21:14

如果裙長到膝左右,我覺得對襪大概拉到小腿6~7成高,即係遮到6~7成小腿就算perfect囉0 H" y, ]+ Y% S+ _0 p
如果條裙只到大脾一半,對襪再拉長D,大概拉到遮到小腿8成半左右啦& V9 O/ I2 J4 g! H! D
希望D我意見幫到你啦
作者: cyt611hk    時間: 2009-11-28 15:11     標題: 回復 1# alexander 的帖子

我想試下
作者: JoJo1217    時間: 2009-11-28 20:20

引用:
原帖由 103 於 2009-11-27 21:14 發表     e+ o; z5 P5 b/ K0 E
如果裙長到膝左右,我覺得對襪大概拉到小腿6~7成高,即係遮到6~7成小腿就算perfect囉
" w; O- D# b1 o* ~如果條裙只到大脾一半,對襪再拉長D,大概拉到遮到小腿8成半左右啦1 U4 O: C& }; p8 @+ C0 d% D- T
希望D我意見幫到你啦
+ a$ t9 g# V# g5 n

4 K/ D/ d# F- K2 M& z' s我認為如果係短裙,咁襪頭應該喺膝頭对落少少,唔知係咪即係8成半呢?
作者: 校服收藏者    時間: 2009-11-28 21:41

如果條裙岩岩去到膝頭既話
; \  Q2 E$ q6 I4 S對襪應該拉到小腿
作者: Leobong    時間: 2009-12-1 21:06

通常都係小腿ge一半到四分三倒la...不過小腿四分三會靚D lor...
作者: sinson    時間: 2009-12-2 19:57

好難講既-.-到膝我覺得4成-6成都可以
& e; y8 m  g2 T短裙5成-9成長我覺得都唔錯~
  f4 ~. l. N4 h- m" N! v2 b: d3 o9 z- d% k3 H. r
都係隨自己喜好姐
作者: spy    時間: 2009-12-20 22:23

上5寸下5寸度la~
作者: manpantyhose    時間: 2009-12-20 22:35

有沒有人想要棉絲襪褲?
8 t3 t! v; M& `: A" _$ i
* g1 J3 @+ \! l5 ^6 ^  P7 d! R& \  h如有請send e-mail to me
3 c# G* _2 ^  O5 a
$ m( R5 t9 i, x2 r5 }3 v7 m[email protected]
作者: uniformx    時間: 2010-1-4 03:32

唔同款校服唔同情況+ J# N: ]+ i1 I% s9 s6 {6 R
同款都唔同人唔同睇法* F/ K1 P! a2 w4 F* y
5 p$ f6 G+ p; w1 i8 j
個人意見:$ O; ?# u% S( s
夏季連身白裙配剛過腳眼白襪3 J/ H3 L  ]# U+ p6 v
冬季灰裙配差一吋到膝灰襪
- e- w% B0 @" J: w. @: n1 {德望預科夏季同聖心商科……唔到臀唔掂
作者: liz    時間: 2010-1-28 21:08

XD 依個係design issue呀~~
- G; e- X  t8 Z: E* `' I深色要短, 淺色要長 先令到隻腳睇落長d呀~~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0