標題: 我喜歡直穿絲襪的原因 [打印本頁]

作者: 陳真    時間: 2024-5-13 17:00     標題: 我喜歡直穿絲襪的原因

相信好多版友都知道,我係長期直穿絲襪的。有好多人問,為何會直穿,衛生嗎? 6 S# a& T% a; Q; E7 K+ r

! b& U5 `/ _0 h. n$ T我可以說,隔著褲來穿,從來沒試過突然傳出尿味等等的。9 T7 G" i" ]" J" H$ `5 @( ?" {

c# D) l$ }9 x% E( S其實,我第一次穿絲襪已經係直穿。因為接觸過的絲襪包裝 (如圖),model 都是沒有穿內褲就穿絲襪。
9 Y. C' L- j( J- c; q% E9 R0 p+ w: Z5 {) S, q% Z* d
去到外國看歐美的成人絲襪網站,鬼妹 model 都係直穿。
5 `  i, J/ p! k* d- v. Q+ h: [+ m9 e+ e* n5 A# ^
所以,我一直都認為,直穿絲襪係最正確,最正宗的穿法。
" ]1 `7 j* W$ L4 ?( A, q2 K% Y6 }" ~% O" y
當然,我試過著左底褲再穿絲襪,或著了絲襪再著底褲,感覺不舒服,不習慣。7 K. |. A5 ?- s/ P) O* x2 f
$ _: M" ~3 f/ F. ?7 u
起初,我會另加綿襪 (返學 小學、中學,一定要隱藏)。後上上大學,同出社會工作。間唔中會試下就咁絲襪腳穿入波鞋,皮鞋。著著下,覺得沒會有人會理,亦唔會太異樣,就決定以後穿絲襪出門時,在外不加穿綿襪。+ Y: e, o: B% A7 Y, V: o

5 i+ q$ U; S2 i/ C. @, j/ r1 S咁就直穿左絲襪幾十年了....
& O- S) Q# A. }) H. h: f% z- \+ C) p) D
作者: wky    時間: 2024-5-13 18:00

引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-13 17:00 發表   
: l& X1 @, O6 f相信好多版友都知道,我係長期直穿絲襪的。有好多人問,為何會直穿,衛生嗎?
8 _* v, c2 n/ g# r6 S# F$ u
6 {/ [! z( y6 o& M我可以說,隔著褲來穿,從來沒試過突然傳出尿味等等的。0 r( [/ F) y3 p, q

_! o. c) I* E: r7 v其實,我第一次穿絲襪已經係直穿。因為接觸過我絲襪包裝 (如圖),model 都 ...
3 X! ]) |! h7 l% I
我印象中我阿媽以前都係買呢種絲襪,人生第一次見到的絲襪都係呢款 9 ^0 s  B2 p; x4 e+ L; q

p$ ^9 ?# ?  m' h/ W我喺其他post都講過,我細個第一次著絲襪係畀阿媽逼我著,嗰陣乜都唔識,當然係著咗底褲先著嗰種所谓絲襪。到我有一年暑假第一次去永安買絲襪,嗰陣仍然同屋企人住,每次都係襯佢哋唔喺屋企嗰陣,直穿絲襪打飛機,但因為冇得洗絲襪,所以每次臨發射之前褪低對絲襪完事 , i3 t5 \. ?& `. M
5 z* q4 c* k$ B6 U
到我出嚟做嘢之後先有機會長啲時間著絲襪,通常都係星期五可以著便服嗰日,喺條牛仔褲下面著絲襪。因為二十幾年前可以買的絲襪款式有限,可以買到的絲襪普遍彈性都麻麻,所以我一定要著咗對絲襪之後再著底褲,如果唔係咁著,對絲襪好易會跣落嚟!
' y* D: O4 s; ~  s8 b' J" ^2 |8 L! i2 l8 Q  D5 T' Q" ?: p' d
另外我呢幾年開始,有時夏天會著短褲加肉絲出街,為免太過引人注目,同避免脚趾甲同對波鞋兩面摩擦對絲襪令到對絲襪脚趾位穿窿,我點都會著多對短襪
1 k3 g* v) \4 D" O1 U
& N" p1 r' V1 C3 h( x0 M[ 本帖最後由 wky 於 2024-5-13 18:02 編輯 ]
作者: bestek2    時間: 2024-5-13 18:24

感謝樓主無私且熱心的分享~~
作者: heidiqueen    時間: 2024-5-13 23:15

印象中我阿媽以前都係買呢種絲襪......' G( A7 D! R, c. x
我呢幾年開始直穿絲襪的 , 好好享受......6 K+ V) t- h( X

作者: JayLai    時間: 2024-5-15 17:55

我都係直穿,咁樣先舒服
作者: 1677    時間: 2024-5-16 01:02

直穿係舒服o既,但如何解決絲襪中間車線同JJ/袋袋磨擦?
- h% c8 F8 L( m. o; k" e% D( e而且JJ冇可能全日向上擺,向下擺點放先最舒服?5 Z( F) j3 H% m% }# `$ b3 O

: O8 L- m7 J& S# Z1 p我試過前後倒轉,即係搵pet pet位兩條車線o既絲襪,5 I+ T1 o4 o" o, n
反轉著,前面中間有位,唔會磨袋袋,但後面會好緊
作者: 陳真    時間: 2024-5-16 09:01

引用:
原帖由 1677 於 2024-5-16 01:02 發表   
, F9 y4 z# I, l9 K7 K直穿係舒服o既,但如何解決絲襪中間車線同JJ/袋袋磨擦?
) B. d. E& l; c1 W  w$ j' R- w而且JJ冇可能全日向上擺,向下擺點放先最舒服?
" @$ S6 @% X0 R, X1 ]0 T8 b' s- }# y9 T! n# G
我試過前後倒轉,即係搵pet pet位兩條車線o既絲襪,
5 {! M2 ?' e) {1 H: F/ w6 M2 n反轉著,前面中間有位,唔會磨袋袋,但後面會好緊
  W  s. }5 I8 W2 v
+ Y. C( b1 d  \: n, k4 G著有綿檔的,車線同JJ唔會點磨擦。JJ唔係應該全日向上擺既咩?
作者: wky    時間: 2024-5-16 10:08

引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-16 09:01 發表   
8 u1 i* o, l" D6 W
) M* A3 s! B5 o! N  {" h/ e# w" x* {# ~) D2 I, J
著有綿檔的,車線同JJ唔會點磨擦。JJ唔係應該全日向上擺既咩?
7 K# R* O8 [1 j
點解JJ應該要全日向上擺?JJ向上擺會唔舒服,就算著著下絲襪無啦啦扯旗,我都唔會由佢向上擺
作者: JoJo1217    時間: 2024-5-16 10:54

引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-16 09:01 發表   
% e9 D8 g0 a- Q7 t
  s) n& n, W! Z% j; G- b! l, c" H" [+ O* L# m
著有綿檔的,車線同JJ唔會點磨擦。JJ唔係應該全日向上擺既咩?
! }/ d* }6 b) D2 D, k

$ U/ M# ~) b! X' b: S( a* [如果唔硬' V1 U8 c7 ^$ N! j; x4 a
唔明JJ點解可以擺脱地心吸力全日保持向上啊* o, ?% Z7 c1 ^" L; Q# `, p4 s
除非絲襪可以將條軟J箍得好緊
5 H$ v9 P) O( ~/ Q1 e5 F' d4 v自己經驗係) H# S) r2 P; I# M# ^
行路坐立等各種動作都會產生短暫虚位/ L4 e! n& }: G8 @" ^
於是向上變成"側卧"9 z2 C- |- m" o+ E( f( Z+ n4 S
" b8 z5 Q: O; E/ m
作者: 陳真    時間: 2024-5-16 11:32

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2024-5-16 10:54 發表   
3 L/ |# S% c/ S) f
1 _1 Z: b. \4 p5 C! Y$ t1 A/ V7 `1 @. S; l" c
如果唔硬
# R' T! ?. X3 C! o, Y唔明JJ點解可以擺脱地心吸力全日保持向上啊
8 `, z8 \' P5 I0 H8 m除非絲襪可以將條軟J箍得好緊
+ P& U' E; ]. E- O7 E: S; Y自己經驗係
9 g1 F4 ~5 }# k, \" T( n# O行路坐立等各種動作都會產生短暫虚位
" r' N# M/ C( B2 `1 ~$ E6 d; l於是向上變成"側卧"
) e. H5 @& y1 g+ U# u- T' h" K
9 j2 ^+ @8 I6 I0 O  D: b我平時都是穿這,絲襪也包得夠緊,所以從來沒有下墜問題
作者: england4ever    時間: 2024-5-16 17:51

我平時都係直穿,jj會全程向上擺,龜頭自然會貼住條車線。咁咪由得jj同車線磨擦lor,jj同條車線磨擦先至最舒服6 ^# f' `. D, ^# z2 m( _
點解冇可能冇可能全日向上擺?只要你一開始著既時候向上擺,佢就自然會維持幾個鐘(除非條j變到好軟好軟啦)。
4 T* g2 g. y: t, Z& c; w6 S* c3 t6 t* c
我覺得向上擺舒服過向下擺好多,所以我會盡量令佢一直向上擺,首先係一開始著時,令到jj扯到最硬,先至再著外面既野(如女裝底、長褲等),咁就會維持到好耐。
8 o3 y) ~* T) b* X$ \& @8 I( T' w4 w$ G! \: T1 K+ |, ]
向下擺就一定唔舒服架啦。著絲襪時扯旗真係好爽好舒服,如果向下擺就冇咁易扯。就算係扯時,亦會痛,同埋快感冇咁強- g5 \" R' E0 H# U3 l: c! h

0 ?8 a. J+ t9 i) j$ j# Q. N: [
引用:
原帖由 1677 於 2024-5-16 01:02 發表   
  I6 H* g0 R, G5 y2 f, _直穿係舒服o既,但如何解決絲襪中間車線同JJ/袋袋磨擦?& ^" t5 U  r8 x' P( u0 {
而且JJ冇可能全日向上擺,向下擺點放先最舒服?" T+ W  U2 O, ]/ F

* e; _! k/ m; V$ i5 i) u我試過前後倒轉,即係搵pet pet位兩條車線o既絲襪,: z2 a& Y' [! @5 a7 g" N$ r
反轉著,前面中間有位,唔會磨袋袋,但後面會好緊

作者: england4ever    時間: 2024-5-16 17:53

如果你條絲襪夠緊,或者出面著條緊既女裝under,就算jj唔硬,多數時間都仍可以維持向上(我個人經驗就係咁)
1 ~3 W( l  S' e6 e  O% s' ?$ }
* S9 G( y" ^1 w, p. B3 n
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2024-5-16 10:54 發表   
# C  |, U  }, x& o8 w- C6 x' f' v. S: C: @/ h) g$ G
; f0 S, z% l6 _/ b
如果唔硬) e3 y1 k' o* t% w
唔明JJ點解可以擺脱地心吸力全日保持向上啊
1 V1 p1 P. O5 R& @除非絲襪可以將條軟J箍得好緊5 t, o( J9 z# e" [! i" r+ \8 D4 |# v
自己經驗係
7 j6 U  [' D6 Q行路坐立等各種動作都會產生短暫虚位! [8 A: v3 G) ^
於是向上變成"側卧"

作者: 陳真    時間: 2024-5-16 18:15     標題: 回復 12# england4ever 的帖子

England 哥很久沒見..
作者: ptyhoser    時間: 2024-5-16 21:10

完全同意👍,我都一樣一開始已經係直穿,直穿時特別舒服
作者: JoJo1217    時間: 2024-5-17 12:39

引用:
原帖由 england4ever 於 2024-5-16 17:53 發表   
! T( N% S. [( g3 [如果你條絲襪夠緊,或者出面著條緊既女裝under,就算jj唔硬,多數時間都仍可以維持向上(我個人經驗就係咁)" _. I. l" F/ m8 |+ g

5 O1 r/ j4 V* n/ @* ^
' |. c2 ]  q* e; B7 K
2 l) s; w  _" o7 u$ |
唔硬意思其實係咪指半軟硬所以可以keep住?7 G1 e- Y' Q) d5 d! u& k
我的完全軟時就算有絲襪箍住9 K; l8 e) Z; F+ _4 y) i7 R4 I8 w
坐下行下之後過一段時間都一定會側卧,無計! ?2 t/ Q+ A7 ^

% g0 r7 f$ O5 s' R% z0 n[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2024-5-17 12:41 編輯 ]
作者: england4ever    時間: 2024-5-20 19:23

唔係。唔硬係指半軟硬或全軟。我著果款絲襪係偏緊,加上我會在外再著多條又緊又滑的絲質底。就算jj全軟時,條絲襪已經大致上貼住條j,出面再有埋絲質底緊貼住、兜住,真係冇乜可能會令jj向下。我依家就係著住實測緊,jj全軟,但條底底真係包得條jj好穩,已經唔係我早前post所講既"多數時間都仍可以維持向上",而係根本一直都會keep住向上lor。1 z1 A  h5 F3 H
: e) H2 z; }2 o7 N' b/ l: O
唯一可能性係,你一開始著絲襪上身時,冇俾jj硬,軟林林時已著外面野如長褲等。" o3 u" P( L4 e% Z5 O/ `$ S

" n' A; G  l$ Q( C我諗係你條絲襪唔夠緊,同埋出面冇加多條緊既絲質底* m0 s; `1 F# f$ H) L$ j* v; Z8 q2 q

7 y7 B4 E. V; l0 V* X4 ~& }) P& ^0 R9 E1 z7 x( W( @3 K
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2024-5-17 12:39 發表   # ?, p3 O* X! V. H+ O9 ]. W

$ t) {: O, s0 z! _
& e" J- ]! E. i: Z" u) G唔硬意思其實係咪指半軟硬所以可以keep住?
: _, q9 |" V7 o# X6 [我的完全軟時就算有絲襪箍住# {8 i3 o9 c7 ?
坐下行下之後過一段時間都一定會側卧,無計

作者: england4ever    時間: 2024-5-20 19:27

向上擺舒服好多wor。向下擺扯旗時,會痛,而且快感又冇咁高。向上擺扯旗時好舒服,而且向上擺會容易扯好多
4 B& u; X# g$ v& V# T1 L
! R" B9 p/ E5 P/ m' V! }+ d
引用:
原帖由 wky 於 2024-5-16 10:08 發表   8 Y) k3 g" z2 F4 p  E: b

9 T6 H0 @! G6 I" s( g6 \. P5 h點解JJ應該要全日向上擺?JJ向上擺會唔舒服,就算著著下絲襪無啦啦扯旗,我都唔會由佢向上擺

作者: JoJo1217    時間: 2024-5-23 12:50

引用:
原帖由 england4ever 於 2024-5-20 19:23 發表   , k- s0 W. N1 m
唔係。唔硬係指半軟硬或全軟。我著果款絲襪係偏緊,加上我會在外再著多條又緊又滑的絲質底。就算jj全軟時,條絲襪已經大致上貼住條j,出面再有埋絲質底緊貼住、兜住,真係冇乜可能會令jj向下。我依家就係著住實測緊, ...
* X, F) f5 `) u5 ]  z9 H% T* s7 i  N, T$ _) p- Q0 J

, A9 {% h6 V' G% @等我又試下先......
作者: ilsilk99    時間: 2024-5-25 00:44

滿認同直穿的 ,絲襪包覆著JJ ,臀部 ,大腿觸感很棒~ ,後來想多點女性化會穿上丁字褲 ,又是另一種視覺享受
作者: england4ever    時間: 2024-5-27 18:50     標題: 回復 18# JoJo1217 的帖子

試左未呀?
作者: wolfhell0204    時間: 2024-5-31 17:37

其實咁多種類絲襪之中,我唯一鐘意就係直穿絲襪,
" x( p5 I8 H$ G/ F% Y) k4 M) ?' F0 [  @4 F9 P% Q/ t
而且冇特別受邊個影響,只係當時著得少、冇乜機會著,
' w4 k" h1 ~/ N$ d: v* P( G2 W1 D/ @2 L
私人原因關係,依加直穿絲襪反而著得頻密左,最印象深刻就係:當時準備出門返工個陣,0 k5 v% d) z* G- l. J
4 q0 t: ^5 c6 B4 p9 T* P
為左挑戰自己,裡面著黑絲,外面著長褲遮住黎返鋪頭,(當時天氣係冬天)& Z1 t0 j& z* S  U" M  J# ^' @) ^
3 |. v# B9 F6 U- f5 Y
個日我褲裡面著足成日黑絲都冇被人發現,% ?+ _& M7 z% h1 ?* V8 v8 `
5 |% q3 H8 j; W8 e2 I$ E- }
但都有大頭蝦既時候,就係:我去廁所個陣,有時候工作忙得濟都忘記左,我褲裡面仲著緊絲襪
9 O" Q8 t* q: B  A
: |  [/ R0 G' }0 g2 j; `/ q一次成功挑戰,打後次次都咁樣著,如果夏天既話,我會帶埋絲襪返鋪頭更衣室度換$ o. i# o8 W* H+ d3 t7 a9 }

3 t# \0 X" X) G: L1 F7 J[ 本帖最後由 wolfhell0204 於 2024-5-31 20:20 編輯 ]
作者: lcw23hk    時間: 2024-6-11 12:59     標題: 回復 1# 陳真 的帖子

我反而唔太慣將絲襪著在入面,以前睇AV果時,見d女優將絲襪頭休到上肚臍果度,咁樣個包裹感好似比較大d,同埋著完之後就會整理下絲襪入面條底褲,等佢可以冇咁巢,仲有有時痾完屎尿,始終覺得直接掂住唔係咁衛生,所以我才會覺得絲襪著在出面會比較好d。
作者: lcw23hk    時間: 2024-6-11 13:30     標題: 回復 2# wky 的帖子

你講小學著的果款所謂絲襪係點樣的?定係好厚的襪褲嚟的?我以為你阿媽係俾你著佢的絲襪。 ) d; F6 g0 y! e
$ ]3 m( ~+ J+ b
如果我果時的小學都可以咁人咁著絲襪就好啦。
作者: wky    時間: 2024-6-11 13:51

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-6-11 13:30 發表   
, N* u5 \4 T2 S9 f你講小學著的果款所謂絲襪係點樣的?定係好厚的襪褲嚟的?我以為你阿媽係俾你著佢的絲襪。 # u5 V6 w3 i+ X3 ~* B
  \: C) T- E) A$ j  s% Y& w2 G
如果我果時的小學都可以咁人咁著絲襪就好啦。
, G% F) B0 R$ \0 G/ @8 @. _: ~2 r: F
太耐以前的事,答你唔到
作者: lcw23hk    時間: 2024-6-11 14:31     標題: 回復 24# wky 的帖子

哦,不過你的經驗真係令我好羨慕。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0