標題: 著絲襪睇醫生的經歷 [打印本頁]

作者: lcw23hk    時間: 2023-3-6 01:29     標題: 著絲襪睇醫生的經歷

話說我要到醫院覆診,因為我左膝以前受過傷,所以要須做手術才可根治。由於之前兩次診治中,醫生已經徹底診治過我的膝傷,我以為今次只要跟醫生表達做手術的意願後,就可以走了。( E" r$ R  P9 g) a4 P  v

6 P0 f! S  ^# n' m不過當我講完後,醫生要再次檢查一次左膝,要我兩個褲管捲到上大腿位置,當時我褲里穿了薄絲襪,一時間不知如何是好。之後我堅著頭皮,照捲起褲管,心情十分緊張,因為這是我第一次真正被人發現。醫生看到了我的腿後,定了一會,便著手檢查雙蓋。當他摸到我膝蓋後,肯定知道我穿了絲襪,但他沒有說什麼,只是以專業的態度,詢問我膝傷如何。# l7 `' X" i, H, h4 H

+ \* I5 ^/ ^: F8 l6 Z5 W) b- _檢查完後,哪叫我放回褲管,先回到診症的位置。之後他匯報他的主管醫生,主管醫生重覆一次醫生的做法,都是叫我捲起褲管檢查。當然他亦知道我穿了絲襪,但沒有什麼異樣,幫我檢完就叫我回位,站在身邊的護士亦很平靜,不知她有沒有發現到。見完醫生後,心情仍然是十分激動,這次經歷太過意外了,但其實沒有什麼,一切都係自己看得太重了。
作者: ueue3388    時間: 2023-3-6 01:42

被人發現的感覺是開心的?
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-6 04:01

引用:
原帖由 ueue3388 於 2023-3-6 01:42 發表   ; y$ ]" K# x8 ~1 v6 {8 _4 x
被人發現的感覺是開心的?
! K6 K/ k1 N6 a! m! O- Y) B' l) w; m' I- d* U0 M
當時唔覺得開心,反而好擔心同緊張,擔心對方會唔會覺得我係變態,但對方唔止冇問到,仲完全唔當一回事,所以諗返擔心都係多餘的。
  v; w7 M3 x! b1 a' [, G* b3 O2 v9 b0 b9 x/ f
PS 當時係著8D的薄肉絲
作者: joey221    時間: 2023-3-6 09:33

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-6 04:01 發表   
3 A7 I. s* l) p% M- e: ]: a! Q. z+ A% l3 w# d: A/ s

0 \1 H0 e  ]) U' c) W! G當時唔覺得開心,反而好擔心同緊張,擔心對方會唔會覺得我係變態,但對方唔止冇問到,仲完全唔當一回事,所以諗返擔心都係多餘的。
+ D. @4 [2 t: n& c
% H$ n0 F: V$ D) VPS 當時係著8D的薄肉絲
5 ?0 l, T; q. {) `% {1 K7 l, d0 D" l4 x0 d3 K, W
會不會穿上女裝內褲
作者: 校服收藏者    時間: 2023-3-6 14:29

可能佢知有男裝絲襪呢樣野
作者: heidiqueen    時間: 2023-3-6 23:10

擔心都係多餘的......
作者: 梓欣    時間: 2023-3-7 11:48

我試過有一次,裝好身,一身辦公室女仔裝扮,
1 H" Y$ D/ _' a* ^* X絲襪短裙高踭鞋,一落樓就被查身份證!
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-7 17:20

引用:
原帖由 joey221 於 2023-3-6 09:33 發表   " [$ B! i% _- r$ A  @& _
; T+ p; d' R; b$ n. [" E$ ?
8 B3 f2 N# A% {- ?
會不會穿上女裝內褲
0 V+ K9 s" W" h7 [% p8 Z" k; C
* p% g! \6 }) d9 A1 j; v- M
我淨係鍾意絲襪,好想將絲襪日常化,可以好似女人咁當係尋常衣物咁配搭。
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-7 17:24

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2023-3-6 14:29 發表   ; C5 {6 `$ I4 P0 @$ f2 [9 n- f
可能佢知有男裝絲襪呢樣野
$ y$ u0 h- }# w3 N) l( K* v
我都唔知佢地知唔知,佢地可能都覺得奇怪,佢地都不約而咁問我做邊行,唔通知著絲襪會同行業有關?
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-7 17:26

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-3-6 23:10 發表   2 u% h3 E; o" d
擔心都係多餘的......
7 ]5 m' h  t1 q" n
係的,短褲+絲襪出街多咗後,人地都冇乜點去留意,都冇咩好擔心@
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-7 17:28

引用:
原帖由 梓欣 於 2023-3-7 11:48 發表   
' b$ \" m; W. c# X- r2 s* L: }我試過有一次,裝好身,一身辦公室女仔裝扮," {; M$ k) n* }2 P
絲襪短裙高踭鞋,一落樓就被查身份證!
9 C1 B# @% M$ B& i2 A咁你點應對呀?
作者: 梓欣    時間: 2023-3-7 19:38

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-7 17:2!  
* @. d. d( B  e& A, W, }- s# |
& J, v) V- S- @, O: @3 S咁你點應對呀?
冇呀!咪俾佢哋睇,睇完冇事咪放我走囉!8 N9 H3 ~! H( P) Z
我全程冇出聲!
作者: 陳真    時間: 2023-3-7 21:56

我試過係深圳辦過境車司機體檢,被發現穿了絲襪../ x. x8 }* x1 ~
$ Z9 f) i6 `' v+ P" X$ Z6 q, l
有點緊張,但沒事5 @( h$ V- U4 v+ F% Y1 M. W2 q' e( f
8 {8 v2 N7 ]8 a& v
姑娘說,如果 心電圖 儀囂檢測不到脉搏我就要撕你的絲襪$ K, l. s) W/ b5 S; ~7 f

# f  C8 O" B2 g& u; p結果測到脉搏,唔洗撕。
作者: JoJo1217    時間: 2023-3-8 12:09

引用:
原帖由 梓欣 於 2023-3-7 19:38 發表   
# K7 r/ J& M$ h; J- l( f' a- F冇呀!咪俾佢哋睇,睇完冇事咪放我走囉!' o& }5 F7 N& C6 W
我全程冇出聲!
5 u% p2 o5 B6 O' \& P! A' @$ m+ d6 b7 f' @5 j; t% X  o
我都試過9 K8 c& A3 ^8 e; L4 a* C
都係全OL裝
( m' t2 G4 w5 c3 |1 U* W( a. p9 M短裙絲襪高跟" Q5 F$ P+ @# H* O# q8 R
我估佢其實想抄我牌# ~, x( v' H  l& W$ O4 i" ]
不過發現我係男之後無奈俾我走
作者: 梓欣    時間: 2023-3-8 14:15

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-8 12:09 發表   
; y) D% P# o0 W" U  ~( u
& ~; E. B# f9 z7 W; H8 r& n. b: k$ t0 @5 [8 j8 r- c" u
我都試過
4 r& ?3 o, ?8 |都係全OL裝8 o4 r' u: `5 @! ^  k4 H4 n
短裙絲襪高跟8 R" V! V1 f2 e) l# e
我估佢其實想抄我牌
& }+ i1 V$ ]8 b; a& i5 l3 [不過發現我係男之後無奈俾我走
我自問,就算上好裝都冇呢度啲姊妹咁靚,我古佢哋當時只想確定我係男定女!
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-8 16:35

引用:
原帖由 陳真 於 2023-3-7 21:56 發表   - h! j' N! W* l
我試過係深圳辦過境車司機體檢,被發現穿了絲襪..5 R+ o$ _8 |# t% v
0 l% y; g0 j) g  M; m
有點緊張,但沒事
* J5 A* e! I6 T4 J( z* ^
, Z# {" c5 O5 a! K姑娘說,如果 心電圖 儀囂檢測不到脉搏我就要撕你的絲襪
$ i0 V  @, D: d' A' U/ w
, J1 B4 r$ B! F# Z% j. m結果測到脉搏,唔洗撕。
$ a5 v% I6 b& F) W
4 I) j& q3 U  x檢查脈搏要在隻腳度check的咩?正常唔係在手臂度咩?
9 _& P) E* g& M7 b; p. H1 N$ Q- ~# W* z4 Z6 S( J- O6 c5 b
師兄好似有好多被人發現的經驗,可唔可以分享一d嚟聽下
作者: joey221    時間: 2023-3-8 18:05

引用:
原帖由 梓欣 於 2023-3-7 11:48 發表   ) [& o; n2 o; G7 C
我試過有一次,裝好身,一身辦公室女仔裝扮,* R( Y; D2 u' q$ E4 y" H2 p; u
絲襪短裙高踭鞋,一落樓就被查身份證!
) Y8 ~7 n, r+ V& i1 p

* {/ d, i  s3 Z5 [" ~會不會很麻煩?
作者: JoJo1217    時間: 2023-3-8 18:07

引用:
原帖由 陳真 於 2023-3-7 21:56 發表   
! E! Y% W7 {7 B4 S; T. ?% N我試過係深圳辦過境車司機體檢,被發現穿了絲襪..
4 K, c' F$ ]$ i
( }8 ~+ ^* U$ j( o* w2 b3 _  W有點緊張,但沒事5 O# L4 O8 K2 e) W. G% q

: c( T# N; g' m7 f/ j6 v姑娘說,如果 心電圖 儀囂檢測不到脉搏我就要撕你的絲襪
; D$ n& ^4 d; t% [3 j3 N
6 t9 z+ E! r, _結果測到脉搏,唔洗撕。
. d- G" S: C9 w. k% @

0 I" \4 e4 h2 H0 ^  c( K/ T心電圖check心口唔check腳
+ a3 b9 z3 ?9 ?8 r2 f8 g3 Q; D/ W3 u: D: ~當時係咪著咗全身絲?
作者: 梓欣    時間: 2023-3-9 01:35

引用:
原帖由 joey221 於 2023-3-8 18:05 發表   2 }; Q% q' C! t: h& \

' S% c) M- Q3 S7 _( z& P
3 ], T3 D( V  T" j: R會不會很麻煩?
( a! Y, B. w) s1 O# y3 G8 d0 w* y唔會,但有點驚慌!
作者: 陳真    時間: 2023-3-11 23:19

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-8 18:07 發表   6 k: n& t7 p3 r; d8 [
8 L7 t$ ~# m# p# h  _2 t

$ F+ p$ L/ A+ [6 g' ]心電圖check心口唔check腳
- J. h! C8 K8 X# l當時係咪著咗全身絲?
8 k/ _. s' s7 d. ]

9 o, U6 A: t1 H: t0 D6 J3 c好多年前,唔記得 check 乜,只知要有舊野夾腳。
作者: 陳真    時間: 2023-3-11 23:32

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-8 16:35 發表   $ y- u: o/ v: b1 A. i1 _9 A/ d
9 W6 M" c  U  N* j8 Z0 \7 h
. @* k( R7 p& e9 I$ _/ s: f
檢查脈搏要在隻腳度check的咩?正常唔係在手臂度咩?7 O' [) a2 F- \' \- g* g) b/ n
( d& V: X) n5 a( U+ H8 P0 v
師兄好似有好多被人發現的經驗,可唔可以分享一d嚟聽下
9 F' N! r$ B& P2 l, u7 P5 \& H. ^
. h, S$ ^* q) b% [; t- Q
好多年前,唔記得 check 乜,只知要有舊野夾腳。. U7 m; T$ v3 e0 F
被人發現的經驗,一個人出街時有時會故意穿破洞牛仔褲,去一田買絲襪時被 sales 發現。(其實去過不少絲襪店買絲襪,店姐仔都有9成知道你係買俾自己著。
' ?) c# [) }7 }. F) I有次台灣出差,同同事食完晚飯回酒店後,我貪得意著了對露趾冒拖鞋,係江子翠一帶行街。(應該冇人留意我)$ B" b1 g' t$ e0 d% Y
仲有一次買鞋,著左對厚黑絲,店員笑說,好少人會穿男裝線襪。+ D% E* H3 m. F1 Y( u8 a6 A8 i
4 |4 g2 i. {( w
著肉絲美國機場過安檢除鞋,著肉絲同朋友打保齡球同溜冰換鞋,著肉絲去 Gym 做運動同入 Sauna 房。 (應該冇俾人發現過掛)
作者: Yoshihk    時間: 2023-3-14 22:02

心電圖係夾四肢同心口貼d野,做成多個電流系統黎check心臟情況.
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-17 16:16     標題: 回復 21# 陳真 的帖子

師兄真利害,咁多俾人發現的經驗。其實俾人發現時會唔會有興奮的感覺呢?
0 B* c$ t, t% A+ |" c% x+ P, g
- y, C. z; E+ C9 t8 G1 Z我之前都試過買鞋時著長褲和好薄的肉絲去買,當時有著船襪,我捲起少少褲腳,肉絲有點褶皺,而且在燈光下係會見到少量絲光,所以望真d係有著絲襪。當時的店員呆一下,轉身同佢同事咬耳朵,之後佢地一齊望過嚟,都有d驚訝,可能估唔到吧。俾人發現心情有點興奮。$ a- D$ e/ }- ~8 M: V# {

8 J, z" F% i5 L  _, j; m$ K你著穿破律仔褲去一田買絲襪,個sales一眼就見到你有著肉絲?當時佢地有咩反應?
/ |( k0 T' C( S
' X2 |5 I3 ^% r& t" z你著肉絲唔會加對襪的?直接著鞋對絲襪咪會好易穿囉?
$ J6 j, Y( f+ \/ z0 d+ j% H3 @: y' B, V0 Y$ m
你著的肉絲係邊款呀?換鞋、做Gym和入桑拿房都冇俾人發現?!係咪好薄好透的?
作者: 陳真    時間: 2023-3-21 22:07

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-17 16:16 發表   6 |. m3 a6 C  ~0 p  ?4 ?8 r. W0 G
師兄真利害,咁多俾人發現的經驗。其實俾人發現時會唔會有興奮的感覺呢?
+ V* Z$ w% W1 F; U3 l3 Q8 P: P
! q/ F5 Y! n5 e! V8 W# p我之前都試過買鞋時著長褲和好薄的肉絲去買,當時有著船襪,我捲起少少褲腳,肉絲有點褶皺,而且在燈光下係會見到少量絲光,所以望真d係有 ...
3 L; y- y: f7 T8 ~: R5 W# P0 M4 D+ i1 y. [% T
冇野既,平常心。係上次見到我著絲襪果個女 sale 過度興奮姐。遠處聽到佢同絲襪專櫃的另一同事講,我終於見到男人著絲襪啦。我行遠左沒理佢...
+ x( Q8 v# X- ~+ b1 s* e, r
, g4 k* \7 D. f/ F3 \" \1 A& b! z穿絲襪不會再加棉襪在外,直接穿鞋不易穿的,而且返工好多時都係咁著。
. ^2 t+ h, w+ j4 e0 a' V- Y
2 f5 L, Z* {: P有次去先施買絲襪,店姨姨直接說,你要著 L-LL 呀* U" J% N- X: c: Y: X. g' ~
- e4 d5 S4 i! T5 G  M* V2 [1 c6 A8 M
基本上,男仔一個人行得入百貨公司既絲襪專櫃,Wolford, Calzedonia 等,啲店員都知道,係來買給自已薯的。
  ?0 L& ?, v3 y/ u- T; a/ Y7 T9 M, Z6 f$ Z# h4 F
作者: heidiqueen    時間: 2023-3-21 22:51

陳真師兄真利害,有咁多經驗!!8 S5 D9 I. n/ j% n8 G3 T- m

作者: lcw23hk    時間: 2023-4-18 19:21     標題: 回復 24# 陳真 的帖子

做到平常心都好難,始終都係比較介紹人地的目標,雖然俾人發現係好興奮,都係擺脫唔到世俗的目光。# F+ `! n' o2 h1 A7 a' [) k4 `
" _1 b& F/ H4 C' K' O
師兄平時著開幾多D肉絲?其實易唔易俾人發現的?
1 W" H7 D' o+ F! C
' S4 Z2 c8 x4 J5 d有一次我著住8D肉絲+短褲搭地鐵,肉絲係深膚色,都好自然,一直都冇人發現,有個男人入到嚟,望咗兩眼我對腳,突然間發現我著咗絲襪,撑大對眼望住我,仲好驚訝咁,佢咁望法有d唔好意思,就低頭望其他野,但都間唔中望返我對腳。
6 G% J3 c) e1 W. u
, ?1 o. T; f' N4 \其實10D以下的肉絲應該會好透,行在隔離都未必會發現到,唔知大家有冇試過呢d經驗?
作者: CYT    時間: 2023-4-19 02:24     標題: 回復 8# lcw23hk 的帖子

最近有試前面開叉既工裝長裙加絲襪出街 上身係t-shirt 加短袖裇衫 造型算係中性/無性別風格
作者: 梁山伯    時間: 2023-4-19 12:03     標題: 回復 16# lcw23hk 的帖子

有隻 Kardia 係放膝頭哥就可以check到,一塊牌咁
作者: lcw23hk    時間: 2023-4-22 13:20     標題: 回復 27# CYT 的帖子

會唔會化妝的?
作者: lcw23hk    時間: 2023-4-22 13:21     標題: 回復 28# 梁山伯 的帖子

哦,原來如此。
作者: CYT    時間: 2023-4-23 05:04     標題: 回復 29# lcw23hk 的帖子

唔會 因為造型係中性/無性別風格 化妝反而唔太夾 同埋好易會吸引奇異目光 用返男仔look、髮型等會自然啲 會少好多奇異目光
作者: lcw23hk    時間: 2023-5-18 16:29

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-6 01:29 發表   
3 W+ k2 {6 V8 j3 ?1 O, n! E8 N, P9 P) k話說我要到醫院覆診,因為我左膝以前受過傷,所以要須做手術才可根治。由於之前兩次診治中,醫生已經徹底診治過我的膝傷,我以為今次只要跟醫生表達做手術的意願後,就可以走了。+ t) m4 @  @2 n
9 c* Q2 C; \3 Q4 v
不過當我講完後,醫生要再次檢查 ...
3 h; W. a* r9 E/ B' ^" x% m0 F) M
1 L( l) B$ V) q- z& U6 E3 S  x' D/ U7 P* v! G
經過上一次的經驗之後,我呢半年覆診咗兩次,都係短褲加超薄絲襪,兩次都係男醫生做檢查的。
- C; c1 O. R' ?& z5 U
2 i1 ?8 l" m" I0 X1 D; z1 |第一次覆診時,著住對Omero Aestiva 8 (Brazil色),醫生完全睇唔出我著咗絲襪,甚至摸到我的絲襪大腿時問我,我的皮膚係咪成日都咁乾燥,我有點唔好意思咁講,我著咗絲襪,醫生才晃然大悟,不過醫生隻手幾多死皮,檢查時不斷咁勾絲,好在冇勾爛,只係勾到d毛粒。
. b' H( h$ N9 ?* Z7 b. d' R
; B* F9 F( x: E% }4 p% z* u/ P  ?  v第二次覆診時,著CDR Malaga 5(深膚色),相同地,醫生都係一d都發現唔到,至到佢摸到我的絲襪腿時,才疑惑咁問你隻腳咁滑的,我話我著咗絲襪,醫生才話哦,著咗絲襪,完全睇唔出。醫生再努力望下,似乎都睇唔出絲襪的痕跡。個姑娘聽到我地的對話,都落足眼力睇下我係咪真係有著絲襪。之後同醫生傾返在邊個位開刀時,醫生都有意冇意間用手指刮住我對絲襪,個位俾佢刮到起毛粒。最後,個醫生講咗d同日後康復時要留意的野,話皮膚都會影響康復的進度,我諗一諗,我相信醫生以為我著絲襪的原因,因為著絲襪會令皮膚好睇d才會咁著。4 @7 W5 y+ n; R4 _+ Z) h% j1 X: a6 Z
" M, i- B( \1 f' ^, e
兩次俾醫生檢查時,心情都越來越鎮定,即使覺得俾對方發現,都唔會有咩問題,可能下次有人問及時,我都想同對方講話自己鍾意著絲襪,咁就算啦。- p, {" j2 b5 I% v: z" d/ e9 L
" T+ v" K) @6 ?1 h5 [" \* ]$ ~
PS.今次我有影到一d相,但要post係度,相的size要97kb以下,有冇咩方法可以壓細張相呢?
作者: CYT    時間: 2023-5-19 03:30     標題: 回復 32# lcw23hk 的帖子

可以google相片壓縮
作者: wky    時間: 2024-5-6 17:18

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-5-18 16:29 發表   
( @% P+ S9 {% i" ~5 d4 d) l( r; f
6 }. a* |+ c6 s

* C/ F& k: r9 \! P經過上一次的經驗之後,我呢半年覆診咗兩次,都係短褲加超薄絲襪,兩次都係男醫生做檢查的。
5 z7 Q2 T* k5 X5 @) c4 [* h" l" h" N$ L( ?
第一次覆診時,著住對Omero Aestiva 8 (Brazil色),醫生完全睇唔出我著咗絲襪,甚至摸到我的絲襪 ...
. g  a7 I4 h  {4 h
CdR Malaga 5,我自己著都要戴咗棉手套先著,俾其他人摸,唔勾爛先奇
作者: lcw23hk    時間: 2024-5-7 11:17     標題: 回復 27# CYT 的帖子

有冇相睇下的?如果著長裙應該會幾女性吧。。
作者: lcw23hk    時間: 2024-5-7 11:21     標題: 回復 34# wky 的帖子

係的,真係好易爛,要好輕手腳,戴手套,慢慢著才得,我之前在微博見到有個男仔,著CDR Malaga 5著咗十幾次才在腳趾度爆開。。。
作者: wky    時間: 2024-5-8 11:15

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-5-7 11:21 發表   
6 f' T- c0 e* P: S5 X0 z& j; \係的,真係好易爛,要好輕手腳,戴手套,慢慢著才得,我之前在微博見到有個男仔,著CDR Malaga 5著咗十幾次才在腳趾度爆開。。。
# Z8 ?$ d! C5 Y) K4 f8 |) O有冇條link等我可以睇下?
作者: lcw23hk    時間: 2024-5-8 14:57

應該我誤會咗,佢係指超薄絲襪係著咗十幾次,之後在屎忽度爆線才收皮。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0