標題: 好奇一問!大家喜歡二手校服還是全新校服? [打印本頁]

作者: 102    時間: 2008-4-10 21:27     標題: 好奇一問!大家喜歡二手校服還是全新校服?

真的很好奇@@
% a) u7 P- a( v' O" \% ?其實這裡的各位比較喜歡全新的校服自己穿7 J& x& C% ^4 A: z: k
還是喜歡購買女生穿過的校服來收藏呢?
作者: zeratal999    時間: 2008-4-10 22:41

我就喜歡收藏2手...新淨都有收藏...
; g9 @" X3 Z8 l穿就5會la....9 _% u* Z7 S, O# o* m1 E
你興趣可以去睇下我d收藏
作者: cdtv    時間: 2008-4-10 22:48

二手我冇興趣
. a) G8 v" H# H% x' I除非係中意o既人啦
作者: 罪與罰    時間: 2008-4-10 22:56

通常都是要求全新.
- x* e5 e1 E  l/ [, @6 s1 t除非只有二手, 不太污也沒問題
作者: 小傻瓜    時間: 2008-4-10 23:08

只會要全新, 二手一D興趣都冇
作者: Rachel    時間: 2008-4-10 23:50

懶R買來收藏的, 當然要求新8 E: N' l/ ^& W
借的...只要清潔就好了~~
作者: NWFB_970    時間: 2008-4-10 23:55

最好都係買新啦!!!
作者: mmlee    時間: 2008-4-11 00:30

最好係全新4 |( Z6 x$ j/ z, v; g
二手果d......基本上興趣唔大, 除非成日拎黎著
作者: 小軒    時間: 2008-4-11 05:10

引用:
原帖由 cdtv 於 10/4/2008 22:48 發表 0 M7 R2 s0 `  Z& f# g! N
二手我冇興趣
& Z' X( T# a. t* R% Z% x3 V) v除非係中意o既人啦
: q. g- B; x; F; @) C( y; I6 Q對~支持大大的說法
作者: 疾風怒濤    時間: 2008-4-11 09:12

都係新既好, 2 手比較麻煩
作者: sowler    時間: 2008-4-11 14:11

當然是全新吧.....二手的...唔知咩人著過,又唔知佢地點keep套校服.....
作者: 102    時間: 2008-4-11 16:13

那有時有人特地購買女生穿過的校服,為甚麼呢?
作者: candy    時間: 2008-4-11 23:02

比較喜歡新的!
% }: @" g! A) f$ J二手如果新淨都可以,7 R9 w6 ?% w5 M3 \
) {  o/ n# L0 ]9 P- [
我就除非係中意o既人,新舊的都可以!
作者: cdtv    時間: 2008-4-11 23:14

引用:
原帖由 102 於 2008-4-11 16:13 發表 6 k4 H' K( L! n$ e* H5 F
那有時有人特地購買女生穿過的校服,為甚麼呢?
/ ~% |, c) m; F; B6 w8 {
9 |- i* s: j% D& n. ~, U; u8 l
呢個就係戀物同 cd o既分別
: Q" ~& e: d! p. s8 |cd 我個人見解都係戀物一種,但就有少少唔同+ b/ Y9 o4 d4 ^  ?
戀物者主要係用女性物品去引發性欲8 Q* h. \; C# h
買二手校服者就係呢d,佢地有時未必真係戀校服,而係戀套校服俾人著過o既感覺、味道,所以戀物者就會要二手
& E1 n9 f( G* ~1 `, [! n而CD就係中意著女性衣物,認為質地好、靚等,男裝襪一般都好普通,冇乜特別,相比絲襪,真係完全兩樣野,所以絲襪就成為大部分CDo既入手物品
& ~: i0 G4 Q# d/ J/ uCD買黎係著、欣賞多,所以會需要新品,而戀物者就係買黎引發性欲,如用黎打飛機之類
  c7 ~9 r* |  d. E- Y所以,從內容可見,以上回覆者大部分都有CD傾向
作者: bb_25713    時間: 2008-4-11 23:42

我多數2手^^  E5 p  \* [+ h0 G1 ~
主要係平D同方便買~7 P8 S7 F% i# R3 u8 V
因為多數都係綱上的~
+ q4 \2 K2 m: t7 ~唔洗驚
作者: zeratal999    時間: 2008-4-12 02:27

引用:
原帖由 bb_25713 於 2008-4-11 23:42 發表
7 h+ o, M. j/ B2 n# a: V我多數2手^^
$ |) P/ t. H2 h+ y! c主要係平D同方便買~
) k$ w0 S3 X' h5 B因為多數都係綱上的~7 z! T# Q( g/ w; v
唔洗驚
9 Z/ e: O& R, Z7 u, Z+ i

2 Q7 d+ X1 R" m- {/ p1 Q' W英雄所見略同.....
作者: s200110621    時間: 2008-4-12 09:46

我喜歡全新的校服,感覺乾淨
作者: sam567    時間: 2008-4-12 10:41

二手校服
作者: applechoi    時間: 2008-4-13 03:21

當然全新la.......2 P9 i. o1 b6 N
除非無全新... 或者無錢就會搵d平ge 2手, 不過暫時未需要買2手住
作者: qazwsx1322003    時間: 2008-4-13 08:21

全新好5 Z( H3 w# b0 E$ V- D+ Q  f  q& W
2手既都唔知咩人著過  ]2 @2 j! q4 @6 X
一下唔好彩係呀伯就真係
作者: 鍾馗    時間: 2008-4-13 09:56

引用:
原帖由 小軒 於 2008-4-11 05:10 發表
  n+ ~# S4 V3 Q$ K( r
" b$ r( K& }! r2 }對~支持大大的說法
* V# {1 F( c/ A5 {* g% \# L4 ^4 I- s  p7 s; M5 R
me too
作者: abercrombie    時間: 2008-4-13 22:25

I also like new school uniform.
0 w4 Y- D. _7 `* TAnd don't know where the 2nd hand come from and who have wore it, if they are wore by "Pork chop".........
作者: kinomodosakura    時間: 2008-4-13 23:00

2手好驚唔知咩人著過~
+ |# j2 X$ x) ?4 X' ^曾經睇過一段youtube短片~: x: j, d$ Y0 K2 j2 o' X2 A: `! n
睇完我怕唔會有人敢買2手野@o@"
% L1 E; o: |$ c! J6 C6 m$ [* j# M. y
唔怕嚇親可以看以下內容
" t( z8 B& F2 K0 _3 S! M1 y2 C+ |% a6 S, u0 ?7 g! ]( C. V

6 V* A: C/ |; L短片內容是這樣一個女生在網上賣2手校服! b. _, o- ]. S7 h# Z& O
主要係賣比d有戀物癖既男性聲稱係佢著過...仲貼埋自己的靚靚相~" T# q6 N; A4 j- E/ P2 V' h
之後就找了個男仔黎著呢d所謂既校服...仲話留番d味道比人 =   = "
! g. l1 ]4 V- i6 ^+ E之後就有無知既男性走去買呢d校服仲拎黎索 = _ ="
作者: xup654m3    時間: 2008-4-13 23:33

一手~是比較乾淨啦!!2 E, u* H+ K8 o3 Z1 ]0 h
0 A/ `8 Z: E' @, B6 Z5 j2 s2 m
可是二手~有另外一種感覺!!
# J- H' K. t7 r有之前穿的人的味道~還會多了很多幻想
作者: crystal    時間: 2008-4-14 06:42

無所謂,有得著就好
作者: 記住密碼    時間: 2008-4-15 22:14

我喜歡二手的
作者: bb_25713    時間: 2008-4-15 22:48

引用:
原帖由 crystal 於 2008-4-14 06:42 發表
6 p0 T+ \5 |& }0 ]1 |! c無所謂,有得著就好
. W1 b9 y8 u3 n3 |& I
一樣想法
作者: haruka    時間: 2008-4-18 00:36

有新既就好
' m1 m" K8 {& J冇既舊既只要唔係太過污衊就得
作者: 5a4b3c2d1e0f    時間: 2008-4-18 16:07

second hand......
作者: powchan    時間: 2008-4-18 18:11

second hand......
作者: SSS    時間: 2008-5-1 02:25

對我黎講,兩者都冇乜大分別
2 l; q' u7 I" M3 `4 u. r假如係有得揀既話,我會買全新既校服
: p) f  j+ q, k5 s1 ?不過會叫賣家(女仔)著一兩日先俾我(只限最鍾意既校服)
作者: palpall    時間: 2008-5-1 21:21

都系新衣服着住先舒服阿
作者: DenzeL    時間: 2008-5-6 18:38

無所謂啦~~@@~~
作者: 燒賣王    時間: 2008-5-7 10:17

我會叫個賣身影幾張我指定的來看 岩睇先買2手,唔係就買全新了
作者: mooo    時間: 2008-5-8 12:55

全新好難搵ga嘛~~~~其實無咩所謂geee
作者: 千鶴猛禽    時間: 2008-5-21 19:38

當然係新的啦' J) M2 k' F+ Z; X1 h
最討厭用人地用過的野
作者: kikeei    時間: 2008-6-6 20:24

一手 maybe cheaper cost, but  二手 maybe..
作者: kof_1998    時間: 2008-8-22 18:28

先會諗全新, 如果買唔到既先會諗2手....
作者: pikachu668    時間: 2008-9-1 15:57

鍾意全新5 ^2 G8 d' x2 ~' t: g8 _
最小會岩身/ ^+ A) q" p+ ~2 H% N% I; `
二手果D有時會太大/太細唔岩著
作者: 李馬q    時間: 2008-9-13 22:36

舊的話要睇下出處啦
作者: anthony    時間: 2008-9-14 00:11

一二手都冇乜所謂...不過二手洗得多D布軟D好似舒服D~
( s, o3 H& q% d但二手既話一定confirm上手係女仔著...同埋係用黎返學...
作者: ricky    時間: 2008-10-8 23:36

NEW IS GOOD !!!
; H5 z" P6 P% yBUT OLD IS GOOD DREAMS
作者: lain    時間: 2009-1-26 01:33

引用:
原帖由 cdtv 於 2008-4-10 09:48 發表
  s$ d" u; A7 D1 ^二手我冇興趣0 M  U- A* k$ ~: Q: j: T2 f
除非係中意o既人啦
* O8 C" S" h5 ]
* e& K" j& r) @4 p2 @
同意/ ^) @% U5 _7 d2 J1 F' {
最重要係岩自己穿
作者: shinobu    時間: 2009-1-26 07:08

全新
( i! R5 T0 E/ W/ b0 V, w4 f除非真係搵唔到
作者: left4devil    時間: 2010-6-22 03:36

我鐘意2手多d喎
作者: uniformx    時間: 2010-6-22 06:36

全新又得,二手新淨又得. a, O! }. y. |9 D( x: ]) R
陳舊但無爛都算,岩身較佳,不合...睇情況0 p9 E  d- Y. R/ b
有味但又係新既就perfect
4 B: H2 ^8 u; q; V! ~0 d2 D% _; _6 f# G) l: F% a9 Y( d5 X) D
二手而不明來歷/全新...洗衣機處理
0 p' c$ {: l& P3 J' `/ m我相信自己的洗衣機連同消毒藥水、洗衣粉、彩彯、柔順劑的功效
作者: wilicai    時間: 2010-6-22 07:00

合身材比較重要囉..........窄裙的更好
作者: dcch1    時間: 2010-6-22 21:47

點解呢個Post可以咁誇張, 成年半前都仲可以俾人推到返上o黎o既?!3 @/ j( w/ j* L$ Z1 p" _

: h' a  Q8 }+ s1 Z# a  K* Q- g如果我買, 先考慮買二手退役/現役女學生校服啦梗係,
% `9 d3 `3 B3 T4 w+ e除非冇人放而自己又好想要, 如果唔係都唔會買一手~~
作者: yungjoey    時間: 2010-6-22 23:52

我都想要2手~耐可自己怪獸碼...唯有自己買...
作者: dcch1    時間: 2010-6-23 00:03

引用:
原帖由 yungjoey 於 2010-6-22 23:52 發表   
& n/ D' w7 {2 U  z6 X我都想要2手~耐可自己怪獸碼...唯有自己買...
* r9 @( M2 C# e2 q* m3 o& M. ~: l! b& B0 _8 c, y! ]
點「怪獸碼」法呀?!
作者: hkhkh    時間: 2010-6-25 16:14

新的比較好
作者: uniformx    時間: 2010-6-28 03:31

引用:
我都想要2手~耐可自己怪獸碼...唯有自己買...
( }$ I* V* c& G. o. q男有怪獸女有怪獸
$ y! w; x( t: w6 H, x% f9 i* t新有怪獸二手有怪獸4 Z9 [$ T  b8 z
我都轉售過34腰怪獸貨
2 E) Y: _8 t, A/ h. \, b當然比例及機會係少好多,可遇不可求

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0