標題: 分享一次旅行海關check 野 [打印本頁]

作者: PFG2014    時間: 2022-9-25 23:51     標題: 分享一次旅行海關check 野

其實唔止一次
8 w+ M# b2 x. V, r第一次係名牌Wolford嚟,所以無問題當係禮物
; T' O! u# g7 G1 \" [4 k4 o# b$ R! s* n; o! d0 M
第二次慘喇,冇包裝,比個關員直頭問我呢對絲襪係你的?$ J4 M$ u  v0 k' @$ [
我嚟唔切諗,唯有好老定咁自願搭咗話係呀,我架。
# [, Y/ O' n3 S' W! `# w可能太老定,佢半信半疑咁比我過0 j8 g6 ~. o, q$ j& v# y" a+ H

% p; Z% p* _# j+ Q. m[ 本帖最後由 PFG2014 於 2022-9-25 23:53 編輯 ]
作者: heidiqueen    時間: 2022-9-26 22:58

請樓主繼續加油!!
; A1 O% y6 M7 S7 G- l% `$ U
作者: kdkid    時間: 2022-9-27 00:46

過很多次海關都未試過問, 絲襪又唔係違禁品
作者: janet    時間: 2022-9-28 09:56

引用:
原帖由 SweetDreamer 於 2022-9-28 09:09 發表   # Y  V' u" H) p( x- T( Q; T
食咗字,.............
  d( w8 n' Z! B; o: |
4 g+ _3 ?8 T, i( h; C2 @咁多年, 版主唔處理.............
  E, k1 Y- s9 S扣分果D, 就行動迅速..............
3 d' c( u8 W2 Z7 ^, W; U
咁多年??? ' Z" w7 A) m* U0 B% Q6 i$ E
可唔可以講清楚D 2 f# f6 e) \! w" V: B% E- A

1 @; G8 A; a( V+ G我GET唔到
5 ]! h$ B" R2 D8 Z  r: s
# I$ v; n. Y: O" G可以去舉報違規行為開新POST舉報 ! b6 }" p4 O) M$ m0 w5 r0 S
OR PM ME
9 `$ z6 M% A& W7 `$ f& Y3 X: [0 c不過要時間
作者: Wanzhoulin    時間: 2022-10-28 16:08

我有ㄧ次通關時 啊Sir 用金屬探測棒 掃到我背部時 响了因爲我裡面穿了細肩帶睡裙上面的調整扣是金屬的, r! X, T" i. h  @" a6 z) O
啊Sir 疑惑的摸了ㄧ下 就讓我 Pass 了 當時真的很緊張
作者: 陳真    時間: 2022-10-28 17:05

美國過海關要除鞋,俾人睇到著絲襪,冇人理我問我。5 L( {# J* Q! b, u2 n8 h) g
日本神社要除鞋入,俾人睇到著絲襪,冇人理我問我。; s: m  I5 t7 r, j, f7 d
過大陸關,打開過背包,有冇包裝絲襪在內,冇人理我問我。
3 z3 `" v$ e, J) j  V. W係大陸辦證做體檢,body check ,心電圖檢查,儀器要夾小腿。護士笑說,那我要撕破了。我笑笑口。護士說,不行我就撕。最後成功讀取數據,唔駛撕爛絲襪。
; ^- E& ~! L8 u! q6 N* U反而有一次去一田揀絲襪,女 sale 好興奮咁同同事講,我終於見到男仔著絲襪啦。
作者: heidiqueen    時間: 2022-10-28 23:28

我未試過......
作者: judy712    時間: 2022-11-5 08:00     標題: 回復 10# SweetDreamer 的帖子

當時妳自己身上是男裝還是女裝?我估可能泰國、美國、歐洲就好接受。
作者: shirleung87    時間: 2022-11-5 11:15

引用:
原帖由 Wanzhoulin 於 2022-10-28 16:08 發表   
8 M. o2 Z; C$ P' o# G我有ㄧ次通關時 啊Sir 用金屬探測棒 掃到我背部時 响了因爲我裡面穿了細肩帶睡裙上面的調整扣是金屬的! M6 O+ q: _% c3 ?% Z" O9 ^
啊Sir 疑惑的摸了ㄧ下 就讓我 Pass 了 當時真的很緊張
7 }! o4 l) e+ y/ U# v

9 A  j6 K6 t( }0 ]6 G好羡慕好羡慕!# V! b3 C* U7 i, W) B( J+ @& G# G$ m
我都有好幾條吊帶睡裙既吊帶連接扣,調節扣係金屬,9 ^8 w% p: R+ `
半夜自慰時都會不其然摸到," w" [+ B* v, H" G: e
金屬部分提醒緊自己,只有女仔既衣服先有呢D!
0 R  X1 T; Y2 U( {0 A/ U# b男性衣服係唔會有

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0