標題: 想問下有無姊妹係過左黎英國? [打印本頁]

作者: tkchan002    時間: 2022-7-22 23:19     標題: 想問下有無姊妹係過左黎英國?

過左黎一段時間,所有network 斷哂,好悶呀,想搵返D朋友仔9 f  w8 Q/ F" c8 d
有姊妹就大家傾下計
作者: gila    時間: 2022-7-22 23:33

決定過去,就應該適應下當地生活。融入當地文化。0 s2 b, f7 ^3 g1 A$ T! U" ?
# P+ s0 ?  U$ ~. o3 \7 H. o" K1 M
悶咪book程來回機票,返來香港當去旅行lo.& B9 S9 r; [9 N0 V7 m
6 `- d+ t  s! ?4 i2 k: D
作者: alan0902    時間: 2022-7-23 05:07

你唔係1仔咩?0 m# Y; R' e( x, j
你係英國邊區?
作者: kinkikeith    時間: 2022-7-23 06:51

千祈唔好返嚟香港,唔該!
作者: SweetDreamer    時間: 2022-7-23 13:38

再認識過些新朋友囉..............2 X' z$ }4 w& U+ H0 n) V! c  ~4 \: ]
0 g' Y* J2 z! c8 x
記住, 帶眼識人................
作者: Marie0749    時間: 2022-7-24 01:44

決定移民第度,就盡量投入當地,結交當地朋友啦 唔好留戀以前的人同地方啦,否則你會好通苦
作者: uniformx    時間: 2022-7-24 23:00

引用:
原帖由 Marie0749 於 2022-7-24 01:44 發表   
( m+ m' I1 ^( j, I5 K決定移民第度,就盡量投入當地,結交當地朋友啦 唔好留戀以前的人同地方啦,否則你會好通苦
同意,但佢想搵都係來自香港既當地人
9 t6 V  k* |* P! c/ O+ g+ s正如香港也有不少××同鄉會,佢想當地香港同鄉會咁囉
作者: 44533678    時間: 2022-7-25 12:10

英國的衛生巾好薄2 C/ Y7 l2 v. m# v0 j# ^
& a# a2 W  P9 r$ L5 P
留戀的係香港隨手可得的日本又厚又長的衛生巾
作者: jasper818    時間: 2022-7-31 09:37

我移左民去英國成年了~喺度CD真係好正
6 q; o1 G! ~& ^" u! h$ V" w4 r
1 I- {# w2 D# A$ m( yPm 我丫
作者: ddaddi    時間: 2022-8-3 06:22

a lot actually
作者: Highhigh_3    時間: 2022-8-23 05:37

I live in London as well. Would love to hang out sometimes.

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0