標題: 收藏CD相在手機上邊個app好? [打印本頁]

作者: 黑絲高跟熟女    時間: 2022-5-28 01:13     標題: 收藏CD相在手機上邊個app好?

我係用手機自拍自娛。
; j5 x2 M1 f, O( n5 z- a5 g, T用開簡易相簿呢個app,貪佢可以隱藏檔案,點知而家唔知乜事,冇左隱藏folder功能。
5 T, \8 g3 e7 v' `請問各位有冇相簿app可介紹,方便好用,最緊要係可以隱藏珍貴自拍照,及可以方便轉去用修圖app。我用美圖秀秀修圖的。" I3 p0 [$ l. X! A, U' U6 P; ]
唔好意思,電腦嘢唔係好叻,希望唔會問得太笨。
作者: noel    時間: 2022-5-28 01:24

如果用三叔手機,已自帶此功能
作者: samou    時間: 2022-5-28 07:42

生果手機也有隱藏功能,不過冇密碼保護。
, E) O) V: h- ~- @: E/ Z* [另外在app store 找"私人計算器",有幾個可用!
作者: kinkyb    時間: 2022-5-28 09:11

如果係 android 既話可以自己開個 folder 加一個檔案將個名設置為 ".nomedia" 係個 folder 裡面,手機既相簿 app 就會睇唔到,要用檔案管理 app 先可以搵得返
作者: gmomo    時間: 2022-5-28 16:34

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-28 09:11 發表   
! r0 a$ ^- h% ~: D: ]% I- S3 N如果係 android 既話可以自己開個 folder 加一個檔案將個名設置為 ".nomedia" 係個 folder 裡面,手機既相簿 app 就會睇唔到,要用檔案管理 app 先可以搵得返
4 U. N5 b, u0 }2 G4 v& `6 J
1 x( P. s4 ~  Z, A6 l+ K: C嘩!Good,好叻呀你!3 M' \- R8 C: d, R: i( @" K  n

作者: 黑絲高跟熟女    時間: 2022-5-28 18:48

謝謝各位,研究下先

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0