標題: 買高跟鞋 [打印本頁]

作者: peter19470484    時間: 2022-3-17 00:40     標題: 買高跟鞋

想問大家多數會係邊度買鞋??會唔會同人講想試下,因為有時真係要著過先知啱唔啱
作者: christina01    時間: 2022-3-17 07:20

鞋鋪買過一對
作者: suedemi    時間: 2022-3-17 08:17

全部都係試過才買,我全女裝去買的
作者: ngyl1394    時間: 2022-3-17 08:47

樓主可以嘗試淘寶8 A6 ^7 ^- f" _2 i$ w$ \
一來比較平, 二來就算買錯也不會傷心
作者: okmijn    時間: 2022-3-17 11:48

重點是你本身對腳尺碼,要是40或以下,很易買也款多,男裝去買說給女朋友得,直接女裝去試享受女生樂趣也得,41至42/43的, 鞋店不太多,馬莎有,其他不知。最好男裝去探路一下,有心儀的便穿女裝去試也可,這樣就不會入到去對對冇碼咁尷尬。43或樓上,淘寶吧,平也多選擇。除非你打算穿女裝去造鞋店度腳造。
7 L+ c  t/ Y  g& L' f" m0 @; `, J/ R7 ?; c9 m% J
我自己是44-45, 所以全淘寶。
作者: ddccbbaa    時間: 2022-3-17 18:01

If have enough budget. Can consider some big brand. CL and JC also have sale around  June and December. Usually can buy it with a good price. Worth to invest.
作者: peter19470484    時間: 2022-3-17 19:57

我隻腳唔算大,都係38。我係男裝咁入去買,1次係買高跟鞋,一次係買高跟長靴。因為當時大特價。見到難得便左咁多,舖頭又無人,咪硬著頭皮入去買。我同女sale講,我可唔可以試,佢話可以呀。最深刻果次係買長靴,果次經歷真係好深刻
作者: peter19470484    時間: 2022-3-17 19:59

引用:
原帖由 ddccbbaa 於 2022-3-17 18:01 發表   4 J( ?8 R6 M9 T, D
If have enough budget. Can consider some big brand. CL and JC also have sale around  June and December. Usually can buy it with a good price. Worth to invest.
2 n5 B$ d# `7 ]8 F- i7 ]$ U
2 T( I$ {' Y/ A1 F) K' F: M邊度來呀
作者: cder    時間: 2022-3-17 21:26

好難得腳咁細,我42碼pumps41碼sandals通常淘寶,再唔係而家係中環間鞋舖買,但唔試都知啱著,從來未試過係舖頭試,每次買鞋都男裝去話送比人* H) q5 c! ?. c% Z/ |; J/ j( w

8 ]" d2 b! x0 h* h& y' U& X[ 本帖最後由 cder 於 2022-3-17 21:29 編輯 ]
作者: cder    時間: 2022-3-17 21:31

引用:
原帖由 okmijn 於 2022-3-17 11:48 發表   
3 a' Q: S* e4 f. f重點是你本身對腳尺碼,要是40或以下,很易買也款多,男裝去買說給女朋友得,直接女裝去試享受女生樂趣也得,41至42/43的, 鞋店不太多,馬莎有,其他不知。最好男裝去探路一下,有心儀的便穿女裝去試也可,這樣就不 ...
4 G: K5 B+ x  ?我都係咁樣買鞋,真係會比圖鞋舖造
作者: peter19470484    時間: 2022-3-17 23:04

引用:
原帖由 cder 於 2022-3-17 21:26 發表   
# a4 Y( L3 W/ ?% c& A3 _: R好難得腳咁細,我42碼pumps41碼sandals通常淘寶,再唔係而家係中環間鞋舖買,但唔試都知啱著,從來未試過係舖頭試,每次買鞋都男裝去話送比人
6 W+ N6 |; ?- D( I- u5 K0 U* x

) ^2 e. _: d2 K: Y可能我唔高,所以腳細
作者: staccatiss    時間: 2022-3-27 11:26

zalora ok,唔啱可以退
作者: joanne3    時間: 2022-3-30 15:59

淘記買的, 可試下
作者: Wing117    時間: 2022-5-31 18:08

引用:
原帖由 peter19470484 於 2022-3-17 19:57 發表   
/ Y4 }, e, j* {" i' m) ?: [- S我隻腳唔算大,都係38。我係男裝咁入去買,1次係買高跟鞋,一次係買高跟長靴。因為當時大特價。見到難得便左咁多,舖頭又無人,咪硬著頭皮入去買。我同女sale講,我可唔可以試,佢話可以呀。最深刻果次係買長靴,果次 ...
# F" Y  q$ J) F  y) Q! P7 i; `2 @. |  o+ J! M
邊間咁好,介紹介紹!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0