標題: 買絲襪 [打印本頁]

作者: CYT    時間: 2021-12-24 15:15     標題: 買絲襪

今日喺calzedonia買咗幾對絲襪- l, e' z# C# b# a0 y

* I0 R; C- B" x1 S. s[ 本帖最後由 CYT 於 2021-12-24 19:10 編輯 ]
作者: ngyl1394    時間: 2021-12-24 15:49

wow! 不錯
& d3 a% m# ?) v0 f好似連褲襪, 網襪% ^: n" e' G- ^* K' `
全部價格是多少呀?
作者: CYT    時間: 2021-12-24 15:51     標題: 回復 2# ngyl1394 的帖子

買咗七百幾
作者: cyw    時間: 2021-12-24 17:06

作者: CYT    時間: 2021-12-24 17:12     標題: 回復 4# cyw 的帖子

作者: citty2007    時間: 2021-12-24 18:48

最近流行假高筒,有無?
作者: CYT    時間: 2021-12-24 18:56     標題: 回復 6# citty2007 的帖子

有呀 左邊中間嗰對係 我之前都買咗好多
作者: Babyblue    時間: 2021-12-24 20:17

期待樓主穿上拍照
作者: CYT    時間: 2021-12-24 20:35     標題: 回復 8# Babyblue 的帖子

敬請期待
作者: 1677    時間: 2021-12-24 21:28

歐洲牌子,貴嘢!
5 k" E9 l3 R/ o" b# J9 ~% P
. F1 N7 L$ P9 m0 Z: y! F好處係足碼,唔只係one size
作者: CYT    時間: 2021-12-24 22:09     標題: 回復 10# 1677 的帖子

係呀 我買中碼己經啱著
作者: heidiqueen    時間: 2021-12-25 02:13

不錯!! 不錯!!+ A. ?  ~  y: d2 @/ s2 Q0 B* `
期待穿上拍照!!' N$ q8 P4 ?( C% Q2 ~( W. G2 J6 u! f- a

作者: CYT    時間: 2021-12-25 02:39     標題: 回復 12# heidiqueen 的帖子

請期待
作者: joey221    時間: 2021-12-25 14:39     標題: 回復 1# CYT 的帖子

全部也是高品質
作者: CYT    時間: 2021-12-25 14:54     標題: 回復 14# joey221 的帖子

係呀
作者: uniform    時間: 2021-12-25 18:12     標題: 回復 1# CYT 的帖子

呢間歡唔歡迎男仔買?
作者: CYT    時間: 2021-12-25 22:21     標題: 回復 16# uniform 的帖子

我男裝入去買㗎
作者: uniform    時間: 2021-12-26 12:39

引用:
原帖由 CYT 於 25-12-2021 22:21 發表   
: O' F3 O& Z& M8 r1 p我男裝入去買㗎
我都去過好幾次,但係都係唔敢講自用。
作者: CYT    時間: 2021-12-26 13:10     標題: 回復 18# uniform 的帖子

我有一次去買 我問店員姐姐 其實男仔著絲襪會唔會好奇怪 佢話唔會呀 外國都有男仔著絲襪 所以唔會覺得好奇怪 我聽到佢咁我個心都定咗好多 我主要都係去海港城嗰間多 嗰間啲店員姐姐都好nice 同埋可能我成日去買 同埋幾乎次次都會揀好耐 其實我己經喺官網揀定有咩款啱心水 但因為官網會同店內存貨有啲差別 有啲款可能冇貨 有啲款可能官網嗰度冇 所以次次都會揀好耐 仲有可以join會員 我都有join 會員買得多就會有優惠券 下次買就可以買多幾對
作者: CYT    時間: 2021-12-26 13:29     標題: 回復 18# uniform 的帖子

我之後有一次去買 我主動同店員講話其實係我自己著 佢都冇乜嘢 仲好有耐心咁介紹唔同款俾我知 例如對絲襪係咩質感 用咩物料整 你可以問店員姐姐可唔可以feel下個質感 佢哋都會拆一對岀嚟俾你feel下 其實除咗絲襪之外仲有褲同leggings賣 嗰度有fitting room可以俾你試褲同leggings 我啲leggings都係試咗先買  其實我覺得只要你態度友善同埋表現得自然啲 店員姐姐都唔會覺得你奇怪
作者: uniform    時間: 2021-12-26 14:49

引用:
原帖由 CYT 於 26-12-2021 13:10 發表   
" Z  G( L) y" |- m( v我有一次去買我問店員姐姐其實男仔著絲襪會唔會好奇怪佢話唔會呀外國都有男仔著絲襪所以唔會覺得好奇怪我聽到佢咁我個心都定咗好多我主要都係去海港城嗰間多嗰間啲店員姐姐都好nice同埋可能我成日去買同埋幾乎次次都會揀好耐其實我己經喺官網揀定有咩款啱心水但因為官網會同店內存貨有啲差別有啲款可能冇貨有啲款可能官網嗰度冇所以次次都會揀好耐仲有可以join會員我都有join會員買得多就會有優惠券下次買就可以買多幾對
我多數幫襯香港站同萬邦行分店,我亦有會員卡(但係會員卡話卡主係女仔,可能同我幾次話幫人買啩,嗰個人size同我差唔多)。
作者: CYT    時間: 2021-12-26 15:13     標題: 回復 21# uniform 的帖子

我頭幾次入去買店員姐姐都問我係咪買俾人 我就細細聲話係 但之後喺海港城分店買熟咗 我就同店員姐姐講其實係買俾自己 依家次次去海港城分店 店員姐姐都會直接行過嚟同我講今次想買咩款吖 有啲咩新返的款會唔會想睇下 仲會
作者: uniform    時間: 2021-12-26 15:19

引用:
原帖由 CYT 於 26-12-2021 15:13 發表   7 P" c& T$ z- |) B% Z+ u5 s
我頭幾次入去買店員姐姐都問我係咪買俾人我就細細聲話係但之後喺海港城分店買熟咗我就同店員姐姐講其實係買俾自己依家次次去海港城分店店員姐姐都會直接行過嚟同我講今次想買咩款吖有啲咩新返的款會唔會想睇下仲會
仲會咩?
作者: CYT    時間: 2021-12-26 15:29     標題: 回復 23# uniform 的帖子

仲會用ipad俾我睇下著上假腳的效果
作者: joey221    時間: 2021-12-27 04:55

引用:
原帖由 CYT 於 2021-12-25 14:54 發表   ) x5 V( [5 F# l* r  Z0 L
係呀
, Z- k- F& T' D% t* w" p9 f
0 {5 I4 N8 u9 Q: N我平時,也是穿平價貨品
: X1 ?. m  v+ B6 J- ^$ Z7 M你花費不少
作者: CYT    時間: 2021-12-27 06:22     標題: 回復 25# joey221 的帖子

雖然有啲貴 但著絲襪的快感同埋絲襪的質感十分舒服 我認為係值得的
作者: joey221    時間: 2021-12-27 12:05

引用:
原帖由 CYT 於 2021-12-27 06:22 發表   - s- P9 R: s" y7 N3 z5 ^
雖然有啲貴 但著絲襪的快感同埋絲襪的質感十分舒服 我認為係值得的
2 S9 u- z: h2 g, k8 D/ Z

P  f1 f& o) e可能特別滑,我也是非常喜歡穿丝
作者: CYT    時間: 2021-12-27 13:17     標題: 回復 27# joey221 的帖子

佢唔同款有唔同的質感 同埋佢哋的pattern有好多我都幾中意
作者: joey221    時間: 2021-12-28 02:04

引用:
原帖由 CYT 於 2021-12-27 13:17 發表   
* p; V6 i0 t+ a) R& k$ u佢唔同款有唔同的質感 同埋佢哋的pattern有好多我都幾中意
* D: l! s! f# n- `

: m* ~! ^" p8 @+ [- u看看我穿国內品牌
2 l) P7 A6 y: C( Y2 G+ ]& ^浪沙 20d 黑色絲襪
: D) R* K) M# r+ \$ ^; h! a- Y/ ?http://hkcd.tv/thread-80635-1-1.html
作者: CYT    時間: 2021-12-28 04:59     標題: 回復 29# joey221 的帖子

作者: pantyhosemancc    時間: 2021-12-28 10:56

我都著開平價絲襪,感覺已不錯。將來有機會先試貴價的了。
作者: CYT    時間: 2021-12-28 11:29     標題: 回復 31# pantyhosemancc 的帖子

真係唔錯㗎 款式又多喎
作者: 1677    時間: 2021-12-30 20:53

引用:
原帖由 CYT 於 2021-12-27 06:22 發表   
0 W* C: r- _3 f) C1 G4 g; k6 z雖然有啲貴 但著絲襪的快感同埋絲襪的質感十分舒服 我認為係值得的
2 B) C# W6 l- K' `4 x$ }" K& m! e% J) B- Z
呢個真心認同。$ u) L/ J3 \, G  Y6 k$ {

" L; E; i1 y% L雙腿被完全包住,其實好舒服7 e; ~* @9 ]* \( ~$ F
試下全身絲襪,仲更加舒服!
作者: CYT    時間: 2021-12-30 22:03     標題: 回復 33# 1677 的帖子

連身絲襪都有幾對
作者: peter19470484    時間: 2022-1-6 17:16

我去開沙田買,店員都nice呀,而且都仲認得我,但通常見到有3個職員我就唔太敢入去,雖然都認得我
作者: garfunkel    時間: 2022-2-9 00:50

成間野都係女 我入都唔敢入
1 o8 p- n3 C% t7 i, p3 f. j' A5 o我淨係識得喺街邊檔買
作者: CYT    時間: 2022-3-14 19:39     標題: 回復 35# peter19470484 的帖子

我都係直接入去
作者: CYT    時間: 2022-3-14 19:40     標題: 回復 36# garfunkel 的帖子

唔洗驚㗎 直接入去就得 店員都好好人㗎
作者: lcw23hk    時間: 2023-9-26 13:23

引用:
原帖由 CYT 於 2021-12-26 13:29 發表   
% b! X# L2 R9 t( D+ d8 ?我之後有一次去買 我主動同店員講話其實係我自己著 佢都冇乜嘢 仲好有耐心咁介紹唔同款俾我知 例如對絲襪係咩質感 用咩物料整 你可以問店員姐姐可唔可以feel下個質感 佢哋都會拆一對岀嚟俾你 ...
- Q: e( H6 p$ x. ~* v/ ]9 s

" G3 t! O& ]' E5 J2 b
5 F4 P+ m: D) G; z# i$ K3 J絲襪可以試嗎?你講的店鋪係邊間?
作者: CYT    時間: 2023-11-21 06:17     標題: 回復 39# lcw23hk 的帖子

當然係冇得試 不過你可以摸下對絲襪既質地 係calzedonia 同埋我係買熟咗先講係買比自己著
作者: lcw23hk    時間: 2023-11-22 17:50

引用:
原帖由 CYT 於 2023-11-21 06:17 發表   1 ]! U( I' y6 ]% {8 C: v
當然係冇得試 不過你可以摸下對絲襪既質地 係calzedonia 同埋我係買熟咗先講係買比自己著
6 q. J2 Y1 G* [# F6 ]4 [3 _9 J
. n# s: k* S- E你會買咩款式的絲襪多?我見網站上有好多款8D的絲襪,但好似係同一款咁。
作者: peter19470484    時間: 2023-11-28 00:51

引用:
原帖由 CYT 於 2023-11-21 06:17 發表   . C; T! n  J8 ?$ M8 p; h5 \
7 c' Y1 c2 d! ?6 N( w+ T
7 J3 O5 T( R6 P. X$ x7 u, S6 P- W7 l: }' h9 e
你係邊間分店買,而家好似得返中環同沙田
作者: Yukafu    時間: 2023-11-28 10:18

昨天係香港站店買左3對白色絲襪
作者: CYT    時間: 2024-3-2 20:29     標題: 回復 41# lcw23hk 的帖子

淨色同有圖案既都有
作者: CYT    時間: 2024-3-2 20:31     標題: 回復 42# peter19470484 的帖子

而家去中環買多
作者: CYT    時間: 2024-3-2 20:32     標題: 回復 43# Yukafu 的帖子

下次試下有圖案
作者: tsg008    時間: 2024-3-2 22:42

不錯!! 不錯!!& ~, U/ o+ }' D# j0 e$ h" X! t) k4 ~% k  G9 P
絲襪穿在美腿上 , 真是很美呀!!
作者: wolfhell0204    時間: 2024-3-27 11:34

引用:
原帖由 CYT 於 2021-12-27 06:22 發表   
4 e+ ^% V2 \# N! m1 i  F/ M雖然有啲貴 但著絲襪的快感同埋絲襪的質感十分舒服 我認為係值得的
1 J& \2 K4 n2 i4 N* Y, h: Z

4 A& [7 S; s% F2 A1 F; s: A( Y我好認同你,著絲襪的快感好難用文字形容,
- ~& I5 L$ h5 i2 ]6 o3 X1 n3 ]9 g. N& f5 v
所以對於鐘情絲襪既人係唔會在乎價錢,就算價錢再貴一樣會買
) Z1 C& p* F( s$ ]( i* g
3 u4 |4 M( A3 t! y/ f$ d2 {============題外話==============================
! I0 P) c4 V3 [  Q0 U) x" c. k% ]% j" d  d( M% ^
絲襪係要自己親身著過、體驗過才明白個種感受係點
作者: Yukafu    時間: 2024-4-3 15:56     標題: 回復 45# CYT 的帖子

我都係去中環店買。
作者: Yukafu    時間: 2024-5-20 14:46     標題: 回復 46# CYT 的帖子

我會著絲襪返工,以前只會著肉色絲襪,依家大胆左著白色、灰色同黑色。但著花紋絲襪始終唔太好,所以都係買淨色絲襪為主。
作者: CYT    時間: 2024-5-23 07:29     標題: 回復 47# tsg008 的帖子

作者: CYT    時間: 2024-5-23 07:33     標題: 回復 48# wolfhell0204 的帖子

係呀 絲襪基本上係一年四季都著得到
作者: CYT    時間: 2024-5-23 07:33     標題: 回復 49# Yukafu 的帖子

作者: CYT    時間: 2024-5-23 07:39     標題: 回復 50# Yukafu 的帖子

我都會 通常都係著黑色同肉色 如果你想試有pattern 既款 可以試左格仔款同文字款先
作者: wky    時間: 2024-5-24 09:02

引用:
原帖由 Yukafu 於 2024-5-20 14:46 發表   
, T) K/ s- U4 y+ {' g我會著絲襪返工,以前只會著肉色絲襪,依家大胆左著白色、灰色同黑色。但著花紋絲襪始終唔太好,所以都係買淨色絲襪為主。
: ^" ?% S. w& y# m# N; a+ H著喺長褲下面,著乜嘢絲襪都冇所謂啦
作者: Yukafu    時間: 2024-5-24 18:04     標題: 回復 55# wky 的帖子

始終有機會露出腳眼位置,我估有同事知我著絲襪  不過冇出聲,著花紋絲似乎揚左d,俾客見到都唔太好。
作者: wky    時間: 2024-5-24 18:13

引用:
原帖由 Yukafu 於 2024-5-24 18:04 發表   # A9 M8 r" c$ y) i* t! @
始終有機會露出腳眼位置,我估有同事知我著絲襪  不過冇出聲,著花紋絲似乎揚左d,俾客見到都唔太好。
5 P1 ?- j, w: L( Y  s
所以如果我喺長褲下著絲襪,除非係又厚又深色的襪褲,否則我一定著多對男裝襪喺對絲襪出面
作者: 陳真    時間: 2024-5-24 18:13     標題: 回復 56# Yukafu 的帖子

如果你有睇開我既 post,我有時都會露出腳眼位置
% [2 W! w0 v9 w' s; B: P
2 d2 Y6 s% V# A9 _  ]我有時會穿波點絲同其他顏色絲。冇人會特登望你對腳架,所以,唔駛怕。
作者: 陳真    時間: 2024-5-24 18:20

引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-24 18:13 發表   
/ S9 i& M& X( o如果你有睇開我既 post,我有時都會露出腳眼位置
. M  a: ?/ ^$ o* x
* c3 e7 j+ ~& t3 J- N" Z我有時會穿波點絲同其他顏色絲。冇人會特登望你對腳架,所以,唔駛怕。
# G2 B' K# O7 n* o5 m/ A) n! r/ C2 ]3 Y4 d
5 l# W' L/ D) ?3 J1 g8 f: k# N- Y) X
我今日便服返工,出門之後 (上午去了覆診,係診所換絲),之後就全日咁著了。2 {# {- M9 Y1 L# Q

* Z% S) P6 j4 R8 [! [去接老婆仔女前,會係商場換返男襪。
作者: CYT    時間: 2024-5-31 01:28     標題: 回復 55# wky 的帖子

係呀
作者: CYT    時間: 2024-5-31 01:32     標題: 回復 56# Yukafu 的帖子

真係驚既話就著返肉色  想著黑色既話可以著厚身d ,即係40d以上
作者: CYT    時間: 2024-5-31 01:34     標題: 回復 57# wky 的帖子

或者可以買高筒鞋/靴都得
作者: CYT    時間: 2024-5-31 01:36     標題: 回復 58# 陳真 的帖子

大部分人都係望住部手機
作者: CYT    時間: 2024-5-31 01:38     標題: 回復 59# 陳真 的帖子

好奇你老婆知唔知你鍾意著絲襪
作者: CYT    時間: 2024-5-31 02:00

引用:
原帖由 Yukafu 於 2024-5-24 18:04 發表   
: l* n: [+ m" w2 D" V# j始終有機會露出腳眼位置,我估有同事知我著絲襪  不過冇出聲,著花紋絲似乎揚左d,俾客見到都唔太好。
6 n. M6 K0 k  L8 u+ r
或者可以試下膝上襪款 又有pattern 又唔驚比人睇到
作者: 陳真    時間: 2024-5-31 13:48

引用:
原帖由 CYT 於 2024-5-31 01:38 發表   
) |- J" N- O3 o. u0 a好奇你老婆知唔知你鍾意著絲襪
  R$ T- J$ t& r1 @% t! R/ d3 U9 `: R( W, V" w& [( u
知,不過同佢約法三章,唔會係家人面前著。
/ u6 ]( y- M0 t4 A+ X/ i+ D+ _
6 s( _- N5 |0 {  C5 d我一個人出街著既話,佢應該唔會理我。
作者: CYT    時間: 2024-6-2 01:02     標題: 回復 66# 陳真 的帖子

咁都幾好
作者: 1677    時間: 2024-6-2 01:24

引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-24 18:20 發表   4 Y; K4 w" f' `$ _( M7 R

6 Z  H& S2 Y" x; q7 k6 N2 e* C- u: d4 @/ t5 i8 E
! Q8 O6 \" G2 [3 H
我今日便服返工,出門之後 (上午去了覆診,係診所換絲),之後就全日咁著了。
" a% B* _6 A  M9 _$ U+ E4 L8 h% Y' d( ]
去接老婆仔女前,會係商場換返男襪。
5 N1 @  A: s& l, W! L7 y3 q- j
6 m, U5 m7 d/ U
呢對鞋非常淺口,我好少見露出咁多腳面o既男裝鞋
作者: 陳真    時間: 2024-6-3 09:22

引用:
原帖由 1677 於 2024-6-2 01:24 發表   3 [5 ~1 z$ C. L% n( [
% s, e) `+ P! D2 d$ M, h$ W

; T% w/ A5 f0 {4 w' [呢對鞋非常淺口,我好少見露出咁多腳面o既男裝鞋
9 b8 F) }4 c) S* }4 X1 B
' W1 o/ N  W9 I' P3 p
我呢對,係 Keds, 其實算是一對女裝,中性少少既鞋  (淘寶買)3 W6 R$ j8 F- W$ g+ _* s

% @& A7 k* h  G1 W另外兩對藍色,係好耐之前著過既 "淺口" 鞋,都係偏向中性款 (Zarola 買)
作者: 陳真    時間: 2024-6-3 09:36

引用:
原帖由 1677 於 2024-6-2 01:24 發表   7 b: z3 P1 P1 X2 q: [4 w- {
; x- e* Z5 c5 ^
" z1 Q7 b( y2 p2 j4 u
呢對鞋非常淺口,我好少見露出咁多腳面o既男裝鞋
  Q1 [8 l9 d4 x/ g& t. @0 ?6 M# q1 P; _  I% u
前排,買了呢對網鞋 office 著。- O; _+ Q, R& H, J

8 k3 B+ F9 n' ]好耐之前,著過下列一黑一白網 boots (當然黑色係細網紗 (同白色的同款),而不是圖中大網格)
. Y* b) W3 N+ F6 N  D5 z0 g  y8 Y9 L( y
當年,著黑絲配這網鞋 (黑色款),加西裝,我跟公司出去開一日會,沒人發現。  有時配肉絲,可清楚見到腳趾,幾得意的。
作者: Yukafu    時間: 2024-6-3 12:22     標題: 回復 65# CYT 的帖子

謝謝意見 !
作者: wky    時間: 2024-6-3 15:38

引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-31 13:48 發表   
0 H0 z  N: X* G& u- e
& G  k$ t9 }3 v& g8 S/ C0 c. u9 N# Q( i, f  Z
知,不過同佢約法三章,唔會係家人面前著。
, D* `/ q- y2 W+ ~8 I- g; @
! T2 h/ v9 Z9 A- N+ _. W1 W7 {我一個人出街著既話,佢應該唔會理我。
- e' `& }# r- G; ^/ P0 r
佢幾時開始知道你有著絲襪的喜好?係佢發現定係你主動話佢知?8 U, d; ]+ M' i, S& W$ f0 W
* C1 m# a) J: z+ f, s
如果你喺長褲入面著絲襪然後加對男裝襪喺對絲襪出面,你就隨時著都得啦
作者: 陳真    時間: 2024-6-3 15:42

引用:
原帖由 wky 於 2024-6-3 15:38 發表   % ~" a, r. J$ p/ U1 c

4 z9 L5 _( W8 Z! o佢幾時開始知道你有著絲襪的喜好?係佢發現定係你主動話佢知?
# X; e: l0 ~3 T2 x
7 G9 |+ O& u  k$ x; c$ {如果你喺長褲入面著絲襪然後加對男裝襪喺對絲襪出面,你就隨時著都得啦
# z1 M$ u/ K* n5 I6 S1 ]4 p8 o- i
% N1 i/ t7 Y7 g* S5 X# x我同太太大學時已經識,大家畢業,返到黎香港先正式拍拖。9 g0 n  \, n4 j' M8 o* x9 ~
6 f) y+ `! k0 X' l( W& {3 s( g
正式拍拖後,我已經主動話佢知..一直到生第一個小朋友時,佢都完全唔介意我著絲襪。但後來仔仔開始大,我就冇係家人面前著了。
作者: 陳真    時間: 2024-6-3 15:45

引用:
原帖由 wky 於 2024-6-3 15:38 發表   
# B2 W9 ]/ Q6 Z% ~4 z0 S  I
# D) y! m9 j4 C! B6 I9 `4 Q佢幾時開始知道你有著絲襪的喜好?係佢發現定係你主動話佢知?
$ x& q" z$ Z0 @' a! k
) [( O- F% R& l  Q. Y如果你喺長褲入面著絲襪然後加對男裝襪喺對絲襪出面,你就隨時著都得啦
( w9 k0 p. o8 G  Y4 I% m
1 \. T1 O; Q2 `, T, ^/ Y
有次一家人去美國探親,同兩公婆去歐遊,因為冬天,我就日日絲襪加對男裝襪。' }( Z# g3 W1 z8 V0 {8 A3 P% @
9 e( {. h" D8 k& s* |" ~
去日本,因為我唔係幾好去主題公園,分開玩的一日,我就可以好開心咁著絲襪。最爽係除鞋入神社。7 b+ _) Y1 b0 ~! w& U) S& J

) W4 ?! u+ z, K有一次係大阪,佢去環球,我就喪行一日街。會合時,她說,為何我不去浴場度浸下.....
7 I0 Q% n- R! j, ~1 Z
7 U8 \' A; l& ^9 b/ _2 s1 d7 p. o' i後知後覺,早知果日穿絲去浸大浴場7 n! ]7 Q' `* }/ o' n& i

3 X% x. T' c0 [0 J[ 本帖最後由 陳真 於 2024-6-3 15:50 編輯 ]
作者: wky    時間: 2024-6-4 18:48

引用:
原帖由 陳真 於 2024-6-3 15:42 發表   % C  _% ?' ]; G1 p( ~% W

5 b* z. v7 T2 f
# F$ L; w( T7 d! H" o我同太太大學時已經識,大家畢業,返到黎香港先正式拍拖。
% J1 f; N' K' t( I" O- t, p; j% x4 o0 C: \9 N
正式拍拖後,我已經主動話佢知..一直到生第一個小朋友時,佢都完全唔介意我著絲襪。但後來仔仔開始大,我就冇係家人面前著了。
1 p& f. L3 e- r) _& ?因為佢話你,所以冇再喺家人面前著?以前係咪會露絲襪腿出嚟?
作者: 陳真    時間: 2024-6-5 08:49

引用:
原帖由 wky 於 2024-6-4 18:48 發表   
2 }" u8 y4 W% m
$ ]6 e. ~& ~% a2 k因為佢話你,所以冇再喺家人面前著?以前係咪會露絲襪腿出嚟?
8 z1 z2 N, W3 z! R8 y7 J

7 _6 r% x; j. `都係長褲加絲襪。其實係自己覺得唔想係仔女面前著
作者: lcw23hk    時間: 2024-6-11 12:33     標題: 回復 70# 陳真 的帖子

下面果兩款會唔會女裝得滯呀?同埋好透明呀,一睇就知有冇著絲襪吧
作者: 陳真    時間: 2024-6-11 14:15

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-6-11 12:33 發表   1 k7 s8 H0 ?1 a( j  g2 @
下面果兩款會唔會女裝得滯呀?同埋好透明呀,一睇就知有冇著絲襪吧
; ~, h+ R* i) F6 W+ B
. G5 |+ g* V% r+ s3 Q當時收埋係西褲,牛仔褲內,唔覺。
  o1 @6 q. }& ?- ]; w6 n) y4 P( s  t& {5 G( u7 w, \! d1 U
白色係好透。著肉絲就真係會見到一隻隻腳趾。
& d% U3 Q2 Y/ O$ u! g8 G1 S' ^9 M% E* {! u: E% g  p
黑色,如果著黑絲,唔會太覺,著肉絲就會明顯少少。
作者: 陳真    時間: 2024-6-11 14:18

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-6-11 12:33 發表   
5 M" L$ S2 X% l9 k" i/ d! @下面果兩款會唔會女裝得滯呀?同埋好透明呀,一睇就知有冇著絲襪吧
" }: f- o4 z! E1 s+ }7 G+ {
7 I2 F. ]* n2 n
靴果對冇相。
8 `' b% G5 l$ \- T+ P; J' C( y. n6 N% v: s3 S0 o3 l6 [& v
鞋果對 N 年前有 post 過上黎。
作者: lcw23hk    時間: 2024-6-11 14:35     標題: 回復 79# 陳真 的帖子

我始終覺得你的同事會知你著咗絲襪,因為太明顯了,可能佢地冇同講吧
作者: 陳真    時間: 2024-6-11 15:40

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-6-11 14:35 發表   
+ v4 `& H7 D/ l- {& O我始終覺得你的同事會知你著咗絲襪,因為太明顯了,可能佢地冇同講吧
: t7 b/ Y5 a! Q. M; t9 ^5 }
8 F9 B4 u, P& D' ?) {
冇人 gossip,冇人係我面前討論,唔需要介意

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0