標題: 面形問題 [打印本頁]

作者: jesscd    時間: 2009-9-15 00:35     標題: 面形問題

請問各位姐姐
; W/ H  l5 c9 ?4 W/ P3 |- k+ ?: R
! u) @& C5 R) s# U. J3 ]0 c( U我面形太尖,,骨形輪廓太凸,,CD時應該如何處理呢??
作者: grilboy    時間: 2009-9-15 10:01

如果係化妝,你要係拳骨位打多D暗小小既胭脂
/ n' S" ~0 O6 h- L同埋唔好化到個額頭咁白
作者: ming1357900    時間: 2009-9-15 13:13

引用:
原帖由 grilboy 於 2009-9-15 10:01 發表 2 F9 m4 H) \/ K! V" o, K8 f+ F
如果係化妝,你要係拳骨位打多D暗小小既胭脂% Q* ]0 @+ |. j' h2 R
同埋唔好化到個額頭咁白
! U& L7 E& q6 k: Z" w2 e4 a+ X
高手
作者: jesscd    時間: 2009-9-15 23:47

另請教如果係下爬骨都幾凸兀呢?
作者: ytli2000    時間: 2009-9-16 12:29

引用:
原帖由 grilboy 於 2009-9-15 10:01 發表
; h- W. E9 S. [! T* b5 J如果係化妝,你要係拳骨位打多D暗小小既胭脂
; S* Z" \- ^; q$ P; h9 G同埋唔好化到個額頭咁白
/ T; v0 n8 A/ L  Z8 C
作者: grilboy    時間: 2009-9-16 12:53

一D都唔勁,只係我有學過美容課程有教化妝既2 ^$ V, M1 p0 _; P, a

$ O' y0 \9 @* b) c) b! r要化到下爬係瓜子口面,要係下爬外側打多D暗色既陰影
) F) [) {* D: u$ K+ [+ U(這是相對面形去揀顏色,當然通常都係BABY FACE先會要咁化)

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0