標題: 求救,有冇淘寶假胸介紹 [打印本頁]

作者: FAI1    時間: 2021-10-7 21:16     標題: 求救,有冇淘寶假胸介紹

有冇淘寶假胸介紹,買過一款放耐咗會出油, 每次用之前都要洗乾淨,油油的好難洗,好討厭, 各位有冇用過唔出油
作者: sheepkiwi    時間: 2021-10-7 23:15

我有套背心唔想要? 你要嗎?
0 N$ `* \. L, z& A9 |" g my tg :n13579g
作者: FAI1    時間: 2021-10-7 23:33

引用:
原帖由 sheepkiwi 於 2021-10-7 23:15 發表   - m% f; C& E# u1 W
我有套背心唔想要? 你要嗎?
' @) c3 |# Z5 G- M# `. C my tg :n13579g
9 c! s& |9 n" e6 ?9 X
謝謝你,我打算買個新,同買個細啲size
作者: tiffany0914    時間: 2021-10-8 00:35

淘寶search媛野
作者: 心若詩意    時間: 2021-10-8 02:44

硅膠材質用過之後要塗爽身粉保養。
作者: june5167    時間: 2021-10-8 08:11     標題: 回復 1# FAI1 的帖子

每次洗完風乾後記得用爽身粉搽上
作者: FAI1    時間: 2021-10-8 10:20

引用:
原帖由 tiffany0914 於 2021-10-8 00:35 發表   
) P9 h+ v6 i' w) d7 X* v淘寶search媛野
8 w/ ?  b3 ~" z/ v2 c" n! l
0 {7 u7 W5 h4 ~. B! y( o) ]; B% P+ H而家用緊就係媛野,膚色幾自然同有皮膚紋理,2 T( {  P  P( W+ h5 T; S- ~1 U
但放耐就會有層油,可能一年前舊款係咁," x5 `( r+ ^- U# h: E: B
唔知新會唔會
作者: FAI1    時間: 2021-10-8 10:23

引用:
原帖由 心若詩意 於 2021-10-8 02:44 發表   
$ S( W/ V) W; W4 |  j, R4 ]# d; x* v& O硅膠材質用過之後要塗爽身粉保養。
/ k) T. E" z. M9 c, `' n. U) W' H$ M. Z6 a* x- }
有用夾身粉呀,好似醃肉咁茶滿佢
作者: gila    時間: 2021-10-8 10:25

一般矽膠物料唔用一段時間都會出油, 或物料老化. 用完要注意清潔擦乾, 落粉同定期通風就可以.: t8 u6 c9 Z6 q/ I
8 Q- ~% o+ e4 T* A% C
引用:
原帖由 FAI1 於 2021-10-8 10:20 發表   
8 z* Y4 [1 z4 q! S+ D6 ]
( O$ \' {5 i! E2 K& r. [) `) a5 X' z
而家用緊就係媛野,膚色幾自然同有皮膚紋理,
+ T$ `" F8 @& R7 S+ _但放耐就會有層油,可能一年前舊款係咁,
% {9 W3 r" ~7 G) u! Y% Z4 h唔知新會唔會

作者: FAI1    時間: 2021-10-8 11:10

引用:
原帖由 gila 於 2021-10-8 10:25 發表   
& @  M, A% L% G- [1 ?  P2 w' C一般矽膠物料唔用一段時間都會出油, 或物料老化. 用完要注意清潔擦乾, 落粉同定期通風就可以.+ M, |% N! x# ^+ J

' c  `. u4 x1 u4 O! i0 Z
* a! N) y4 i- S  S$ {3 m3 m; P
/ T& K* ~; q! a9 d5 }3 \3 q明白,即係唔好放太耐唔用,要經常帶住出去通下風
作者: gila    時間: 2021-10-8 12:04

我都有一個沒有用半年. 開始變質了. 用埋今年都要報銷.
作者: FAI1    時間: 2021-10-8 12:32

引用:
原帖由 gila 於 2021-10-8 12:04 發表   3 M/ J  y8 ?# i2 k- `# E
我都有一個沒有用半年. 開始變質了. 用埋今年都要報銷.
& O) K) ^! {+ p0 N- C! E8 O* r跟住你會買邊隻?
作者: gila    時間: 2021-10-8 12:50

跟住升級轉形, 巨胸2.0
+ c8 R) a/ B4 T. f' K, [& f5 w4 z! k1 z9 x% R; N0 T3 a
對我來說,假胸唔會點帶出街,所以都比較少用。我仲有其他假胸,都夠用。6 w! x. W5 r) `+ P: m/ Q  p
% A' L$ I. `- O: t& H' E6 @+ n3 n& F
引用:
原帖由 FAI1 於 2021-10-8 12:32 發表   # T2 s8 ~$ q3 U1 h1 C! _: s; r
1 T3 g) \2 J/ U* c) h& B
跟住你會買邊隻?

作者: gila    時間: 2021-10-8 12:51

不如你等雙11買,有平。
作者: maisie    時間: 2021-10-8 13:21

引用:
原帖由 FAI1 於 2021-10-8 10:23 發表   1 V' a( r3 Y2 L+ p3 G6 g& W0 p$ q
4 t4 ~& c: x# l0 P- q' R

w4 {+ [3 z5 ?' O' V  `有用夾身粉呀,好似醃肉咁茶滿佢
- m: B$ {1 Z) h6 O: t( }& S; x請問裡面都要茶粉嗎?我都是好耐冇用,有的黑點.好像發霉咁,洗不掉,要買過新.想買 A或B罩級,好難買.多數是C.各位姐妹,有好介紹嗎
作者: gila    時間: 2021-10-8 13:38

有黑點即是已發霉, 那是霉菌已經在矽膠層生長繁殖. 出現黑點主要是穿著後沒有澈底清潔好所致. 汗中的細菌轉移至矽膠上繁殖. 必須進行殺菌和去真菌處理. 極其量只可多用幾次.
2 K5 x9 F( o8 ^: c" t( v6 p' a7 L2 d7 J0 ]- u
因為是緊貼皮膚的不透氣物料. 如果細菌和真菌 長期緊貼皮膚, 有機會會有皮膚炎. 這是比起貼身內衣更為嚴重. 若位置在胸脯位置, 最嚴重有機會出現腫瘤/乳癌.9 ^) g; ^2 ~4 H, x( v2 D2 p7 T

6 P9 _& P4 Q/ ?/ I( w3 h* @
引用:
原帖由 maisie 於 2021-10-8 13:21 發表   
9 k4 ?- c. r' V9 s- q5 ]
4 B6 D. [0 V. t: y* n" t  c請問裡面都要茶粉嗎?我都是好耐冇用,有的黑點.好像發霉咁,洗不掉,要買過新.想買 A或B罩級,好難買.多數是C.各位姐妹,有好介紹嗎
. u* ~2 S: \! {' M9 J

9 c  E. n" m; T( r  u% t; ^' s[ 本帖最後由 gila 於 2021-10-8 14:04 編輯 ]
作者: FAI1    時間: 2021-10-8 17:32

引用:
原帖由 gila 於 2021-10-8 12:50 發表   9 K2 A! A4 [8 s. f- w. p  ^& B
跟住升級轉形, 巨胸2.0 " a4 h7 o( Q8 J9 h: a8 Y8 Y( g1 ~

" F- F5 {/ Y2 B4 U! |. g  A) S對我來說,假胸唔會點帶出街,所以都比較少用。我仲有其他假胸,都夠用。$ T- ^8 d- _! M& A3 Z
% O7 V, M* p1 o3 z7 L  p3 c
( K1 V& d* W0 B$ C0 R& v1 k  P' J: Z2 D- d' {3 C
巨胸我也有,Gcup的超大,但出街就有困難,太唔自然,除非扮大肚1 e* {* T! b, J( e8 k
因為我決心要出街,所以今次要買一個自然啲細啲
作者: tkcdream    時間: 2021-10-9 00:22

忍唔住買左媛野b cup小號 不過要等30日
作者: FAI1    時間: 2021-10-9 21:15

要等30日,咁好賣?
作者: 校服收藏者    時間: 2021-11-2 23:13

引用:
原帖由 FAI1 於 2021-10-8 10:20 發表   
8 q  w$ d& ^0 k. k" E2 e  I% \9 B7 g0 E" \; b/ i) u' Y

& M& f' e) A$ Q# S; B6 ]而家用緊就係媛野,膚色幾自然同有皮膚紋理,
) J( p9 O0 q% K4 f7 T但放耐就會有層油,可能一年前舊款係咁,
8 d& C+ y1 T' M6 d2 }0 `) z唔知新會唔會
4 ~! }; y1 N9 x

; n" y) I; k: y6 a' D; d佢D野好似好貴
作者: FAI1    時間: 2021-11-10 01:20

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2021-11-2 23:13 發表   ; }0 i7 f* S0 g0 p- Q

; V( J1 d8 d6 ~* Z7 }0 P$ R! i$ @9 ]  C7 W
佢D野好似好貴
$ |$ {2 P  F& m7 |  o9 K
! H! T7 i( h' h2 X0 G! n8 @
上-次買佢,今次想試下另一牌子睇下會唔會好啲,# t; w0 X* m* z
想搵隻唔出油同埋唔黐頭髮,各位冇分享??

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0