標題: 有冇人準備移民英國??? [打印本頁]

作者: aukwokfai    時間: 2021-4-17 18:13     標題: 有冇人準備移民英國???

有冇人準備移民英國???, y- Y1 [; y& N# |  g* s7 H- T
+ ?1 A( r8 M. W. U, l
在英國起碼可以公開穿女裝出街
- L4 ?, v* Z8 g3 C% S9 {* e5 w8 y, v- c% U/ v+ T" G) ^
有冇姊妹想一齊移民??
作者: suedemi    時間: 2021-4-17 18:29

想,不過冇錢
作者: HKReindeer    時間: 2021-4-17 18:39

引用:
原帖由 aukwokfai 於 2021-4-17 18:13 發表   + R2 Z; [: x/ R4 _  C' q  U' m
有冇人準備移民英國???  R0 q3 Y' w( G. b( H9 `

/ Z' i7 P/ b. |" o( [在英國起碼可以公開穿女裝出街
* {6 ~, P: ?" ^% e) L: r( ?/ w
有冇姊妹想一齊移民??
& |" K2 x* r9 O1 e
+ v0 ?, j6 y* Z/ R+ H2 U移民? 你唔好講笑啦! 發下夢就得,真係咁容易移民咩
$ m8 s' A5 ^9 r  v7 q: d
3 t+ n* b1 Q& t' h% {- l, s移民有條件嫁,(錢就必需既,所以唔多講)
% A0 r2 S- l, w8 {( Z; |
- d+ S3 ?9 y. y2 I5 c而且除左錢之外,你既個人技術要好特別,例如:你係C朗本人、美斯本人....等等
9 u" Q( N+ b* n8 Q2 T0 a2 F* p' l# Y% a, {( a5 }
人地先可以有機會考慮下,唔係話你要移民,人地就會安排你乜乜襪襪,真係當自己入超市買野咁簡單咩
2 k& a/ J" Q8 _6 p9 p4 i+ l6 q7 I5 d3 L3 Q- z
$ P; l+ I2 `4 I1 c! L/ H
~~注意:如果純粹講下笑、吹下水...等等之類,咁就冇咩問題,但如果係認真、講真既話,冇可能移民得到~~~: z% ~" X% y2 B
' G! n& a+ H" H: \1 g
作者: gila    時間: 2021-4-17 18:49

人地可能好有米,好有條件呢。呢度都有cd/直男有地。( S4 f' f4 o' n$ H9 @7 z

7 }( n* h' c' d* h' u: j. m% r都係嗰句: 走左就唔好考慮返來喇。唔好有輸打贏要的心態。有骨氣d.
7 h% s2 c- u. c9 e- E8 ]% w+ l+ A) [+ d( G: U. e/ u
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-17 18:39 發表   
/ _1 x5 T. R3 t) O- G$ ]+ U
& P  B1 k- ?( X0 Y& r5 a$ P
, s+ k2 A: M5 c移民? 你唔好講笑啦! 發下夢就得,真係咁容易移民咩% \; a: r6 p, y. x5 r: B( F

) c/ d4 }7 p2 r  p% J0 p/ r移民有條件嫁,(錢就必需既,所以唔多講)
) s7 T" q" P* h+ g7 e
: l3 S( ^& l  ?而且除左錢之外,你既個人技術要好特別,例如:你係C朗本人、美斯本人....等等; D9 q! J# X0 p2 [$ C: x+ ?" `2 g
: V: f; r0 X5 n. O  x
人地先可以有機會考慮下,唔 ...

作者: HKReindeer    時間: 2021-4-17 19:04

引用:
原帖由 gila 於 2021-4-17 18:49 發表   
  _* t3 l" @- ?" f) T6 T  r8 }7 T人地可能好有米,好有條件呢。呢度都有cd/直男有地。
4 t  b& V) T9 W0 q9 Z
. g9 J' P6 ]7 \. m  F都係嗰句: 走左就唔好考慮返來喇。唔好有輸打贏要的心態。有骨氣d.
  @! c/ G/ M/ ]# p; @  p, f
0 q1 R7 ~) Q$ {7 w+ L
+ j9 |8 {2 r+ [
; g) U2 a7 L0 K$ o* f有算佢父母真係好有錢,作為父母個仔或女,都未必有機會移民得到8 l. Z# t9 {- e$ Z  I+ j
  {) `0 `$ A1 R# X
話唔埋移民個條友會問番個仔或女,你有咩獨特既能力,(記住係:獨特既能力)' @6 f' T5 \, @" o. E3 P7 b* p0 V
( n3 [+ R& }$ ]0 ^
答唔到或答得一般般既,就再見係咁先
作者: lskph    時間: 2021-4-17 19:20     標題: 回復 1# aukwokfai 的帖子

其實係邊度都可以`公開穿女裝, 問題是你能否接受別人的眼光
作者: Br_Y    時間: 2021-4-17 19:28

在下亦考慮緊移居英國" @0 t; F$ g; G* ]9 o! m
其實移民與否,有需要的話,想移咪移。
7 L! c8 |" q5 W' p- _/ B個人認為移民只是人生其中一條路,只係條路可能難行少少,或者好似一條在林中
作者: aukwokfai    時間: 2021-4-17 19:28

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-17 18:39 發表   
4 K$ D& g' i9 P7 e9 I4 h" X- W$ a( m& p( e! N6 S. u' g

% Z" W+ _3 W4 w' k( j移民? 你唔好講笑啦! 發下夢就得,真係咁容易移民咩( {6 \$ u+ E- M0 z: L) c& l. y/ f# s
0 P1 `+ O, r, G6 k4 }3 W+ [+ z
移民有條件嫁,(錢就必需既,所以唔多講)
" X! H* \. d) ?+ K) g+ W- `9 _
' m+ [2 X1 v3 K! K+ I6 s  ^而且除左錢之外,你既個人技術要好特別,例如:你係C朗本人、美斯本人....等等/ D/ M& c! J# W8 g& [! @9 B

9 Z, P* X0 }" @0 Y人地先可以有機會考慮下,唔 ...
5 S( c+ a$ ^1 |1 i9 z
$ E3 {  b& B2 O& @& \& P: p我在97年7月1日前,父母曾經幫我申請左一本BNO
5 E8 M+ \% q6 \; H" \- |( ]0 u
6 H* v3 U  w: n所以我有意用BNO VISA移民。
作者: HKReindeer    時間: 2021-4-17 20:11

引用:
原帖由 aukwokfai 於 2021-4-17 19:28 發表   , }9 Q: F. A0 w3 E+ S  q5 X/ l# q
4 N$ ^1 e7 E* N2 r4 F* Z2 S9 J

6 B, j$ e/ h: A2 ^3 w我在97年7月1日前,父母曾經幫我申請左一本BNO
, a- x$ ?; G! K& O( J
" a' ~1 A3 Y! F6 P所以我有意用BNO VISA移民。
" C' A/ T& F( X- I7 g+ G" l; x
6 K% Q+ I( d0 b) N
我都有一本啦!不過個本野,除左我好細過望左幾眼後,依加個本野過期過左幾耐,我都唔清楚,  s+ U3 r* G7 z0 j$ x9 l% V! u* Q
6 R0 N" Y, @- q7 s) ~; U) x
同埋當年申請,正常程序要雙方要有咩英屬唔知乜野先可以簽到名,(當年我好細個), j% q  X6 z0 U; \/ ]( A) p0 W
& i- z! C7 \- K! g9 v
但好多人為左方便,好多都隻眼開,隻眼閉,即係:同一個唔識既陌生人,可以輪流幫你簽
, x& h: S- n/ Q8 c
" D: E, U  a3 ~. w+ N% `同時當年處理BNO個D職員,名知道同一個唔識既陌生人,可以輪流幫你簽,佢都故意放行申請成功
* Q( O' n+ A+ B: W/ D
% C9 f/ A5 I2 u" L9 L不過依加要續返本野,恐怕真係難。
7 u3 ~- G/ D0 I6 R, m( z5 S. S
  g# R. h9 ]  v0 M* f% Q[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2021-4-17 20:14 編輯 ]
作者: uniformx    時間: 2021-4-17 23:35

》移民有條件嫁
6 D# ^2 ~$ @* ?" O同意0 |4 k+ d0 u3 N: |6 X. N% A
不同國家大不同
  m# G# H# u0 J英國而言5 C+ ?9 ?6 m2 Z
走BNO Visa
0 R/ N& k. K" o3 x機票+半年生活費+BNO辦理簽證+續領簽證+醫保……百萬港元內可搞掂$ o& c1 P7 N$ P4 o1 C9 e! q
依度有一班負擔到幾百蚊一晚酒店+三兩百蒲酒吧+幾百請專業化妝師+幾千買條裙……玩一晚,當然唔係個個咁有
" B* `3 v. N/ F9 r' V: Q" u' u3 s3 h9 t9 w- E
技能方面,中廚、貨車/巴士司機、會計師、工程師……你以為呢度冇咩?當然唔係個個都係
作者: Charlotte_Tse    時間: 2021-4-17 23:57     標題: 回復 1# aukwokfai 的帖子

儆諗過喎!你有乜好介紹呢?
作者: oral_sex    時間: 2021-4-18 00:48

其實著女裝出街呢樣野我覺得首先是你自己過唔過到自己,之後是你著左似唔似女仔,有d人純想著女裝,唔剃鬚又唔剃腳毛就著女裝,如果係呢種我相信在那裡出街都預左俾人打!
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 02:07

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-17 18:39 發表   ( y' h2 Z7 G! k( c' x- \- r
; S7 |; G5 n8 H- _* N5 e' C0 E

) W4 j2 c0 P+ h. A4 I0 |* Z$ X移民? 你唔好講笑啦! 發下夢就得,真係咁容易移民咩  q7 G% b( ^7 t# z
( ^7 B# O2 E( U* ?3 |- ]
移民有條件嫁,(錢就必需既,所以唔多講)0 K; A* }" r  @! h
* V& ^( ]$ e+ P
而且除左錢之外,你既個人技術要好特別,例如:你係C朗本人、美斯本人....等等
2 f0 d' M! g6 x
/ x* M4 ]2 \( A人地先可以有機會考慮下,唔 ...
, l/ Y# y+ P3 R7 k你訓咗幾耐?BNO 5+1 計劃講咗起碼半年啦喎
作者: gmomo    時間: 2021-4-18 02:13

識得有人用BNO移英國。
% E& x+ x  ^# i+ e3 \唉,又另一個移民潮…
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 02:16

btw, 一樣還一樣,cd 出街其實喺世界上大部分地方都得,只係英國依家天氣仲涼,出街冇咁辛苦啫。最緊要就好似上面話齋,對自己畀返啲要求,令自己好似個正常女仔咁嘅款的話,咁邊度cd出街都問題唔大嘅
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 08:59

引用:
原帖由 aukwokfai 於 2021-4-17 18:13 發表     i0 g6 [5 N( r+ I; \8 h% l$ o
有冇人準備移民英國???
5 b! ]( `- }: p. M6 e
; R9 z2 q; ^8 p% U" ]9 f- }2 g0 M5 T在英國起碼可以公開穿女裝出街
0 x" ?) |. g+ Y8 M
8 H/ b; _; O$ I( ^有冇姊妹想一齊移民??
! g- g: \$ _" b- R0 N5 y
Sorry, 笑左,移民為公開著女裝出街7 ]6 w5 H2 V7 v6 J- C9 I
香港都得架,咁你唔使走lu....5 N: s0 q$ f; b. ]# H

i: c; n! t3 \% \; }其實俄羅斯都得,你去唔去 ( v9 k; w" K9 @! r4 ^2 {# Z7 {

' r2 m0 A0 S  k# c) T利申:兩度都去過
6 I8 F( T( `# E% u
" ]  D4 Z& O& b話時話,上年七月你都問過一次喎! J6 \& p  c. w( R& @3 e

. k3 T2 I% [1 A, r& b[ 本帖最後由 Rachel 於 2021-4-18 09:03 編輯 ]
作者: HKReindeer    時間: 2021-4-18 12:27

引用:
原帖由 Eva0313 於 2021-4-18 02:07 發表   
2 }# W; I$ H- z- ^, n# s
$ R, Z" }% y7 d  M: g- S你訓咗幾耐?BNO 5+1 計劃講咗起碼半年啦喎
* n# I0 K! b3 q7 h- a& R0 _5 y
+ T( H- g1 I3 \, l1 d; A你真係仲唔明,我既意思想講D乜。我既意思係:「今時今日可以申請BNO、可以續BNO」0 a! d5 Q, `3 m, I9 [
8 N& z  J- c$ J& s
但問題係:今時今日,科技先進,就有好多煩瑣程序職員向你問東問西,話唔埋問到你你口啞啞都可以
# t& R" w3 [! G) a8 ^9 u) ]
& c3 o2 V$ v3 d, m9 C或表格上填好多好詳細資料去核對或核實,核到你都唔知填緊乜,都仲得(如果唔識既話)
6 A! t+ M3 [8 G. [$ d( `- q- `* O3 x
比起當年,想隻眼開,隻眼閉申請或續期方式,恐怕今時今日已唔得啦!
& r5 }3 G! s7 k+ X! v
( p3 s! o3 w8 C7 M5 ?/ O  h2 B3 z7 K講白D,今時今日申請BNO或續BNO,仲難過買樓,買樓起碼銀行審查你,
( ~  B9 _: i. I8 O2 H, ]7 i0 @: T' O- b& n. u2 J* }
申請BNO或續BNO可止銀行審查你,每個細節都問到你傻或填到你傻啦!
+ y; {6 w, C# D6 w* T' y
  W. I3 G; D8 p+ _2 w8 g  @最後唔好只係睇D咁既計劃,以為好正,真係咁簡單咩!
. q/ ~' O6 d# B  \
8 f/ ~+ @1 z$ i[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2021-4-18 12:36 編輯 ]
作者: gila    時間: 2021-4-18 13:13

姐姐, 睇開D啦. 要申請的人總會有辦法申請到. 要走的人總會有辦法想走.1 M3 Z; u  G: ^% |
但背後動機, 想法成唔成熟, 係為咩原因想走就見人見智., Z( m; C% i9 k; `3 X) e( F
唔需要著意太多. 5 B" N# @% p3 V2 A* {, u* Z
唔好"輸打贏要", 已經對留底起度既人好好了.; a/ B3 f1 m$ {* ~* q3 d8 b

' \. c5 Y1 Z: a  K; ^9 Y3 l; o% K
" O  @6 g0 i# X2 R
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-18 12:27 發表   0 _" k8 a6 V# `3 V$ @( k5 b: m5 o
: M: f# s8 D7 u4 l
" R7 R1 \5 e( D. j
你真係仲唔明,我既意思想講D乜。我既意思係:「今時今日可以申請BNO、可以續BNO」
  n" }- V$ X: b
% f- q) L5 p" B" f) H# P6 B但問題係:今時今日,科技先進,就有好多煩瑣程序職員向你問東問西,話唔埋問到你你口啞啞都可以
1 T, p3 O# p2 k& B" F$ g# d) U) K- b: a+ P! z% m) o
或表格上填好多好詳細資料 ...

作者: HKReindeer    時間: 2021-4-18 13:57

引用:
原帖由 gila 於 2021-4-18 13:13 發表   
# \, z- |1 T" j) r% b" @" |8 d姐姐, 睇開D啦. 要申請的人總會有辦法申請到. 要走的人總會有辦法想走.6 G6 f( R+ K, T$ }' z4 e
但背後動機, 想法成唔成熟, 係為咩原因想走就見人見智.: e0 ~0 F! R' e# _& Y+ [9 j
唔需要著意太多.
7 e  j5 k' p3 H3 K( m; I唔好"輸打贏要", 已經對留底起度既人好好了.
2 I  d! L5 E+ H9 C6 L% w" y : N8 p0 j$ I: E  `- n- M0 N- f

/ n' |4 s- M8 E# I
) R6 `, o$ Y4 Q, m% o& ]

- o# L* E2 m3 e" f0 [4 V可能你會覺得激動、輸打贏要,其實我只係以事論事) @2 N! I; M) F& d8 z4 _; P
9 ?! x# r2 L) ?7 [# e; B; \) Y3 ]
再講,佢地要移民既,我無權干涉,
# j/ X6 J0 j2 i; y/ q5 y  Y& v& o/ s8 }. C& v$ P/ g( r
但有D野,睇野唔好只係睇表面而已(我指:今時今日移民既程序)4 R! \  L) c1 R4 I

% V1 Z4 D7 p; n( D8 ~# S就算你話我難聽、唔尊重、語言過激、好串...等等,都要講埋(如下)* e; a# v! I8 t7 L
, c& r# Q3 I8 S
「移民真係當遊山玩水,玩玩下?」被問到口啞啞、填表格填到懷疑人生係應該
6 [4 V; g0 G' R  A- o- D1 }' }9 `
  q8 G' n& @: X  [/ ~: z. J[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2021-4-18 14:30 編輯 ]
作者: yathei    時間: 2021-4-18 14:19

引用:
原帖由 gila 於 2021-4-18 13:13 發表   5 n. r; c8 _2 j5 G5 Z+ w3 s
姐姐, 睇開D啦. 要申請的人總會有辦法申請到. 要走的人總會有辦法想走.
- e) T  U) X( T4 p0 R6 D但背後動機, 想法成唔成熟, 係為咩原因想走就見人見智.5 V' _; c+ z$ R# w# M
唔需要著意太多. $ b- L- W) l$ @  U1 y+ V
唔好"輸打贏要", 已經對留底起度既人好好了.
- r! g( j* h( @- I
* q5 ~( [7 C6 r- ?4 t6 d
8 e. D% g1 _. n) X: I
8 u& X* a6 x& {7 S  B3 F* W# k9 }8 E  y  Y8 L$ P; r
互相專重真係最緊要4 b/ V( P* P0 N! r( B5 D
唔洗問做咩要走,亦都唔洗問點解留,家家有本難念的經
7 W1 C) p, X( o
+ T+ p# e% ~/ f( @! S; ~2 |6 v7 {p.s. 補充回答返上高,其實補領BNO唔係你想像中咁複雜,除非你成本野唔見左,否則無人會問你野的。係睇你肯唔肯比千幾蚊出黎。* G; r+ A& ?- _% t% z# u& a
( e5 c# f( h/ p+ u6 w1 }
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 15:33

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-18 12:27 發表   
" t( ]1 J6 q; j+ }
9 F# P# ^. y, K  s% e
% a$ d/ T5 B' s4 E+ ~3 k你真係仲唔明,我既意思想講D乜。我既意思係:「今時今日可以申請BNO、可以續BNO」0 S" q7 n0 W9 ~
/ c9 O6 b! z' C6 U& l- Q5 m3 Y
但問題係:今時今日,科技先進,就有好多煩瑣程序職員向你問東問西,話唔埋問到你你口啞啞都可以# x" c9 L7 ]" L0 q; T  _

6 X: |5 Q6 j8 C$ j. ?$ \或表格上填好多好詳細資料 ...
6 g, E5 f- A7 g; Q: u& O: \
宜家除左included child都無得申請BNO啦
' z6 H9 j! R" W8 @5 T改左表後續期填多左野,但其實鬆左,因為果邊積壓太多,唔會查咁細
4 g# T, A1 j4 Y8 }7 K5 w4 R. m& s* p" z6 S- ~
講真論煩都唔夠美國護照卦* ?2 b' p, |4 c' f* J8 M
但比心機填,準備充足,去到又咪好快批
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 15:38

引用:
原帖由 yathei 於 2021-4-18 14:19 發表   
- X! _# Y% Z+ }8 \( j; w! F2 p5 }( f4 l) A# e0 \# z0 L- J
' {! h! n) Z( j1 M: z( F+ `7 a
互相專重真係最緊要
% ^/ E! q6 X" n7 N( ~- @唔洗問做咩要走,亦都唔洗問點解留,家家有本難念的經
* ^: o9 t& {4 `4 S% D# R  u; D: Y  A& m% K# {& V3 Y
p.s. 補充回答返上高,其實補領BNO唔係你想像中咁複雜,除非你成本野唔見左,否則無人會問你野的。係睇你肯唔肯比千幾蚊出黎。
6 i: ^- O4 R! L1 e1 i" B5 H: r$ d8 k( ]
堅,個人取捨無乜好講,不過問完又問就驚釣魚啦
6 @, H9 i8 L" h; T( j- p不過forum太多post都似徵文比賽,都無感覺lu
8 s1 K* j# k& G% n
$ l% W  m" D4 J8 G補領BNO真係唔知難係邊 sosad# }/ y1 ?! }/ P7 y' {7 c; B/ A8 y
仲要有埋guideline講準備d乜
  }* }* }4 \/ K6 H, M8 \就算唔見左,都係交報案紙je2 u; S; b0 ^: u/ N5 `$ H; L
included child果d就真係煩d,果邊無紀錄,要多d資料
7 p- B6 m' M: f* B+ g7 f6 q) I+ s& Q) Y6 |
作者: sec2x    時間: 2021-4-18 16:27

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-18 12:27 發表   # s5 ?9 a/ w. K- b1 j" v

* V( t7 W! R# Q  k1 J9 _  D0 ?2 V+ s( e! F$ x7 Z7 d$ z
你真係仲唔明,我既意思想講D乜。我既意思係:「今時今日可以申請BNO、可以續BNO」: u0 J* I) J! k" W- o7 o; Q0 K
/ l4 S6 T9 e- a0 O
但問題係:今時今日,科技先進,就有好多煩瑣程序職員向你問東問西,話唔埋問到你你口啞啞都可以8 Z$ s2 {. n8 i$ S

2 [7 `$ j  V9 X$ ]& z或表格上填好多好詳細資料 ...
/ o, f, a" R3 Z/ R9 K1 y# u當年18無countersign直接續左本BB相BNO, 再幫屋企人續埋都無野 lmao
4 Y4 {* u, p, V/ P+ W% d4 q就連d親共人士送仔女, 甚至自己移民外國都未驚過, 一般香港人就真係唔覺有咩問長問短係要驚 (唔會夠美國visa煩掛? )) e9 C: s; d# K. A( I4 J" w
係驚都驚適應唔到生活習慣同環境好過啦 8 X1 e' V& X1 O3 G# L/ G+ l
+ Q7 {) D9 ]0 Y0 i9 I! e. m
言重既話講聲失禮先, 但呢種"點會咁大隻夾乸隨街跳"既諗法真係好唔得
% u3 @, s/ n" n2 k9 D7 y& ?: ~" e你知我知單眼佬都知, 到底英國係因為邊個國家做過d咩先出呢個offer啦
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 17:55

引用:
原帖由 sec2x 於 2021-4-18 16:27 發表   ! _3 {7 ^% D- |( v1 N3 @4 B

3 b* ~/ q: N$ ~當年18無countersign直接續左本BB相BNO, 再幫屋企人續埋都無野 lmao5 i$ q$ h  @, a$ ^8 d
就連d親共人士送仔女, 甚至自己移民外國都未驚過, 一般香港人就真係唔覺有咩問長問短係要驚 (唔會夠美國visa煩掛? )/ r/ ^0 W/ R) W, s, S, M+ }4 u
係驚都驚適應唔到 ...
9 P8 t2 c% Q- k, g3 I' J" ?+ V
睇嚟係因為果個人真係好驚人走啊
作者: lztt    時間: 2021-4-18 18:12

睇第一版以為上緊鄉討
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 20:22

引用:
原帖由 sec2x 於 2021-4-18 16:27 發表   5 u+ j' m4 K7 ?1 o8 m
$ ?' r/ f8 X" }7 W8 k; n
當年18無countersign直接續左本BB相BNO, 再幫屋企人續埋都無野 lmao5 y0 U5 T6 l+ X; u; l0 v5 v
就連d親共人士送仔女, 甚至自己移民外國都未驚過, 一般香港人就真係唔覺有咩問長問短係要驚 (唔會夠美國visa煩掛? )) x) K; u+ w) W5 M/ v% p
係驚都驚適應唔到 ...
8 D  k8 Y. d6 j$ s
好鐘意你結語 XDD
4 B0 N8 L; j8 U* v擺明走難plan, 當然唔會問長問短,救左人先講4 @% b4 O$ l5 Y, `6 n- t8 a( ~- ~% Q1 s
都知有fd無countersign都續到,就算要都唔難...咁多舊同學,總有人簽到卦,咁多行業總有人中; U( d; N, d' y# q( f; {
9 ~, m. v# V% w0 o7 @3 D
講真中學英文水平都搞得掂既野,真係唔知難係邊 sosad
3 q- h! U" }2 v) P  D美國visa就堅煩,張表長到....
, K/ I# s0 x" m5 R7 h( W+ R; u, ~3 E然後入境再審一次,一聽到我去d冷門位,即係問我去果度做乜,識果度人 etc8 U: p2 R1 R1 P5 t8 q; b* O; S
我唔識讀邦聯個字,開Excel比佢睇我列晒Richmond博物館開放時間+ h5 A! q( r& c1 F
講句"你係歷史迷"就放行
" }. v) j+ c; H6 y然後第次女裝入境,個關員第一句 咩風吹你黎" u, {8 Y; X& l# D  b9 d+ o% O
我無玻璃心,只係覺得好好笑) j" |" Z- P* j- |* D; g) W" y+ h
$ j' t5 w+ E( l  j
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 20:24

引用:
原帖由 lztt 於 2021-4-18 18:12 發表   ; R( v  U; c8 K1 K1 V
睇第一版以為上緊鄉討
  w; ]- Y( q/ i% p/ E+ H; `
唔掂,見到你呢句忍唔到笑
作者: ckytommy18    時間: 2021-4-18 23:45

有諗過,不過現實不太會實行...
作者: pandalo123    時間: 2021-4-19 00:15

的確其實係香港定英國都可以著女裝出街, 就算一眼睇得出, 香港既路人多數都費事理你XD
/ ~( e3 V; C5 ?) g6 U# w* W
" q0 ~' g/ Y% j) E8 ^# b' x不過英國好似係同性婚姻合法, 呢種開明對於cd既生活唔知有冇唔同呢 (其實我都未去過XD)
; v2 u0 t* x( i: v- M
. e1 c$ @5 m7 b7 Z* SBTW 我都係included child, 不過香港既工作係自己興趣, 去到都要搵到生活費先得啦, 莫講話cd嘛
作者: jasper818    時間: 2021-4-19 23:39

我都想認識下喺英國既cd,如果喺英國既sis可唔可以pm交流下
作者: peterxx    時間: 2022-1-12 00:13

如果有人在英國住又好,讀書又好, 可以好像係香港GUM開個CD活動約會。" v9 D4 v+ v2 d: c2 P# Q
有時係外國D活動/約會, 個個都太高大

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0