標題: 被人斷正...... [打印本頁]

作者: mmlee    時間: 2009-8-18 18:06     標題: 被人斷正......

CD,對某些人來說,是很平常的事,他們未必太介懷
0 Q4 r4 f8 c) O% }: G9 E但對我來說,這是天大的秘密7 _$ S2 h2 e$ W/ |$ R8 Y. v( y/ M
因為不知道家人反應如何5 F6 M( \2 L8 K9 {
每次CD,都要趁家中無人,又或者鎖著房門去做
7 ~5 e  B4 l  M1 u6 A也不要讓家中任何一人知道
2 Z2 p4 N8 H4 i/ ~, k但到了今天,這個秘密又瀕臨爆煲危機....
+ ^. {( }1 U, x6 d# t* P( u
2 V$ v2 Y8 M' {" r* @$ J: t話說今天,媽外出了,剩我一人在家3 Z2 N$ T8 @- \
心情自然興奮....因為這是難得的機會
0 c! q, ], n6 z更衣前,我一如既往地檢查了所有房間(我還檢查了幾次)/ x: h2 ~; I% P& B8 ~' Z& t0 t! ?
確認所有人都外出了,我才開始更衣" P2 S; l, W/ }* b, e( t
但這卻是危機的開始......2 p. f" J  I2 u. s
+ ?7 w7 T; p9 r9 ^9 ?6 R) V
原來一直有人"暗藏"在家....+ m* Y. ?, d  n/ Q: F
話說我今早有些事情要外出一會,當時我弟剛外出
7 P/ z; |. H+ F8 M5 I+ z: x我回來時,他"仍未回家"....
' C8 T8 W1 Z3 v& C. v; e5 |$ w到媽出門了,我便懷著興奮的心情更衣
5 m' |, L3 G+ H( A* @之後我便"全副武裝"到客廳看電視
- t7 E2 E' h, H# o& f9 V當我興致勃勃地看電視時,弟出來了..... |8 e- k7 p- @7 L. N6 ~) U
這時感到很徬徨....原來我弟早已回來6 E. f! W, ]* y9 }1 ?! ^( o" }* K2 g
他只不過一直躲在別的房間,並不是平時那間# U% g* u6 j9 z/ r$ c8 r9 ^) K
而他一直沒發出聲響,所以沒讓我檢查出來+ H, _' E- o- G1 T9 A( w2 O
出事後,我便急急回房回復男裝* D! K7 {; K: c: O! H) V) e  b# Z: F
6 }; l9 r; M. G
之前曾數次"懷疑"被人斷正(即我在房外時有人回家,而我又未必及時趕回房)
/ I( f5 `, Y9 O# f7 s但之後又沒事了(可能是我夠快,他們沒留意到我全副武裝的模樣)' g( t9 z* m8 q% R$ U# o$ s9 J
但今天這樣的"斷正",我真的恐怕秘密會從此曝光
. f9 k) x: X: v(P.S.我倆的關係並不太好,嚴格來說是"互懷敵意",更徨論是"間諜"行為.讓他發現跟爸媽發現沒分別)
( H3 o1 g, c# X* w- _8 c4 B! x$ C! H7 V2 T$ ?/ ?# A; t
這可能是我的疏忽,但這真的影響了我CD的心情
. B/ b. b( K9 ^1 J6 t因為事件(可能)曝光後,我可能不能再變裝& L, a7 x/ g0 H8 [6 W
而我的"寶物"也可能要棄掉......* r( K! C- b5 |1 k
你們可能會這樣說:"既然沒有犯法,也不怕被人發現",但其他人未必這樣想,他們會隨時反應過度而令我尷尬
: V+ E/ a5 k# f+ i, c0 V, F就連最親的人,也生怕他們不能守密,到處張揚! Y$ {" w7 p5 x7 {0 L
所以到這刻,我仍很介意讓人知道我變裝的事
! y+ L* W, i) t- u$ Y  I0 D  S0 a, j
看到這篇文後,你們或會對我"指指點點",數我不是: y' ]; o1 H0 g+ \! F( x
但希望你們可以理解我現在的心情,因為秘密被人發現並不是一件好事
作者: kof_1998    時間: 2009-8-18 18:47

可唔可以講詳細D?; k5 a4 r. m& `

) W" G9 D$ i* O因為你無講到你細佬點斷正你呢...
作者: shinobu    時間: 2009-8-18 19:13

希望你細佬會保守呢個秘密...並了解你既行為係個人喜好啦
作者: mmlee    時間: 2009-8-18 19:23     標題: 回復 2# 的帖子:

在我看電視時,他突然從房中出來
: ]# b- P. X3 T6 [就這樣斷正了(當時我全副武裝 )8 a8 x" E& b7 H+ X. \4 d% \
(我還以為他不在家,這時我真的嚇了一跳 )
5 W6 K* I' p, N+ F& N4 a9 I6 i; B& U3 O  v  S2 H9 t- D$ V
當然也希望他不要告密~~9 P9 n- Y! J  A6 R0 z
(恐怕下次都要鎖門CD了....他可說是我CD的大敵@@: k) Z. Y3 G$ t4 H% L
他是否在家很難查出@@)
; Q+ N4 l3 ?3 U
  l: q( B1 `1 `! x8 b[ 本帖最後由 mmlee 於 2009-8-18 19:31 編輯 ]
作者: cdtv    時間: 2009-8-18 20:17

你弟弟看見你這樣, 沒有跟你說什麼嗎?
作者: grilboy    時間: 2009-8-18 20:19

老實講,你細佬係咁唔鍾意你7 `7 |( P3 o) F2 f
佢就算唔講你都好似被人有痛腳捉係手啦,未又係樣衰) r' V$ G4 a+ V  h
咁你細佬見到你果陣有咩反應丫,有冇講過D咩,你變返男裝佢又有冇同你講D咩丫) U* Y6 p( C$ R2 I  s
你好似冇咩詳細交代,係既然打得出黎可以講得詳細D囉
作者: mmlee    時間: 2009-8-18 23:32     標題: 回復 6# 的帖子

他一直對我不滿,看到我女裝也是這樣,穿回男裝也是這樣
( X) u7 z& ~, d, d- Z* `! v但似乎是為了別的東西顯得更為不滿
8 p" Z- b' r  Z0 _# Q- M$ w就是因為他是那種愛隱藏情感的人
8 |( u5 o5 E9 ~  T8 h' y別人無法從其表情看出他的態度
# ~( n& T, {( K, q8 j7 b也無法估計他下一步的行動/ S0 |% G3 O3 e) _& _% R
一直板著臉的, 才是最危險......
( C# R% C) q; I4 Q! F7 C5 a7 B& o2 g  [6 U  P
其實girlboy或許說中了我倆的關係
5 d5 J# {5 J7 ~0 ^) n. G他對別人就第二張臉,對著我的就只有不滿表情  @+ z! D' ]$ o- G6 v/ o$ E
這很明顯是對我不滿! w. P+ N: i# O0 e' b
談起我們的關係,我不願再多談
" G. p8 n" l4 x1 s/ e9 C" A0 a況且也離了題# \; c6 D8 p; x0 C4 K3 s) j
現只希望事件不要傳出去......這幾天都要高度戒備了
作者: elect    時間: 2009-8-19 00:49

oo, 咁佢真係咩反應都冇俾你???% b; I9 \& d/ E) U1 s1 u
. v0 Z5 X4 ^8 k' e' p+ c  ~3 H4 i
我想問當時你的'' 全副武裝 '' 係怎樣的?' u3 l- @8 h: I( m# c3 e" h) o; N' Q
短裙 , 絲襪, 化妝, 假髮, 高踭鞋?
$ B. X: t/ e5 q" C9 D+ j3 q! O& V
如果冇咁多女性用品我諗冇太大問題既-.-
# t) ?% J! ~* P2 @: M  \3 t你咪同佢講你試下..
作者: alexander    時間: 2009-8-19 01:56

我都試過同樓主差不多既遭遇...果次仲要係我阿媽9 [. c" T$ j. J2 P
比佢見到我著住校裙
作者: grilboy    時間: 2009-8-19 03:19

引用:
原帖由 alexander 於 2009-8-19 01:56 發表
! G& o7 X: W8 m1 l3 B8 X我都試過同樓主差不多既遭遇...果次仲要係我阿媽
# ^' \' A  Z7 K  @比佢見到我著住校裙
* J- S& p# W0 O到今時今日你都仲可以係度回到POST,即係冇事囉
作者: elect    時間: 2009-8-19 08:32

引用:
原帖由 alexander 於 2009-8-19 01:56 發表 4 X( f3 o$ a; \+ H8 }, r7 _' {
我都試過同樓主差不多既遭遇...果次仲要係我阿媽5 x% h$ D7 o- n
比佢見到我著住校裙
/ T% D, C( G& o" s+ [/ N; a1 X4 w. e, A/ j1 r4 m7 @; m  m. ?- Y% u, g
咁佢個次有咩返應@@?
作者: mmlee    時間: 2009-8-19 09:20     標題: 回復 8# 的帖子

我講得出"全副武裝",也應該知道我當時打扮如何......
8 o' A8 o$ ^' z6 Q( b; J6 X除化妝外,全部有
+ c! M+ ?0 X# r7 E( Z0 N" E& W  u" ?9 L+ ^  U% _
我有一種不祥的預感 0 l' u& I* _5 s( j- X4 o
因為讓人見到始終不是一件好事
作者: kammykk    時間: 2009-8-19 19:00

過左一日.
4 V/ D9 B# S$ a4 q. ]你d屋企人對你有冇咩唔同?, _6 }3 ~7 W/ z' ~
同埋你d武裝有冇唔見.定係不如放響一d安全既地方好d呀?
作者: alexander    時間: 2009-8-19 19:48

引用:
原帖由 elect 於 2009-8-19 08:32 發表
4 P) c5 B- {3 O& ?! Y, w1 n. g/ R% W* k& W/ x/ @

6 u! ^' u9 t8 U9 G: z咁佢個次有咩返應@@?
0 @5 _' x* L1 R- t0 P

$ g" O/ a! d$ P3 N/ j) ~; t1 t7 g佢呆左一呆, 叫我換番衫...之後問我你係唔係好大壓力呀....
作者: miyamoto1    時間: 2009-8-19 23:21

下次一定要小心呀……无论如何也不要再被发现了……不过也许你弟弟对这方面也略懂一二呢,但又没你那么好的条件,才会忌妒你……
作者: mmlee    時間: 2009-8-20 00:44     標題: 回復 13# 的帖子

暫時沒有特別
7 F- S8 T7 M) X; |  f估計爸媽仍未知道此事
8 p) P8 b) G9 [( o; f5 V' ](但不排除他們知道但沒出聲....因為我家都是不愛說話的人)
4 d; C1 [; ~# a' R但我仍擔心會從其他途徑傳到他們耳中....這幾天仍要保持戒備
8 E6 p6 m# [4 m& V% D0 {/ e# w* P% T& |/ G: D5 f' ?
唉,這次真的完全失策了  i( x1 N+ r. x) Q2 [( A5 }
家裡有人竟然不知 / z4 ]( H; V! [7 D
他可是我CD的大敵喔 , g3 R3 [2 Q5 C
很多時無法CD都因為他 4 C) M0 M" T+ c. a
至於我的寶物仍然安全....要整個櫃桶拿起才能拿出來的(他們應不會做這樣麻煩的事)
作者: applechoi    時間: 2009-8-27 23:24

其實呢....呢個結好難解+ c5 C& r# J( h$ ]8 M
做哥哥如果同細佬關係唔好真係好難搞, 而家大家唔講野, 就當無事先, 有事再算, 有時d野你唔搞佢仲好過搞
5 G7 \( y# Q; d; P9 A6 X真係炒起上o黎先算
5 o, q+ b: R# b9 |9 ^BTW, 可以簡單講下你同你細佬其實咩事唔啱?
9 r& s1 o; |6 j" c' i( A+ x7 J/ b$ W' R8 R( ]
P.S. 幾日上唔到o黎 (點解會咁gar...)
作者: 版煮    時間: 2009-8-28 02:45

我都好明白樓主既感受& ^1 N+ ?! C. c) q+ b6 J( z( J
兩年前左右我都比我媽咪撞破左0 @' v3 {/ i8 S8 @% F* a
個時我鎖門係自己房到變裝2 X& `/ u  d2 S# ]6 n  P2 f
當時我係全身女裝OL look但完全無打扮既- l- M3 c( i5 I7 [; {4 C
唔知係唔係放左學太累, 無意地係自己張床訓著左 4 K/ K8 M' Q) u% c! O- D( k
訓訓下突然之間比開門聲嚇醒, 個時危機感真係超大6 X0 Z7 s  K, ]9 Q  r0 P0 R
一望, 係曚曨之中見到呀媽企係門口, 呆住咁望住我
9 O5 n+ Q4 v) T* p1 C( d" l  j) e3 z比佢發現左我著晒女裝著裙著絲襪咁樣
4 H$ M6 A: [/ z0 C8 z1 c+ y; M( }唉, 即刻比佢追問我做乜要咁做, 個時我都唔知點算
9 }9 y( S# o( s: b# I0 n3 O
, _$ z! d3 ?, E) B不過之後都冇人再提起過, 所有野都保存到3 n5 j% Q9 a, b5 p! q: `" z$ w
但比人踢爆既感覺真係唔好受架2 m, A2 V5 O1 a; a  k: m
樓主個件事都有成兩個禮拜, 應該冇事既... 放心啦
作者: 江小    時間: 2009-8-28 03:07

估计十成十一你细佬都会通知你爸妈得了
作者: 版煮    時間: 2009-8-28 03:15

引用:
原帖由 江小 於 2009-8-28 03:07 發表
0 y% V" o1 p* A估计十成十一你细佬都会通知你爸妈得了
/ W: o! x, T6 c5 \
一日冇任何人提起都唔會知佢呀爸呀媽知唔知依件事
3 X. U3 I. j* R3 k既然冇咩異樣既話, 樓主都唔洗咁擔心既
* \# l" H9 G& T, L2 I) F雖然感覺好似比人係身後伸左一腳咁, 但係變裝個時就咩陰影都無晒架啦
作者: fanbellayuki    時間: 2009-8-29 01:35

咁唯有祝樓主好運,同埋下次真係要小心d
作者: grilboy    時間: 2009-8-29 12:14

引用:
原帖由 版煮 於 2009-8-28 02:45 發表 0 G1 N% e2 v7 n" @5 q: c3 g
我都好明白樓主既感受! u( J4 T; Z8 D  j0 S$ w. ?+ @, [+ l
兩年前左右我都比我媽咪撞破左
! D$ E3 o# c; s個時我鎖門係自己房到變裝
; {' A4 g) p# Q當時我係全身女裝OL look但完全無打扮既% Z$ {* G9 X* H/ D- H6 x
唔知係唔係放左學太累, 無意地係自己張床訓著左 * e* y% E3 J7 a' ]& W) n9 p
訓訓下突然之間比開門聲嚇醒, 個 ...
4 B9 Z4 E, J, D4 y2 M; h/ f9 }$ g7 S4 U' A( y

$ Y, B4 t7 v4 u; h0 O2 D0 E$ @咁你唔係鎖左門架咩,點解會比你阿媽發現??
作者: 版煮    時間: 2009-8-30 03:48

引用:
原帖由 grilboy 於 2009-8-29 12:14 發表 * [# t6 k) X( x" c

1 W: z6 W3 b1 A% `2 Y! U
0 h. S$ H0 p& d' I& a1 F6 k  Y6 Z: C8 y; Q7 n9 E! n
咁你唔係鎖左門架咩,點解會比你阿媽發現??
8 Z. s' b3 j) C& t* ]. W. \- X佢用左鎖匙開, 應該係因為佢見我間房又開晒燈又開冷氣, 拷左門但我又冇應, 於是佢就搵鎖開...! V4 @" L5 K# I0 |: D: U0 {
我e個係一時大意
5 j% U  a. F! |, W; `但樓主講個次真係好唔好彩...
作者: fetg2    時間: 2009-8-31 02:38

really need to becareful when CD....it's dangerous...good luck guys..
作者: C兄    時間: 2009-8-31 14:53

可唔可以講詳細D?' ?# c: }# U3 g& ]6 ^
5 K, D0 j* B$ i
作者: mmlee    時間: 2009-9-1 01:11

引用:
原帖由 版煮 於 2009-8-30 03:48 發表 ' C2 I9 n3 ~7 W& s
" r# x8 q2 C- G- r
佢用左鎖匙開, 應該係因為佢見我間房又開晒燈又開冷氣, 拷左門但我又冇應, 於是佢就搵鎖開...4 T& U9 W- x4 \: q7 s1 E
我e個係一時大意
: G, A, i) G6 Z) n- p. M5 U但樓主講個次真係好唔好彩...
0 L8 y0 m# \# |還以為鎖了房門很安全
5 @5 G" r* K/ s( ^- A我經常都是鎖門CD的8 B, l! ^9 N: t2 l8 c
但通常都是全部人睡了覺時做的5 ^4 E  m2 s% e( _! y. s+ ^4 j
有時更是全女裝睡覺....
& e# L, A& d% O- r* ^# @但日間有人時我絕不敢鎖著房門CD; Z$ w7 u5 Y- n- w* @
萬一有人敲門我來不及應付
$ p" s; u; w+ @. v# C畢竟拿條鎖匙一定比更衣快......
  b0 F, i. q6 U8 L1 B/ j/ q. ?那次真的是個大疏忽1 C) I, {& L2 B# b- R3 {
家裡有人慒然不知
6 Q. l6 T0 M! N6 \$ k9 q今日他又造了一個沒人的"假象"+ v  d, z- s0 X/ U- {) c% `8 R3 ]
幸好我CD時沒有離開房門9 A3 G3 x1 S4 n  S; p
否則後果不堪設想......6 ]% f/ S3 a: ~' K0 I" H4 P6 |

9 j  E9 |4 G5 ^1 }/ g至於我倆之間發生的事
& Z- w! p: |! T( F+ u4 o我只可說這是莫須有. D  H! [2 ^& Y6 ^/ ^0 l
不喜歡就不喜歡, 無需理由/ A. K% \* ]7 F0 P* _8 h3 Q
人就是這樣專制
8 e  i  S% E+ V9 q. S他一個"莫須有"令大家變成這樣
& d; m8 f+ u! X; B' U我也不想的! y6 l' v) Z. C- x3 E6 q9 ~
"莫須有"的意思, 你們應該明白......
作者: grilboy    時間: 2009-9-1 21:57

引用:
原帖由 mmlee 於 2009-9-1 01:11 發表 ( ?3 C# _* l1 H% w; {" H

. @4 H  a! Y4 O3 w( }1 T還以為鎖了房門很安全
$ a5 o( r( I9 b0 o我經常都是鎖門CD的
' w6 |) R  M9 E2 Q$ V( Q' f但通常都是全部人睡了覺時做的1 N9 R' j4 {( y4 \. [) f/ Q( N# M
! a3 ^; X9 I8 \7 @" d# G0 U* a, h但日間有人時我絕不敢鎖著房門CD
9 a) I' _- o' M$ |5 Y0 \萬一有人敲門我來不及應付
) f4 c8 n+ d- I7 m, a1 |5 {0 l. D畢竟拿條鎖匙一定比更衣快......
# \: R% ], p, l$ I ...
6 u% a. s' y) C% G: j
我屋企從來唔會有KEY開到我房門,更何況佢地都唔會咁無聊
作者: gourment    時間: 2009-9-1 23:00

如果係咁呢, 我覺得你細佬應該會同你屋企人講...3 X: W: F( K- {* s" B
所以, 我覺得曝光一定會, 睇下遲定早!+ m5 W6 q) }/ z& [- h# J. R
我既睇法就係, 繼續cd!!!!!!!!!  {1 w  D  V6 _+ c
既然無影響人就得!
作者: secret7    時間: 2009-9-1 23:38

You should tell him this is a normal behaviour.
作者: s3bl453    時間: 2009-9-2 22:06     標題: 回復 14# 的帖子

如果佢o甘問你,佢應該係關心你先係喎我覺得
作者: grilboy    時間: 2009-9-5 05:51

引用:
原帖由 mmlee 於 2009-9-1 01:11 發表
, q) v6 q) l, E3 a0 X2 z" [
% {- K% N) f. \8 m  V+ c' P+ `9 y; u9 N8 v還以為鎖了房門很安全 # E# n+ ^. |5 i/ \
我經常都是鎖門CD的$ k, Y9 [* R3 T, o+ F, `$ a
但通常都是全部人睡了覺時做的. P7 r" h# {1 V( _6 V0 ?
" X  `" C/ q) K" `& S但日間有人時我絕不敢鎖著房門CD: K/ c& S, X8 }
萬一有人敲門我來不及應付' L5 ^$ }& E( t' K9 W
畢竟拿條鎖匙一定比更衣快......
5 o& p+ z; [6 m" i1 A$ L ...
" S( `- W. C! p& C! z事出必有因..............可能係你講唔出je
3 r( @  ~1 ?2 X! n或者佢覺得你唔夠男人,佢討厭你= =
作者: 99819925    時間: 2009-9-7 02:57

放心吧,要講既應該已經講左啦...
8 V" u. D. W7 k1 U8 d! w* s8 V8 P: N; z$ l) q4 W; l5 n" F
怕佢用黎威脅你好過啦
作者: outhk    時間: 2009-9-7 22:33

sad sad ....
作者: tim.ch    時間: 2009-12-22 22:42

CD 只可以玩多幾年,,,, 收手吧... 不要和家人吵... 佢地緊要D
作者: cloverNancy    時間: 2009-12-23 00:46

只能祝福你了...
' {9 ?/ P  Y/ s% _- t: e- J, p小妹以前也有被發現過....0 M% J  D  T7 h. n0 i
而且是直接被父母發現....# Z7 D' j. d8 f& {1 G3 @
東西整個被丟掉....
6 H0 [: }$ r7 U" {) H9 C! Y6 g一場家庭革命是必須準備的最壞狀況...  l6 |) u# a2 V- r' p
如果你有走上TS的打算 或許情況也不會更差...
# A) R" A! g2 U) \* i雙親沒辦法 如果請求醫院的協助 搞不好能弄到一張DIS: Z/ |* i$ ]/ g, z5 M( Q
如果沒找醫院 這種事情 也不是能對外人說的...
# i% k4 l, u( c7 w只是恐怕會被盯的更緊就是了...
% j* @, N' y9 x; v; m% m; e+ ~那也只有忍了 等離家之後 就能有自己的空間了
作者: KKKKKLLL    時間: 2009-12-24 02:05

作者: grilboy    時間: 2009-12-24 03:39

鎖左門都比人開到,如果唔係房係廁所未好大件事.....................
作者: goldsickle    時間: 2009-12-28 00:31

我覺得佢會當冇事發生o羅
作者: 偽娘    時間: 2009-12-29 22:03

之前都有ga野.." o+ _# {* v/ G% L0 v1 }% U
旦牙媽沒問題... n" a: V/ ~( O: `1 \9 a, ]7 t
老豆 就火1到爆..旦我會話 我想著咩就著咩..沒有偷沒有搶..全自己用$ 買回來的..
: e, z# l9 y. o% {# O; n) \& w
: g* h' @! Z/ l; f. {5 g% r9 H. E5 U大家都系成人來的.. 同一大炸 廢話- -"4 t1 Y' U2 j* x8 b  @# T# e# S

" q: d* m; J5 Q2 E$ a最後都 沒問題..
作者: kylie_bigfan    時間: 2010-1-8 11:59

don't CD at home , go out is more safe wo
作者: secret159951    時間: 2010-1-14 22:10

我明白你既心情+ l! Z$ C3 u! p* a" |) A8 z
我何常唔係
作者: 偽娘    時間: 2010-1-14 23:03

同家人說我想做[偽娘]
作者: hkhello    時間: 2010-1-14 23:51

下次小心點。
作者: 小米    時間: 2010-1-16 00:19

你也要抓到他一個把柄即可
9 X8 H2 ~. ?; I& J6 R% r- ^  _互為監視
作者: DenzeL    時間: 2010-2-5 21:13

你有room都好一點~~我家沒有room...而且呀媽又成日執屋...得一個有鎖既櫃收埋...
, R' Z) A3 g3 R- q, {有一次比佢發現~~之後我話係幫GF keep住..先無問....我見佢反應超大...........
+ D2 R/ E% ~% `) u0 g9 D3 F所以我死都唔會比佢再發現~~~~~我覺得D人都唔理解一下我地點樣諗...一尾發現事實就係 好驚訝-----> 開始罵- 都唔了解一下點解我地要咁做..........尼個係我地既自由黎~~總之唔影響到人未得囉......... : R3 q6 p/ }9 N3 q* _' ?; S5 o
+ y+ E: s9 B& a  `& @- ^$ e
樓主既感受,我最清楚了
作者: joey221    時間: 2010-2-5 21:25

下一次尔要小心一点, 不要給家人知
作者: 李慧儀    時間: 2010-2-5 21:37     標題: 回復 1# mmlee 的帖子

切........跟你弟說....學校要開化妝舞會就成啦.....怕什麼
作者: tracyko2009    時間: 2010-2-5 21:57

我都好怕爸媽同妹會發現..
  u. C# G5 U+ [# ]8 a. l- B( o, r從來唔知到發現之後會點..但一定無好事發生..
作者: sylvia    時間: 2010-2-19 02:58

妹妹加油呀。只有快點長大,有了經濟能力
: R1 |, K, j" S, X% W7 [自己搬出來,到時想怎樣就怎樣
/ F$ F, s" m; D1 X8 H6 {( V  f6 o8 d, V9 a, C5 j! U* W1 U
堅強呀!!
作者: CECI    時間: 2010-2-19 03:15

完全明白和理解你的心情! 我何嘗唔係臨老變CD呢!只不過潛藏了一段日子才發覺人生在世這麼苦短,為何不釋放自己做自己想做的事呢!) V0 j1 o6 w* A+ b' R8 S: L( C
當然親人又何必去你抽我後腳,我尋你把柄呢!我個人認為, CD我會繼續,但盡量希望唔影響親友,一但爆踊!我唯有坦白承認,之後再在自己與世俗之間定奪了!7 M8 p; }5 N! h1 O% |
你年紀再大一些便明白什麼是人生! 人一生可以從心所欲, 可以做的事實在太少了! 今天不能不是代表永遠不能! 明白麼?
作者: 08miki08    時間: 2010-2-19 22:21

我覺得比你細佬知仲衰過比你呀媽知!!!& x! i2 C/ Q* s8 C  R& o+ |
女性會比較易接受d!!!
作者: _樹_    時間: 2010-2-20 01:57

所謂秘密,係一樣只可以一人用一次既野,一個人只可以知道一個秘密一次,1 a: [' V9 X/ t9 V' @% ]
而佢爆比你阿媽,亦只可以爆一次。- I' P% E5 A1 J1 c- ]  `, G/ j9 U& u
: u+ E% X* G3 \, o5 l
既然你細路已經知道左,其實都係時候做d改變。0 R( t! Z) b# Z$ e9 j, m7 y
或者你對佢好左,佢就唔會爆你,因為佢都知道爆只可以爆一次,但係相處唔係只得一次。
+ T. Y% t2 m( [3 B) t你只要唔激佢,佢唔會好唔理智咁爆你,長久下去,你既秘密亦會變成佢想守住既『利益』。) w( u: a) L7 a5 |* L
" k+ h' Y$ W" W# O& h; C
理想既情況就係咁,依個係我小小既經驗。
作者: hk_lonelyman    時間: 2010-2-24 02:13

next time,,go to my home,,la
作者: jzx100chaser1jz    時間: 2010-2-24 13:12

其實你屋企人知道左,對你黎講可能係好事 ...
/ S6 S( a+ w' k" S4 @" w好似我食煙仔咁,我食左成十幾年煙仔,近黎先斷正比屋企人知道!
! A+ h# ]$ l* `8 u咁既然都穿左煲,我咪靜靜地坐低同他們講o羅 ...
8 y+ c8 W, I* h' m我鐘意著絲襪,有幾百對收藏品,一早就比他們摷到,咁可以点丫?1 }( c) L# n6 ~
咪又係坐低同他們講、解釋o羅 ~
) t2 ?/ w8 t1 b& c" x' a之後咪可以明刀明槍咁買絲襪、著絲襪!( @& G( J, x5 i) h/ Y
對我o黎講,穿煲係一件好事 ~
作者: naoko    時間: 2010-2-24 22:18

放心啦, 如果係敵人就唔會留意你..

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0