標題: 想問下大家CD會有咩準備 [打印本頁]

作者: chanchan0104    時間: 2021-3-5 14:36     標題: 想問下大家CD會有咩準備

其實我由細到大都係偷偷著屋企人衫
+ m  O3 X2 a6 o7 k. W$ @到咗宜家想試更多時又唔知點做
# u. j6 J6 V# u' `9 L. P( A- A- h, a9 |
平時啲衫又唔知買咗放邊好% C) X/ E. G- _8 w: [9 S/ s* M7 ?" q1 n
所以一直唔敢買2 J( {2 m# M% \+ N3 A; F
迷利倉係好選擇* l: n7 e/ c8 @! C1 l
但我又驚自己一個人會俾人發現
8 i* p. {. o6 p. _. y* j( a; m" ^  Y- ~) ], I; _
我知道有好多人會book酒店玩$ L) M  X/ C* P  L9 _% A( B
但我自己一個又冇乜心機
5 Z4 \5 J6 x) W% |8 A7 j
/ E5 d. r# x( b0 X8 B大家有冇咩意見可以俾我6 A: k! r, Z* L; i5 J$ }5 J& j
我都想試下cd更多
作者: gila    時間: 2021-3-5 14:59

引用:
原帖由 chanchan0104 於 2021-3-5 14:36 發表   ' _9 e* \5 G6 u7 x3 c, {4 V
其實我由細到大都係偷偷著屋企人衫4 k% @/ Y9 o* x" x: X0 S3 J( G
到咗宜家想試更多時又唔知點做! `7 ~+ ^) ?7 a, M2 R# J

' m% b* v& _9 L# C/ v! W平時啲衫又唔知買咗放邊好& w: ^" G8 L) X  x& K. p
所以一直唔敢買4 S, r7 M) S2 X- l6 q; O
迷利倉係好選擇# _* l7 C/ W0 E1 Q9 @
8 t5 N: F  `; h- q# f2 P
% u( |1 E7 f. a, r) l( R+ {* T1 }& `+ s我知道有好多人會book酒店玩 ...
" d" `) Y' u, U+ K0 Z
( s" d1 ]) {; J4 |- }
你俾呢D 資料, 又好難俾意見你.( _0 |/ z# {7 q4 i- n! x
怕被家人發現, 唯有租倉放衫. 可以短租一兩個月, 睇睇環境.
% E  p, ^  R( d- s* G9 p9 A7 u+ C3 g8 g+ `* E: O8 U
酒店價格仲未回升, 間中不妨book一日玩, 也可取.
  m; v( ~8 T, \# F2 oCD是無底潭. 自己衡量開支和空間需求.
作者: chanchan0104    時間: 2021-3-5 15:26

其實我都是想了解一下大家有冇我同樣的困難
- w+ o; a1 T& v* b可以俾意見我試吓
作者: cici    時間: 2021-3-5 17:04

唔明租迷你倉:
; C' v* c5 `( [; R% ?% ^3 X) Y: i"但我又驚自己一個人會俾人發現"
作者: joey221    時間: 2021-3-5 19:33

引用:
原帖由 chanchan0104 於 2021-3-5 14:36 發表     c; w6 u1 _! ^' O9 p# `
其實我由細到大都係偷偷著屋企人衫
, R: @, M3 a* P$ a  @到咗宜家想試更多時又唔知點做
8 N8 u; z* Q* P% W; v6 J3 {
4 b+ Z! g+ u9 l平時啲衫又唔知買咗放邊好
1 s" N$ W" g5 b9 w3 j所以一直唔敢買
! Y2 x: C: W! z" e" M迷利倉係好選擇. @1 n! X+ l: P9 q. Y; _
( Z& n1 C1 p) Z% f6 H0 V% D5 u& ?+ R+ Q, h# n$ a
我知道有好多人會book酒店玩 ...
2 P' N9 ~/ A* ?* m; Y1 j# n2 \7 F" G0 u  [6 |2 ^
我自已一人住, 所以日常也是穿裙子
作者: kimchu    時間: 2021-3-5 19:44

[quote]原帖由 chanchan0104 於 2021-3-5 15:26 發表   4 g5 {' h9 A( r# b+ Y$ ~# ~( K
其實我都是想了解一下大家有冇我同樣的困難
1 G: j2 U. r1 @7 [9 m5 P8 z: `7 M可以俾意見我試
作者: kimchu    時間: 2021-3-5 19:52

引用:
原帖由 chanchan0104 於 2021-3-5 14:36 發表   
% l# j! @" F+ e7 o2 k! ]其實我由細到大都係偷偷著屋企人衫4 ?, e3 C4 A8 |3 G; ?. \5 D5 h
到咗宜家想試更多時又唔知點做
9 `2 j5 G# q: W% e" V: N
( m- k/ c0 F9 L- Q平時啲衫又唔知買咗放邊好
/ a8 z% @8 c/ S" w5 R- a7 e0 E1 T所以一直唔敢買
0 O8 v. N8 X: n8 x迷利倉係好選擇4 i: t" b4 G- z
但我又驚自己一個人會俾人發現  I3 @  x/ \7 Q7 e& ]% }* m# u$ ~
, D! ?  e. r1 c" s7 y: J4 S5 M3 b4 a
我知道有好多人會book酒店玩 ...
( o# C2 |: p/ {  t* A0 f) |4 b$ y' C3 }2 u  j$ s

1 R4 p9 }; S6 S1 V" j& ^- `) d0 v唔好將自己自相矛盾!你怕畀人發現自己一個即係想找人陪,那你會找誰陪?去酒店如果唔係自己你又想邊個陪你?我都係由自己一個踏出第一步!去先去自己找方法或者一個去處理,先唔好給自己太多絆腳石,否则即使給了你意見也會將之成為你第二個絆腳石!加油!
作者: heidiqueen    時間: 2021-3-5 21:15

可以短租一兩個月租倉放衫
8 K' j: L0 @% z4 w
作者: Eva0313    時間: 2021-3-5 23:10

迷你倉算係最簡單同難度最低嘅做法嚟
作者: HKReindeer    時間: 2021-3-10 15:23

引用:
原帖由 joey221 於 2021-3-5 19:33 發表   ' p5 r! O: U* R" r

5 a$ I0 C: @7 U, G$ {. }& u+ M* m
' I- C+ v: T1 ^; v我自已一人住, 所以日常也是穿裙子
! R- j5 h: N: u7 t/ Z  W  r6 j  f3 s2 U6 V$ D
看到你自己一人住真係好羨慕你,冇話日常穿裙,就算你日日打飛機都冇人會理到你
# c* }: M! D1 K$ p/ k- q% U4 s
# ?; t4 `% ~+ t, G7 n3 {8 }8 ]所以有時候我幻想自己一個人住既話,絲襪高跟鞋我一定會著足24小時 (不是跟你開玩笑,我真是好喜歡絲襪高跟鞋)
6 i& b% W5 K8 z. c* w. U
! J! f; q) K- R% u9 T3 E
引用:
原帖由 Eva0313 於 2021-3-5 23:10 發表   
! S* o- d$ F( z* X' L0 H迷你倉算係最簡單同難度最低既做法黎
: q/ G* M, t( p. R% G: h1 }# Q, T0 ?' Q  c6 X
你講得沒錯,所以有時候我都打算用迷你倉放置我的高跟鞋& }. U' ?0 d8 F  A
4 I. Y) h9 `, {6 t3 B
作者: 愛.o    時間: 2021-3-10 23:06

引用:
原帖由 chanchan0104 於 2021-3-5 14:36 發表   
. G  i; w6 e. K% w) S4 N" U1 O1 T其實我由細到大都係偷偷著屋企人衫
8 C7 f, l/ T' r% f) s; l' q; x到咗宜家想試更多時又唔知點做7 J- V( G. h4 [8 ]( i. ^9 {

2 s6 p7 q; H# Q' B$ z平時啲衫又唔知買咗放邊好
% b: z" R8 R1 ^6 B2 W所以一直唔敢買
8 g, m/ Y. I" S( d( x迷利倉係好選擇7 h" K. s/ d0 {4 o1 z, c
0 E# i  Y! ?1 Y
+ O2 z6 X6 w/ g2 C$ V; b我知道有好多人會book酒店玩 ...
# E3 Q& z7 ?& v, K
黎緊我都想打文, 分享下CD心得 1 g1 _. D3 _/ M, }$ r
SIS幾歲, 自我介紹下先?
作者: fanbellayuki    時間: 2021-3-11 16:42

其實都係咁不停無限LOOP~ 0 a* n, e  N# B3 H) d
買左唔知放係邊 --> 迷你倉 --> 驚比人發現  --> 酒店房  --> 一個人無心機玩 ; g; P( h" L. B+ Z5 t
每出一個都自己打番低。5 g) Y  w3 _# p9 f
* \- |( [5 H7 J' H$ w- }
買衫真係唔理男定女~ 你有錢比就得,買完咪放迷你倉,其實平時都唔係成日有人上去。第一步都係咁不停無限LOOP~
) D; ^( V' q" @! r& y買左唔知放係邊 --> 迷你倉 --> 驚比人發現  --> 酒店房  --> 一個人無心機玩 ( Y1 u: \8 v: D& s
每出一個都自己打番低。
5 g( Y% {9 [7 N, W' S' M5 z& v- f8 ?! y- ]
買衫真係唔理男定女~ 你有錢比就得,買完咪放迷你倉,其實平時都唔係成日有人上去。第一步可以咁試左先~
作者: hong1982    時間: 2021-3-13 07:52

我一開始只係買1頂假卅髮幾件衫裙卅1對鞋,偷偷放屋企床底,間中換下開心下。! i  d. I3 y6 C4 X1 x$ L( m
之後買買下越貿越多,到而家要出去租左個迷你倉放左個衣櫃放衫裙卅絲襪卅十幾對鞋卅3頂假髮卅化妝品,有時間就上去關門變身出街行下或租酒店玩下。- e* R* |' s) U2 s
初初在迷你倉變身都怕被人見到架,但去多左你會發現迷你倉平日想找個人都冇,CCTV唔係有人唔見野都唔會有人睇,所以你關左門在裡面做咩都冇人會理你。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0