標題: 大家都點樣選假發? [打印本頁]

作者: 889887    時間: 2009-8-10 03:44     標題: 大家都點樣選假發?

頭形配?定是愛好配?
作者: cdtv    時間: 2009-8-10 22:37

都係睇個髮型靚唔靚架 ja bor
作者: butterflies    時間: 2009-8-10 22:49

睇興d咩髲型囉, 呢個首要條件
+ B+ s. W( }% C其次直髲同曲髲我我第一個假髲係曲髲, 因為未試過, 而家會選直髲因為曲髲打理比較麻煩
8 U9 C4 Z% q- A% ~% R* n第三睇下有無d已經有類似款式既就唔揀個d+ m) s- {2 v7 |. f% f+ U
長度方面暫時都係揀d去到心口既
0 }2 |$ r9 Z- s: I% i另外而家再買既會睇下可塑性, 例如方便紮馬尾呀, 髻呀咁, 因為最近又學緊set 頭, 呢方面似乎又係直髲勝一簿' K& C) p! b( ?# Z- ~
以上我既個人意見, 希望幫到你
作者: mmlee    時間: 2009-8-11 00:14

基本上是看喜好的....不過也要注意自己的頭型" R8 d) N: T, ~; s% P
臉長的最好選修臉型的....
( k$ `5 x3 V! ]+ h不過也要注意保養的問題....許多假髮戴了幾次就會亂( x' {& T5 }% ~( G
洗也未必能夠打回原形....
作者: mercury1    時間: 2010-4-3 00:13

自己留個長發 平時束起
% A. y9 w; @7 c  Z0 w, Q好似長毛梁國雄  蘇民峰
作者: iamonheel    時間: 2010-4-6 08:00

經驗少, 好像曲髮比較啱自己稍大嘅面型, # d  Q4 `4 u' k
/ P; `" A6 P8 @+ J
顏色就自然啲深啡. 未敢試七彩, 粉紅果啲
作者: karen0129lai    時間: 2010-4-6 08:55

當然係喜好啦~$ V8 a& T. f% D; [
同埋會試下D未用過果D囉~
作者: yoko    時間: 2010-4-6 12:20     標題: 大家都點樣選假發?

當然係喜好啦
作者: Rachel    時間: 2010-4-6 18:11

引用:
原帖由 butterflies 於 2009-8-10 22:49 發表   
. x2 ~4 o: w0 q- T, H* A3 A  e睇興d咩髲型囉, 呢個首要條件
/ s# U9 K. k% \" _0 m其次直髲同曲髲我我第一個假髲係曲髲, 因為未試過, 而家會選直髲因為曲髲打理比較麻煩
: |+ t( `6 j( [- p第三睇下有無d已經有類似款式既就唔揀個d
# H" G! g( ~9 |6 X長度方面暫時都係揀d去到心口既
6 w! \) G- C! N% ^) A' \另外而家再買既會睇 ...
5 b' o" N0 j' y: q. ~: u( x7 d
請問有咩set頭心得
作者: zaki    時間: 2010-4-7 00:10

見d fd太長既假發都好難打理~唔好太長既好~
作者: CDYoyo    時間: 2010-4-11 22:56

我喜歡有海既假髮,個人喜好.
作者: speak26    時間: 2010-4-13 18:21

長度適中不要太長比較好整理

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0