標題: 最近一、兩年比較不知如何和部份男性相處了… [打印本頁]

作者: gmomo    時間: 2020-9-24 16:04     標題: 最近一、兩年比較不知如何和部份男性相處了…

最近這一、兩年遇到我在男裝時候也令我感覺有點奇怪的人。$ W4 C) f5 r. R% h2 H1 s7 I+ }1 Z2 @
不知是不是我有另一個「內心的我」影響,總覺得有點…奇怪。
! b1 J8 K+ X& L3 G! ]3 ~2 V0 Z; c: Z9 @7 b( u7 S
同事男A:有一次我工作時受傷了,他撫摸我的頭。之後,我覺得…他有點當我是女性看待,還有工作時經常跟著我,聊天等等。
- X3 v7 G+ {% U* N/ D5 d* y(也許是我敏感吧?但我真的有了戒心了)--> 避!
6 c" h7 j% _/ k! {, X4 M9 D9 u6 ^( l4 ?4 d6 m
點頭之交,朋友男B:每次見到我都問我電話號碼…我每次都拒絕,但他下一次又問過,不停地重復…% e4 T3 o, o6 J0 V+ J4 \) A, E
我只是巧合地經常遇到他而已。+ Z# E2 x* R2 m6 N( n

m" i* |. Z" N0 A7 z; k2 Q( t同事男C:這個工作上經常想和我聊天,工作時間以外也不停私訊我。已經避了很多次,但有一天他私訊想約我單獨見面。. f# y5 B1 A& i' x6 ]3 j6 Q+ w, p% {2 o
(那天是個特別節日) -->當然拒絕
. ?' X' U. [$ E' s$ V8 q6 e0 S% Q- L: A# p* A$ Y$ V
不知道是不是我太多心,但防人之心不可無。5 Z, \! v6 n8 P* X( u
而且我是著男裝的。
3 Y# |* C' R% Q& e! T; j' c# Y1 U究竟正常男性遇到這類人是如何處理的?" {$ _$ v6 {4 v% J: T+ R

9 `; K$ @! R- N+ k* @: {
  M5 D1 P0 g0 |; |  E- E, p
2 }- D9 @1 m4 l0 t  B1 j/ X3 N8 B[ 本帖最後由 gmomo 於 2020-9-25 01:24 編輯 ]
作者: gila    時間: 2020-9-24 18:06

你想多了。, r& ]8 w& Q/ t! C8 A

7 x, W7 H: m+ m7 f* B% J8 ~8 L+ p或者可能試下抽離,做返原本的你。
作者: JoJo1217    時間: 2020-9-24 19:19

看來他們已在這裡發現了你的她
作者: bigpig    時間: 2020-9-24 19:26

相中人是你嗎?
作者: misslady    時間: 2020-9-24 21:01

看通,姊姊內著了 爸爸,底底?
# y  S' J' C# r; S
9 M' ?* q( v8 H+ A# O^_^
作者: gmomo    時間: 2020-9-24 23:24

引用:
原帖由 gila 於 2020-9-24 18:06 發表   
% c; t% X, z5 x6 v/ F4 y你想多了。- l$ J4 ?* ~4 T

8 l& o/ H  z# r; s或者可能試下抽離,做返原本的你。
1 l/ I5 T; w, u2 T' I/ l/ ]) @5 w! x' `3 M( z
我就覺得抽離左,正常返工都係做緊正正常常,但咁都覺得可能有野先驚。% X4 ]4 R0 F& m6 ]% m. |, r

9 J- J/ c6 Q8 o' J, I
引用:
原帖由 bigpig 於 2020-9-24 19:26 發表   
& M  ?1 P2 w1 z& i9 w% N( d( i相中人是你嗎?
4 D! F) R( N& y1 N: [
) K4 N$ k3 E3 i. v5 ?* o5 W5 P% X9 Q. d是我呀- I  k& M! a# Y& P) Y" k# N

# f! o$ s- D/ O5 b+ l* C& D6 Y
引用:
原帖由 misslady 於 2020-9-24 21:01 發表   ( r! o; u, ^. b- U
看通,姊姊內著了 爸爸,底底?9 M& A/ F/ ]* z* S

- O+ I" f* r& ~  f^_^
) E4 S$ p& B( ]7 I. `5 ^
沒有,我上班男裝時是100%內外都是男裝的。' x8 ^" _8 o) t3 {: C$ R5 k( b
+ v7 R, V+ ?6 ?4 Y7 L& _
作者: Rachel    時間: 2020-9-25 09:30

引用:
原帖由 gmomo 於 2020-9-24 16:04 發表   . b- |4 S( {$ b' w+ O
最近這一、兩年遇到我在男裝時候也令我感覺有點奇怪的人。
( o( X# e: S. `6 \# O+ ~不知是不是我有另一個「內心的我」影響,總覺得有點…奇怪。
- {& t7 P" c( M1 `( _* Q# x/ x6 h& m" |# L7 _  C+ b
同事男A:有一次我工作時受傷了,他撫摸我的頭。之後,我覺得…他有點當我是女性看待,還有 ...
7 s& r" Q: q- \; K
或者咁講啦....正常男性好少遇到呢d野....
( R0 t+ X8 W5 y5 S) V* y4 J3 S9 ~5 y$ T
我自己就...上上份工有d case都覺得對方gay味濃,咪保持返d距離0 W* ^+ ~# F" o, D; \2 F8 ]! `
(因為公司有電話簿,所以無人問電話)! s# ^! `, _* L( Z" Z
始終氣場唔同,吸引到既人都唔同
3 X$ M; i7 E; d$ i% F$ p6 I% J+ [8 [. E  F( Y- H( O0 t4 \# }
到上份工,同事細我好多,唔同世界- y# B+ O8 {* s

" }7 g. j1 N) m- \# X[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-9-25 09:34 編輯 ]
作者: gmomo    時間: 2020-9-25 12:20     標題: 回復 7# Rachel 的帖子

我而家主要策略都係避,但工作上遇到個d避無可避。6 R- O; G4 m3 j7 `& t& Y
有時坐係道,佢會自己坐埋黎同我傾計。3 _- Y8 g& p" X3 z% u
我故意同其他同事講野,佢都重坐黎道,甚至傾埋一份,
' X6 k, C9 {  J, f0 Y5 g6 d好討厭,都唔知點搞…
作者: Rachel    時間: 2020-9-25 20:27

引用:
原帖由 gmomo 於 2020-9-25 12:20 發表   
& @: v& E) p5 P" B我而家主要策略都係避,但工作上遇到個d避無可避。
6 S9 e) \6 j1 I" E" s有時坐係道,佢會自己坐埋黎同我傾計。
0 |; J1 ?" \$ d2 N# N* e$ ]我故意同其他同事講野,佢都重坐黎道,甚至傾埋一份,- E( P8 \5 j1 g/ c: ~
好討厭,都唔知點搞…
  R/ A7 X9 T' N; B  c公事公辦,參透下
作者: silksocksboy    時間: 2020-9-27 13:44

如果返工係男裝既,人地都唔知你令一個身份,我覺得其實好大機會你諗多咗。8 \5 U+ K2 G6 ?( T! X( K/ U

3 }$ r' T1 ^8 s. X' m假如佢真係同性戀既,你個人本身由頭Man到落尾都好,佢都一樣可以有野既。
4 X9 C/ |8 g& D  @6 W7 H) N/ t" [. z1 j
我個人習慣無人知我係CD既,所以生活上面對住男性朋友、同事,啱傾咪當兄弟,唔啱傾咪唔理佢。! H2 j. T- @; ~0 Z7 r5 {

P9 i1 W# N2 y上黎呢度,就盡情發揮我地另一個身份啦。6 o8 ^- v& z  K* }3 x

" {/ i7 K  L$ s3 G) e. M( z' M你對唔透明實色黑色絲襪好吸引 ,借黎幻想下打下飛機得唔得?
作者: ansonw20010512    時間: 2020-9-28 15:45

我在學校都有好多男仔借d意想識我,大多数系gay.
作者: sdmcmws97    時間: 2021-6-10 17:00

我男友最近很喜歡聊貿易融資企業融資的話題,但我對經濟沒興趣,我都不知道如何跟他聊天了。。。
作者: Larry8435    時間: 2021-6-10 17:27

漂亮喔,ol裝耶
作者: heidiqueen    時間: 2021-6-10 22:15

可試下抽離一下,做返原本的你......
' _+ d$ E3 }% D  P( ]
作者: Marie0749    時間: 2022-3-1 15:47

引用:
原帖由 gmomo 於 2020-9-25 12:20 發表   
% h8 l$ k. W, c, c( V4 Q- G, ^我而家主要策略都係避,但工作上遇到個d避無可避。& m2 \' W7 ~8 I& \0 @4 p9 ]
有時坐係道,佢會自己坐埋黎同我傾計。
- d7 O2 O. V/ |* Y5 }; `我故意同其他同事講野,佢都重坐黎道,甚至傾埋一份,
" d. p0 r! b, L" M3 h好討厭,都唔知點搞…
3 H6 M4 b! D9 u" b6 F( C7 O證明妳有吸引力,正常男性根本唔會遇到啲咁樣既人
作者: gmomo    時間: 2022-3-1 16:46

引用:
原帖由 Marie0749 於 2022-3-1 15:47 發表   9 b' H- G/ z, z1 Q0 e( B
5 C4 J7 L) S; \' q
證明妳有吸引力,正常男性根本唔會遇到啲咁樣既人
9 V# r$ D- i9 s2 _, m, F. H% S: e" w
" o" T. x) A: {( {& h' r
可能真係啦。都幾煩。
2 n4 M. I4 ^$ k9 t/ V上年又遇到另一個男人,係之前同事黎既,又重遇到。
: O7 e) _; _- \% Q( Z1 g呢個呢次超過左,佢聊計傾都算,重摸身體部位。. t- C4 ~. |1 l! D) a+ \8 M
; u& ~% N8 O/ T& k( q
後來發現,原來佢男女通吃,但好似公司男既受害者得我…
  p9 m) I6 S6 R( {; U可能其他男受害者當無野啦,但我真係唔鐘意無謂既身體接觸,重要唔只一次。
* k* h. ^& H2 ?6 J$ C最後d女仔告發佢,比人抄左。
作者: cd31415926    時間: 2022-3-16 00:16

有沒有可能是男女角色轉換太頻繁
作者: cd31415926    時間: 2022-3-16 00:17

有沒有可能是男女角色轉換太頻繁
作者: MoodyBlues    時間: 2022-3-16 22:10

似係佢地gay想對你進一步

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0