標題: 買絲襪一問 [打印本頁]

作者: guitarlam    時間: 2020-9-21 15:49     標題: 買絲襪一問

而家其實係無咩人喺實體店睇絲襪,我而家通常都係淘寶或者樂天
作者: joey221    時間: 2020-9-21 17:53

引用:
原帖由 guitarlam 於 2020-9-21 15:49 發表   
; B8 Y8 C2 J& r: O* N1 J  R! k而家其實係無咩人喺實體店睇絲襪,我而家通常都係淘寶或者樂天
7 O) v0 Q0 {, C8 l4 T, Q, {5 g4 R

. A* q1 T& X$ v( \( g. i& T; O3 I我在國內9 C- A0 a; ?6 I6 e0 T
很多超市也有多種品牌絲物出售
作者: CrossX    時間: 2020-9-21 18:34

其實絲襪都冇咩必要去實體店選購, 有實體店既如Wolford, M&S, Calzedonia 都一定有網購, 款式網上都有齊晒, 你係唔知道質感, 實體店係可能有得俾你摸, 咁你會唔會摸? 套在手同著上腳又不一定相同。( ^$ Q* N0 F; w
& ~, A! R( y7 B2 j
你唔知size 既就搵d 平平地大概前後兩個size 都買齊, 慢慢你就知自己著咩size, 除非你好似我上次去尖沙咀Wolford 咁睇中邊款, Sales 知道你係買而唔係運吉, 問我咩size, 我話係我著, Sales 咪會建議我著咩size
作者: Eliza    時間: 2020-9-21 21:30

門市有特賣時還是會去買,例如之前M&S二送一之類.
作者: noel    時間: 2020-9-21 23:20

我經常實體店買架播
作者: kkmonster    時間: 2020-9-22 18:20

i just buy it online
作者: HKReindeer    時間: 2020-9-24 15:14

買絲襪我都會買名牌絲襪居多,但我好少去實體店試
5 B; J! x( H  G! i0 J! S6 @. `6 f2 d" }# X! b. B0 y& O1 T
而且買絲襪就好似買男裝褲size差唔多,你著開咩size,絲襪都係差唔
& [0 L1 x6 U4 |* c% P: q) Z+ {* z/ ^' F, C  j" j. u+ f. Q- r" L* `
不過如果你驚既話或始終都三心兩意,其實都可以上淘寶買一對名牌絲襪,+ n- t8 m" U$ r% u
* A+ T# _, _% S5 d8 B1 O8 j
順便測試你自己著絲襪係著咩size都係好方法,著左淘寶買返黎名牌絲襪,
/ ~* }  K# o# T# r5 g2 ]$ K! a  L  z' J: }
咁寶體店絲襪自自然然就知道你著咩size啦! 同埋有人話絲襪褲頭太緊唔係幾好,  Y# M0 q# _" x8 Y

; g1 b$ F7 d0 `" H8 K# I# l但我認為絲襪褲頭緊少少唔多影響去邊,反而緊得黎有種愈著愈唔想脫既壓迫感
作者: peter19470484    時間: 2020-10-15 00:11

Wolford係邊,職員好嗎
作者: phman5163    時間: 2020-10-21 13:16

我鐘意去實體店買,可以睇到實物顏色同質料。有時sales會介紹其他款色,比自己原先想要
作者: phman5163    時間: 2020-10-21 13:17     標題: 回復 9# phman5163 的帖子

比原先想買好/ I  n+ T9 k9 g0 w+ a9 l3 M6 i6 z+ {! ~

& J/ q3 ]- ?$ e0 ?, `[ 本帖最後由 phman5163 於 2020-10-21 13:19 編輯 ]
作者: candy.siwa    時間: 2021-1-3 13:53

我會去逛商場看絲襪和買絲襪,唔使等
' N" J' c5 b3 K, `/ n
$ c7 ~2 I$ ?2 D3 z, E1 m[ 本帖最後由 candy.siwa 於 2021-1-3 13:55 編輯 ]
作者: peter19470484    時間: 2021-1-10 23:43

哇,邊度有咁多絲襪買??

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0