標題: CD求問,關於避孕貼及偽聲 [打印本頁]

作者: VanessaC_030    時間: 2019-6-19 01:35     標題: CD求問,關於避孕貼及偽聲

Hello大家,小妹今年24碎,斷斷續續CD女仔左1年,
+ k7 A- _$ _. z7 P4 o9 G. S$ ^當屋企人唔係香港先會CD出街,
; D# K  ]; J& d2 ?! n: K9 b以前一直都係用假髮,半年前開始留長髮。
! M. Q3 p7 q# i; ^6 o+ X  O黎緊考慮緊用避孕貼/藥令自己更女性化。" l, g0 H5 `7 b% ~  r# g
主要係胸同聲方面。
* _& h6 g1 S- ]* ~) ?8 W& C; D6 |3 t5 l( M7 k: Z
不過小妹冇打算做手術!9 C& X( ?0 F: {! ~$ H, y# @9 S* y' ?
8 G: K  K7 W- t" a# ~* _5 ?
要問下各位大大有冇意見比到小妹,
- I2 e9 Z! ?, S例如廣東話偽聲同避孕貼作用同副作用等,
0 _- I+ r) \0 A" A希望可以有多啲參考><
作者: Rachel    時間: 2019-6-19 02:46

年輕真好XD 小R大你十年
0 `: q" g* \' S: F% t% E% z/ G9 J2 K# q5 u* Q, h( ^
藥不嬲唔鼓勵,事倍功半,同埋見太多人食完眼神飄忽,一望知唔係女
) u8 W: k$ E( |' C  O$ U9 C7 B減下肥丶作息定時丶注意健康可能仲實際(見太多人黒眼圈超勁
; E6 r, v) t$ h* ]小R成日笑燕瘦環肥,點解CD得一種身型?XD, ^0 z3 ]: ?6 x1 d! t5 P
況且時人太多美圖
' ?" v4 R1 C5 G, B/ d
# a5 D. _: e% e, D: d; J, Z7 A女聲冇耐性練,懶R玩開果班女仔識左好耐,冇人理
" H. n7 E& \! q反正我外遊男聲都ok
& b0 y% ~: ^; L0 S( S8 b- W- ~利申:上星期在丹麥,明天由漢堡去科隆
" _0 M6 Z* u4 h0 k# Y/ u$ D. g% D2 [: z# o( {. p3 [2 ~+ k. N$ ]
作者: VanessaC_030    時間: 2019-6-19 04:51

其實主要幾方面啦,偽聲練左成年,出街買野細細聲講都呃到下人ww5 j: n' e) C0 M2 f# D1 `& K# L
另外體毛都係好煩惱既問題,有用家用彩光脫毛,不過成效唔大,主要都係用夾mun
) K; p7 r8 X6 Q6 t7 _0 ]" K* u胸就可有可無既,不過有就固然最好啦ww  t2 `% Z1 M& Y$ S8 {
事關小妹係食極唔肥,胸平過草原果種ww
0 M" j4 Y* r, r) D5 l, \# W所以就算係A都想要T_T
作者: ueue3388    時間: 2019-6-19 13:18

以私迅分享,,
作者: Rachel    時間: 2019-6-19 14:14

引用:
原帖由 VanessaC_030 於 2019-6-19 04:51 發表   2 k2 N- Z# d# |
其實主要幾方面啦,偽聲練左成年,出街買野細細聲講都呃到下人ww
+ c  w* t- {7 V. N; }另外體毛都係好煩惱既問題,有用家用彩光脫毛,不過成效唔大,主要都係用夾mun) `$ N% |  F, i" G6 s
胸就可有可無既,不過有就固然最好啦ww
# B5 e  I$ ~% L/ w2 B事關小妹係食極唔肥,胸平過 ...
; t! _9 `  U/ M5 L% C
懶R體毛都係剃咋,胸就算去水上樂園都係墊
4 C3 Y* q& B% o' ^7 X反正自欺欺人費事搞咁多野,又唔係出街裸跑
作者: VanessaC_030    時間: 2019-6-19 16:34

剃既話唔會越黎越粗咩?
, U" N1 S- `8 m" \7 e因為小妹新陳代謝好快,毛髮會長得好快
作者: cdalike    時間: 2019-6-19 17:22

引用:
原帖由 VanessaC_030 於 2019-6-19 04:51 發表   
0 m! \' @- [; F3 Q5 u其實主要幾方面啦,偽聲練左成年,出街買野細細聲講都呃到下人ww
3 T6 m; j8 X. A( n  V另外體毛都係好煩惱既問題,有用家用彩光脫毛,不過成效唔大,主要都係用夾mun* h% v& o) p7 T% D9 K# l: ]6 `
胸就可有可無既,不過有就固然最好啦ww
4 e$ W5 _. b* T事關小妹係食極唔肥,胸平過 ...
) H" G+ m" r& e' V! `
如何練偽聲?
2 z8 B1 T- _% n1 |' f, c6 u5 G: m1 o2 }/ Y) s* I. a
作者: VanessaC_030    時間: 2019-6-19 17:37

我係唱歌咁練偽聲的
作者: tfghghuhvcuigf    時間: 2019-6-20 01:06

引用:
原帖由 Rachel 於 2019-6-19 02:46 發表   
  |9 V% r2 _. a" b0 n5 r; n年輕真好XD 小R大你十年
% A4 c2 {8 M+ |7 {6 z& u6 `4 _5 y1 y1 w; f
藥不嬲唔鼓勵,事倍功半,同埋見太多人食完眼神飄忽,一望知唔係女/ r3 y1 `; N0 B5 t$ n: ~( [
減下肥せ作息定時せ注意健康可能仲實際(見太多人黒眼圈超勁
$ T& W. r3 W. f0 O( X; s5 x2 C小R成日笑燕瘦環肥,點解CD得一種身型 ...
0 t0 l% _2 d  T: a! y
人地仲意食藥咪由佢食死佢 一大班食藥 切埋添拉 咩樣就自己上網搵 又要問食藥 自己又唔做資料搜習 真係答佢都晒氣
作者: Rachel    時間: 2019-6-20 05:44

引用:
原帖由 VanessaC_030 於 2019-6-19 16:34 發表   
) b& z8 [1 M$ m& O8 F6 q剃既話唔會越黎越粗咩?
5 P4 v  q5 s3 Q& c1 ~# _$ ]7 R因為小妹新陳代謝好快,毛髮會長得好快
2 y2 g% P9 [0 Y; V. @0 l講真,你同屋企人住,可以女裝得幾密?% l2 g1 n( d* \
有時咪咁多心理作用⋯太多人空想到鑽牛角尖
3 G3 E0 v" u* Y+ r4 ?1 G/ Y# U2 S6 P- G$ i* {9 G
小R衰,去得外國多,成日懶唔次次剃: K5 E9 {) V0 [6 S2 ~/ n
我最密應該七日內五次外出,除左第一日全剃,之後應該補一次多
- U% A4 k; ~. p9 M' j8 Y, k去玩水先會認真剃
- |7 q" l# b( K/ A' C. @2 E1 b! i! ~! A; D
邊個用放大鏡欣賞你隻腳?
& \' k5 d0 |  W/ c9 e一丶兩米距離用果幾秒睇?望樣都唔得閒啦# t" A; t0 V$ r
唔會自貶到覺得路人唔__想望你臉,一下望腳?麻甩佬咩9 t+ h4 e0 \3 R2 D

& d; O3 r" D  `# `; O8 Q& C又掉轉講,我呢半年女裝外出33次(不計通宵翌日丶純酒店泳池)5 E' }9 M8 Q' d# |4 L
如果全部剃,應該要用廿五小時剃毛
( D0 p; p+ ?: s& W2 f2 f1 ~' r$ {實際上全剃應該十一次內,不足八小時3 y% \- V% I9 @$ L3 \4 p* q3 I
我擔心化妝換衫+女裝行累死多過煩剃毛囉3 e- n. \. |+ ^$ a; X/ ?3 K& G
況且廢青R唔會晒錢做脫毛,旅行更開心⋯
作者: Rachel    時間: 2019-6-20 06:02

引用:
原帖由 tfghghuhvcuigf 於 2019-6-20 01:06 發表   - ?5 ^8 ?8 R% J

% U3 h: G# p# _- M- p人地仲意食藥咪由佢食死佢 一大班食藥 切埋添拉 咩樣就自己上網搵 又要問食藥 自己又唔做資料搜習 真係答佢都晒氣
9 j( {; {6 t" B  X" z1 ?
一睇行文知你邊個www
- }4 G0 _% y( k! ]" P. l6 F% H# b
% v: T2 D5 |" ?& Q& m有耳聽的聽吧…救晤到樓主救其他觀眾都好% ^) `( Y0 i; u/ ?8 ^$ P0 R
少d人乾丶喪屍對社會都好* V% R% g8 J. ], V& J
我都唔想d稅去左d自殘既人度…
% @/ \9 O& z" D2 t奈何我呢d世俗派冇人理,個個鐘意聽原教旨欲練神功
+ i* z6 s5 ~1 k+ v$ k& G$ y面對現實再搵出路,條路可能好行過原教旨撞牆
2 e# y- |- S# Y; F- u$ |# i' t# r1 w+ J2 n! x; Q2 r% S+ r; E
再講,我呢幾年完全証明班友紙上談兵誤人子弟* l0 H7 q: l' p4 `
小R唔係佢地推崇既pass/靚,但去過廿國心得同佢地唔同囉
' `* A  ^; d" }. e3 a: Y! K! S" V有時見新人信班麻甩佬教佢地點扮女人真係得啖笑" x+ s% }1 ]: C/ l3 P' _
唔講太多,旅行未完5 S4 _8 h5 w7 z% A1 e% C" i( F
/ U) F! F. D- R) [3 j% g
回樓主,我十年前cdtv相可能cut晒,否則你會見到唔食藥冇手術有乜效果
' Y% O5 U6 Q* @, \如果你唔知自己優缺點aka特點,一味抄人地36-24-36所謂標準,差不多我可以用實例預測你十年後end up點5 E7 |6 w( N# y% V# S' O
相反你信我講,心存善念盡力而為,我只肯定你唔會不安過宜家,可能更開心⋯
; }5 |" W& w, \5 X/ B- w而且預測唔到你會點…唔信?開我舊相睇下就明⋯
作者: Nanase    時間: 2019-6-20 13:40

引用:
原帖由 VanessaC_030 於 2019-6-19 01:35 發表   $ R& w5 t# d- ~' C
Hello大家,小妹今年24碎,斷斷續續CD女仔左1年,4 w- H% Y2 i5 [* P  I" e" R, D
當屋企人唔係香港先會CD出街,
! i5 y$ B  p$ n4 C+ _以前一直都係用假髮,半年前開始留長髮。
. X( ~" \! n" @! W) D: O黎緊考慮緊用避孕貼/藥令自己更女性化。
1 P9 B" y, ?, F: D* L$ m主要係胸同聲方面。
8 ?' |2 \8 o) Y' p+ N9 f( ?7 x; ]  d) z6 D
不過小妹冇打算做手術! ...
* v3 H* {0 Z- F/ y" a

: ?! P$ J2 e$ s' {+ L' Q避孕藥可以女性化的資訊十居其九是假的 , 呃人的
6 s. G0 e( g; o+ I. L因為避孕藥當中所含既雌激素及孕激素只有微量 , 而且唔全面6 ?4 r7 ], D" J" e3 N4 Y) E
1個月藥係有21粒藥係含雌激素及孕激素 , 有7粒係非賀爾蒙藥黎
' |7 w; y0 M' R$ F) V; v6 C9 q& T男性身體既睪丸會產生雄激素去抗衡雌激素去平衡返正常既荷爾蒙水平
( N  N+ {4 {$ u- g: T5 c3 X所以需要切除睪丸或服食抗雄激素藥 , 再服食雌激素才有效用6 w9 I7 x0 p3 ^. l4 y5 z
+ S8 G1 u; Q; D4 H2 k% l
至於偽聲方面需要長時間去練習去升/壓聲線 , 要慢慢搵個舒服既發聲位置
4 o4 d/ x2 ^' c通常都需要一兩年以上時間 , 因為就算做聲帶手術4 `# N$ W' N8 |9 ]6 ~& q! Z8 @
術後都需要半年以上時間適應 , 聲線才會自然
, p- m. N, |* w* {7 b" N2 e
5 u5 ~. m* h0 P9 Z5 p% A, k: G[ 本帖最後由 Nanase 於 2019-6-20 13:41 編輯 ]
作者: VanessaC_030    時間: 2019-7-22 23:57

多謝咁多位絲打 4 L7 }* Y, u% b7 ~  I& B& C
小妹暫時未做任何藥/貼既嘗試 1 Q# X* G) w$ {1 r6 p- p  l0 \
因為真係未諗到之後點做...尤其HK宜家咁
作者: dubykwok    時間: 2019-7-28 01:25

食藥?唔好玩啦……除非自己已經決定行D條不歸路,個人認為最好去排期等醫生及婦科開藥比你先好食,坊間係有避孕丸食完效果亦係可以另你外表更加女人,起初乳頭會好痕好敏感同會漲大,條J會縮,春袋亦會!而聲音就算你切割咗,把聲都唔會女人咗,所以係要練既…明白嘛!所以食藥不是玩嫁!後悔就無謂啦!
作者: dubykwok    時間: 2019-7-28 01:41     標題: 回復 12# Nanase 的帖子

又唔係呃人既……只係有D人知D唔知D!人食佢又食……仲擋咗自己係女人咁去每日一粒咁更係冇料到啦……佢哋係每次成排咁食嫁,所以先有其效果。但雙對亦會有副作用!以前佢哋就會周石權度打針劑比較放便,但都係嗰句,要食藥最明智就係去賽馬會輪街症,同醫生講自己好想做女人,之後就會寫纸排期比你嫁啦!直接影響身體機能既東西,應該比返D專業人仕去判斷適合與否才實際!
作者: ruby0330    時間: 2019-7-28 14:06

引用:
原帖由 dubykwok 於 2019-7-28 01:41 發表   ; R2 ?$ V8 G( U$ g5 h$ C4 z0 T
又唔係呃人既……只係有D人知D唔知D!人食佢又食……仲擋咗自己係女人咁去每日一粒咁更係冇料到啦……佢哋係每次成排咁食嫁,所以先有其效果。但雙對亦會有副作用!以前佢哋就會周石權度打針劑比較 ...
* b8 @9 L. B% ~2 \' ^- Z! L

; t: d6 D7 u: G, `你唔好係到夭言惑眾啦
8 Y) E" a7 K. W9 v# g/ p食成排 你食成排黎睇下 1個月妳就見上帝啦
作者: Nanase    時間: 2019-7-29 00:09

引用:
原帖由 dubykwok 於 2019-7-28 01:41 發表   
0 _' [4 v7 L0 R又唔係呃人既……只係有D人知D唔知D!人食佢又食……仲擋咗自己係女人咁去每日一粒咁更係冇料到啦……佢哋係每次成排咁食嫁,所以先有其效果。但雙對亦會有副作用!以前佢哋就會周石權度打針劑比較 ...
( v2 P+ P/ Y+ p6 z
6 x- V( K2 I; S) f+ {
花生我都成包成包咁食; J9 v' c1 S; }+ k8 R4 v. K5 T

7 z6 p( B7 V2 N  D
作者: 葉詩雯    時間: 2019-7-30 01:20

藥不可亂食* Y. N0 H" A$ i8 F+ D
聲可唱歌練
/ B0 t5 Q; R# a7 d毛可到美容院做脫毛
作者: dubykwok    時間: 2019-8-14 02:52

唉……食成排只係誇張去描述D件事……阿妹你出道淺,不知真正食藥既情況!绝對唔係妖言惑眾囉!我識一班已經完成手術既姊妹,每個食既方法都唔同,因為有D係排期經婦科開既,亦會評估你男性汗爾蒙旺盛與否去加,減既!而另一D就跟前辈學既,之後飛去泰國做,D種係非常危險,因為真係有後侮個案!所以希望大家别亂試!
作者: Nanase    時間: 2019-8-15 11:57

引用:
原帖由 dubykwok 於 2019-8-14 02:52 發表   8 X9 {- ], A% r! r0 m; O: P8 E
唉……食成排只係誇張去描述D件事……阿妹你出道淺,不知真正食藥既情況!绝對唔係妖言惑眾囉!我識一班已經完成手術既姊妹,每個食既方法都唔同,因為有D係排期經婦科開既,亦會評估你男性汗爾蒙旺盛與否去加 ...
0 d# I( w$ x" v2 T9 A" k6 J
* K6 `4 Q, i; d! t8 w( C就根據以上既字眼...就知你係9 Up
( V2 `, r3 U2 u# C5 _3 k6 R因為你連一D姐妹點同別人溝通表達既字眼都唔識
! t( _5 B$ H" T* N" ?4 U8 x  D3 z例如點形容/表達荷爾蒙既字眼! Y; f* T* W5 Y6 \- E) {3 [
已能證明你係9 Up
8 D/ b6 P. K% ?0 Z' D0 Z
" i0 `+ L2 D3 s9 g& p 8 B4 Y/ }) H( Q; K7 g6 _* o

3 q: H6 `$ f; M8 ^$ W# o5 y- l詳情唔多講...明既自然會明3 V# v0 S6 E7 ?7 e  P
我唔打算詳細去解釋出來...俾你作故仔去老點人
1 F  g  ]8 F  z. I  P- f+ B- _6 h6 Y* {* S4 _8 a0 T
7 b" \  @% `2 s1 I
5 @. x9 X$ y$ \/ w
作者: Spottedcrocuta    時間: 2019-8-15 13:50

食藥一定要有醫生指示。唔跟指示食藥唔好講話身體上,就算情緒上亦好易受藥物影響,變得大上大落。而且食藥一開始係返唔到轉頭。" C5 q' R0 ~+ s
$ g% m# l$ s) _! n' ?1 S8 X/ a1 N$ L
聲以我所知香港係有相關的班開。
作者: hk169boy    時間: 2019-8-21 16:20

為求做到姊妹你係真係辛苦啦

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0