標題: 返學個陣會著襪褲 [打印本頁]

作者: ringo2ph    時間: 2008-3-28 12:29     標題: 返學個陣會著襪褲

係啦, 我記得以前返中學個陣有時都會著襪褲,' U2 R6 H; l- y/ u& E6 H, D, ^
好舒服...
+ M" g9 P" v6 V你地會嗎?
" E+ L, M: R) K
( _% E% w' O5 x) J+ i3 `[ 本帖最後由 ringo2ph 於 2008-3-28 16:04 編輯 ]
作者: hklowhk    時間: 2008-3-28 13:13

以前會..不過e+都吾會啦..
3 _4 K$ r# i" \. ?因為番學成日都會打波..出汗
作者: noel    時間: 2008-3-28 15:11

以前外國讀書落大雪果陣都會著襪褲打底返學, 香港就未試過啦
作者: 小傻瓜    時間: 2008-3-28 16:20

未試過, 因為自己好怕熱
作者: gorgeous1223    時間: 2008-3-28 17:06

冬天間中都會長褲+襪褲+波鞋返學, 但始終要洗絲襪太麻煩, 所以都係少* t  h% d& S3 N2 R5 B9 _
成日都想襪褲+短褲... 得個想字...
作者: john1234567890    時間: 2008-3-28 18:29

我都係怕熱, 好少會
作者: miniandrew    時間: 2008-3-28 19:21

我小學記得好似試過' H% q/ T% i) O) s. b0 m% Y8 j+ o) X
不過到中學
4 o- t" Q( d# ~5 f見到咁多學生妹都白襪+肉絲返學
/ H( }$ {  M3 L* X  O! \幾時都暖啦
作者: kiss    時間: 2008-3-28 21:10

其實當時都有諗過嘅,不過  .....  返學對  綿襪  又唔係長,加上條校服褲著咗唔係太耐就好快  吊腳  ,驚好容易會  穿崩  
作者: mmlee    時間: 2008-3-29 00:06

有諗過架......不過學校會隨時揭腳check u, 到陣時會穿煲
作者: ringo2ph    時間: 2008-3-29 11:51

引用:
原帖由 mmlee 於 29-3-2008 00:06 發表 7 E. b' D" S1 a" p
有諗過架......不過學校會隨時揭腳check u, 到陣時會穿煲
2 \& l/ c' `- b1 n
8 S& ?$ e' Q7 k3 J

0 \% h0 m' a  Bcheck咩? 褲腳短?
作者: 1677    時間: 2008-3-29 13:19

我試過呀!4 y8 m$ c+ n1 b2 G
長褲入面加絲襪再加綿襪,真係好暖! ( \: t4 Q* m3 O2 k7 M2 W

. O) y, L9 w, P0 p7 f/ o, D又舒服過長褲入面著多條長褲,搵對長少少o既綿襪咪得囉!
作者: sghk_abcd    時間: 2008-3-29 20:17

著絲襪都幾舒服...
% d6 a0 n' m5 L) O薄個d無咁熱
作者: mmlee    時間: 2008-3-29 22:27

引用:
原帖由 ringo2ph 於 2008-3-29 11:51 發表
! O7 }+ P) j* I/ {: c' \4 n) Q* s) u3 m9 }' I% ?3 q  {2 p7 G$ x) e3 E

; G3 T$ z, ^& A- G" G$ f1 f: ?9 i, T1 M9 I1 _$ ^1 a7 o+ D
check咩? 褲腳短?
, l; c# a: T' \
check有無著過短或其他顏色既襪, 佢一揭開就即刻check到你有無著襪褲
作者: 1677    時間: 2008-3-30 03:30

引用:
原帖由 mmlee 於 2008-3-29 22:27 發表 % W& G0 I% J6 U% e4 E! ^) R

+ U) \6 n$ K+ Ycheck有無著過短或其他顏色既襪, 佢一揭開就即刻check到你有無著襪褲
/ @$ g. w' x. l' Y
7 c1 t9 z; _2 T) {/ Z, F4 `咁你試過穿煲未??
2 I# P* }1 C+ P, p% u0 s2 L計我話對綿襪著對長Do既,例如及膝果D,
- D2 c( O' F7 v& H( l  i5 c就冇咁易俾人見到,起碼唔怕條褲吊腳!
$ }7 m9 W9 c. v! k$ p0 e& F如果佢想捉人著波襪,即係襪邊有顏色果D,就真係奈佢唔何啦!
. Q( C/ D; Y9 V5 l3 J) Y" g! e
當然記住有體育堂果日就唔好著啦!' s# }2 ~  F% j1 l

: T& ~' i( {  v我中學著左好多年絲襪都冇人知!
% k& l; Z& g( Q  }8 z& E) p(當然唔係日日著,但年年冬天都有著過!)
作者: 疾風怒濤    時間: 2008-3-30 11:24

真係未試過 , 因為怕麻煩...
作者: ringo2ph    時間: 2008-3-30 13:02

引用:
原帖由 1677 於 30-3-2008 03:30 發表
) S* k: i* p! ^( y, T9 d
" W4 A9 z5 |. V! a& r1 M8 `( g$ {& _8 ~: q
咁你試過穿煲未??" |3 f$ ^, o; Y, x6 ^2 \
計我話對綿襪著對長Do既,例如及膝果D,9 G' k) u8 T+ Z) y
就冇咁易俾人見到,起碼唔怕條褲吊腳!
9 m2 a2 u' C9 O: Q& g% V如果佢想捉人著波襪,即係襪邊有顏色果D,就真係奈佢唔何啦!
, k; C* U  Z) A) A2 u/ [! M5 g$ z/ O1 t4 D
當然記住有體育堂果日就唔好著啦!
& }. Q+ P2 D6 w; y% z ...
. U8 X/ w1 z) E5 E
# @( p# X5 [- c3 ~! P
同意....我個陣都係咁...冇事...日日都可以享受到絲襪比我既舒服感覺同埋暖...
作者: mmlee    時間: 2008-3-30 18:04     標題: 回復 14# 的帖子

我就未試過, 不過都好驚險; O8 o' r( B+ Z9 E) l5 X
有一次著住黑絲再加長襪, 撞正check u, 好彩個prefect只係求其check下, 最後都放我走" o0 ~4 \& F' I' S
1 Z; u" K5 y5 B& P( W: Y" H2 v
我學校要入左門先見到條樓梯, 佢地就響果度check, 想走都走唔到......6 _% E# I9 {$ S* K
而且有d真係會拉高褲腳直至見肉, 撞正佢地只好話你唔好彩( Z3 T6 U/ _- N- G% r* M) q4 V* |
果次之後我唔返學先敢著絲襪......
作者: samph    時間: 2008-3-30 23:32

平時返學太容易俾人發現...
; M5 s4 U0 R& a% h; P, _3 ^% [3 _5 |所以我只係試過一次,係星期六返學校幫miss手著過
作者: 小軒    時間: 2008-3-31 04:01

我也是番學成日都會打波..出汗.......所以唔多會
作者: ~RaVe~    時間: 2008-4-1 00:35

e+成日都著住返學..., {& |$ Z0 c* |3 Y9 T( s
果種感覺真係好正
作者: ringo2ph    時間: 2008-4-1 08:47

引用:
原帖由 ~RaVe~ 於 1-4-2008 00:35 發表 / V  y& W$ t" c+ u0 k
e+成日都著住返學...
# k. v0 ^1 D6 z0 ?- V! h果種感覺真係好正
/ }  v& [* ~* o; W

, {( N! u) o5 U! `我而家日日都著返工...一流既享受...
作者: 1677    時間: 2008-4-3 00:51

引用:
原帖由 mmlee 於 2008-3-30 18:04 發表 2 K/ ]1 H  D$ O8 r1 p* S; }
我就未試過, 不過都好驚險
6 \: t5 p. j2 i! O0 ]8 |9 U% m: E4 I有一次著住黑絲再加長襪, 撞正check u, 好彩個prefect只係求其check下, 最後都放我走' j+ P4 b9 n2 T+ X# x# C: o5 ]
0 j8 E8 n# ?) C+ e
我學校要入左門先見到條樓梯, 佢地就響果度check, 想走都走唔到......3 B* Y0 G7 {  U; w9 P* \+ E7 [
而且有d真係會拉高褲腳直至 ...
* C0 i! m2 _! G4 l0 W3 E

% {6 W# K/ c* z其實咁樣有兩個可行方法:
% ~6 u! E# I8 M2 r% p, c( D5 Y4 [! B/ V- [0 w. w
1--著肉色絲襪,冇咁容易睇到!; J: p  a3 f; f; l/ u
2--著七分褲,即係只包到膝頭以下,+ \' p( }  t5 X( G# Q4 ~) m
   咁大腿同膝頭仍然享受到絲襪o既感覺,& V+ P6 X) c8 \! i) G$ @" a" V
   又唔會俾大發現,不過小腿有一忽冇包到,會涼涼地!
作者: mmlee    時間: 2008-4-4 00:26     標題: 回復 22# 的帖子

始終都係著襪褲好~~$ l1 ]7 A& {& D7 S6 @) U7 s3 W& s" A
不過會突撃檢查, 無辦法
作者: ausxp2003    時間: 2008-4-13 10:02

除非是極寒冷的天氣, 否則機會很低
作者: bb_25713    時間: 2008-4-15 22:51

我都唔會
$ W) P$ r) b0 [( j, q+ Z怕熱
作者: Rachel    時間: 2008-4-15 23:10

讀 幼 稚 園 時 著 過 =v=
5 y7 P; G& }( r6 D) J天 氣 很 冷, 媽 媽 叫 幼 R 著~: a, X8 a5 ]# a, O- b! }$ {

; ]/ ?, K5 c4 d# \[ 本帖最後由 Rachel 於 2008-4-15 23:12 編輯 ]
作者: qwer1112    時間: 2008-4-16 22:02

並沒有試過呢
作者: sunny    時間: 2008-10-17 14:37

引用:
原帖由 mmlee 於 2008-3-30 18:04 發表
0 q5 s' m2 V: H7 D! @, l我就未試過, 不過都好驚險6 I" v$ O* L7 {% `" ~1 V: S
有一次著住黑絲再加長襪, 撞正check u, 好彩個prefect只係求其check下, 最後都放我走
& C  B7 T5 y4 r; @0 D: h  L* w/ q9 V- P/ H7 o  e- y/ e1 {
我學校要入左門先見到條樓梯, 佢地就響果度check, 想走都走唔到......% b8 X' g- h3 c( \2 ^, i
而且有d真係會拉高褲腳直至 ...
, T3 e+ o! Q! H1 x4 ~' ?' i我同你情況有點相似..
8 z( |3 @7 x3 C2 V有日著左BLACK C+白SOCKS番學..2 w/ S& m+ ?/ k$ s
點知老師無啦啦CHECK襪..' q+ h1 h( g1 H" T& M0 m( j. T
因為學校只准著冇LOGO次白襪..7 L4 u$ L; j2 s9 V/ [
CHECK到我後面果個..(MISS由後面開始CHECK)$ ~2 o9 m* [" }- X$ E+ ^) J
佢拉起同學的褲腳..(個同學著左對白色波襪..而且LOGO幾上,正常睇唔到..)
" r. g) l& ^0 I% i! a" z9 y但MISS偏偏係要睇晒成對襪..同見到佢對腳為止..* }0 d) r/ f! a; ^+ x) r" N
結果同學當然畀捉左出去..
; _9 s# s3 H* @; S" ]7 AMISS之後仲串佢:「如果你成對襪白色冇LOGO,我話知你著襪褲..」
! }8 J0 E9 g9 M: H之後..我勁驚..因為下過到我..如果畀佢CHECK到..咪全校都知我著C..  z' @- P3 L+ C3 ^9 v4 n7 m
好彩..唔知點解..佢突然冇CHECK..我知定番D..
作者: s4450306    時間: 2008-10-19 22:00

怕熱, 好少會+ P5 u/ _3 e; _( Y- n
果種感覺真係好正
作者: ashleyashley    時間: 2008-10-21 16:45

著住c好鬼熱ga wor~~
作者: ausxp2003    時間: 2009-2-8 12:36

那棉也是如此嗎? 因為我有興趣知道.
作者: nobita0464    時間: 2009-3-18 22:53     標題: 回復 1# 的帖子

去camp果時就會.....
7 V& D6 p! V( U5 Y4 Cnight好冷
作者: ringo2ph    時間: 2009-4-5 10:44     標題: 回復 28# 的帖子

你MISS都幾咸濕, 不過可能佢真係驚估中掛...始終好多女士既思想都唔係咁開通...
作者: benbenben140    時間: 2009-4-12 18:03

我就唔係好陪膽la~~d同學有時你會估唔到佢會做咩
作者: markus    時間: 2009-4-12 18:19

引用:
原帖由 sunny 於 2008-10-17 14:37 發表 9 z* a1 z# ^( F6 }# \) Z
2 R$ b6 W/ B4 ], [
我同你情況有點相似../ l' F9 t6 ^2 {: q. b: A* {
有日著左BLACK C+白SOCKS番學..
; U5 }( e& j9 J6 b8 T3 S' U點知老師無啦啦CHECK襪..
* h$ V0 L+ {5 ?2 x因為學校只准著冇LOGO次白襪..% \4 V) n3 N7 B" T# D
CHECK到我後面果個..(MISS由後面開始CHECK)* p3 P) Y/ _2 c5 H, i! E
佢拉起同學的褲腳..(個同學著左對白色波襪..而且LOG ...
4 R0 O3 x: B% q5 E3 s# {
你都幾好彩   唔係就大件事了
作者: shinobu    時間: 2009-4-12 23:48

引用:
原帖由 ringo2ph 於 2008-4-1 08:47 發表 ) f& H" v5 [8 P7 f

3 H! N" O& a. }/ V2 A! k8 A) e7 p# b2 w
我而家日日都著返工...一流既享受...
, ], [4 ^# ~9 f! M. W
我又係喎...( L% h6 X( ^& K6 ~3 e. T( d$ e
不過就唔係日日著...% _& ?/ e1 w7 Q3 J/ H
著薄c + 唔著其它襪....
5 T% W3 l  U* h; F2 C4 J咁樣夏天就唔怕熱, 仲好涼下添...
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-4-15 16:27

其實我想知HK有邊到有賣成人棉褲襪?/ B* r& e3 ~; \0 B0 y
唔洗咁多花紋的, 直條又好, 完全無花紋都好
作者: grilboy    時間: 2009-4-26 19:55

引用:
原帖由 芭蕾小精靈 於 2009-4-15 16:27 發表   F3 g. `7 Z! A2 v. w
其實我想知HK有邊到有賣成人棉褲襪?
- b# @- m3 u7 x7 ~唔洗咁多花紋的, 直條又好, 完全無花紋都好
- R; T1 n, b1 G8 [1 ^好多地方都有啦,女人街大把
作者: happysky    時間: 2009-4-26 21:22

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-12 18:03 發表 - V; W; M) W+ c5 n3 O
我就唔係好陪膽la~~d同學有時你會估唔到佢會做咩
5 r9 Q7 X' y; \. c. x7 p3 f對呀,一讓同學知道了就可好受的了~
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-4-27 17:55

引用:
原帖由 grilboy 於 2009-4-26 19:55 發表 ( Z! Q4 ^- }# k( D- R- Y, [
  e' y/ E  u' I% K/ C/ X
好多地方都有啦,女人街大把
" w4 O5 ~! ]6 `7 U8 ]7 ?  q; y有無上樓舗呢???
作者: sghk_abcd    時間: 2009-4-27 19:22

引用:
原帖由 芭蕾小精靈 於 2009-4-27 17:55 發表
8 i$ L- m2 E& h2 m# |
6 e7 ~, I9 I2 p* r有無上樓舗呢???
: f* ^& p4 z1 V% i8 L; P去邊到買都得...唔洗偷偷摸摸
作者: butterflies    時間: 2009-5-5 02:24

出街唔會咁著,俾人發現左就麻煩
作者: bakaruri    時間: 2009-5-6 12:02

冬天真係好正...
* k3 {4 A& c/ q, H真係會好暖
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-5 20:18

未試過, 因為自己好怕熱
作者: willy    時間: 2010-2-5 20:42

引用:
原帖由 noel 於 2008-3-28 15:11 發表   
8 Z& Q, ?2 U: P以前外國讀書落大雪果陣都會著襪褲打底返學, 香港就未試過啦
" X* D" I% L$ r9 H) J2 I; |1 T
3 X+ {2 }4 `. }. e6 Y1 v以前係外國讀書個陣我都會, 真係暖好多. 有時仲會著兩對. 不過
7 k5 L% M! _9 _. `& ~% ^% K9 `& I, s個陣真係著左就唔想除; 因為實在太暖; 除左佢就凍. 所以個陣除左沖涼,
5 J: w* V4 k# b! x4 f, [' X. Y都會著.
作者: tracyko2009    時間: 2010-2-5 22:01

I only tried that one time in secondary 6, so cool
作者: girl0003    時間: 2010-2-6 00:11

我試過一次返學穿紫色絲襪,,感覺好舒服!
作者: chun333    時間: 2010-2-6 00:16

冬天凍死,夏天熱死

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0