標題: 今日馬寶道絲襪收穫 [打印本頁]

作者: 13dtcl    時間: 2009-7-8 18:14     標題: 今日馬寶道絲襪收穫

以前唔多夠膽去買絲襪9 E# |2 _) C) d" |( p2 A( _  C/ l9 ~
頂多只係試過係無乜人既情況下係 watsons 買絲襪
# N/ W) I2 m% f9 G
+ s5 `. E9 Z) U! l: A7 T今日去呢道有人介紹過既北角馬寶道
% i5 u3 Z9 E7 e  e終於鼓起勇氣買左兩對絲襪
  T  Q6 V9 j' c一對 80D 白色同一對 80D 粉紅6 U" Y4 |! y6 h& w

* K. m4 r) u- k8 n7 q個老板娘都幾 nice
) z0 Z+ A* {! u& ]+ U  C: Q好主動介紹幾種絲襪比我
7 `; m7 y  n. Q0 E不過我仲係無咁多位咁勇...我同佢講著果個人高我少少
7 J/ M0 v* Z3 G5 W可以避嫌之餘仲可以買到岩 size 既
+ w5 ^7 ~2 |" C8 d原來聽人介紹絲襪都可以好開心...見到咁多唔同種既絲襪
& K8 B' ~" E0 B/ ]8 ?: ?' a* D呢道就係連鎖店比唔到我的
1 ^1 Y: }3 I8 T$ S1 X雖然買之前好緊張,但係買既過程真係好興奮
. j- I' q; \0 }$ w, h, f我唔係買過好多次絲襪...希望以後唔會再緊張啦   {9 t6 `: w1 _. d+ j! W

6 c9 H9 [- U5 E1 q  _0 I- Z3 C4 H[IMG]http://hosting11.imagecross.com/image-hosting-05/4776DSCF8916.JPG[/IMG]
作者: cyt611hk    時間: 2009-7-8 20:02     標題: 回復 1# 的帖子

都幾正,得閑影d相黎睇下?
作者: 楊乃武    時間: 2009-7-8 20:32

阿黃襪店就係我講果間) C( T  r$ C, e0 r& S2 O
惠康出面過少少
/ w+ y( h: M3 l6 _! R# |佢地兩公婆都好老喇# x8 t. |' ~2 ]9 d( D
買絲襪之餘又可以當幫下老人家# i1 H( n3 I+ w+ ]: R/ ]% x
都唔錯架 $ C3 v) h; r0 ^% u
著起感覺正唔正呢?
+ y2 C. c' D2 }. e6 l0 v得閒貼幾張圖睇下啦
作者: shinobu    時間: 2009-7-8 20:42

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-7-8 20:32 發表
3 g4 n8 U$ B/ N; V. U* J阿黃襪店就係我講果間
) R8 `" b5 G) i8 d惠康出面過少少8 p" M/ A! k4 v# v
佢地兩公婆都好老喇+ C* x9 A1 y. Z1 ~& u0 A5 N
買絲襪之餘又可以當幫下老人家
0 W7 C8 q& C( U, @都唔錯架
7 c" I. X; N  g3 i著起感覺正唔正呢?
" a' q) j+ E  h, G0 ^- J: x- C得閒貼幾張圖睇下啦
' K0 |: _; g0 W% k& g可惜我唔係住港島, 唔係真係想去睇下
作者: 13dtcl    時間: 2009-7-8 20:58

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-7-8 20:42 發表
, X& H1 I% |  t+ w  m
0 I7 i1 r: Q2 m. h' _可惜我唔係住港島, 唔係真係想去睇下
$ |! R) F% ~! l/ D* b6 U: r& T2 Z/ W
我都唔係住港島6 T. {; b. R: C% k1 s, o6 w  A
4 q+ |2 v7 S: @: ]- i' ?; B
我本身隨左戀絲襪之外仲好鍾意影相
0 p/ C1 ~2 A) x$ s. P6 ^. _所以好鍾意周圍去! W2 e6 \: T' `9 ~( x

4 Z  N% L+ [6 _2 z今日本身諗住去港島影相
% c5 ]+ x; y6 Q. K無端端諗起呢道有人介紹過馬寶道
& t3 P6 h0 M* F  G就去左買了
  ]; K# f! Z# I. t5 Y: w2 V$ R; @& s; Z# N* t
試左白色果對
5 L1 i; E1 f0 e9 M( r好舒服
5 c( O3 D9 b0 w' _4 B或者遲 D 有機會貼下相比大家睇睇啦
作者: yingkit2008    時間: 2009-7-8 22:19     標題: 回復 5# 的帖子

等你d相!
作者: c4defusekit    時間: 2009-7-9 03:32

馬寶道,即係碼頭街市個度??
作者: 13dtcl    時間: 2009-7-9 14:35

引用:
原帖由 c4defusekit 於 2009-7-9 03:32 發表 ' ]% N, S6 v3 G0 Z
馬寶道,即係碼頭街市個度??
, ~. N! C  r. ?- ?係呀 * M( ~  K0 v3 w5 G& q- ]7 u
http://maps.google.com/maps?f=q& ... mp;z=18&iwloc=A" \8 I" L0 o1 ?8 `
+ G- d; F  S( C" G0 _. A9 {
果道交通都幾方便
作者: sofung2005    時間: 2009-7-11 00:31

我記得第一次買絲襪,我買完就走,都唔使十秒,因為怕懢介嘛!
作者: ringo2ph    時間: 2009-7-11 08:20

阿黃個檔我都有買過, 不過有時都幾多人圍住架, 價錢都ok既
作者: garfunkel    時間: 2009-7-13 00:30

我都去過阿黃
作者: KR7723    時間: 2009-7-13 02:44

係咪對面有個樓梯檔賣bra同埋有間賣日用品店對面的?5 ^" V( z4 m2 A; h4 }( b
另外果面近北角mtr,同埋北角碼頭(有船往返九龍城)。
% z& [) S# R9 l, l0 `' S附近另有三間賣校服的舖頭。- p7 y1 F. H) F  s: H# H
& R* t7 }/ I5 A) |( Z6 G' Y- j# b
9 }4 ^  x! c  J8 D: p! M' l% I
借問係咪$28一打?
  O; V/ f; z. \# ]如果係又幾抵喎。
作者: gourment    時間: 2009-7-14 00:28

都幾正wo聼你咁講...
作者: 13dtcl    時間: 2009-7-14 17:33

引用:
原帖由 KR7723 於 2009-7-13 02:44 發表
9 j  A# u( o! S係咪對面有個樓梯檔賣bra同埋有間賣日用品店對面的?
; ~; w, D$ t4 }0 a' v7 E7 Q" \另外果面近北角mtr,同埋北角碼頭(有船往返九龍城)。
  R& o  M% `* c! P附近另有三間賣校服的舖頭。
; G8 f$ s! }5 b5 N+ ?) }9 E+ |0 j  t% n2 ^! M) \7 |

1 \8 T+ |6 z% A: n: I借問係咪$28一打?
( A" b: t4 }# m& f! t- ^如果係又幾抵喎。
5 E# f4 {$ n1 c! L; z4 C- P$ J
我都想 $28 一打 0 S* K3 H+ i2 p1 u$ h0 }4 m2 t
係 $28 一對
5 |8 U: ]' Z% a+ }7 {呢道兩對已經買左 $56
# T0 t+ M. L5 G6 `+ \0 }9 P6 h
2 _- A) _0 b8 m  G! V0 q# i不過以彩色厚絲來講唔算特別貴喇
作者: kevin428    時間: 2009-7-14 22:52

上街買絲襪的感覺很興奮吧
8 L2 M( I6 K' K/ f* q) N呵呵
作者: rayccw11811    時間: 2009-7-15 15:38

我初頭都唔敢買架,只會係屈xx同萬x買,不過就好貴,後來就試過係街邊檔買,佢地真係好好人架
作者: lxman    時間: 2009-7-17 12:21

幾正wo1好似~~~
作者: janet    時間: 2009-7-17 13:56

so nice color
作者: pantyhosemancc    時間: 2009-11-17 23:18

要試下買先得
作者: longan01    時間: 2009-11-18 19:03

入絲襪鋪慢慢揀一d靚絲已經係一種享受
9 J. @+ u! d. _8 c# f5 D: ]0 V/ r" I其實唔使驚 , 慢慢揀...d人都唔點理你既
作者: 校服收藏者    時間: 2009-11-18 20:35

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-7-8 20:32 發表   8 G0 ]0 F3 T: S' e* L
阿黃襪店就係我講果間! f. T. ^, |7 G# e4 V
惠康出面過少少3 n8 z3 B: E4 F* b5 F
佢地兩公婆都好老喇
6 o5 ~7 R$ Q% N+ p買絲襪之餘又可以當幫下老人家; q& w$ i- M7 g# z( R, P3 A* r
都唔錯架
5 y/ `- |4 R' ^8 k$ j2 I* G# [著起感覺正唔正呢?
! g/ p; x4 b- o2 i! ~0 `8 }得閒貼幾張圖睇下啦
  M9 m, m% b( N
( H! a4 D6 T/ I# N! W9 Q9 r2 p: A
% k" V, N- h' r! E
有冇地址?
作者: 776439    時間: 2009-12-19 23:16

謝謝樓主分享買絲襪的經驗(過程)。我都是去賣場買絲襪的(不相信網路賣場),因賣場有很多日常用品,可以幫家人買日常用品又能買絲襪。結帳時,就會很緊張,我覺得還是無法克服別人的異樣眼光。
作者: JG5446    時間: 2009-12-19 23:22

又要搵日去掃貨
作者: 蜂蜜茶    時間: 2009-12-27 10:59

哈哈 楼主辛苦!!
作者: 蜂蜜茶    時間: 2009-12-31 18:07     標題: 回復 1# 13dtcl 的帖子

楼主辛苦了  支持你!!!
作者: imcleung    時間: 2009-12-31 18:41

同意。其實shopping 已是一種享受。順便可以睇吓其他愛穿絲襪的美女。
作者: nuwkov    時間: 2010-9-1 15:06

好長時間無出街買過了,近幾次都系網購,呢個幾月連網購都停埋,手頭緊了。
作者: CH55    時間: 2010-9-4 13:05

Good Job
9 D# B; Y( Y/ ]$ OPlease post pictures la
4 s9 i6 o: z( ]  hthx
作者: vanmay    時間: 2010-9-26 15:23

始終男人去買絲襪都是有點怕

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0