標題: 我想上網買絲襪, 但唔想淘寶…… [打印本頁]

作者: as7_star    時間: 2017-2-16 12:44     標題: 我想上網買絲襪, 但唔想淘寶……

我想買幾對自用, 但唔想淘寶, 因為唔知真唔真....
4 T4 H, C  a0 r4 p姐妹有無好介紹...我而家都努力搵緊
作者: joe@joe    時間: 2017-2-16 13:56

我做代購,都有去淘寶買,搵到啲都唔錯,都有keep返啲存貨
0 \  o2 b, ]0 _& v% \8 W6 L- C" \其實好多網店都一樣係淘寶貨咋
作者: 星月藍    時間: 2017-2-16 18:57

淘寶ok架, 我都買過唔少 , B9 j/ o6 E* h) l4 O
最緊要平, 係淘寶買三對=係香港買一對價錢
作者: comndtfwe    時間: 2017-2-16 19:14

可以試一下yahoo拍賣
作者: 1388    時間: 2017-2-16 21:52

淘寶其實都有好多好貨架  s9 Z% }2 n1 z5 F
就睇下你識唔識搵囉
作者: Rachel.Chan    時間: 2017-2-16 23:02

日系牌子可以諗下amazon jp
% \) n; k* t' O$ W" T$ useller係amazon自己多數可以直送兼自動免稅
作者: as7_star    時間: 2017-2-16 23:56

多謝你地意見呀, 我自己而家著緊係百貨公司既日牌絲襪, 都ok既
1 e( @$ v, W% |0 s  y6 `$ S9 ]: |但我早年有個同事係歐洲帶左對絲襪比我, 話當係手信, 我覺得好舒服
' y( L; E0 o: F  `4 M7 K但個包裝搬屋時掉了....搵唔返, 自己又無記性係咩牌子....( W5 O  C6 i' b& Z
咁我就上網搵啦, 淘寶搵到間
/ I& a0 p0 G0 T: b* x9 B/ ~- h4 vhttps://shop106526066.world.taob ... 2015080705.4.CdMkvh
! ~, s. H' `( H* C( P/ D7 R但唔平...7 Y) G, d% q/ O8 B+ X
咁香港既搵過, 有間叫絲襪嫂...都好似有點貴....
% R/ J# T: b) p/ b( @1 m9 r8 y* v係fb見到一間
9 E6 O& d! \% I6 f- khttps://www.facebook.com/hosiery.life/
/ S, j" h1 o6 s; U1 S4 d* e. f但唔知得唔得...感覺算無咁貴...# Q1 e* g0 h' j+ i
/ Z0 t5 {3 I  b/ P' u( ?8 Y8 ]
我仲諗緊咩牌子會舒服d....
作者: noel    時間: 2017-2-17 00:21

cdr 其實都係歐洲出名既絲襪品牌, 而絲襪嫂都已經不算貴了, 嫌貴或者你可以ebay下既
作者: Rachel.Chan    時間: 2017-2-17 01:30

引用:
原帖由 as7_star 於 2017-2-16 23:56 發表   
$ k4 R  ]% Z( M- G# ~多謝你地意見呀, 我自己而家著緊係百貨公司既日牌絲襪, 都ok既8 l. E; o- Y2 p" J! K/ d  Z3 ~. X7 Z
但我早年有個同事係歐洲帶左對絲襪比我, 話當係手信, 我覺得好舒服
3 R, `8 F9 \, g: X! O但個包裝搬屋時掉了....搵唔返, 自己又無記性係咩牌子....% P1 Y& `9 N, K1 j. p" w
咁我就上網搵啦, 淘寶 ...
/ r" h" j) g3 N, Q
$ e- q+ v/ R5 H0 @2 ?日牌網購應該平過百貨公司唔少
5 _: O$ I/ n  Y至於歐牌我無試過
作者: delanlee    時間: 2017-2-17 06:54

絲襪嫂我買過,呀嫂好好人,我是銀行過數呀嫂寄貨,當時我銀行過數有問題,過了一段時間先知道沒過數,呀嫂還以為我唔買,我打電話俾呀嫂話現在過到數,呀嫂未因為我是男士有何不同,態度很有禮,還問我膚色深淺,教我選正確膚色絲襪,呀嫂的絲襪質素很好,但價格比較貴,不常用可買些穿試,常用的都是淘淘好。
) S9 @4 `; c2 p% W1 i師兄我見你在 timway 都問過同樣問題,其實來來去去都是這樣買法,質素好的價格比較貴,外國訂運費加匯率又十分貴!
0 F  ?; z, v: E! H
0 L" \: X4 {+ G) ]0 g* H1 G[ 本帖最後由 delanlee 於 2017-2-17 07:00 編輯 ]
作者: as7_star    時間: 2017-2-17 09:21

謝謝你了...

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0