標題: 從小到大都有問題 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2009-6-12 01:23     標題: 從小到大都有問題

其實我覺得cd依個問題, 係我地由細到大係觀念上面都有問題...
2 y; g$ R6 {- d, e剛剛睇過一個係台灣既cd, 佢之前仲要係cd咁去見工, 都無問題, [# a7 `! @; b% S3 H& q; y  e; z# e
但係, 如果係香港, 一定比人歧視, 比人笑到一蚊都唔值!!!) o$ [. h/ I: G0 C! w; p, j
我覺得真係好有問題, 點解香港人會咁守舊, 唔可以睇開d嗎??
" l0 n, d. v+ L* b) y0 l8 `2 W難道女仔做tb就得, 我地做cd就唔得??!!
- I, [4 I4 {! W3 c  V. Y- G真係好唔公平, 究竟會唔會有一日香港人會醒覺呢??
% x' C; g' l7 ~, [. k! I我都知我打依篇野係好多人既心聲, 支持的話就留言分享一下吧!!永遠支持cd
作者: dorian    時間: 2009-6-12 11:27

說得對,我支持妳。
作者: sghk_abcd    時間: 2009-6-12 23:42

CD又唔係會害人的...
作者: mmlee    時間: 2009-6-12 23:57

因為d非禮案總會被人放大,結果樹立了一種女性不可侵犯的形象!0 Q* v$ X2 \1 u. R5 t
見到男性打扮的女生,心裡總有一種嫉妒,為何會這樣不公平......
7 H" _2 W) H5 d) `# ^  p$ Q  @
  ^9 X" |% V# O) J其實除左d人守舊之外,要怪的還有d手腳唔乾淨既男人3 ]6 h& m7 V2 d; c6 ^
因為佢地造左d非禮案出黎,令一d無害既人都變成有害
作者: BSoD    時間: 2009-6-13 19:33

After all, Hong Kong sucks; K8 ^' ]' m; V% B' n. @3 G
I will get the hell out of here if I must!
作者: 思欣BB    時間: 2009-6-14 11:31

無辦法啦!鬼叫我哋生在香港,姊妹們,認命啦!
作者: shinobu    時間: 2009-6-14 14:46

香港就係咁4 {: q& y! k. _, ?/ C/ h
大陸/台灣/日本.... 都唔會係咁) J$ _: N8 ^% i% _1 K% s' c

+ w9 l5 D' s, o' o
作者: grilboy    時間: 2009-6-16 15:13

因為香港法律係比較保護女性0 u% D' _- q  W! D) p
你不如問個天幾時有公平過
作者: ringo2ph    時間: 2009-6-17 14:03

支持你, 男性服裝太少種類, 女性反而多不勝數
作者: fai417402    時間: 2009-8-7 23:15

說得對,我都支持妳..........
作者: thecoolsea    時間: 2009-12-17 20:49

香港太守舊啦~  J; e+ y: [- H4 u+ h( `' R
其實講真~0 ~+ q" _+ Q1 c
做女仔真係好過做男仔~
作者: West    時間: 2009-12-17 21:46

永遠支持cd
作者: willy    時間: 2009-12-17 22:17

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-6-14 14:46 發表   # E% x- C. M4 Y% X
香港就係咁
* X/ p% e( ?( E) y大陸/台灣/日本.... 都唔會係咁( }+ {4 V( r4 i" v# T: H/ k) W' c
; @, \; D' P: r$ H+ I
3 L) y% F; W$ {% a" b" q, B

8 Q, `& y; z& H就係law; 去到外國仲更開放; 得香港先係禁保守. 唉, 這就是香港.....
作者: tyhnjki    時間: 2009-12-18 18:55

唉.. 真係... 香港e個社會真係唔公平..
作者: www54321    時間: 2009-12-19 20:59

就是,男孩就是命苦,压力最大,生活质量一般不好.
作者: zone999    時間: 2009-12-20 14:22

我都係咁話~
* ]- J8 n  E4 j6 A: P我都好想光明正大咁出街
作者: fred00168    時間: 2009-12-20 14:29

沒錯沒錯!!, r* j% `3 o8 l
我們永遠支持妳~~
作者: hkhelen    時間: 2010-3-23 22:36

香港既女人以為自己好經貴
作者: cutecat0714    時間: 2010-3-25 15:15

所以我們要努力做好自己
作者: anywind    時間: 2010-3-25 16:53

根本e個世界就係唔公平嫁啦
作者: 心儀    時間: 2010-3-25 17:01

點先叫公平6 N1 q: C2 {6 ^8 W0 m/ q# Q/ j
除非世界上得一種人,個個一樣咁窮或者咁有錢! a) @" V. L# L# ?: Z! d  l/ j/ J, [6 H
每個人擁有既野都係一樣
# e9 j. e5 W1 V- p8 h& f唔係既話呢個世界無可能會公平, J" Z9 ^. B2 `. j: W! Y

1 b- m- U- p$ Y' v7 ~  B1 z8 E你睇我地買件衫都可能成百蚊
* @/ G+ K& l0 @再睇下D內地既兵貧困地區既小朋友,一百蚊夠佢地食一個月架喇
4 I) g# P9 F, G成日話世界唔公平,不如每個月囉一百蚊出黎助養返個小朋友丫
作者: misao256    時間: 2010-3-26 14:26

呢個問題就好似香港人容易接受女同性戀& B1 g1 w& Q, \1 A8 _" c+ @
但係就好討厭男同性戀 =[

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0