標題: 其實男裝都可以著裙 [打印本頁]

作者: under1    時間: 2016-12-27 23:59     標題: 其實男裝都可以著裙

唔知有無人想買黎男裝著 " Y! t7 o! {* x0 R+ y

0 p& A! x7 F5 G1 R1 z) ?[ 本帖最後由 under1 於 2016-12-28 00:01 編輯 ]
作者: adam5354    時間: 2016-12-28 01:51

引用:
原帖由 under1 於 2016-12-27 23:59 發表   + N  f7 j4 m( F7 K
唔知有無人想買黎男裝著
% A- z5 d) O7 Y: U, L4 k. w5 \: w
格仔裙最迷人!
作者: Miku    時間: 2016-12-28 02:28

只要穿著不用太女性化的上衣,加上男性化風格配搭也許可以吧。: U& f8 E5 ~( A1 q0 \0 w
穿著得像蘇格蘭風格也不錯。
作者: Herlock    時間: 2016-12-28 02:37

5錯喎!
作者: ky_yu1992    時間: 2016-12-28 07:36

無錯,係可以著裙,但係我覺得咁著同男裝無乜分別!
. S: O2 f  P( h5 h6 v9 I. A" S' X" S
引用:
原帖由 Miku 於 2016-12-28 02:28 發表   
3 E1 y6 N1 O' ~, G0 o只要穿著不用太女性化的上衣,加上男性化風格配搭也許可以吧。5 d8 _) E' c3 g  _3 W
穿著得像蘇格蘭風格也不錯。

作者: SweetDreamer    時間: 2016-12-28 11:03

著咗呢條裙之後, 又係男裝,..........就無興趣了......
作者: under1    時間: 2016-12-28 15:02

引用:
原帖由 SweetDreamer 於 2016-12-28 11:03 發表   
/ {: L- b( r) A著咗呢條裙之後, 又係男裝,..........就無興趣了......
' P/ u( h  K$ r+ q$ z$ D' V

作者: Marie0749    時間: 2016-12-28 15:18

引用:
原帖由 SweetDreamer 於 2016-12-28 11:03 發表   2 y. t+ y3 o" L( L. t' x; q% g
著咗呢條裙之後, 又係男裝,..........就無興趣了......
* p2 G+ _2 Q7 g2 W. x; S0 w1 s: Z係想「扮女性」,唔係「扮男性」
作者: Carol0122    時間: 2016-12-28 18:26

其實不嬲男裝都可以著裙
4 C0 E) t4 k3 l3 |6 W, Q+ O" M歐洲D 時裝展,隔兩三年就總有一批design 係男裝裙
0 E& q3 o/ K! h' t+ l3 {
9 }. e* _# Q" r4 b但我始終覺得  f: s+ u0 c; s5 z
服裝就唔需要分男或者女
- \2 P1 s! P0 B+ q6 [著得舒服,自己鐘意就OK! c! I, [$ V) o1 S) l( m
只係社會同教育由好細個話你知著裙既係女人,連男女廁個牌都用服裝係表示咋嘛9 B0 M( u* t) [6 }; x2 T7 R( ^
女學生校服就係校裙,男既就著褲,其實都係一直灌輸緊咁既意識俾社會
/ B- Q7 }0 v; _3 `6 k
( H" j4 N: r* C6 G3 o想要改變* k3 z! R$ R: r0 z7 e- h
就要從教育做起
作者: under1    時間: 2016-12-28 19:15

引用:
原帖由 Carol0122 於 2016-12-28 18:26 發表   
" l9 x/ O0 a5 Q! D& ^% Y其實不嬲男裝都可以著裙! @! a- y" p+ e  C
歐洲D 時裝展,隔兩三年就總有一批design 係男裝裙; v/ [, n# G6 j% o3 g
2 B5 N) m" h- |: G- y/ N/ ]! |  W
但我始終覺得
0 ?& j& r. g0 A  n3 a# D服裝就唔需要分男或者女- D+ U7 |2 \% Z( o" @/ J
著得舒服,自己鐘意就OK) o0 p( l$ x% p. @1 l
只係社會同教育由好細個話你知著裙既係女人,連男女廁個牌都用服裝係 ...
5 q/ P4 o# e% z% G; j
係 呢套衫如果你買黎 香港著好引來好多人望
作者: Carol0122    時間: 2016-12-29 18:35

引用:
原帖由 under1 於 2016-12-28 19:15 發表   
& D. N& r+ i+ K5 i6 [, P8 K6 [- [) r+ q% }& u. z
係 呢套衫如果你買黎 香港著好引來好多人望
; x7 l- K2 l* i
; ]$ T4 \* |1 Q! S, c3 ^5 C/ G  i
' S& [( Z) h3 A4 l其實我又唔覺呢款好好睇9 h0 d0 R0 U! ?# \1 u0 o
純粹表達下
" Z4 E; ?5 r0 {3 c# x% z' z8 O& _對於男裝裙的意見; K7 q1 B3 _# u
- R1 y0 ?0 o  T3 J: e) g, f
自由社會,可以不認同我的~
作者: under1    時間: 2016-12-29 23:29

引用:
原帖由 Carol0122 於 2016-12-29 18:35 發表   / u# i; s2 x$ |7 L7 D# Y, {- a

6 H5 Z- P- ?+ G7 x  d* j& _2 Y0 C9 H  v9 b5 l" `/ M$ ^6 o
' e9 p/ M: B# A: ~) j
其實我又唔覺呢款好好睇; S' ?; V9 y# z2 `: M9 U, M
純粹表達下
/ q) {1 h1 k$ {對於男裝裙的意見
. Z/ z$ O. Y9 J" K- g' v" O5 B) N- e+ q
自由社會,可以不認同我的~
3 i* q. f; b. Q0 ~: G2 f
我都唔覺好睇,但見香港有賣,所以影左
作者: Miku    時間: 2016-12-30 00:04

引用:
原帖由 under1 於 2016-12-29 23:29 發表   * S5 T* {1 g9 i3 I& a
. F2 z, [# A! ?9 y
我都唔覺好睇,但見香港有賣,所以影左
: m! @+ h# `5 t4 A- f
原來香港也有買,不過這套很貴嗎?" O1 [' {, v; ]1 J
因為看來是一件男裝外套、加圓領TEE SHIRT配蘇格蘭格仔裙的樣子。
作者: YukiMinakami    時間: 2016-12-30 00:04

引用:
原帖由 Carol0122 於 2016-12-28 18:26 發表   * Y5 U, s- W* C5 C
其實不嬲男裝都可以著裙7 D; `  ^: c0 F# u% w
歐洲D 時裝展,隔兩三年就總有一批design 係男裝裙6 X9 W( F3 i" p) v7 v4 U

# c- j& {& c: P/ H但我始終覺得
, u( \* A! y% H0 [* e7 E服裝就唔需要分男或者女
; X4 i9 o3 B; `- D2 ]" k7 e; Y著得舒服,自己鐘意就OK
. t" r2 h6 e* R8 x! f  {只係社會同教育由好細個話你知著裙既係女人,連男女廁個牌都用服裝係 ...
( |# R1 N% o6 X" D$ u3 L9 V9 P1 ?& h& v7 A; U
女學生唔著校裙未比學校請出校話佢唔正常囉, 天氣凍話可以著褲又有幾多個女學生真係著褲? 至於男學生就除左話劇/宣傳外就更加唔洗掂校裙, 依D係既定思維
作者: under1    時間: 2016-12-30 00:14

引用:
原帖由 Miku 於 2016-12-30 00:04 發表   7 R/ o. P5 C( ~5 ?

- {; Z/ x* ^& J. M4 J% N% x" A原來香港也有買,不過這套很貴嗎?
$ R# E, V7 W2 o因為看來是一件男裝外套、加圓領TEE SHIRT配蘇格蘭格仔裙的樣子。
5 r" @1 z, u4 E5 @  r; {4 ~8 `唔知價錢 間野係 IT
作者: Carol0122    時間: 2017-1-3 11:02

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2016-12-30 00:04 發表   5 I, v, j/ I$ m. p/ B

, s: `$ L( d" |  N' ~6 j4 ]# e) ?( M2 ?4 \$ l8 ^
女學生唔著校裙未比學校請出校話佢唔正常囉, 天氣凍話可以著褲又有幾多個女學生真係著褲? 至於男學生就除左話劇/宣傳外就更加唔洗掂校裙, 依D係既定思維
2 e" D0 ]( p$ y( w" _' K+ l
- r4 ]: y7 m! _6 F
! |2 @/ X. R9 _
其實呢D 就係要改lor
( N+ s7 z) Y$ g+ b2 i  o個教育係咁的話,其實灌輸左佢地錯的知識) {0 X# Y% H7 [3 r% ]+ f( |

2 G3 P& F+ g& D- m# _; y所以我一向都認為要從教育開始改變
作者: erica0909    時間: 2017-4-28 20:52

好正bo....

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0