標題: 毛毛的問題 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2009-6-8 00:57     標題: 毛毛的問題

我之前keep住一個禮拜剃一次腳毛, 6 @1 ?% u2 q; t9 u
不過d毛毛真係生得好怏, 於是我就諗住連根拔起....; K; h" S% w  T6 O/ x: H
只不過我拔唔到一半就覺得好辛苦, 真係一日都唔夠時間..., j: r4 k+ \" Y3 S$ l4 ~6 S
究竟有無一隻剃毛刀比較好d, 而且唔會咁容易整'選'...
' p: \" Q- R) U  [. W! T以下邊款脫毛器好用?4 _) D! b  m' M3 P5 k
philips
# W' I# |& M; i5 J; y% p5 Tschick
$ V+ e: ~4 z; g* v/ Y- i( n/ D; E! h. jveet
作者: cdtv    時間: 2009-6-8 21:05

我用 venus4 ~& I! X: d& t- c. M
配埋佢個專用啫哩, 唔錯架
作者: gourment    時間: 2009-6-9 00:28     標題: 回復 2# 的帖子

好的...
6 \, \# q6 B6 U8 ]  A( L4 G. _5 B謝謝你的分享......
作者: shinobu    時間: 2009-6-9 23:22

我今日買o左拔毛器... 百靈牌.... # x5 E  l0 Q5 T9 r% ^" _* Z
佢連根拔起...9 }. ~& D7 I2 ]6 T$ W; L
$ r6 h& ~" H- E% Z$ {
但...真係
1 U6 s  D2 `6 W要時間習慣...但應該好過用脫毛膏.../ d0 N& @. l' a8 R. j0 K
我之前買過veet... $8x3 {* y8 l& e: z
但用o左2日後又生番d 毛出黎
作者: mmlee    時間: 2009-6-9 23:36     標題: 回復 4# 的帖子

我都係用百靈牌..... T$ U) n; |. z  k: i$ y
連根拔起真係好快好乾淨,但會好痛同埋小心拔斷>..<" R5 g3 o; A0 T
留返d根響度都幾難睇>..<"
, h% g, N' ]! X/ N4 F* Z9 Q
3 a0 ^2 N  H/ L* r; j0 G+ {不過隔左一排又生返晒出黎....又有倒毛(超煩)=.=
作者: shinobu    時間: 2009-6-9 23:49

引用:
原帖由 mmlee 於 2009-6-9 23:36 發表
7 A) h- J- J; n( L我都係用百靈牌....
/ R; G& B0 j6 }2 k0 r連根拔起真係好快好乾淨,但會好痛同埋小心拔斷>..<3 l, J' N8 H6 X2 e$ X* H5 [" ^
留返d根響度都幾難睇>..
! W+ j9 }; Q# A  |$ @冇計... 始終呢個已經係最好既方便...除o左做激光外.../ f. b2 g4 |2 v  l; h6 y
4 P3 Z3 x9 J$ m: ?9 Q8 Q5 o
不過...部機真係好貴啊....$6xx . L. y9 m# @) j8 V
真係心靈上痛
9 B: q; Q/ F2 F肉體上亦好痛
作者: gourment    時間: 2009-6-10 00:22     標題: 回復 6# 的帖子

姐係果部百靈牌買左6百幾??& Y; C! }% q' u+ p. i
我今日買左venus, 都ok, 不過唔係我想要的連根拔起.......
作者: shinobu    時間: 2009-6-10 07:54

引用:
原帖由 gourment 於 2009-6-10 00:22 發表
9 T4 {# b3 q1 l. S2 W姐係果部百靈牌買左6百幾??# i. T4 @( p0 G0 I
我今日買左venus, 都ok, 不過唔係我想要的連根拔起.......
1 S  \8 v1 q& N係呀... 佢會夾起d 毛扯走...
" T3 {! `/ i2 r" m& c5 v好過用剃, 會攪到紅晒..甚至出血0 Z- y: p0 G2 P& k+ \
但唔好處就係...扯果下會好痛
作者: shinobu    時間: 2009-6-12 22:48

用o左幾日(因為太多毛毛.........)
* ^& z* z) @1 q) C" `有少少心得.... 就係..原來毛毛太長時, 一拔走果下, 夠你痛心入死
. E7 d* S; I# k2 Y8 y1 Q* S' T係...超痛!!!
* ^; W! V6 A( N# u) p# @, c9 q$ y2 X# q
最好係幼毛/較短毛時拔走....1 I  S7 [  p/ l- c. g' I" @+ C( x
越近比堅尼位越痛!!!+ P/ m! @3 v& R7 \

: t4 W: B  y- l( J: G9 X4 O同埋真係要小心一d 拔唔晒既短毛, 會塞住係skin 度...有可能發炎架..
5 e% v; o% G4 [, h: j! i要及早整番開同拔走佢

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0