標題: tomato 買鞋一問 [打印本頁]

作者: shum001    時間: 2009-6-7 01:06     標題: tomato 買鞋一問

小妹啱啱過左嘅星期五無野做,過開九龍去咗觀塘諗住鼓起勇氣買番對鞋) G  J( ~0 u# F7 B* M5 R
,六點幾去到廣場門口,發現tomato就係當眼處,但係出面就係食店,估唔到咁近,又好多人0 C9 |# T/ D9 `+ l
而且鋪頭入面有幾多女睇鞋,始終都係淆左! 0 p- I; X1 @8 h% y8 v- z
唯有扮行過入左萬X。
  F) X% c# l* S但係經過個時,睇到啲鞋款好唔錯,心郁郁,睇到幾對都想買,$ h# U- [1 g  \' [/ W& q
所以想問下各位姊妹幾時最少人,同埋啲售貨員真係好好人,唔會卑視?' z6 W. G( e" P1 p8 V! L
我仲發現其實食店啲人唔係太留意鋪頭入面的情況!
4 z3 d% s, O! x& X想問唔知廣場上面有冇絲襪賣呀,一次過好啲!
3 [. D7 W" X6 R  f% g% [
% n( A% \* Z8 c3 T- S幫幫手呀各位
作者: Kampfwagen    時間: 2009-6-7 01:15

2100最少人    ~
作者: gourment    時間: 2009-6-7 02:04

其實你都唔洗咁驚, 我第一次都好次你咁...4 Z! A& k8 Y- N. B+ J% R. F0 M
見到入面有人, 之後上左去行左陣, 見入面無人就即刻走入去..
! ^4 X/ p# w# B$ p7 D. T' B, ?5 t8 L0 j我睇緊果時都間唔中會有人行入黎, 不過你都唔洗理佢地丫, 因為你係果時都好high, 見到咁多正既鞋...
9 X& f2 y  X* O所以一你都係勇敢d踏出你既第一步啦!!5 t/ l  x* Q; k6 w3 D, }! t/ G
加油呀!!!
作者: freegarysos    時間: 2009-6-7 13:29

我都好怕多人個陣入去買鞋架,唔知點樣咁
作者: shum001    時間: 2009-6-8 00:18

多謝gourment姊妹嘅鼓勵
作者: 心絲絲    時間: 2009-6-8 09:30

9點幾就少人,上次仲叫我不妨帶啲朋友去買,有個疑似女老闆小姐咁講,佢有呢啲經驗,6 c0 }% k' W1 t& ?0 X
可放心~我個次自己冇買,真係幫個cd nf買,揾42size,講住電話買,所以自己冇係果度試鞋,6 g  C( j, n: \* v
但好似可以入倉試的~期間都有女仔入黎買但冇留意過我,去啦!...
- P" [7 r2 \+ t" s1 a" g都有d襪檔好似1樓連住港鉄通路ロ果檔,但吾係靚料襪,一般ok~
4 d( @# c9 [/ i
0 }8 f& @; P4 ~[ 本帖最後由 心絲絲 於 2009-6-8 09:40 編輯 ]
作者: 妮高娜    時間: 2009-6-8 14:57

佢地好好人,唔會岐視cd買野' O' j' L' w) b" [2 y6 ~
重可以入倉試鞋,我都係到買左幾對
作者: shum001    時間: 2009-6-9 00:36

我終有一日會'刻'服嘅
作者: gourment    時間: 2009-6-9 17:14

其實apm會唔會有買絲襪閎地方呢???
作者: shum001    時間: 2009-6-9 18:26

我仲想問港島區會有類似tomato嘅店嗎?
作者: 校服收藏者    時間: 2009-12-14 18:02

引用:
原帖由 shum001 於 2009-6-7 01:06 發表   6 {7 a3 w" }( p0 b5 _1 W
小妹啱啱過左嘅星期五無野做,過開九龍去咗觀塘諗住鼓起勇氣買番對鞋9 W! a! M7 U0 o! C
,六點幾去到廣場門口,發現tomato就係當眼處,但係出面就係食店,估唔到咁近,又好多人
/ x; K& e" p; [8 j, M而且鋪頭入面有幾多女睇鞋, ...
) V) q: k( e6 n& v
% j9 F& U; x2 E: @7 m

, b6 s- n7 u. I9 r& L1 Y1 B行上一層就有架啦* O1 C) e$ e0 O: _
最好買左絲襪先" e" }; e# T3 b" C
買左就去廁所著住佢6 n  m% V" i; H" N0 A& {. U9 f6 {
因為你如果入去買鞋既時候
4 U3 U6 M6 |/ F8 M( \) o, k7 X你係鞋倉試鞋,佢地都會俾隻絲襪你著左先試
# y3 B4 R1 }4 G$ `佢地話著絲襪試鞋個感覺唔同d架喎
  c7 e& t+ G6 G- K# h; r個時你就慢慢試
9 ~  l$ k1 V# F試岩先買囉
) p, @3 E9 V* D0 C8 g不過都係個句
- {6 p9 K5 R8 G; T6 m( T只要你肯行入去同埋肯開口就得架啦( `$ z# N/ Y* `% s& Y! G
佢地會幫你攪1 `1 y2 x& N: k6 @# A& x" z  V7 x
佢地冇岐視) K$ I, b# N& \1 A

' S( p: X! E8 ~* T1 ]4 I* ~' s; i[ 本帖最後由 校服收藏者 於 2009-12-14 18:03 編輯 ]
作者: kylie_bigfan    時間: 2009-12-22 17:21

they are very helpful ga
作者: 校服收藏者    時間: 2009-12-22 17:34

咁你有冇買到鞋呀?
作者: grilboy    時間: 2009-12-22 18:29

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2009-12-14 18:02 發表   & o1 `! R7 ?( D) ^

8 U! x3 v! [; ?. j1 D8 i! z2 b7 \+ k! y$ x2 L7 r. B
# e# h0 g4 g- s( ]
行上一層就有架啦/ I( k) i* y4 P+ t- e4 J6 N) H4 k/ |" p0 O
最好買左絲襪先
- @- Q7 m* w$ J5 t* s' T3 J4 J* Z買左就去廁所著住佢
* O' ]7 `7 M9 U4 v因為你如果入去買鞋既時候) o, F, B- E' A' Q& Q1 Y
你係鞋倉試鞋,佢地都會俾隻絲襪你著左先試  k0 K/ _! k( G0 l* L3 p9 ]
佢地話著絲襪試鞋個感覺唔同d架喎
& j, b  V  ^, _. u, b9 S1 t個時你就慢慢試, k% J2 k6 Z9 {" ]
試岩先買囉+ r# J+ y" ^" J, Y1 C
不過都係個 ...
+ `4 a3 b$ S" D( A; f
歧視係心入面,唔會做出黎既
作者: 校服收藏者    時間: 2009-12-30 18:30

傻啦
! \6 R% T% b; ~' h, @) N: u如果係岐視既話就唔會同我傾咁多關於女裝鞋既野啦
作者: plane169    時間: 2010-6-9 13:00

唔知個度有冇46號鞋呢?
作者: 校服收藏者    時間: 2010-6-12 09:41

大過43號就要訂做
9 [+ l, Z* H1 d8 H' C6 ~+ N不過應該唔使咁大
* e4 Y! x7 W& A0 q我之前見過45號既鞋
: a( B+ F- \% w" o  b/ z% l9 _真係大得好跨張, P- A7 O% U& b$ x
如果你要買既
& K" @* D  B' }4 ]! x係個度量下隻腳就知你隻腳幾大啦
作者: plane169    時間: 2010-6-12 09:43     標題: 回復 17# 校服收藏者 的帖子

謝謝.....那不知tomato有冇45號現貨或都係要訂的呢?
作者: astro_lily    時間: 2010-6-12 20:59

我唔係好知tomato係乜...
作者: 校服收藏者    時間: 2010-7-3 10:29

引用:
原帖由 plane169 於 2010-6-12 09:43 發表   
6 W1 U; j& f# c( l* ?( P1 O謝謝.....那不知tomato有冇45號現貨或都係要訂的呢?
; g+ }1 T$ K6 g* P
45號鞋要訂做' B0 R) h  C1 d" u+ g- w3 s, Y
tomato最大號
. S! O  u% \% ]( \9 u+ `; Zageless就44號
作者: 校服收藏者    時間: 2010-7-3 10:29

引用:
原帖由 astro_lily 於 2010-6-12 20:59 發表   $ ^7 g. [% ?  A; }8 I; j6 O
我唔係好知tomato係乜...
6 U: L' Q- ~6 X. [/ D: }0 _
4 C% U, q4 J& G. r- Z係一間鞋鋪
5 N+ x" n0 m) w# O% I0 G; ?你扒下文就知係邊架啦
作者: 校服收藏者    時間: 2010-7-3 10:31

引用:
原帖由 a63834620 於 2010-6-26 14:26 發表   ! s+ v* d  J9 |% l, O& Q
我想問下佢地會幾時開門?我打算佢地剛剛開始開舖果陣入去買,該無咩人吧-.-
0 a/ t4 O4 Y4 E# G  M+ V同埋呢,我想知果到d鞋大約幾多錢,100蚊樓下有冇?
6 t) }& P4 H- I2 m' X; Z: ^; ~. Q# u6 }- N

' B( G% ]( _) m# x( h/ }+ a4 d/ U好似開11:00: v( I$ W8 l$ r
至於$100樓下有冇,答案係有
/ S" [5 ^& ?  R% U( H" r不過你著幾多號鞋
7 d( |7 z" M- P; _, x1 m6 D如果41碼樓下既,幾廿蚊有一對
! O( S# D3 |- H$ W. b& j大過42碼既,你預$150-$350
# P: Z( |* d+ B' O0 n& \使唔使我陪你?
$ U; _# a: t/ R6 v; M) r我夜晚落去多4 {' V) d( B3 ~- H+ B
可以帶你入去
作者: Joe    時間: 2010-7-10 01:26

我想問下咁多位大大
- l$ i. I% [4 ]" B2 N7 }/ a1 J知唔知TOMATO咩時候會開始有BOOT款出售?
作者: 校服收藏者    時間: 2010-7-12 15:51

而家都有
- \' V* q& S4 K5 z7 t4 k6 Z不過款唔多
作者: Terry220022    時間: 2010-7-12 15:56

9點會少人啲哇
作者: Joe    時間: 2010-7-23 00:03

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2010-7-12 15:51 發表   ! @$ O% |9 o  q* K" d& U. S& a
而家都有( }6 e$ ~! K+ J; n, t  s7 @; g
不過款唔多
1 y7 H$ S7 ~/ H7 Q+ `& `咁快就有啦?
; [* V' d5 l) q咁暑假尾去多轉睇下先^^
作者: 校服收藏者    時間: 2010-7-23 18:09

一向都有% ~  ?6 s( U( z) j$ e9 i
size有可能唔齊
作者: Joe    時間: 2010-7-24 16:28

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2010-7-23 18:09 發表   
- k6 ~/ d: E- _  k( ]一向都有
- w0 k; K4 G% K2 A2 lsize有可能唔齊
( h/ o" Q4 v' u5 P7 u! `
因為我上次落去TOMATO一對都唔見...

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0