標題: 反效果... [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2009-5-28 22:56     標題: 反效果...

我上個星期沖完涼之後真係剃腳毛....% v+ E7 y' V7 [
頭果一兩日就前係好滑呀...
8 ]. k- I/ |; z3 X2 r) W只不過之後就弊喇, 可能我剃得唔乾淨既原因, d腳毛生得好快,
' g8 K7 N  P8 H: K5 a5 t5 t) |+ K& k仲有既就係唔知點解隻腳d毛孔紅左, 好醜樣......$ e& c6 w- _, ]" J$ t
咁可以點呀???& h5 V0 b* S' k, F) W& l/ C( n
我唔要咁呀!!!
作者: 1677    時間: 2009-5-28 23:05

以我o既經驗,剃唔剃毛同毛髮生長速度冇關!
6 w- E1 x" X& n3 Y, m
' h& F* i/ w, G4 v不過呢,因為o岩o岩生出黎o既毛好短,
6 H5 Q+ f  c4 U1 \( \+ q所以感覺會比較硬,同「吉肉」,所以會痕!
& ~8 p- E" e( ~7 [6 m$ u. A痕咪會紅囉,最好忍住,唔好R!+ M" R8 h1 B/ }  m! r$ h# R. J
9 e" t+ l2 R# w4 Z, O  N
打個比喻:3 e0 U9 P* B2 C+ h
毛髮就好似一個圓柱體,
8 Z% D( ~( l/ A% r當直徑唔變,高度增加,就會比較軟
5 V9 O$ R3 s0 v. {$ V反之亦然!

作者: gourment    時間: 2009-5-29 01:41     標題: 回復 2# 的帖子

咁我可以點丫???
作者: ringo2ph    時間: 2009-5-29 18:28

冇計, keep住剃囉, 我日日著都會剃架, 如果太長, D毛被絲釣住真係有D脫毛既痛囉...
9 |$ L' q. X: L: Z* R6 J要好feel, 唯有剃....
作者: grilboy    時間: 2009-5-29 19:03

KEEP住剃未容易剃傷囉4 g+ c$ J; B$ K; v  T6 V
最好梗係用VEEK啦,方便好多,又唔怕整親
8 L5 L3 u; g+ F' M$ ]你要令你D腳毛長得慢,最自標梗係你小D令你身上既男性荷爾蒙增加啦! g/ v* h5 H3 }, {' R# e; u
手淫都會令你既男性荷爾蒙爆發架,所以你諗你喇
作者: lucylyan    時間: 2009-5-29 22:53

引用:
原帖由 grilboy 於 2009-5-29 19:03 發表 5 u* g6 D6 P' j1 `  T
KEEP住剃未容易剃傷囉
( K) T+ E! o6 f8 p最好梗係用VEEK啦,方便好多,又唔怕整親, T6 \/ g& u" N5 e  c6 d
你要令你D腳毛長得慢,最自標梗係你小D令你身上既男性荷爾蒙增加啦6 k; n  d: i3 X( w1 P" D
手淫都會令你既男性荷爾蒙爆發架,所以你諗你喇
! B4 o' ~; E: V' z, O% A, r' v7 C; A
so do not make many 手淫?
作者: mmlee    時間: 2009-5-29 23:43     標題: 回復 1# 的帖子

毛孔紅左....可能係....倒生5 l3 L7 p5 }: J8 N" d, p
都幾麻煩的......# ~! T5 B) q3 Z4 |7 K+ [
拔唔到....要"挑"出黎, 好花時間@@
作者: sghk_abcd    時間: 2009-5-30 00:29

腳看都幾難攪...
作者: belebala1234    時間: 2009-5-30 03:24

下次剃完擦番少少CREAM會好D無咁易又紅又腫
作者: lok9696    時間: 2009-9-10 20:54

用連根拔的方法會比較持久

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0