標題: 未拆的絲襪,如果擺得耐,會吾會變質? [打印本頁]

作者: pantyhosemancc    時間: 2016-3-18 15:01     標題: 未拆的絲襪,如果擺得耐,會吾會變質?

未拆的絲襪,如果擺得耐,會吾會變質?
  Y' Z; f6 W: [; z' m0 f' G如果變質會點?會否甩色?
/ P, B+ ^5 R( w) u* g, t期待你們的分享。謝謝
作者: suedemi    時間: 2016-3-18 17:19

不拆買來幹嗎?
作者: gmomo    時間: 2016-3-18 19:45

我都有好多未開。
$ u3 ?+ d6 b1 Y$ j基本上變化不大。9 V/ K7 _" Q! |$ O$ m
但卡紙可能變質。
作者: yoda0806    時間: 2016-3-18 20:28

通常一款一次會買3,4對,開一兩對,之後一對爛咗開多對,剩底一對又會買新嘅,咁就會擺好耐都唔開...
1 Y5 I" Y3 e- u5 E我估我女朋友都係咁,目測有5,6打喺衣櫃入面...
作者: wolford    時間: 2016-3-19 01:10

放大約十至二十年就會變質, 不過也要看款式, 變質後會完全沒彈性, 基本是不能穿了, 甩色唔甩色我覺得要睇下乜牌子, 暫時未見有甩色既情況
作者: silkypanties    時間: 2016-3-19 09:31

我覺得甩色就未必,質地我估變脆,褲頭橡筋會痴立立囉
作者: 陳玲玲    時間: 2016-3-19 12:02

試過惠康牌,好耐都ok( o, |3 t5 R/ ~4 c4 |0 J9 P. y

( }- i" I! G  `[ 本帖最後由 陳玲玲 於 2016-3-19 12:04 編輯 ]
作者: gongqiao24    時間: 2016-3-19 13:54

不会
作者: under1    時間: 2016-3-19 21:01

引用:
原帖由 pantyhosemancc 於 2016-3-18 15:01 發表   
& v' t3 S) X+ s' u* l' P+ k% |未拆的絲襪,如果擺得耐,會吾會變質?
: Y8 C; C1 ?$ |/ L如果變質會點?會否甩色?
+ K8 V; x- b# `: y& J期待你們的分享。謝謝
) J$ f/ v' A. y, E
我都有幾對放左成年 , 應該放幾年是沒問題吧
作者: pantyhosemancc    時間: 2016-3-23 12:22

引用:
原帖由 silkypanties 於 2016-3-19 09:31 發表   8 f+ n8 b+ M* W  N& a
我覺得甩色就未必,質地我估變脆,褲頭橡筋會痴立立囉
8 E& R% n% Z0 p2 f/ \( x4 e
- N8 w2 x. R$ V* V* w' O謝謝大家的分享。
9 P* Z6 t& l* H& R5 y話說小弟曾經在一家品店,買到啲舊的平絲襪,可能賣之前吾知放左幾耐,真係有啲痴立立的情況。
5 p- L4 s, o6 F8 Y% ]! z) w$ H& t唯有試下拿去洗洗浸浸,發現啲水會有啲襪的顏色的沉澱物,奇奇怪怪的。
/ @3 A( ~0 ~- g; W可能真係吾知放左幾耐的倉底貨。
7 M: o. N& ^; {' M% m
作者: 1677    時間: 2016-3-28 00:39

我有對FCK,即係台灣華貴牌絲襪$ _" l1 I: h( e( g4 A
十幾年都仲普到,除左褲願鬆之外,
9 _. U7 |- R' j1 a- U2 Z冇乜問題
& {8 X) j8 o* x3 w) c不過果對係厚絲。
作者: comndtfwe    時間: 2016-12-10 21:13

如果質料好的話應該不會
作者: Ada123    時間: 2016-12-10 21:22

買了就是要用阿!!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0