標題: 一個掙扎好耐的問題 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2009-5-17 00:45     標題: 一個掙扎好耐的問題

係咁既...
: W( i, ~$ Q# ?0 G1 r. S" ]本人既腳毛就不少而且幾密, 但係我又好想剃(因為著絲既時候好睇好多!
6 D) F& z+ g5 E& ?5 I但係問題就係本人有女朋友, 同埋我覺如果真係剃左, 屋企人同朋友一定會問點解...
9 g; ]3 b* y( ~. z# j" i麻煩咁多位姊妹比d意見呀
2 m1 h: F' \; w/ c- ^: i; I  Ethx!!!!!!!!!!!!
9 o: Y; ^1 U' K+ m
9 C  H" j' [, y9 c[ 本帖最後由 gourment 於 2009-5-17 01:11 編輯 ]
作者: 記住密碼    時間: 2009-5-17 01:00

你騙佢地話腳毛生得好慢,想剃左佢比佢生得快d
作者: 1677    時間: 2009-5-17 02:44

同佢講:夏天好熱,無毛D汗易揮發
作者: grilboy    時間: 2009-5-17 02:55

剃得多會變粗,要考慮下先好
作者: cdtv    時間: 2009-5-17 08:36

我最初都好似你咁諗
4 [" c2 B2 d0 F$ V* v. L- F% ~驚屋企人問起
# D1 p7 R  H, g, r' I6 L+ r但係剃左兩年都冇人問過我wor
, S) q# x5 D# m7 V9 o2 L& p$ R- r1 {我諗根本冇人會理你有幾多腳毛
作者: dorian    時間: 2009-5-17 19:41

以前我都有剃毛,同時也用脫毛膏脫腋毛和胸毛,但後來發覺越脫再生出來的便越多,所以現在停止了。等有真正須要時才脫(如日後有機會CD外出、姊妹聚會等)。
作者: cdtv    時間: 2009-5-17 19:52

引用:
原帖由 dorian 於 2009-5-17 19:41 發表
2 Z" M9 D  L- X1 C以前我都有剃毛,同時也用脫毛膏脫腋毛和胸毛,但後來發覺越脫再生出來的便越多,所以現在停止了。等有真正須要時才脫(如日後有機會CD外出、姊妹聚會等)。
' \+ n5 d3 E; ~
0 J1 ]0 O9 d6 h$ I; Q. {5 Y5 t% e. R
我 d 腳毛反而係越脫越少wor
+ a4 J; ?& t) E" L% [可能係因為我久不久會用脫毛蠟紙o既關係啦
# b2 O* P: r( `8 F7 y% r) v因為睇返佢 d info 話用脫毛蠟係會破壞 d 毛o係根部組織, 令到部分毛唔識再生返出黎
2 O( c" J: p, F7 U: X不過都係小部分, 要唔洗再脫毛都係唯有做彩光極光先得
作者: sghk_abcd    時間: 2009-5-17 22:34

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-5-17 08:36 發表 : I  X  t  |) v! v' q9 m
我最初都好似你咁諗
8 L* {1 ^, x9 ]6 ^驚屋企人問起
9 p# Y6 g' y5 n0 @: m& D但係剃左兩年都冇人問過我wor& G/ K3 q/ X" A( f# h
我諗根本冇人會理你有幾多腳毛
3 m/ K4 \( [. u% N5 \8 j0 o
無人會埋會...
作者: kammykk    時間: 2009-5-21 15:54

唔好剃.不如買個拔毛幾拔晒D毛啦.
( g/ i- E- V4 r5 |% f. ?! l/ Y  l不過第一次都幾痛下架喎
作者: bakaruri    時間: 2009-5-22 07:55

拔毛幾邊度有得買r?
作者: uniformx    時間: 2009-6-3 18:30

建議需要時先剃或使用永久性方法- q; ^4 z/ l4 m+ D2 j' _5 L, B; L* M
平時可穿著長褲
作者: hkhello    時間: 2010-1-8 22:34

著2或3絲....
作者: uniformx    時間: 2010-1-9 01:06

請留意
% c9 S3 |6 @* b) k$ O/ a剃毛通常會導致再生時越剃越粗,因此建議需要時及盡量減少次數1 i' `5 A0 o% z- A6 n( b; l! M
脫毛乃指激光或拔毛等可能會永久性,因此請考慮清楚這可能不能復原或甚至失敗的其他可能
作者: humenfemme    時間: 2010-1-10 14:05

我都有煩過呢個問題$ O6 t! E* \/ a; `8 W4 ?/ _' x& A
因為以前試過俾屋企人發現絲襪同under$ S9 g: a$ v1 A: Q/ x* e
而且我屋企人知我多體毛. K3 A' O: K& v0 M1 V9 O
但用左脫毛膏之後
  I# a' U9 E4 _% a& @; P屋企人其實無理過7 q/ ^% a/ ?4 X) |0 V$ Y: W3 U
所以可以放膽做
8 Z, Q, j& ^  Y# v9 ~- e$ d不過小心, 有d人d毛會越來越粗同硬
% {0 s+ d3 p3 ?0 l: R但有d又會越來越少

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0