標題: 其實大家覺得絲襪係咪一分錢一分貨? [打印本頁]

作者: Tommylee    時間: 2009-5-13 15:39     標題: 其實大家覺得絲襪係咪一分錢一分貨?

大家都應該買過唔小絲襪褲, 絲襪由幾$對至幾百$以上一對都有, 0 Q" e( R% S: u/ F' G
我由10$一對至70$一對都買過, 個人覺得貴野係好D, 但係好唔到咁多倍! 例如$70果對唔會好得過$10果對7倍." d% W' S+ V$ W1 f  f) S. K
我個人而家最常買既係$40-$60左右既襪褲, 大家有咩意見?
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-13 17:23

貴野應該質地係好好多,
/ Z4 e+ p6 S+ M不過果種質地又未必係自己鐘意果種
4 g/ W- N! S# h' {3 h7 Z- D+ L/ k所以多數都會睇下係咩質地先0 [  F* m* Y# x0 I5 g) H& y
跟住再考慮既先係價錢
作者: tsuick    時間: 2009-5-13 17:47

係丫係丫,我都覺得最重要就係自己鍾意既質地呢,我鍾意毛毛既天鵝絨厚襪褲,好舒服
作者: ringo2ph    時間: 2009-5-13 18:27

價錢同質量真係成正比, 不過都要睇下自己點洗同點著.
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-13 19:22

引用:
原帖由 tsuick 於 2009-5-13 17:47 發表 . D: m5 @6 [% M9 u" y9 w0 [
係丫係丫,我都覺得最重要就係自己鍾意既質地呢,我鍾意毛毛既天鵝絨厚襪褲,好舒服
' T# q% n7 O3 K. R) Y
=================================================================
; W) F. m1 A' ]/ m' F  C" N6 r( `2 s

! s$ b  R5 @4 |- Z4 M+ x我都係鐘意天鵝絨襪褲,厚同薄都咁舒服
作者: sghk_abcd    時間: 2009-5-13 19:26

貴一點也值得
作者: lucylyan    時間: 2009-5-13 19:39

of course lar....
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-13 19:48

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2009-5-13 19:26 發表
( z, m: q- i7 F* A5 }1 Y貴一點也值得
2 z% w" t/ d2 S* g
====================================================================
0 c0 H, u$ s7 D9 G
% J7 y% x  |! e千金難買心頭好
作者: Jay    時間: 2009-5-13 20:28

多數係啦!
7 F5 f- y1 m) p3 B* _4 I有時有d好貴就好容易穿啊!
作者: silly1234    時間: 2009-5-13 23:25

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-5-13 19:22 發表 # m. N) l7 |1 n4 f: ]$ I" H1 {

5 Y1 f/ q2 G$ Z=================================================================
; k4 y( Y# }1 q8 r4 k+ m4 r) E0 Z6 p' r2 g" ?
  ^9 y+ j6 o0 ~! G6 T/ i- \0 F+ P
我都係鐘意天鵝絨襪褲,厚同薄都咁舒服
& L/ e4 C6 h5 W( m( |7 }# R. u
包芯絲會好睇d,都ok舒服,但係會比較易爛
作者: wilsoncomm    時間: 2009-5-13 23:58

當然讚誠一分錢一分袋... 馬沙果啲八十幾蚊對既絲襪質感舒服好多!
作者: pantyman    時間: 2009-5-14 00:13

大家記得有一外國名牌絲襪(W字頭),款項SO MAGIC,價錢SO EXPENSIVE。
) t2 E, W  d. _3 s! I- H
' r5 w, B. \% y8 d5 t' L真的想擁有一對。
作者: pantyman    時間: 2009-5-14 00:14

sorry是款式不是款項
作者: 疾風怒濤    時間: 2009-5-16 21:19

其實貴既絲襪在質量上一定好一些
作者: gourment    時間: 2009-5-17 00:31

唔覺得wo....+ ^: s. S, m7 I, M0 K
我買過廿幾蚊, 但係質地都唔錯....
# c9 B! [3 G/ i$ y& c$ W係咪你比人呃呀???
作者: 1677    時間: 2009-5-17 02:08

就算唔計平貴,厚絲襪一定耐用過薄絲襪!# D( G* |- d* `) t* r% [6 x
不過平o既厚絲就冇咁滑,而且冇彈性
作者: cktong1230    時間: 2009-5-17 20:47

我覺得係, but基本上唔系10蚊8蚊o個D應該都唔會太差
作者: silly1234    時間: 2009-5-17 23:34

如果只計耐用同舒服,一分錢一分貨只能用於50蚊以下
作者: 真喜男    時間: 2009-5-19 03:05

我覺得最更要自己鐘意果種質地又穿著得舒服便可以
作者: chris926926    時間: 2009-6-2 17:01

For sure la.  I love the Wolford Fatel 15.  It's seamless pantyhose.  Price is abit expensive but I love it so so much.  I bought six pairs already.
作者: 彩絲王    時間: 2009-6-8 12:22

貴身彈性好d又貼身...個春袋好舒服
作者: BETTY    時間: 2009-6-10 01:27

我個人覺得 薄絲 $25左右( X+ f8 V% n: f
                        厚絲 $40左右 差唔多喇 !!!
作者: 疾風怒濤    時間: 2009-6-14 00:08

絕對係事實, 貴 d 既絲襪質料上係好 d , 而且唔會咁易穿. 平野我試過一次就穿 =.=
作者: longgraxx    時間: 2009-6-16 19:26

我覺得係, 貴唧好些!
作者: faintu    時間: 2009-7-8 00:47

我 都系覺得貴點既絲襪舒服好多,起碼滑咯
作者: haagengrandpa    時間: 2014-2-13 13:01

貴一點的,真的品質會好一點
作者: ay323616    時間: 2014-2-26 16:35

中意就買啦qwwwwww
作者: 12345qwert    時間: 2015-7-11 22:47

sure 一分錢一分貨!!!!!!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0