標題: 分享多年買絲襪經驗 [打印本頁]

作者: guitarlam    時間: 2015-10-23 15:23     標題: 分享多年買絲襪經驗

第一次買絲襪, 已經係好多年前既事, 記得果陣屈人寺都仲有薄絲襪賣, 果陣基本上都係超市同屈人寺買多。後來識到個澳門女朋友, 就成日過澳門, 可能知道係澳門, 無乜人識我,所以就膽大, 開始係絲襪舖度買。後來返香港做野,就試過係女人街買,梗舖又好, 排檔又好, 開頭都有d驚, 就會來來回回行幾次,確定左自己想買既款式之後, 就埋去拿拿臨
作者: pantyhosemancc    時間: 2015-10-23 16:26

去啲老人家的檔口買,會無咁緊張。
作者: yoda0806    時間: 2015-10-24 05:28

我係會喺小店買,慢慢睇嗰隻...
' R9 H7 _' ?0 E! o5 O不過女店員only
2 v; F7 b. N$ @0 c上個月去東京見到D GUNZE ATSUGI basic款只係400日元,覺得日本人真係超幸福...
4 \  I+ e7 u! H3 |不過係同女朋友一齊去.咩都冇買到
作者: guitarlam    時間: 2015-10-24 10:02

去東京咁多野睇, 識行一定係各有各行, 然後你咪有機會買cc囉
作者: yoda0806    時間: 2015-10-24 12:50

喼嗰陣點算...
作者: 陳真    時間: 2015-10-26 19:16

我已經係大搖大擺地去 百貨公司,H&M,及街市/商場仔既絲襪內衣店買絲襪,獎勵自力去 Wolford 同 Fogal 更加....
; Q1 `. `4 A4 @) Y9 K+ `4 t8 C/ V  t/ i2 _3 d/ K
上次去日本,就是因為怕執喼問題而冇買....(當年 single 時,我去到日本、英國、歐洲,入貨咁入)& k; u3 U* o( L

[7 S4 v! m  g/ {7 L1 t而家會上 aunthosiery 同淘寶買,寄公司......
% g$ M6 L. X1 I6 K  X- }* G4 ~5 M8 r# p& d
外國 site 運費貴同等太耐而少買
作者: garfunkel    時間: 2015-10-28 00:07

逢係女人睇檔我都唔幫襯
作者: guitarlam    時間: 2015-10-28 09:53

其實女人睇檔都無問題, 都係果句, 只係心理關口, 佢實賣比你, 其實好多絲襪檔老闆都知好多男人買絲襪, 基本上我未遇過唔識做既老闆
作者: 1677    時間: 2015-10-29 17:24

屈銀紙已經好耐冇出絲襪,2 }4 h% E7 o! s$ q. k- ^
講到屈銀紙絲襪,即為諗起呢個廣告:+ V, y, {! J  q% I) A3 _

( M3 C4 b0 _  q) }" vhttps://www.youtube.com/watch?v=8u_e2VRQSZ0
6 J* P1 |7 t' n) l( Q- k' `3 o0 [. h3 P4 h8 j* G5 y6 M
可惜搵唔到廣東話版!
作者: guitarlam    時間: 2015-10-30 17:21

咁睇佢地當時真係有好多款絲襪, 果陣我都係買肉色同黑色

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0