標題: 問題要解決啊!! [打印本頁]

作者: Jay    時間: 2008-2-29 19:16     標題: 問題要解決啊!!

我依家唔知點解我d絲襪
9 D+ S- g: V; \* F9 N會起哂毛粒粒!唔知
# g# g* k9 l) C' C6 j8 t; x大家有邊個可以幫到我啊?: k: I( K4 Z& A8 U% s8 G
唔知我係唔係成日著關係?
作者: cdtv    時間: 2008-2-29 20:06

厚絲的話,著得多就會容易起毛粒' ]/ }# E3 J* |
薄絲就好少會咁
作者: noel    時間: 2008-2-29 20:49

厚絲著得多係會起毛粒ga, 你想要d無咁易起毛粒既絲襪的話, 我推介Dim 呢隻牌子, 我有對dim 既厚絲著左好多次都只係起左好少毛粒, 四十幾蚊對都幾抵著
作者: 1677    時間: 2008-3-3 00:02

引用:
原帖由 cdtv 於 2008-2-29 20:06 發表
0 b1 U5 D+ f7 `; d% F' o9 ?厚絲的話,著得多就會容易起毛粒. J6 l9 t$ L% F( w5 g* W% @
薄絲就好少會咁
$ C; W8 d& B+ W) {6 |
$ h) O8 E% B) e& v2 [
薄絲唔會起毛粒係因為佢起毛粒之前已經穿左!!
4 e( z/ Z9 u0 a2 L* X8 V唔想起毛粒可以o係外面著多對短襪!$ U6 a1 j8 s) F, S
因為通常都係同對鞋磨擦果個位
作者: ringo2ph    時間: 2008-3-12 09:15

可能因為厚絲襪內有棉的成份, 加上摩擦才會...薄絲襪以尼龍為主...
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-14 21:32

起毛粒就多數都會架喇
6 \& h) ^- E$ ^% M; \係咁既環境之下就梗係買過對新既啦

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0