標題: 絲襪。。 [打印本頁]

作者: n82    時間: 2008-2-25 00:22     標題: 絲襪。。

我想問下。男仔係5係變態。
& I  j" d' p) @( r' c2 ~! h
, Z4 o* z% h3 C我買左3對絲襪5夠2個禮拜。5 \: {& G: E( b
1 X& |2 z3 R/ s4 u4 F
又俾我吖媽儸佐。。
  i0 M8 u# K3 P6 k; H0 j- i7 z
+ @6 d; c* R  Y: [2 P$ R+ D0 f唉。又話再係甘落去。叫我去睇心理醫生窩
作者: 疾風怒濤    時間: 2008-2-25 01:01

-_- 其實唔可以話變態既.... 只係私人嗜好而已, 又冇影響到人
作者: cdtv    時間: 2008-2-25 16:33

從大眾角度黎睇# S9 E- j' A5 _0 B3 l1 b
男人著絲襪唔被接受主要原因係絲襪o係社會被認受為係女人o既專利5 {0 Y5 t5 v' |' U- n! X, m+ ~9 _
所有人都認為絲襪係女人o既物品,所以先會令人覺得男人著就係變態& K; N: C' b- M' l$ R
  X+ J- o5 o" {
但從理性上分析,其實都冇咩變唔變態
& O! n! X; b. X4 R& W% D因為衣物本身就係人創造出黎o既
% R. n! y) t3 r" ]6 H: r) T: r0 H如果最初o的人係男人著裙,女人著褲; N9 e3 i8 b4 h! [- |: c
咁而家咪會個個男人都著裙囉3 P0 n/ u% V: k
其實只係風氣同潮流o既問題姐
6 l8 b) b5 @* L: a$ o9 g7 b就等於有d人攞d安全套黎做衫: |0 b4 O# L, T6 b- \, I
一樣會有人話變態架+ n, K3 F7 p+ ?6 w
但係卻又會有懂得欣賞o既人認為係藝術% z/ M9 V( ]) c$ K
所以唔洗太在意其他人諗法* r, C4 B( Q+ H) T5 S3 d+ \
你o既諗法係少數唔代表你錯
$ P" k7 L3 Q; R0 e4 a" n只要你唔影響到人就得啦* T7 q/ H2 W5 ^/ z6 }0 t
+ A5 F0 y( {) S
同埋受唔受人認同同觀感都好有關係% |& {9 ]& L, Q$ J8 e' x5 u
就好似我地平時o既d論壇度都不時會睇到d男人著女裝出街o既相
6 M5 ]( D4 y6 U6 Q個個都會指住黎罵,又喊打又喊殺
! }7 r& Z' p: \; n! F8 ]2 L主因都係覺得佢著得好核突,好惡心! [% Q+ ]$ f% H' C! r" S
但係如果係一個扮起女人上黎好靚好似女人o既3 T8 D. C  e0 V! J4 f- {1 {. z
d人就唔會咁喇,反而會贊歎佢扮得仲靚過女仔3 f. R+ W+ ]$ {( Q. k9 W
所以呢樣野都係自己衡量
5 N) N% a1 t, k! T- o絲襪黎講著o既褲入面都冇人會睇到
" K8 z: G6 f5 U7 o. l3 h就冇乜所謂啦,自己中意著咪著囉
2 }0 ?2 l6 R& m2 W2 q  S唔洗理d唔識深層思考o既人點睇
作者: kwchan    時間: 2008-2-25 18:23     標題: 回復 2# 的帖子

我也同意。
" z) S2 h: i  R+ S
$ b  \: u- V( h! d2 Y% z. _[ 本帖最後由 kwchan 於 2008-2-25 18:24 編輯 ]
作者: Jay    時間: 2008-2-25 18:55

我絕對同意啊!: C& f$ J# z, c% x
男仔著絲襪有咩問題啊!: e# L# T9 E" D! O0 y; F& n2 M
不過我都怕我屋企人發現
" c+ G1 E" }6 ?/ }到都叫我睇心理醫生啊!
作者: kiss    時間: 2008-2-25 21:46

引用:
原帖由 n82 於 25-2-2008 00:22 發表 8 y8 v9 ]1 S2 X% c! [
我想問下。男仔係5係變態。
1 V# X8 B) v$ ^' P$ h1 I, m9 D9 ~0 [. w/ Z# t9 c. r
我買左3對絲襪5夠2個禮拜。; x! E: e4 p3 c% K: R/ V

$ T, B8 o  V& O$ @% K: f6 O又俾我吖媽儸佐。。5 i7 l, j( {& J( _* P" ~

# ^8 z/ V! g7 S3 q唉。又話再係甘落去。叫我去睇心理醫生窩
& Y2 W' F9 a  l樓主究竟係  男生  還是  女生   係 女生 嘅話,阿媽又點會無端端  干涉   女生買絲襪俾自己,平常得很!!!正常不過!!!
  ?8 T) H' [- @9 m* C如果係 男生  的話  .... 暫時不要作  無謂的反抗   風聲  咁緊 .... 一動 不如 一靜
作者: mmlee    時間: 2008-2-25 22:14

其實我想知道......你阿媽點搵到你d絲襪??
作者: 1011025    時間: 2008-2-25 22:58

我以前都試過ga﹗
; a. _/ u  A4 o# \3 q& Q阿媽幫我打掃個陣,將我收埋d絲襪抄曬出黎,比佢丟曬兼話左一輪。9 t( p$ \% Z* O- X- C( F! \
不過而家佢無再幫我打掃,所以未有事住
作者: xup654m3    時間: 2008-2-26 15:04

先偷偷穿吧....家人大概都會覺得奇怪!!
* P1 @$ n" K( q3 h不然就是說服他們~不過大概很難!!6 f, X& T6 A0 B* V& t
再忍一忍吧~差不多過幾年男人穿褲襪就是正常了吧!!
作者: n82    時間: 2008-2-26 19:59     標題: 回復 3# 的帖子

我想知道管理員你是男還是女?
作者: 小軒    時間: 2008-4-2 11:39     標題: 回復 2# 的帖子

同意~~~支持
作者: dr_t9    時間: 2008-4-7 03:05

我少年時都試過被媽抄到仲問我點解咁多絲襪,我死都話唔知,結果佢收晒入佢自己衣櫃,過左幾個星期我見冇事咪分幾次慢慢偷翻走lor, 好彩阿媽少著絲襪褲,唔覺我拎走晒
' N; u3 O. X/ f* J9 P, j; ]$ V) i: `  s: @所以我意見都係等一排扮下冇野,及以後小心d收得好d收d佢唔會搞的地方(如玩具盒模型盒)
作者: vtec0613    時間: 2008-4-10 00:40

這是正常的啦~~現在大多數人還是無法接受看到男生穿絲襪...這我也經歷過...被家裡的人發現還被罵變態= =
作者: Ferragamo    時間: 2008-4-10 21:05

我諗如果有商人帶動左潮流男仔去著絲襪, 而又好睇ge話,  應該就唔會俾人話變態
作者: iamallan    時間: 2008-4-11 00:11     標題: 回復 1# 的帖子

我也喜歡穿,我也不敢 跟家人說
作者: bbee    時間: 2008-4-11 00:50

作者: 274775974    時間: 2008-4-28 23:24

男人着丝袜始终怪怪地
作者: ringo2ph    時間: 2008-4-29 09:18

很多女人以為絲襪是女人的專利了...太霸道了...
3 p1 p  s" J9 Y+ v2 X) A2 ^' v不過, 你也不需要傷心...因為世界上也有不少男人穿的...
作者: ringo2ph    時間: 2008-4-29 09:19

引用:
原帖由 cdtv 於 25-2-2008 16:33 發表 5 X- g7 g! W2 p2 _1 C
從大眾角度黎睇
4 `$ r2 C6 {3 |4 Z' p, ~" t男人著絲襪唔被接受主要原因係絲襪o係社會被認受為係女人o既專利
5 _- e. v( s# _0 Q所有人都認為絲襪係女人o既物品,所以先會令人覺得男人著就係變態( r: j3 _) c- c4 R* o* D# U
# u; \) p8 N, u+ w5 m8 H9 [
但從理性上分析,其實都冇咩變唔變態
& o/ d, T# ^: s: n1 r. v因為衣物本身就係人創造 ...
# r1 H8 B4 e- y( Q6 R0 h: x" C7 J% x, V  a9 T. J5 x( M
我和你的看法相同
作者: 心絲絲    時間: 2008-4-29 09:26

我覺得男仔著得絲襪起碼有戀物程度而涉及sex,..但就算無只為靚只為舒適都一樣會被人岐視,點都吾啱咁
作者: ray6555    時間: 2008-5-2 22:13

gum都會比阿媽知
作者: kuaiqusi    時間: 2008-5-4 13:52

不杀不抢没有什么的拉~~~~~
作者: Mrng    時間: 2008-5-5 11:52

我都 試 過 比阿媽 找到的D絲襪  不過我哥陣時 死都唔認 係我 哈哈~
作者: 776439    時間: 2009-12-29 19:39

引用:
原帖由 n82 於 2008-2-25 00:22 發表   
7 D4 |& s) E, R! K我想問下。男仔係5係變態。# {' V" K1 N- A. }
9 b6 ?% Z% a6 L3 f, v2 D
我買左3對絲襪5夠2個禮拜。
6 z; N, _3 l7 x4 u5 P% c
. Z9 `) r4 g3 z2 J& `3 r$ r, D又俾我吖媽儸佐。。
# k5 p( f1 M9 Q) W
8 J. ^9 {4 l3 @% |# e  y, I唉。又話再係甘落去。叫我去睇心理醫生窩
3 G1 s. K# |- {/ p& ]8 |
叫妳去看心理醫生是很正常的。戀物是很難解決的問題,不偷不搶沒有妨礙他人情況之下。其實,本身也有這個問題,不知道怎麼辦才好??
作者: 蜂蜜茶    時間: 2009-12-31 18:05     標題: 回復 1# n82 的帖子

楼主辛苦了  支持你!!!
作者: imcleung    時間: 2009-12-31 18:55

不知道幾時風氣才会改變接受到男人著絲襪。唉!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0