標題: 清洗絲襪好方法 [打印本頁]

作者: okmijn    時間: 2015-1-6 01:22     標題: 清洗絲襪好方法

之前個幾日去咗公幹,同行嘅當然有自己最喜歡每日都要着嘅絲襪啦。不過男生想清洗絲襪嘅時間就會遇到一點嘅問題,就係清洗完點樣弄乾又唔比執房嘅人發覺。原來其實好簡單,方法就是穿上絲襪讓它跟你一齊去洗澡。一來原來這樣其實係很舒服的一種沐浴方式,如果也可順便手洗喜歡的絲襪。洗澡到尾聲嘅時候,便把巳清潔了的絲襪脫下來,扭乾,平鋪在你抹完身的大浴巾上,把大浴巾連絲襪像壽司卷好,人便企上去踩幾分鐘,這樣絲絲已弄乾了八成,餘下便掛起它空調的出風口附近吹,人便去睡,早上起來就乾哂又可以著了。
, @) p+ H& I# f  A  ?# J這方法也適合給一些不能在家名正言順穿着絲襪的男生,想清潔自己絲絲的時候用呢。
作者: prodigaz    時間: 2015-1-6 09:00

放在空調,點會冇人知呀,除非自己有房啦
作者: 陳真    時間: 2015-1-6 10:44

其實酒店既房向來都好乾燥,一晚就乾。1 l# C% e: r/ W
) L# n2 G: n, J; G! i* H* k
再者,直穿沖完涼唔好除,直接用毛巾擦乾對腳,同JJ 屁股位,之後著返長褲 + 酒店拖鞋,不一會就乾晒。
作者: applebaby    時間: 2015-1-6 10:46

依,試下先!
作者: lonelone    時間: 2015-1-6 12:42

good idea!
作者: pantyhosemancc    時間: 2015-1-6 18:07

謝謝分享,咁你訓覺時有無著另一對?
作者: suedemi    時間: 2015-1-6 22:35

穿上絲襪一齊去洗澡,不怕把它弄破嗎?
作者: 中國人    時間: 2015-1-6 22:57

如果酒店自己一間,我會絲襪連埋女裝底底洗完直接掛出黎,不過著埋絲襪沖涼真係幾爽,我平時都係禁,然後洗埋對絲襪同女裝底底
作者: MANYAN    時間: 2015-1-7 01:23

咁洗法肯定會有異味
作者: 1119387239    時間: 2015-1-7 01:27

學習了
作者: comndtfwe    時間: 2016-11-13 21:51

可以拿去自助洗衣店洗
作者: Jade    時間: 2016-11-14 23:33

不錯、好介绍

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0