標題: 男仔去買女裝校服 [打印本頁]

作者: 銀禧仔    時間: 2013-11-30 23:39     標題: 男仔去買女裝校服

其實男仔去買女裝校服有無問題
% [# a1 I( X, a+ }+ b聽e道好多人都話昌記好易買,我想買幾套
作者: eddiecd    時間: 2013-11-30 23:49

昌記係邊區黎架?
作者: aocempire    時間: 2013-12-1 00:07

引用:
原帖由 eddiecd 於 2013-11-30 23:49 發表   
& E/ s6 a. Y$ H: C1 T" K5 J6 {昌記係邊區黎架?
% i; P( q+ v# N
九龍城區
作者: 13funny    時間: 2013-12-1 06:32     標題: 可以

去校服公司買就得喇!可以當同細妹買!
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-1 12:39     標題: 回復 4# 13funny 的帖子

我都唔知人地賣吾賣比我
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-1 15:11

硬係覺得好古怪
作者: 13funny    時間: 2013-12-1 16:01     標題: 唔會!

唔會!在大牌檔買女裝內衣褲唔少男人買!各有不同用途!' r& B1 ^+ r% D
檔主見慣了!反而試過我有一次去揀(因為好多出口貨尾T Back幾靚!)有個伯伯叫我幫佢試下個胸圍真好笑!佢話佢個女人心口兩舊肉同我差唔多大!不過肚腩就大我好多!我當然唔理佢!佢重話我唔幫佢重黑口黑面幾無禮!
) \1 O5 J' T9 H校服公司一樣!好多大佬老豆幫女性家人買!你大方些他們有生意做高興都來唔切喇!你重可辦野話細妹唔合身可以換嗎?無人會理你的!
2 D: H, w5 m- K; a5 o& f7 ~
  [4 r, N! {4 q3 @0 ~[ 本帖最後由 13funny 於 2013-12-1 16:04 編輯 ]
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-1 19:28     標題: 回復 7# 13funny 的帖子

我睇下e一兩日去試買幾件,希望無問題la
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2013-12-2 12:43

昌記無咩問題, 入去講要邊間 咩碼, 一手交錢一手交貨
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-2 15:04     標題: 回復 9# 芭蕾小精靈 的帖子

芭蕾小精靈你也試過去昌記買?第一次會吾會好緊張
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2013-12-2 15:54

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-2 20:12     標題: 回復 11# 芭蕾小精靈 的帖子

應該買多幾次就吾會甘驚架la
# u! Z$ D& O2 T, G所謂習慣成自然
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-2 22:06     標題: 回復 13# kinkinbb 的帖子

有$$就要買多幾件lu
作者: EarlyLight    時間: 2013-12-6 12:29

昌記系推介款式比你,另加自動幫你選擇埋尺碼,手一指見校服,比錢就得。其他校服店最好預先打電話問定,講身高體重,一去到佢地就準備好交貨收錢,冇咁緊張驚講錯野。
作者: pocotv68    時間: 2013-12-6 14:11

正想開post 問⋯⋯
* C( T/ ^* V0 Z2 u吾該哂
作者: pocotv68    時間: 2013-12-6 14:28

手快甘多左⋯⋯pla del post; [2 y8 D4 [/ Y
" S5 T' X$ K) m7 M; K7 W4 y8 V
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-6 18:53     標題: 回復 15# EarlyLight 的帖子

其實昌記真係好似幾方便,雖然我未買。我諗最緊要淡定
作者: pocotv68    時間: 2013-12-7 18:09

去左建身買st Mary ,,,,不過冇要嘅碼
8 c. P# }5 _% b% \7 R仲同個候生男子有傾有講
作者: 愛.o    時間: 2013-12-7 18:45

引用:
原帖由 銀禧仔 於 2013-12-6 18:53 發表   
$ O# T4 m# S& B2 @- Z( I# ~其實昌記真係好似幾方便,雖然我未買。我諗最緊要淡定
+ m& r  M3 q& a0 C- m) t去左3次先敢買
$ j. a. M, p/ x2 l通常係1個婆婆,叔叔睇鋪
6 Q: ]3 {. Z( }+ o2 o/ J( S不過試過見到應該係佢地個仔幫手
  d' O3 K5 B+ S) qBTW 去買可以PM我~
作者: -  Yeung:D    時間: 2013-12-7 18:58

我覺得沒咩問題既..自己度好哂..
4 ~  x" |9 f' q/ x3 I一入去就甘買..
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-8 18:18     標題: 回復 20# 愛.o 的帖子

可以一齊買嗎?
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-8 18:20     標題: 回復 21# -  Yeung:D 的帖子

我都係度好先入去,最緊要吾好驚
8 i, f& G, B, s, x/ u' f& P- s
4 g" [1 |7 _" ?& @[ 本帖最後由 銀禧仔 於 2013-12-8 18:24 編輯 ]
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-8 18:23     標題: 回復 19# pocotv68 的帖子

甘勁,傾d咩?
作者: pocotv68    時間: 2013-12-9 11:06

當朋友甘傾閒計,有講有笑
作者: 亂之天地    時間: 2013-12-18 11:25

做話劇已成為CD買校裙既例牌對白
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-19 15:22     標題: 回復 26# 亂之天地 的帖子

我上次買女裝學生襪佢都問我是否用係話劇* a- a9 w. p; |: w
其實點解關話劇事@
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-19 17:17     標題: 回復 26# 亂之天地 的帖子

我上次買女裝學生襪佢都問我是否用係話劇
* \+ x3 ]2 G6 V% L( Z# U其實點解關話劇事@
作者: kinomodosakura    時間: 2013-12-21 10:09

其實係比落台階新手用...就算話興趣都唔會笑...8 [% k+ s6 H0 X4 S) x$ Y% m/ K
因為佢地已經習慣$ f9 R& P$ D. F( c6 t% ^
昌記試身也可以,但別在多人時間免阻其他人3 n; x% X( f, ~
有次千千去試身出來有兩女學生在買校服也很好笑~因為她們見千千只拿著校裙出來~所以笑了" h- i5 G6 f) {# q6 I. I
但可能太多祖藍或反串電視節目看慣了~所以沒覺甚麼大多也只笑笑說~
作者: angela_fung    時間: 2013-12-22 19:08

引用:
原帖由 kinomodosakura 於 21/12/2013 10:09 AM 發表   
4 o8 ^) K1 y9 X0 Q% g/ z1 y8 }  |其實係比落台階新手用...就算話興趣都唔會笑...
( l" L% Q6 \, l) y+ K5 @( E# O$ ?4 R, p因為佢地已經習慣# y3 T0 {- Z' ^- V
昌記試身也可以,但別在多人時間免阻其他人
6 |6 C7 d  W* E" A% j有次千千去試身出來有兩女學生在買校服也很好笑~因為她們見千千只拿著校裙出來~所以笑了8 ]/ Y: e- L2 ^- {7 B
但可能太多祖 ...
7 i& O4 w/ G% f
1 X+ {1 S& o. i. w% C& w
哈。呢度吹吹下水,就快話連昌記都難買
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-22 21:34     標題: 回復 29# kinomodosakura 的帖子

試身我就吾會,直接講低三圍買完就走
作者: tobyyu007    時間: 2014-1-11 00:04

好美好漂亮哦!
作者: michaelbus    時間: 2014-1-23 02:14

其實是過一次之後就唔驚
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2014-1-26 21:38

昌記好易買WOR, 講SIZE之後佢拎貨俾你, 我買小學校服都係咁買, 一D都唔會怪的
作者: 銀禧仔    時間: 2014-2-1 23:45     標題: 回復 34# 芭蕾小精靈 的帖子

Hi,除左昌記重有無邊間容易買
作者: TYRONE_0113    時間: 2014-2-2 00:28

引用:
原帖由 銀禧仔 於 2014-2-1 23:45 發表   ) B$ m$ }+ Y+ S& F& M! I
Hi,除左昌記重有無邊間容易買
$ C+ z9 r$ R+ t" g) q# m5 Y( B
& M; P  {8 D- r+ O如果昌記都話難買,無話可說,仲要問有冇第二間!
/ @8 G8 l. `+ a2 ?; u2 J/ e4 i(年近歲晚,不如去垃圾房碰下運氣!)
作者: 銀禧仔    時間: 2014-2-25 23:02

買d校服收藏先
作者: EarlyLight    時間: 2014-2-25 23:13

昌記之外,仲有教練都係差唔多level...
作者: 銀禧仔    時間: 2014-2-26 12:49     標題: 回復 38# EarlyLight 的帖子

未聽過,係邊丫
作者: EarlyLight    時間: 2014-2-26 15:02

系由痲地度船介
作者: rolf    時間: 2014-3-10 21:54

昌記有那幾間學校選擇?
作者: ZOE.HO    時間: 2014-3-31 17:00

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   
2 [& j6 E  f  T% K' v2 X" z+ `昌記有那幾間學校選擇?
: T8 }0 e8 I, M/ I: m/ v

% Z' Q" E9 R! o& v我上星期去左昌記la! D* e& P% Y2 T2 s# u& {9 o
阿姐話東九龍既學校拒地刀有3 n/ _! |- A2 E9 c7 @
我買左保良同栛因
作者: angela_fung    時間: 2014-4-9 14:04

昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。% o0 X3 f7 r9 `# e% u/ B# _

: J3 ]- [0 R1 m4 c( L但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。, \* G/ ?; I5 Y7 v  t/ T
建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先
+ `' X# p2 B) B( g& Y9 h1 ^1 q2 w! E: A. G7 @9 ~$ `. S
作者: ZOE.HO    時間: 2014-5-7 12:00

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   ! ~7 X7 ?  n3 d4 q
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。
, s( U8 @1 o' |1 T$ M$ ~9 q7 B1 i  w2 B% V* N
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
/ R1 |: y( A1 O% E

~  `( V1 J2 ^, xZoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利, g+ p( [8 r7 c2 C# ]% ~
大部分刀無問題
作者: ciciinlove    時間: 2014-5-7 12:04

我都買呀,但好驚。
作者: ZOE.HO    時間: 2014-5-7 14:03

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   
/ c) T  F3 f- r我都買呀,但好驚。
' _8 L0 a9 Y  T2 n- T. _& T9 D3 r* O+ r+ X4 A- H1 r( Q
買得多就5怕la
作者: mario1218    時間: 2014-5-20 16:06

昌記真係好容易
作者: 1388    時間: 2014-5-21 01:03     標題: 回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好
作者: allkca    時間: 2015-1-18 12:56

始終都係驚驚地
作者: tamiya    時間: 2015-1-18 17:27

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人
作者: Shion    時間: 2015-1-25 08:02

我第一次買都係昌記! d) Z, k4 s8 r( |/ ^
真係估你唔到咁易
作者: 131072    時間: 2015-1-25 16:01

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   3 G. g, \9 _9 w; K# r3 H
我第一次買都係昌記
2 D! i4 N& _* _5 Q( X. U7 |真係估你唔到咁易
  w" L- j. v% z" j4 |0 {0 i; q+ W* Y( A( |7 Y
昌記真係唔理賣比邊個的...8 v: ^7 k3 g( d
蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下9 z8 Q' B' A* k* v( z- R
大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈
  _0 r5 X4 G6 A" L$ N4 P, m但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..
作者: rofl    時間: 2015-1-30 15:53

我覺得鞋難買過校服@@
作者: YukiMinakami    時間: 2015-1-30 23:53

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   
6 z, ~0 f3 n- `  l0 s我覺得鞋難買過校服@@
; ~3 `5 c; @2 W3 d7 a: |
8 c0 d7 W- f) T* |- |+ d如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
作者: 131072    時間: 2015-1-31 05:11

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   
/ n+ l- H! V9 x$ i6 f$ C. _, u2 E' n2 ~  I

0 T( q& H6 t8 o$ q5 j# F如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
4 n7 [; _) Y% G8 I0 z) @
( s; m# D4 `6 C% n( b1 E$ Z同意4 ]( p8 W7 p+ u
校服一定係難買過鞋
' Z" `( [- c) i6 `' K% }
, Q) [  n4 ?2 V+ c0 W5 Q; ?校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋" X6 p: }( B; j2 D/ C* X5 E
所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身
作者: fine.ef    時間: 2015-2-1 01:37

就現實而言碼數方面的問題好像比較大& ~  ?: ~2 y% ^% V$ b
有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯
作者: LolitaMinori    時間: 2015-3-18 22:49

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的" N% ~/ ~: O; H# [0 E0 t8 b" q) f# _
如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸  y( ~6 D# @& Y# R
btw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?
作者: nyanteemo    時間: 2015-4-29 01:07

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
作者: left4devil    時間: 2015-4-29 02:14

昌記真係算易買咖啦
作者: willy    時間: 2015-5-24 09:14

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   3 Y! T, b. x: v! C$ u* ?: V1 S
去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
" A5 A' z  |2 Y, l
) i7 B  }% B0 ]2 O4 [( S* e去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥
作者: regina1010    時間: 2015-5-24 10:38

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。
作者: m4a11122    時間: 2015-5-25 08:07

咁如果真光既校服難唔難買?
作者: hiace200    時間: 2015-8-12 20:38

我都好想去買,但係住係新界區........
作者: kwok1234    時間: 2015-8-12 21:58

真係唔難,看鋪伯伯好好人
作者: HazeDaze    時間: 2015-8-15 21:53

引用:
原帖由 willy 於 2015-5-24 09:14 發表   , w% F. V6 i: i$ f% P5 [: S
$ Q$ |( w& x2 H7 a& u2 v

1 {; `0 Z" O" O8 ^( z3 p去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥
3 \5 G1 l3 c$ M9 K3 `2 z第四種情況係無錢
5 N1 k* g/ T9 J: r(唔係講笑,昍記d校服貴其他舖一截)
作者: mw77    時間: 2015-9-21 07:25

咁買協恩邊間平啲?
作者: freeman1999    時間: 2016-7-6 00:13

我既第一次都係奉獻左比日日記
作者: 1980718    時間: 2016-7-12 00:51

拿出膽色, 就可以在火車橋買到優質的校服!
作者: sexwill    時間: 2016-7-12 23:56

真的很難嗎...我也想要買的說
作者: uniformx    時間: 2016-7-14 17:29

呢期:(最近三個月)
$ P1 m4 ]/ z, C5 q砂地 牛奶可買
' ?! w4 Z% {6 p火車橋可上貨  \7 g, h) c' Z0 h
不角 敗逆窮有貨就賣
% U6 ]: J. _9 T# }' a" a張君 地補6月話未番貨
" ^) ?4 t9 z; W張君 封窗買到
& `& H" Q2 \- b& @1 p8 e6 T2 D封窗 砂地/細狗 窗已封# ^2 W/ u" w$ x8 d. E( M' o
成寨 娼妓 唔L想做生意咁款
作者: YukiMinakami    時間: 2016-7-14 22:15

引用:
原帖由 uniformx 於 2016-7-14 17:29 發表   - B& F6 U3 C; d. S7 ~8 D7 O
呢期:(最近三個月)( @9 g8 \6 |! {/ Z5 ]
砂地 牛奶可買
" f1 J+ e+ b/ X* z火車橋可上貨
$ U% L1 f; N. B. p# I不角 敗逆窮有貨就賣; u; I. ~# `5 x; S' m; j
張君 地補6月話未番貨
7 R6 u4 s4 a0 J2 W張君 封窗買到
4 h1 H  h( S7 \4 b0 O封窗 砂地/細狗 窗已封
. j6 [; r% _% h9 [成寨 娼妓 唔L想做生意咁款
! o5 R$ t1 ~# `1 s" h5 g, m
2 P: u2 h! Q' W5 O
# Z% \! a  D& y" f) q7 {% V砂地係砂由? 咁要試下牛奶先; o% d; v( o1 L5 s- c. E
張君 地補係邊間? 我只知張君有牛奶, 封窗, 日月得附近好似有間, 同埋最近清盤果間# C: R# e, r: @- \5 i8 u0 X( k/ Z$ O
新東三間封窗(不計張君)已全封, 話公司政策要證/手冊 7 F+ T2 o* [3 H: }& V/ Z
以附近環境, 娼妓就執咁款, 無奈生意難做
- X' A# D# z' A4 [
# v  u$ M4 N1 T- z9 N4 j) e, O; Y; P' F- j2 s* p) K9 T# m4 ^
另外, 請問有冇人試過夫候三力易唔易買?
作者: rockman772    時間: 2016-7-18 01:10     標題: 回復 1# 銀禧仔 的帖子

佢地非常好客, 仲問你有冇其他校裙需要 !!!!!! H  X4 n7 [" T. N& s6 }# ^
我一路買仲一路影相, 話存檔好下次再來買
5 _+ w7 B: E8 ]; T3 j[attach]139399[/attach][attach]139400[/attach]
9 P  M( X0 ^* J; p
9 R2 t- e! K, |% S. n, W. W/ g% U[ 本帖最後由 rockman772 於 2016-7-18 01:14 編輯 ]
作者: Benjamin3310    時間: 2016-8-14 03:49     標題: 其實如果要訂造

有冇邊間可男子身訂造?😗😗😗
作者: YukiMinakami    時間: 2016-8-16 00:10

引用:
原帖由 Benjamin3310 於 2016-8-14 03:49 發表   
9 i0 O& ]) z3 w8 a5 [! T; ~' N有冇邊間可男子身訂造?😗😗😗
1 q; D# p8 X5 J, J& s: T& H) {  ]' D2 G  C6 ]9 }( w
招緊租既教練, 都唔知仲做唔做; 日日有膽可以照試衫, 但應該唔造衫; 其他唔好亂試, 話係幫人買就好, 除非真係搵個女學生/媽媽級去, 如果唔係只會害大家都冇得買
' d4 V! K  T% i8 f, F0 w3 a' S0 \# v4 Y% {( y0 A8 P
作者: jayjay05385    時間: 2016-8-16 19:20     標題: 回復 71# rockman772 的帖子

想問下仲有冇影到其他相?
2 r' Z- J: h( H+ H1 L$ G' s8 E1 _想知大概有咩學校~~
# i2 B0 }  m& Q& z麻煩你~~
作者: cdelli629    時間: 2016-8-19 15:21

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2016-7-14 22:15 發表   & q0 M1 h  M; T  r! P* v
  ^2 q6 y8 A0 [/ U& k% E

+ e8 J: T7 b! N9 z& T- D8 ^
6 z- ?) ?* x. L) U* |# k6 o砂地係砂由? 咁要試下牛奶先8 e  {0 G" ]! A- N" _. K% E
張君 地補係邊間? 我只知張君有牛奶, 封窗, 日月得附近好似有間, 同埋最近清盤果間3 K4 |3 J) V! k
新東三間封窗(不計張君)已全封, 話公司政策要證/手冊
" L. d7 [# _* i' E" T/ J以附近環境, 娼妓就執咁款, 無奈生意難 ...
4 [0 i! \+ K2 Z0 Q5 ]6 N- [
張君 地補 就係日月得
作者: OnGullPookGuy    時間: 2016-10-2 08:30

話買比個女咪得囉
作者: ak747    時間: 2016-10-2 08:55

not bad
作者: nhll1210    時間: 2016-11-25 02:27

昌记那么好,我是女的,但是不是香港学生,一开始也怕不卖,多谢大家指点,下次去买∼
作者: Keicn180    時間: 2017-6-20 17:29

火車橋即係邊間
作者: Keicn180    時間: 2017-6-21 05:14

9龍城食完野見到曰曰記d校服就捉左條女入去買左兩套校服番去4 [5 C" b1 k  e
比想像中容易
作者: athl27    時間: 2018-4-30 23:54

昌記買校服根本易過去七仔買汽水, 只要你睇中咗講得出邊間就OK
/ y" G# r9 J4 q1 ~九龍城維記有個八婆好串, 不過未試過唔知成功率
作者: Meldey    時間: 2018-9-13 14:42

請問火車橋依家仲買唔買倒?
作者: zzz999    時間: 2019-5-18 19:07

油麻地約室可以,態度一流~
作者: SAYA030    時間: 2020-5-22 11:05

畀啲信心就間間都買到
作者: macy1012    時間: 2020-5-22 16:45

very useful thx

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0