標題: 將衣服拿去洗衣店洗時... [打印本頁]

作者: fung2006    時間: 2013-4-17 13:43     標題: 將衣服拿去洗衣店洗時...

各位姐妹拿女裝衣服去洗衣店時,! s& e6 ?9 y  W: o! Y1 v
會不會連內衣,胸圍,內褲等一次拿去洗?
作者: difference    時間: 2013-4-17 14:50

應該沒有女生會這樣做,不太好吧 內衣自己洗嚕
作者: misslady    時間: 2013-4-17 15:05

引用:
原帖由 fung2006 於 2013-4-17 13:43 發表   
+ k. q2 B1 E0 ~& e  s( s各位姐妹拿女裝衣服去洗衣店時,
+ t  O9 Y* f4 E會不會連內衣,胸圍,內褲等一次拿去洗?
! I3 w8 J" l$ ]% X- w

4 K, I$ v) S# z7 ~Be careful.  the body there maybe....
作者: happy2u    時間: 2013-4-17 16:12

內衣自己洗!
作者: sly2342003    時間: 2013-4-17 17:12

引用:
原帖由 fung2006 於 2013-4-17 01:43 PM 發表   1 f; c/ ~+ v- E1 s7 C4 q, o
各位姐妹拿女裝衣服去洗衣店時,
% U' F* |' Z$ M$ M8 }會不會連內衣,胸圍,內褲等一次拿去洗?
7 X: ~% c/ Y, F- y
) x5 I5 z# c1 c* d  ^

6 |2 |4 E9 n) a# Y+ R0 I  S( a2 \/ s/ p2 g3 M
我昨天才自己洗完內褲
作者: adam5354    時間: 2013-4-17 17:15

自己天天都洗小褲褲~~ 也會有外出洗呢~~
作者: Catherine    時間: 2013-4-17 20:45

梗係自己洗啦
作者: kennya1a2    時間: 2013-4-17 21:50

我不會    應該ok的  自己洗
作者: fung2006    時間: 2013-4-17 22:01

個個都有好習慣呢...# _" o9 u$ H( K
可惜呢期差唔多日日下雨,0 [# s# b. t8 q
衫物難乾,家人又響屋企
0 L4 v4 j7 {: l9 \. T9 E所以想睇下可唔可以出去洗,) k, X% {9 L# L2 ]" ]  }  c

* w3 q  l- L" d3 i咁唯有忍耐一下了...' L' P9 V, I. J$ q4 M: G
' V) A  w0 A' Z0 q' n2 P. D" ^
(響日本一個人住,唔使咁煩)
& y' h( J2 B5 [5 h" }& H
4 L5 q1 ^0 v: L[ 本帖最後由 fung2006 於 2013-4-17 22:04 編輯 ]
作者: Misscarolchan    時間: 2013-4-17 22:12

我以前拿去洗衣店濕洗都有。
作者: siumingc    時間: 2013-4-17 22:26

講開洗衣問題
8 |, ?  q4 w, G' ^& ?& p真係想問好耐- X' C( }2 a+ ?! Z3 I# M
洗衣呢個問題真係有點苦惱..........
. x# c  k, h4 c又唔可以係屋企洗, 要拎去洗衫鋪洗
2 {. E9 J8 S: u8 }5 }" R# Z但我又唔係成日(都有機會) cd
& T' R: }- }( S4 y5 h8 d9 ~著完一套拎去洗又太少衫
+ B; {% N1 `: F* Q5 ^跟住拎落街同拎返屋企又係煩
, m# T; B9 E6 `( q" A0 o俾人見到實俾人問做咩拎住咁大袋衫
) z' U8 L! R- y* _! v' O2 \6 r跟手俾人發現係女仔衫就大檸樂得* Z) H  `* u5 g. \

8 V; d; V  |5 C2 ~% E想問下大家:! G: I9 m6 m% z
襪褲可唔可以拎埋去洗衫鋪洗? 定係像內衣咁一定要手洗?5 o! ^3 \# z+ s
拎d衫去洗衫鋪洗完會唔會勁縮水? 有點驚洗完返黎縮左水再著唔落5 i1 A/ _, x) R( v
Thanks
作者: cyndi0217    時間: 2013-4-18 01:40

我還是都拿到外面洗耶
. |  u. I" u, M2 H9 O在家裡又不能曬~"~
作者: fung2006    時間: 2013-4-18 11:00

引用:
原帖由 cyndi0217 於 2013-4-18 01:40 發表 ( a. L# R" u/ ?# {' m7 V: [, j
我還是都拿到外面洗耶' ~, i+ ?0 S3 s* k. e
在家裡又不能曬~"~
6 y( Q  K5 M* H- y8 I7 Z& D9 j. H& i
你是將所有女裝衫及內衣褲等也拿去鋪頭洗嗎?
/ i7 F$ K9 Y8 S9 S' Z鋪頭的人有無覺得怎樣?: t3 q" I$ |% ~

& G. `! V& b4 p" o) O8 d屋企太細,又有家人在,7 v4 y2 A# F+ |9 l# B) `7 l; a- e
淨係要洗衫都夠難
作者: jsq126    時間: 2022-8-22 15:37

期待下次分享。。
作者: Charlotte_Tse    時間: 2022-8-26 02:11     標題: 回復 1# fung2006 的帖子

只有乾洗的衣物,才去洗衣店囉!% ?! p9 E1 g# H) M/ y+ f
硬係覺得,同不認識的人共用一個洗衣機,好不衞生呢!
作者: SweetDreamer    時間: 2022-8-26 10:52

我喜歡自己衣服自己家裡洗............... E$ q# G" U4 N% u" h) h- S
) H/ m, W& d# O) P7 I. A
我連毛公仔都塞入自己部洗衣機洗...................
作者: athl27    時間: 2022-8-26 17:38

如果拿去自助洗衣店如何
作者: fung2006    時間: 2022-8-26 21:19

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2022-8-26 02:11 發表   
: o+ `/ W: D# R, f% }& M只有乾洗的衣物,才去洗衣店囉!
2 |' s: S0 Y. c: Q" B硬係覺得,同不認識的人共用一個洗衣機,好不衞生呢!
2 ?& i+ G2 H4 b% a6 x2 d" c' M% l

* Q& j/ E' M' \7 c( |可能以前響一本住過一年民宿,
# w  J* |1 ^, u0 ~反而無太大所謂,4 X( i4 d2 F/ p1 ?) g
不過呢個時勢擔心係正常的
作者: pigpigpigpig    時間: 2022-8-26 23:56

拿去自助洗衣店洗會較方便

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0