標題: 有冇人試過台灣出品既綠十字壓力絲襪 [打印本頁]

作者: copo    時間: 2012-12-3 16:53     標題: 有冇人試過台灣出品既綠十字壓力絲襪

[attach]76636[/attach]如題, 有冇人試過好唔好? 我見TAOBAO有得賣, 都唔平.. o2 A2 m$ Q" L4 `
http://lvshizijinpin.tmall.com/s ... p;shop_id=100231173
+ f, D* S' V; P& ?
3 g9 I. Y3 j# G3 H$ y另外搭單問埋, 可能都有好多人問過....
$ D+ N4 U" L% Z" h想問港龍D絲襪會係咩牌子...我買過好多歐洲款NAVY色同深藍色都唔似...其次係見佢地著起上嚟好緊..同有種油亮效果, 好難搵
% w  X! j' D0 s* j' V2 l最衰識唔到港龍女友
$ F" f3 o  a) ^% e- k
! m9 l* r3 g- t6 d5 e( T% h通常佢地著上身時個膝頭關節位對絲襪都見會起褶, 好似對襪太長咁, 唔知會唔會係用鬼婆SIZE歐洲貨.
4 Q0 \/ o* }+ Z: G7 M4 b3 Q; o/ ]" }( n) V
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-12-4 11:41

感覺上ka 絲襪應該係壓力襪嚟嘅  H; `: R/ ~7 K9 @& L* m
曾經買過一對聲稱係ka 絲襪亦都可以証實# \, \- H) f: c7 S- M
對絲襪已經送左俾第個cd
( T- y: I- @! N) S1 o8 X8 k% Z5 C  a) I. q# m
類似嘅藍色絲襪最近係深圳買過
- p) ?  @( _$ R8 W係連鎖店"westwind 西遇"嘅出品
0 c" G) ]4 M5 K! F0 m6 x6 J, s6 k/ l" C9 w& X8 D
遲d po相
作者: copo    時間: 2012-12-4 14:38

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2012-12-4 11:41 發表   
8 T5 `0 `, l. j( o8 x& M  `3 ]/ P感覺上ka 絲襪應該係壓力襪嚟嘅
5 b8 F; w+ h( F5 r, g曾經買過一對聲稱係ka 絲襪亦都可以証實
2 x0 i5 A3 Q2 h1 d# V( g對絲襪已經送左俾第個cd
: W' v* i3 i% z1 W" e
1 d: @! G$ z" O8 H( `7 i類似嘅藍色絲襪最近係深圳買過" @3 r7 J8 M7 r2 F! @
係連鎖店"westwind 西遇"嘅出品
. X2 T6 f8 B) _: Y1 F0 E- U
% F7 W9 Y9 v! M) M. ]  C5 N遲d po相
) j0 t% _  ~0 P, a
! h# K- |' ?! `2 q

* D- a  _% w+ Z/ V# \多謝分享,等你嘅相。
# i, M  `3 e% A0 G1 X+ M咁ka絲襪可能係國產貨?
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-12-4 15:06

引用:
原帖由 copo 於 2012-12-4 14:38 發表   # ]% X2 o, D8 l, E
. c: D9 ?' S% N3 t" \

/ W! g4 n8 r1 b0 G  [4 v: I
" i$ J$ f$ E% X0 i0 f# f1 d多謝分享,等你嘅相。, u; h6 W: v, j+ q
咁ka絲襪可能係國產貨?
) {% {$ D" m; @$ r1 j
( k% o% \8 Q! I1 d我上次買到個隻係意大利嘅
1 w( z" M! f# d, j質地係壓力襪, 襠位係魚網
. e8 E% l/ m. I% @- q/ N! a% z1 e顏色match ka 個隻
$ o; d0 K/ D. O$ l5 M7 M* z# n所以我相信應該係ka用緊嘅
; C2 \3 k2 r7 r( d1 S1 D9 R. @9 r/ f$ z/ z" X5 }4 U& o$ ?* a7 M; i. C
我係深圳買嘅只係顏色雷同
. r6 n- z/ g/ i7 l0 U6 w2 J質地係一般厚絲襪
作者: copo    時間: 2012-12-4 18:57

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2012-12-4 15:06 發表   
% |0 B1 M& w! d; G6 o7 d; p& Z) N+ G4 Y- J( u) @# V" J

0 W) K5 ]; t) O& Q; g) c0 {! ?我上次買到個隻係意大利嘅
1 C: b. c- ?: C# X6 S% u& s質地係壓力襪, 襠位係魚網
6 X- C5 s; T) C9 A, q1 ^! o顏色match ka 個隻- H& `6 {' c1 u; d6 p
所以我相信應該係ka用緊嘅  i( H# v: a! d: b8 X

/ e$ G% }8 ?1 Y! j' N5 Q! A* A我係深圳買嘅只係顏色雷同
, X2 P* b0 z9 r# b. p質地係一般厚絲襪
  T  L9 p6 P: M) @+ Z6 ~' v
0 T. x) r6 N! A) v5 n9 \: R8 V2 R, C, Q/ ?) ^3 Z0 Z/ ~, l
可唔可以分享意大利嗰隻係咩牌子同款式,感激。
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-12-4 20:22

引用:
原帖由 copo 於 2012-12-4 18:57 發表   
/ n" k' }+ `( X2 M
8 w3 z+ B* \" ^1 j$ @/ P" ?
  M/ D0 Z, q; t5 o
0 \. o7 ]" M) q2 w4 g, n1 K% B% _# }可唔可以分享意大利嗰隻係咩牌子同款式,感激。
2 }' F3 V2 Q3 Q- t% p! o: q6 }9 a2 F4 h: f( i, F
買嗰時冇影低牌子...6 O4 H' J  j* k$ Q6 x
我試下可唔可以要返嚟玩+拍
; X' ]1 V0 g  \
% V7 Q2 K$ k! Y) P, I另外, 以下係深圳深藍色絲襪同...勿見笑
作者: copo    時間: 2012-12-4 23:34

wow...d圖好正,多謝分享。  {4 [: S  D0 h4 j) D( m
希望你搵得返意大利壓力襪嗰款分享。
0 \4 k, Y3 _# q+ E
6 G! M, q$ G& ]3 e7 E7 l" d0 u另外見到香港航空d空姐著住一款厚身嘅絲襪又係好靚,好緊身,應該又係壓力䌩,$ t% z6 l# T% ^
好油光,我去過一次朋友屋企佢屋企有人做香港航空,見到係著破無素足呢個牌子,不過係薄款,
' V% k2 i7 I; f2 U2 Z- y- r厚款就唔知係咩牌子喇。
作者: concord    時間: 2012-12-5 00:15

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2012-12-4 02:06 發表   
, d7 h& }3 f; t5 `5 B6 t; F% s$ I6 J7 g9 M% a
8 w, m* s! z2 E; e2 H0 Q
襠位係魚網
5 j  b# _( K1 J7 Q3 C2 d, G
# C' m/ {) @1 Y& E
2 Z: |1 @5 g  I8 W! A! u我唔係好明
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-12-5 14:02

引用:
原帖由 copo 於 2012-12-4 23:34 發表   7 a* |* t" y( L+ ~' b6 J
wow...d圖好正,多謝分享。
7 b) I% ?4 t2 j( a& @9 j希望你搵得返意大利壓力襪嗰款分享。
* ?: j% Y2 F1 v% _, K2 Y5 V
0 Z1 @( D2 _7 K- f, o( L8 G$ D3 t另外見到香港航空d空姐著住一款厚身嘅絲襪又係好靚,好緊身,應該又係壓力䌩," u! b. C5 c) k
好油光,我去過一次朋友屋企佢屋企有人做香港 ...
5 \! L8 g& w9 E- X5 }
  ?; Y2 n5 t. _& m8 T- R

& }* O! c* ^2 @6 n" D油光應該係壓力襪7 q  P4 k/ d9 q8 j6 g
自己收藏嘅壓力襪全部都係油光; y- k; h' e) Z  _
我最近可以近距離望空姐,感覺上好似少左著壓力襪
/ h% W* [; G) \  z9 r0 a
- X( j( N% a. Y" o0 T  F: h+ ^% y9 t- G1 z; k: j! t7 R
令外成日見到有女仔著油光絲襪
2 L" `; L- G* j$ J+ ~" D# i; m! h- F不過又唔似壓力壓襪,因為厚身d嘅+ y' f& C3 e! \% f* d$ }2 b) M. u! z
唔知道叫乜同邊度有售賣
作者: copo    時間: 2012-12-5 18:13

油光薄款極力推薦呢款,最近試咗真係好滑好油光,誇張d真係光到”殘”眼...哈哈,下次會試下同牌子嘅厚款。
, s* ?$ u( z$ x" v; U' ?http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=31559&extra=page%3D1
% _: m3 ?5 e9 x' C2 {; N2 Q; n2 e3 x/ W: x
天氣凍多咗女著厚絲,都見到有d好油光好靚,真係想走去問佢係邊度買 ^^
  e, R# }1 D, Y" _' Z8 v
, D, S, T* a+ r壓力襪我最近先留意,希望搵到好野再分享。
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-12-5 22:03

牌子野唔玩喇5 A( e3 h, M) B6 }2 {1 u
去過女人街, 問過最類似係呢隻
5 S% Q* _) `' W& O2 n, \& e1 Y料比一般同厚度絲襪硬% e8 Q+ W) h; p! F! D7 O) ^7 ^
有d油光效果
作者: sunny    時間: 2012-12-6 01:52

what the sexy legs
作者: cottonsan072    時間: 2012-12-6 18:36

我都著緊一隻大陸牌子壓力襪. 不過只係$50一對. 我日日都著緊. 呢排涷就先加條羊毛襪褲.
作者: awdrg123    時間: 2012-12-7 01:06

作者: 1677    時間: 2012-12-9 02:06

1:200港龍A330,真係認真!
) w5 {: Z, [4 a+ h* E& S' e
3 P# F$ i; _+ \講番樓主幅圖,個膝頭位咁摺起,應該係太長,未拉好!
作者: copo    時間: 2012-12-11 22:56

引用:
原帖由 concord 於 2012-12-5 00:15 發表   9 D3 s/ M5 Y, P+ H# k. G

S! H* o/ `8 s9 `- X/ ?) A+ o7 w$ X2 b" M) }% f; K6 `
我唔係好明
$ t9 F6 {, w$ y. _2 d" J" f
! \+ g4 \7 H( Y: y$ `* e
終於都入手到一對真正KA絲襪,見識到咩係魚網襠位, 同一般既綿襠唔同,好似魚網咁(見圖),我都係第一次見.. s& t' ]# e3 N+ k. ]; v( E& q# K* F+ z: _0 b
KA絲襪係冇LABEL,所以唔知咩廠做.對襪真係幾長,唔怪得佢地多數著上腳會起褶,要身材高D先著得靚.壓力得幾犀利下,著得都幾辛苦.. z! y/ B( V: Q
下年好快佢地會轉新uniform, 我覺得新款冇咁靚, 最衰就係換咗黑色絲襪,而家呢款咁特別既顏色絲襪以後再見唔到喇
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-12-12 07:26

引用:
原帖由 copo 於 2012-12-11 22:56 發表   
2 w; A9 p  U  X1 q) f
+ x* l; X& W! V3 N( _- Y2 E1 \6 j8 K
終於都入手到一對真正KA絲襪,見識到咩係魚網襠位, 同一般既綿襠唔同,好似魚網咁(見圖),我都係第一次見.
) ?3 r, B) y; f; R5 DKA絲襪係冇LABEL,所以唔知咩廠做.對襪真係幾長,唔怪得佢地多數著上腳會起褶,要身材高D先著得靚.壓力得幾犀 ...
0 A5 O8 i* D) k3 Y1 E" X& f3 i+ I" b: [$ _

r1 ~( U0 T+ q: {& U% p係邊度買到?- Z$ `$ ?; x1 L' h3 M
有冇著住影相?$ |) ?; u4 M- r$ }, ?5 C) Y

l/ _# ?" x9 z( ^- Z( X+ Y最多買都返嚟我出一set 相
作者: copo    時間: 2012-12-12 15:05

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2012-12-12 07:26 發表   ( Q; t! c6 i! c$ G8 S' r% y) v
; a! p1 U/ W4 g3 J! E  U# E$ f

7 @  W( I7 |/ H9 G $ T' U! U/ S! v1 `' y) h. U3 H
係邊度買到?1 G. A7 ?" T8 C+ j8 Z" J  u
有冇著住影相?
. \: s1 B9 q5 {; F" b6 `5 o3 O$ W
! t& U: h. o7 R2 U3 c% O2 y最多買都返嚟我出一set 相
( v% s* o. h. C$ G
& x, Z/ o) d- f) {  L0 A
唔係買,我都想知邊度有得買 ,我係朋友搭朋友位KA空姐得到, 係二手 不過應該洗過; c/ F7 Z0 a7 i$ `; I
試過著上小腿真係好緊, 朋友唔比我放再放相

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0