標題: 買內衣 [打印本頁]

作者: NEVERSAYKAI    時間: 2012-11-7 18:56     標題: 買內衣

如題,就冬天想買番SET岩自己既內衣
+ G% |0 c; x6 @$ s$ t- p+ `但又唔敢亂買,有冇姐姐知邊間內衣係會幫男度同試
作者: 小山丘    時間: 2012-11-9 01:51

其實呢,男仔無咩好度架,因為無cup數。
: ?9 w( q% Q( k* i
$ H2 A2 |4 w; }8 @2 G" E2 V8 [你只要用軟尺度一度胸圍就ok架la。
3 |8 g8 v5 O2 F2 ]- \( @7 d8 H- F1 `' A" ~+ \; r
希望幫到你。
作者: pcken    時間: 2013-1-1 11:27

西環倉業廣場玲瓏, May姐姐can help ypu
作者: fancky0354    時間: 2013-1-18 15:54

引用:
原帖由 pcken 於 2013-1-1 11:27 發表   9 W6 u% Q- C. q! b  ^8 F
" P  l) o  `8 D, j* G0 X, P( K1 [yes ,,is good area
作者: leeon    時間: 2013-1-29 21:34

引用:
原帖由 pcken 於 2013-1-1 11:27 發表   " s, r, Z1 S; Z% z# L# o
; L* H1 Y9 s8 d$ Q( A
位置是!?
作者: mac02    時間: 2013-3-1 23:10

自己拎把軟尺去度吓個下胸圍有幾長, 然後再買大少少試下囉, 例如度到38我就買40, 通常我都會問佢係唔係試完唔剪牌可以換一次, 第二次再幫趁果時我仲特登問多句商場男廁近唔近, SALES姐姐望左一望之後就好自然答返我男廁好近, 仲叫我要換就要快D拎返過去, 因為仲有半個鐘佢就夠鐘收鋪. 第三次再去佢已經認得我囉, 佢見鋪頭無其他客仲直接問左我一句 「係唔係想要90B軟杯呀?」. o+ r7 W, g# Z/ d
& x# X1 _2 x/ V5 C
唔洗講咩話幫女朋友買呢D廢話, 直接講你想要下胸圍幾長就OK, 唔肯定仲可以問佢借軟尺度一次個BRA果個下胸圍扣到扣全長有幾長. SALES問你要咩CUP果時, 如果買32-36呢D常見尺碼, 你可以視乎你想要細至大去揀 A-C CUP, 無頭緒就叫SALES拎一個B杯出黎俾你睇一睇,  我呢D已經習慣左唔怕俾人買返去自用就會話 「最細係唔係A CUP 呀, 無就 B CUP都可以.」我就鍾意A杯, 因為越細就越方便遮掩.
5 W) a7 m+ ~- k! K1 u" h2 w. V) R5 g& t" x
當然最好揀夜晚人地收鋪前一個鐘左右先去, 因為日頭同埋黃昏都會多人行街, 唔好阻住人地做生意嘛.

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0