標題: 多左著絲襪 [打印本頁]

作者: frankiebaby    時間: 2008-2-1 18:58     標題: 多左著絲襪

呢幾日天氣凍到呀~離曬譜!% a6 v* A7 i& C( G; ?5 c( x( P
但係,造就左好多人著絲襪~
/ P6 Y& C1 L) B尤其係d女學生~
# S) S+ f6 h% y- ]- L$ @國際學校唔駛講,
" L0 v5 M  N5 n5 ]; V1 u佢地d裙褲又短又開叉,
: N% q. D4 Q: U6 W好多都著左黑絲襪褲~2 }; f* {2 l+ w7 \7 e6 Z! _/ O2 Y
尋日有一個同我一個車廂,% L# n& o* h/ X
感覺真係幾好ga~
4 Q+ M: }$ ]5 a" i仲有,
4 f+ c3 O+ M2 Y& q0 A( v我屋企附近o既中學,0 }2 o; v) X# O
好多學生妹都著黑絲襪褲,- c6 Q; G' `0 N  J. u
佢地唔係讀國際,4 ?7 d+ Q! F3 X! D
但係校方咁難得比佢地著絲襪~5 N8 T6 p1 |$ A, j* I' L
以前無論幾凍,( C6 E# n: |: Y
都唔見佢地著~8 K, T3 S. M) g7 \6 `( m& G! r+ t# m4 ?
睇黎學校都改左個校規呀~% l9 i9 b, v. A2 r: T7 u3 @
; G4 A; d+ N: V9 w
我仲見到一樣好特別o既著法:
) p- ]3 l9 D8 ?! Z  R話說都係尋日,
" c2 m. Y" t2 \# A有個女學生,
6 K4 ]. ^$ I; x& O佢著左對黑色絲襪褲,
; G6 R5 ?# Z, U' B8 j) W但係仲著多對一般番學o既長襪係出面~8 G3 ]- [! a* _5 D
呢種配搭都係第一次見...
作者: cdtv    時間: 2008-2-1 19:32

我間學校凍果陣俾女仔著男仔o既校褲
% }, l, Q! `  c& j7 n, C8 n* R不過邊有女仔會著呀,唔通特登買黎著o個幾日咩,都傻o既
作者: miniandrew    時間: 2008-2-1 20:00

最好就係肉絲加學生襪啦
! N; e- I( m+ t  y若隱若現
# M0 i! O; l% r. H8 q+ o" a) t要認真睇先睇到個下最正嘛~~
作者: frankiebaby    時間: 2008-2-2 04:01

引用:
原帖由 cdtv 於 2008-2-1 19:32 發表 2 m3 J, j3 }% }
我間學校凍果陣俾女仔著男仔o既校褲# _% e& e$ `( N# m: _# B* b# M
不過邊有女仔會著呀,唔通特登買黎著o個幾日咩,都傻o既
+ U3 m# H$ j1 S$ D% w' K: c4 E& `0 _* b: ]9 {; |3 t5 f
咪係~
7 y# _, {$ p3 y. T8 v5 Y: A著絲襪仲好啦~
! n9 h% }2 P) r% e( C3 _) k不過我以前讀果間中學真係...7 l# E7 f/ B- V/ T" K
冇絲襪睇~% j( p# p  ?8 f% y6 z

作者: s200110621    時間: 2008-2-2 11:48

我間學校都出現絲襪褲加白襪
作者: 金毛獅王    時間: 2008-2-3 17:36

作者: applechoi    時間: 2008-2-3 18:53

引用:
原帖由 frankiebaby 於 1/2/2008 18:58 發表 ( F% y3 x1 w& o% ]
我仲見到一樣好特別o既著法:
5 A5 b$ j, Y- |- Rl話說都係尋日," z9 f5 ^5 x' u3 Q# b/ a
有個女學生,:
5 q6 ^% L0 ~3 p佢著左對黑色絲襪褲,2 f7 l* M; n/ b+ A
但係仲著多對一般番學o既長襪係出面~3 A7 L$ R1 g) @. {" M! i. ~$ K2 H6 ~' n
呢種配搭都係第一次見...
' S9 a% Q9 j6 _, N0 r# m2 l
唔知你係咪講緊佢著黑絲+白襪呢???3 ^! |1 L, H( b) z+ R( |
係ge話真係幾怪, 因為小妹聽過o係絲襪面著多對襪呢個方法除左凍之外, 有時係怕被長boot(主要係皮boot)勾到對絲襪, 不過而家d 絲襪ge quality 好左, 唔會咁易勾爛, 如果平ge寧願勾爛再買過) b4 g3 u. f8 f) p, L! X
* _! K8 T8 w# G8 K
另外, 小妹都問過身邊少數女仔fd, 佢地都會有一條長褲o係屋企,真係凍果陣都會著,不過佢地都係讀男女校,而且佢地d學校d男仔都係貪玩果d,可能怕著絲襪會俾d男仔講佢地對腳, 而且佢地果條都唔係一條正式男裝校服褲, cutting 上係比男裝貼身,比較似女裝褲,只不過未到所謂skinny cutting; 當然校規本身同執行上o係唔同學校都有差異
( v" }+ r5 S. R# |! E2 W
  Z+ c& I: g* i% T5 k% X+ [) I) u[ 本帖最後由 applechoi 於 2008-2-3 18:56 編輯 ]
作者: sghk_abcd    時間: 2008-3-7 17:17

引用:
原帖由 applechoi 於 2008-2-3 18:53 發表 , B# f" _8 |* d7 [+ }$ t' i
+ \6 }& O+ R4 w3 w
唔知你係咪講緊佢著黑絲+白襪呢???
; R& u8 R! z6 R, Z. `, I; s5 M) K係ge話真係幾怪, 因為小妹聽過o係絲襪面著多對襪呢個方法除左凍之外, 有時係怕被長boot(主要係皮boot)勾到對絲襪, 不過而家d 絲襪ge quality 好左, 唔會咁易勾爛, 如果平ge寧願 ...
2 ^; R( a3 ]' R4 G3 h. |個班男仔咁無口德..2 @# c+ W3 ~3 L+ G6 I' c1 _
應該鼓勵她穿得
% s- V- R* f0 b6 v6 A/ |) I' B唔係所有一開始女仔都識著...
: i& m* Q" L: I$ U! e  _2 S慢慢她們就學會...
. ]. ]4 C' `3 X, b- Z- ~到時個班男仔一定讚不絕口
作者: guy6011    時間: 2008-3-9 23:05

唔好話女學生多咗著絲襪啦,跟本女仔著絲襪已經成為一個潮流,家陣好多女仔係喺課餘時間先至會著絲襪架,唔信你放假出街果陣留意吓係咪好多女仔甚至十八歲以下既小妹妹,都係會著黑絲襪架,呢個潮流已經廣為妹妹仔們接受.記得以前(早十年八年前)邊會有咁多女仔著絲襪架,多數都係著牛仔褲啫,佢哋大多數會覺得著絲襪係大個啲成熟啲既表現,所以都係OL界先會著絲襪,但家陣已經成為潮物,實在係我哋戀絲襪人仕既喜訊囉
作者: sghk_abcd    時間: 2008-3-10 09:52

引用:
原帖由 guy6011 於 2008-3-9 23:05 發表 % @$ n" n1 y# e) x: R2 L. ~
唔好話女學生多咗著絲襪啦,跟本女仔著絲襪已經成為一個潮流,家陣好多女仔係喺課餘時間先至會著絲襪架,唔信你放假出街果陣留意吓係咪好多女仔甚至十八歲以下既小妹妹,都係會著黑絲襪架,呢個潮 ...
" ^! I8 Q; ^! m; |/ y同日本、韓國以及大陸比...好多ol都唔著...
作者: frankiebaby    時間: 2008-3-10 18:01

引用:
原帖由 guy6011 於 2008-3-9 23:05 發表 5 I; X* r; [$ q+ }* M& A$ K) A
唔好話女學生多咗著絲襪啦,跟本女仔著絲襪已經成為一個潮流,家陣好多女仔係喺課餘時間先至會著絲襪架,唔信你放假出街果陣留意吓係咪好多女仔甚至十八歲以下既小妹妹,都係會著黑絲襪架,呢個潮 ...
; o4 Z/ I; D! q2 N8 W4 i+ x8 s

3 N% n8 c4 Q% c$ W絲襪變成左潮物~' x8 J; `/ P! C- e" W
講得冇錯呀~
作者: ringo2ph    時間: 2008-3-11 11:24

我看她們終於知道著絲襪是享受了...
作者: angel    時間: 2008-3-11 13:41

無錯呀!! 著絲襪已經成為一個潮流
作者: ringo2ph    時間: 2008-3-11 13:52

希望可以長久啦!
作者: Jay    時間: 2008-3-11 18:54

係啊!我同意啊
& B+ n. S6 \5 l9 u" n* g; c絲襪係潮物啊!. a  `6 l: n5 r
我都想可以光明正大咁著絲襪啊!
1 R; B9 @4 ~- }可惜係唔可以!
作者: ken456    時間: 2008-4-5 00:37

咁先好嫁ma
作者: silly1234    時間: 2008-4-5 00:53

雖然係潮流,但大多著唔閃o既厚絲,冇咩feel,透透地又小小反光果d絲襪最正,肉絲著得靚先係成功
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-13 09:42

引用:
原帖由 guy6011 於 9-3-2008 23:05 發表
. [0 @, [1 T7 ~* q: q( j" ~唔好話女學生多咗著絲襪啦,跟本女仔著絲襪已經成為一個潮流,家陣好多女仔係喺課餘時間先至會著絲襪架,唔信你放假出街果陣留意吓係咪好多女仔甚至十八歲以下既小妹妹,都係會著黑絲襪架,呢個潮 ...
$ `4 v+ Q5 `2 z& H2 |. g# j6 A

1 j, z7 c* e' X但是近來佢地都只係著厚絲襪
作者: 肥豬仔    時間: 2008-5-18 14:38

女仔係好緊貼潮流, 以前我女友死都唔肯著絲襪, 因為冇後生女著, 佢依家咪又著

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0