標題: 請教選購衣服 [打印本頁]

作者: gril16    時間: 2008-12-16 14:23     標題: 請教選購衣服

想問問各位大大在選購衣服的時候要注意些什麼??
  d  l6 i0 [2 X3 i: g+ B. s女版的衣服肩膀通常比較窄,要怎麼選到適合自己的衣服呢??5 h& X  y! a+ T; n+ T
請敎敎小愛  小愛先謝謝妳們囉
作者: sghk_abcd    時間: 2008-12-17 22:55

好想姐姐們為我們解答
作者: jessekaku    時間: 2009-1-11 18:31

M的話要買L0 ]5 v. D1 c; _7 l
可意的話試試身。
( T# Z: s4 x8 c6 O/ A( ^/ w2 [* v7 u6 N. j6 e) g& M( g; {/ L
作者: butterflies    時間: 2009-5-6 00:01

買衫基本上都要由L碼買起,好可能係XL,視乎你身型而定,free size 既好大可能唔合,要試過或者買過先知,如果網上買的一定要問清楚呎吋免得不合身1 ~( E4 q  `" y

8 h- H6 w& c6 b3 \. R) @+ B買衫第一要睇肩闊,買背心因為無肩位,要知道腋圍,否則會太緊,當然唔少得胸圍啦,要就番你自己墊開幾大個胸   ) `6 w. N6 x9 {) L- y, X# P
買半身裙就要要睇腰圍,其次是臀圍
+ R' T/ ]6 D# Y& D9 V  w
) P% d/ ?+ s0 l) z  N  Y: b希望可幫到你,再有問題可pm我
作者: joey221    時間: 2009-7-29 21:03

妳好 butterflies
8 i# N+ P. p9 p多謝尔的指点.

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0