標題: 好想買校服 [打印本頁]

作者: powchan    時間: 2008-1-18 04:59     標題: 好想買校服

去左幾間校服鋪...都唔買女生校服給我...心灰意冷
作者: s200110621    時間: 2008-1-18 13:36

你想要咩校服3 i5 Q2 w+ r" o; E9 s
我都好鍾意校服誘惑
作者: noel    時間: 2008-1-18 13:37

問題係你想買邊間既校服先? 上智果d就要學生證先買到ga bor
作者: cdtv    時間: 2008-1-18 19:13

你去邊買?. s$ H! ]& f' z) [/ J, j0 m3 A1 O
我真係未試過俾人拒買) ~+ J, J) I# S) X9 y
上智我知有間有低年級買 , 唔洗學生証
8 P2 Y' v  m5 L4 O( i3 f高年級就冇
作者: powchan    時間: 2008-1-20 21:18

我想買元朗鄉議局中學冬季校服...一見我係男仔就話冇....幾間都係咁...
作者: hosa    時間: 2008-1-21 23:40

我都係,請問大家有那裡買會無給人距絕
作者: emm0877    時間: 2008-1-22 09:38

我去過灣仔同九龍城買,完全冇問題
作者: DenzeL    時間: 2008-1-22 11:02

= ="我家呼近有一間小小的店舖,是賣校服,
" b# ?4 G4 o( A+ ~/ E計劃已經諗定哂,但只差我無膽買= ='
作者: emm0877    時間: 2008-1-22 14:38

引用:
原帖由 DenzeL 於 2008-1-22 11:02 發表
" h7 U! l4 i0 K  Y: \$ @1 O: f= ="我家呼近有一間小小的店舖,是賣校服,
$ Y! y6 \6 o0 M, R4 B計劃已經諗定哂,但只差我無膽買= ='
$ R  N( L! ~. e) s& ]" X* G3 m: g: q4 \! f+ a
我想知道o係邊度?可唔可以講o黎聽聽?
作者: DenzeL    時間: 2008-1-22 16:00

引用:
原帖由 emm0877 於 2008-1-22 14:38 發表
& d3 b  d/ {- k) X5 ]& \* y  O# x4 c4 v" _, A- w
$ F5 n/ M! n+ p& J1 W9 k8 `+ m% R
我想知道o係邊度?可唔可以講o黎聽聽?
+ I  I* a& n$ M/ ~8 H7 b8 B; |) e
$ e  ~! v" s* f4 u7 R
柴灣個邊,你係咪住柴灣?
作者: emm0877    時間: 2008-1-22 22:35

引用:
原帖由 DenzeL 於 2008-1-22 16:00 發表
- L: j4 A3 p' E3 y' _, s* D, ]0 f! N

, |" r( q1 S$ G9 _  d* t6 K柴灣個邊,你係咪住柴灣?
0 W- V  k6 w4 [" w
; c. O8 X9 t+ r, ~
唔係,不過我想問o下間舖頭有邊幾間o既校服賣?
作者: 罪與罰    時間: 2008-1-27 20:24

樓主的心情我很了解, 當年也是硬著頭皮去買...
8 ?3 I2 g$ i9 h9 b1 k% n+ s
4 L+ [/ g( t$ e
引用:
原帖由 cdtv 於 2008-1-18 19:13 發表
" ?+ p( B9 [$ v4 C4 K% s) F3 c7 b* {你去邊買?: \( [  h: V, g) o
我真係未試過俾人拒買
+ r' ]5 l/ u6 e6 t( p1 @上智我知有間有低年級買 , 唔洗學生証: T* R0 ]2 b: N. q$ T& f
高年級就冇
! x( c, X3 r5 W: ~4 r6 L, d3 V0 b7 V; P  f% x
有嗎? 我都知要學生證才能買, 本來在網上找到人代買, 誰知給了錢卻找不到人. 可恨!
; u" f' r  C' o; {& N& P- B' r$ Y
我想買上智的冬季校服, 但找不到門路, 可以告知嗎?
作者: cdtv    時間: 2008-1-27 22:04     標題: 回復 12# 的帖子

只有夏季 , 低年級版本
作者: 罪與罰    時間: 2008-1-27 22:23

冬季有分高低級嗎? 不是夏季才分?
作者: cdtv    時間: 2008-1-27 22:51     標題: 回復 14# 的帖子

我說我知道的那間
# F% C+ n/ t0 }8 q2 p2 ?0 ^$ A) _2 X只有夏季
8 q2 K. _. |7 u& I; y只有夏季, r$ j/ @0 {: p% p$ L; E
只有夏季
. k/ X4 p1 ]9 I/ y9 o* s: Q" D" \& E只有夏季7 i; b5 K- Z0 s  v: S% T

作者: KR7723    時間: 2008-2-3 00:43

引用:
原帖由 cdtv 於 2008-1-18 19:13 發表 # r# D, k1 G  g7 u( \
你去邊買?; w" I3 G& ^, N6 h% l# T* |
我真係未試過俾人拒買
- l, \3 \" }5 w+ w$ [& U8 q) t上智我知有間有低年級買 , 唔洗學生証
  {/ F' `' N) G& n, _; s5 G高年級就冇
+ ~8 w) `5 q; u* D8 a  U
. ]  D& `, ?7 }9 R& }, n4 P
! R6 ^4 ~$ }2 t. y' V2 w! A/ _
係咪講緊荔枝角道間歐美?
作者: emm0877    時間: 2008-2-3 23:22

引用:
原帖由 KR7723 於 2008-2-3 00:43 發表
7 X8 C9 k& _9 U  O0 ?) s! I# o7 I# n0 ~1 F8 p# F+ e
3 n, ^% u/ O4 V0 a0 |
8 j4 h- W9 V; L7 v0 S0 A
係咪講緊荔枝角道間歐美?
+ v$ o% ^# W& L2 b$ P5 U, K, U
( m# K3 b* z+ i" ^( b* r# F( H0 C" t
應該係,我有次經過都見到有
作者: arying    時間: 2008-2-12 00:06

作者: 罪與罰    時間: 2008-2-13 00:42

我從前買都藉口說幫妹妹買, 不過尺寸就會說細一點點, 免得被懷疑.
- |5 P: N1 X9 F7 M4 T但也試過被人質問之後拒絕賣給我. 可能是怕出事會影響商譽吧?
9 d' W* K: e' c( T) x
! l, h) \3 Q: i$ m/ [" u7 q因為失敗了幾次之後的確覺得很灰心失望. 遲點有機會希望和大家分享一下.
3 \% ~: d- ]9 A+ w$ E0 F4 }後來我都會在網上找人代買. 但收得較貴. 現在我想找也不太知道怎找(yahoo拍賣關了)
1 G% L6 @  E% h所以現在都沒有再入新貨了. 忍得一時得一時.
4 F5 k+ `8 Y5 k+ m! _2 g始終我不像某些版友勇敢, 我被家人朋友知道我真的不知道會怎樣.
作者: haruka    時間: 2008-5-6 00:36

引用:
原帖由 powchan 於 2008-1-20 21:18 發表 " E% E- t$ u  q
我想買元朗鄉議局中學冬季校服...一見我係男仔就話冇....幾間都係咁...
" X3 S/ j4 p) x  ?6 [; s試下先單單買tie,之後買上衫,最後買灰色百摺裙
3 Y: u2 n0 H) S# o( v: V6 Z8 I8 P咁咪冇咁易察覺囉
作者: 燒賣王    時間: 2008-5-7 12:10

引用:
原帖由 DenzeL 於 2008-1-22 16:00 發表
* }/ ?' U! ^, f6 d9 ]4 Z% |) d* M
9 N2 }7 c" y0 C+ {4 z6 F1 t9 v- A- }0 c: D1 l- [
柴灣個邊,你係咪住柴灣?
/ y" A) K9 R# _9 n你係柴灣邊度買!?
作者: khman01    時間: 2008-6-20 23:16

我基本上買校服冇數 所以想買野你買下我或是其他成日買過D人啦
! J' \7 M0 R2 t! q要人陪買就找下我啦 , 但要知買乜... 有一d 我真是幫你唔倒 例如上智高年班,  O9 l' N5 e1 i
但我和歐美 jump過..如果多人..訂可唔可以..幫我一log 出...7 v* g3 I; r, F( ]9 t. g
應該可以...但要數人數..有冇人有興趣先..仲可以訂size
作者: pcken    時間: 2008-6-21 00:16

[I am serious]......上智高年班我有興趣
作者: lain    時間: 2009-1-22 10:56

我都想買校服, 不過不在香港
作者: shinobu    時間: 2009-1-25 03:05

引用:
原帖由 pcken 於 2008-6-21 00:16 發表
4 ]$ N& `$ ^, f( z. W......上智高年班我有興趣
  ?0 t: p5 K" ]2 g7 p
我對上智低高年級都有興趣: D! Y( m  D6 U2 J- A
可惜昨天到歐亞時, 已關門...不能買
作者: atgatg    時間: 2009-1-25 04:15

好彩?, W, t- r" m2 k: P/ Z. l! P+ F
我試兩次去買都無被拒絕....
作者: shinobu    時間: 2009-1-25 17:47

引用:
原帖由 khman01 於 2008-6-20 23:16 發表
" g8 ~1 T$ E5 f5 B2 `1 m) Z  m% }我基本上買校服冇數 所以想買野你買下我或是其他成日買過D人啦
8 c( `8 T+ h& q* S要人陪買就找下我啦 , 但要知買乜... 有一d 我真是幫你唔倒 例如上智高年班,7 h3 |3 ^2 x4 K
但我和歐美 jump過..如果多人..訂可唔可以..幫我一log 出...  E/ R% u: q/ T7 l2 }
應該可以. ...
5 _8 U& E$ {( e7 V  s" S: M
係咪先? 我有興趣喎
作者: KR7723    時間: 2009-3-22 01:10

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-1-25 03:05 發表
2 D+ @- j# [- q( f& Z3 z
3 |( F* f8 G% W7 f我對上智低高年級都有興趣) ]& Q+ G' R/ b5 U) S/ T
可惜昨天到歐亞時, 已關門...不能買
/ J4 }. c" k* }  a. `/ {1 g2 r* r8 X9 {0 k$ w2 B: `
; ]* |* k9 |; A! P
: A/ J# j& Z7 s, T( g1 k
應該係歐美吧。" c7 {2 L! E. Y2 Y$ X! q  C" r
即係話歐美係有上智的高年級校服賣?" |; E- @, I; Y1 E1 F8 Y2 g$ o
我好耐之前問過只係得低年級的校服賣。
作者: KR7723    時間: 2009-3-22 01:11

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-1-25 17:47 發表
1 @  [: w! ^; q. e- A$ p, |# s& S3 i# x9 {* Y( J' C
係咪先? 我有興趣喎
; m, ]3 P& ]/ O( T
7 j  n8 q7 o- f& ?/ C
/ i6 U+ Q  z$ W
有得訂我都想訂埋一份。
作者: tacdog249    時間: 2009-4-16 20:41

我也很想,但太麻烦了,担心被发现.....
作者: es4913    時間: 2009-5-12 21:51

引用:
原帖由 KR7723 於 2009-3-22 01:11 發表
2 P9 r: p) z# A8 V. n8 G+ t
, C, g. @! D4 }; v, X: Y  L+ S0 C( N2 Q7 l

& ~4 v6 ^- r& y7 V1 ^有得訂我都想訂埋一份。
  F1 |3 C, F5 q1 U  h有無人有興趣買DGS?
作者: uniformx    時間: 2009-7-4 16:44

現我正組織團購! ]. @  w' A3 P% g- C/ W% S
當中包括上智及DGS5 S5 M# O$ ^( M
報名請早
作者: 校服收藏者    時間: 2009-10-23 23:03

預埋我4 T0 H. u( z# C( F* \, _1 C
我又要!
作者: 123jay    時間: 2010-1-9 19:21

引用:
原帖由 uniformx 於 2009-7-4 16:44 發表   
; h( @. w/ y( B. s0 }- T" F6 i現我正組織團購% F$ t! ~+ E7 s
當中包括上智及DGS- Q1 |3 k  e% k4 ~0 b
報名請早
! L* q( N- r, h5 r0 \報名上智~~thx~~^^"
作者: balance_hih    時間: 2010-1-9 19:57

報名!! 我都買
作者: skyking    時間: 2010-1-11 17:52

咁寸,以前我好輕易就買到,唔通多左cd去買,但無理由架,唔比阿哥或者阿爸買比個女咩?
作者: aesopp52977    時間: 2010-7-22 21:22

你試下拿部相機入去, 說幫人影相用, 上年我試過ok~
作者: glock18    時間: 2010-8-1 00:26

去楗燊校服買 law
作者: cityd01342118d    時間: 2010-8-1 20:30

ya...goto 楗燊 to buy...their service is good
作者: rwrw    時間: 2010-8-24 23:07

如有 DGS / 上智 團購 請pm~
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2010-11-9 17:17

去的細間的戈的.....應該沒有問題的...
作者: little_tracy    時間: 2010-11-10 11:36

楗燊堅好 ar, 我上次去一次過買高低年級, 可以試埋 tim ar!
作者: cxyx    時間: 2010-11-10 12:00

我上次去金綸買了上智,超开心
作者: maintolight    時間: 2010-11-11 00:40

引用:
原帖由 cxyx 於 2010-11-10 12:00 發表   + H9 _$ n% V4 m/ u
我上次去金綸買了上智,超开心
: Q$ p: a2 P2 |$ h8 V/ ~1 M$ h
0 ?0 F6 y" r2 F% ~- p5 _呢間好嚴, 可話系出名, 姐姐買到真系恭喜你
作者: willy    時間: 2010-11-11 20:15

引用:
原帖由 little_tracy 於 2010-11-10 11:36 發表   
1 z3 O. o3 B* ^# V4 q9 s* \楗燊堅好 ar, 我上次去一次過買高低年級, 可以試埋 tim ar!
2 ?1 m5 I; c; k2 N5 p

9 a) P7 M+ W+ i3 m/ M+ G舊年年尾同今年年頭去過兩次; 都主動問我試唔埋試身. 第一次有試, 第二次因為趕時間所以無試.....
/ L) S2 r4 H  z. S/ c. m* g不過宜家唔知幾時先會有第三次; 宜家我努力儲錢買電話中......
作者: KaLau    時間: 2011-6-18 10:40

楗燊在那裡?  有沒有沙田個D中學校服買架>?  謝謝

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0