標題: 對 CD 癖好既感想 [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 2011-12-20 12:01     標題: 對 CD 癖好既感想

成幾個月無上黎,今日上番黎呢度,睇到一個post ,好有同感! p) _2 m$ \4 t: D! s6 r
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=24832&extra=page%3D1+ s% o; X. c# p3 v+ _. w
* f; W  j! y7 z; B
其實我發覺 CD 呢樣野唔多唔少或者同自閉有關
) w( s& z! c. h6 w5 p+ i4 R! [當我少同人接觸既時候,係街上見到d 女仔,會好羨慕佢地既身體,繼而想有佢地既身體
. ]9 ?& l: c, W+ P) Q" Q0 u但係來我有段時間同女仔接觸多左,好似上述個post既樓主咁,# e8 l& q, T. C: u
又開始消失左呢個感覺," G- F2 F9 }: B" n0 p  s6 N
覺得自己之前買左咁多女仔衫,好哂錢。
; ]2 S' D5 _0 i' ]有一種想戒左佢既慾望5 A& z3 x2 D2 z! F3 c+ ?& U% X+ ?
後來同個班女仔接觸少左,日日自己一個自修讀書,
. T* w/ Q- s3 @0 r/ y$ o當我見到街上d女仔既時候,又有番CD 既慾望...3 s2 h3 `8 ]- L7 \; @, F
其實我發覺,如果我有一個女朋友,
. z0 i7 A8 b3 X1 p8 J0 |7 @( K係唔會有CD慾望,而且會好滿意自己既男性身份( p* V: [" ?- N

- W+ Q# P, u% `; U我諗諗下,會唔會同社交問題有關呢...
3 o, `1 A! h5 P5 o8 G; B因為唔識同女仔溝通,或者未試過男女個種浪漫9 ]# M9 a: ], |6 ]/ w& G5 u9 V5 b
所以用一個唔常見既渠道去宣洩呢種抑壓
* U# U* z0 P  L) g唔知有沒有朋友跟我情況一樣呢?* E# m1 J9 v3 k' s* {

% i+ K7 S8 _" t. _6 {但我又覺得,其實如果我天生生出黎係女仔,
7 f9 ~0 u1 d$ a7 P; K只要有個正正常常既普通樣我都會好開心,會開心過做男仔 ( 因為我本身個樣成日比人話似女仔)
* P0 }1 E% B+ j1 f0 x& f0 r. B1 T2 I4 E$ M1 c, g
其實我打呢篇野都真係唔知有咩目的,純粹有感而發,7 T' {- `9 H% T/ Y) z2 P
如果有人想回覆,發表一下你既感受,講咩我都唔介意4 [6 {, k9 l6 g1 J3 {% s0 W
只係,我依家思緒有點亂) X7 I! ^/ F: D
想有人分擔一下我的壓抑罷...
作者: Candy=)    時間: 2011-12-20 12:45

引用:
原帖由 prettyin1224 於 2011-12-20 12:01 發表   + d- F# @6 G0 |7 b4 g
成幾個月無上黎,今日上番黎呢度,睇到一個post ,好有同感$ s; Q# L6 f; }0 Y# j: x
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=24832&extra=page%3D1
) _6 z+ w7 [; I& \1 a1 W- n- e% l! j8 q: Y/ x) W! k8 M. ~
其實我發覺 CD 呢樣野唔多唔少或者同自閉有關
* u% C0 c+ F9 ]& _9 c當我少同人接觸既時候,係街上見到d  ...
7 f# e: m8 U9 L, j% y8 M) J有時都會諗做女仔開心+順利過男仔...
% Y( e' l, h% m3 d6 M1 c感覺上生活好像會比較繽紛有點色彩...8 u% e/ [( X+ T, r* T8 T7 k6 s
但係自己又會覺得諗黎晒鬼氣好想死...
! @$ g9 e/ |4 n- I) W$ G2 ^好奇怪...其實本來想當CD係遊戲...
, D" \; t4 v- s" {0 S+ H6 n8 U. a原來會令想法都會慢慢改變...
作者: cdgaga    時間: 2011-12-20 14:37

我扮女仔係為開心…
1 s) X2 w3 d( j- o2 G$ m* B覺得做女仔好舒服…
9 d9 q* m7 w7 Q. W' V; V+ O  c. Q8 s& R5 n% p: \9 w

作者: siuking666    時間: 2011-12-20 15:02

引用:
原帖由 cdgaga 於 2011-12-20 14:37 發表   
. v4 ~3 q8 `! V& r我扮女仔係為開心…3 r+ m5 Q$ O# N, a+ ]
覺得做女仔好舒服…4 N. s& q; I! m
. @* T' C0 d7 I2 N: ^- U- {1 q
- U4 g3 w' O4 }. v: N/ F
0 ~; e9 o8 H  o9 N: p9 \% B4 ~自high? :-)
# ^8 @/ i8 h9 F0 a7 Z* ?其實自己開心咪得羅
作者: bu102938    時間: 2011-12-20 15:13

的確...一個女朋友可以令你冇時間去諗CD
2 F  g  {# M0 O但冇時間諗又唔代表戒左~) o2 Q9 ^; P0 P6 F
而家每次望住房入面d衫,絲襪同鞋! k$ m1 `1 |9 ?4 a
都唔捨得掉 但為左女朋友又唔可以再沉迷落去....
! y4 T2 f& A. D, |3 ^4 Z3 P! ?始終我係覺得女裝衫舒服d..
作者: wendy2006    時間: 2011-12-20 16:49

我覺得CD係嗜好的一種, 用來減壓的一種,因為可以比到我寧靜
, y5 @' T% ~; k* Q. t" r3 d我同時都可以有好多嗜好, 我都有gf, 同埋CD 唔會應響對女仔的溝通
* m: a- N$ \  r, K我都會去clubbing 玩下, 識下女仔, 又可以平衡一下,, 又可以睇下女仔襯衫
/ t& d( F3 i& Q' P. o所以我唔覺得CD 會另人自閉....
作者: nuwkov    時間: 2011-12-20 18:44

自闭可能系起源,CD嘅男性多少都会有过一段无女性朋友嘅日子,但系讲返,边个男仔未经历过果个阶段?
' [7 v0 v0 K# j: f/ J/ [开始时可以好相似,但系发展下来,大家都知,各有各精彩。为咗女朋友,多少会有人选择放弃,但系,女朋友唔介意嘅话,你又会点?/ d+ m8 E7 N' W4 w
其实就自己来讲,我真系喜欢穿女仔衫(主要系打底果种),但系,可能有一日我都会戒。
( ]3 l5 P# E* R无所谓始终,每个行为都系为咗多多少少咁实现下自己嘅想法,体现下价值而己。实现咗自己所追求嘅,就已经够啦。3 {& m2 c6 K) ^/ Q7 E
祝大家都开心啦,別无所求。
作者: regina1010    時間: 2011-12-20 20:19

樣似女仔又唔想比人話似的話,咪剪短髮囉...,做下健身,比人覺得man D,其實樣似女仔的男性(女人湯圓),識女仔係好容易架,快D搵個女仔拍下拖就唔會再CD架喇,我曾經都好似你的情況,當時冇拖拍時間中因減壓會CD,女朋友出現...CD就減少,甚至戒掉了,有壓力便會找女友傾談,加油啊
作者: Misscarolchan    時間: 2011-12-20 23:07

cd與有無女友無關,我根本就想做女仔,無法下接受現實罷了!
3 B0 U/ O6 [  u1 {5 M我明白女性又好多陰暗面,但我不會做有問題的女性,如困是女仔。
作者: regina1010    時間: 2011-12-21 00:06

其實真係有左女朋友係會冇機會想cd
作者: pingu142857    時間: 2011-12-21 01:05

CD呢種慾望本來就存在係自身到,
$ o3 W# {% n% W係自己想像出令一個更滿足的自身形象1 ~* x8 x5 w4 `4 [( t
當有其他野,感情,社交等等要諗個陣,
% S3 d) I1 x$ [; o& @呢個慾望就會被埋藏,好似比野壓住咁,
1 X8 c* @( }! v) c但當上面D野解決晒,呢種慾望自然出番黎
作者: 萌章機    時間: 2011-12-21 04:57

我可能本來有自戀的關係~. n4 I: ~  O" D
加上個位數字歲時我以想做女孩~
. R  O# A2 n( P1 E1 p再加加加加上 我父母本是想生女的原因
! w7 B; o& f7 ^9 `! N變了我一直也想做女性...) {7 A+ d7 M, Q! l
所以我想CD吧~
# J. t) b( q# n+ P9 q樓主說得也是對的~, b; z+ f' I) c+ X" `
但不同人也有不同的想法吧~
. v$ j! W6 `6 J( x我的是想CD中同女朋友拍拖~
作者: abc123456789    時間: 2011-12-21 14:26

引用:
原帖由 prettyin1224 於 2011-12-20 12:01 發表   * j6 Y& a& L+ r$ s. L: {
成幾個月無上黎,今日上番黎呢度,睇到一個post ,好有同感2 b& T5 v8 R0 Z$ U, N1 S6 ?7 Q/ A1 g
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=24832&extra=page%3D1$ r# I6 _/ E1 w
- A8 c$ c: ~7 L0 D, _0 A
其實我發覺 CD 呢樣野唔多唔少或者同自閉有關' ]' V; n% {; n+ C3 f
當我少同人接觸既時候,係街上見到d  ...
5 U- O- `* i  \0 u
好同意樓主
1 h6 `! V) W  \我之前有gf果陣都係冇左cd既興趣,但係散左之後幾日又有番想cd果種感覺啦
作者: idashe    時間: 2011-12-21 15:01

我扮女仔係為開心 覺得做女仔個好滿足
作者: mhpp1    時間: 2011-12-21 16:10

我鍾意著女仔衫係因為好舒服,同時覺得sexy,所以同女朋友一起時反而多著點sex drive。。。
/ {5 t* m0 W1 b+ E, {3 E3 X6 i" k0 Z但是我覺得cd癮係源自內心深處想做女仔的願望,好難戒吧。
作者: 言永    時間: 2011-12-23 02:05

可能我比較怪,我鍾意著女仔衫係因為女仔衫靚,就只是這樣簡單,
! ]3 |0 _$ k  W. a* E/ C1 J# `問我想唔想做女仔???我一定會答  NO,; e1 |; |! C; @0 S" M! ~$ H
我本身有正常社交有男有女(我已婚)
$ _4 q2 C+ v2 U- ?: D著女仔衫對我講就係6 \0 L& m% I, v* ^8 s( M
想做的事,咪去做一生只係一次(係不犯法和不影響其他人情況下)( A% O  K6 n3 F/ A7 T
其實我咁算不算CD呢???
作者: yui123456    時間: 2011-12-24 12:31

CD的感覺很棒
4 B9 S) y7 `" ?& {+ ^# [偶爾辦一下就很開心了:)
作者: OK7-11    時間: 2011-12-24 12:41

無語....................
作者: mieo31meo    時間: 2023-4-15 03:06

引用:
原帖由 cdgaga 於 2011-12-20 14:37 發表   
& A* P8 M+ B5 b# g我扮女仔係為開心…$ }* s  _" D0 k1 u0 L% j5 J; w
覺得做女仔好舒服…
. d: H6 \" V  R1 D
% I! f  }2 }. _) F$ N" ^
( H+ B8 k2 K7 g# w
( B( f' ?$ [, A5 [  _
引用:
原帖由 Candy=) 於 2011-12-20 12:45 發表   % z, S( H. Y- X

* s8 W& f) f; l* Y有時都會諗做女仔開心+順利過男仔...3 V1 ?4 j# n  N2 f" B( ?
感覺上生活好像會比較繽紛有點色彩...6 A1 p. ]: R0 J; ]* U0 s0 t( b, p$ o
但係自己又會覺得諗黎晒鬼氣好想死...
/ f0 V! z. h* a  }好奇怪...其實本來想當CD係遊戲...8 m" r4 R' k- Q( J" n4 K& n! W6 v
原來會令想法都會慢慢改變...
4 x6 Y+ ?1 p& i
人一世物一世,覺得舒服想試下咪試囉

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0