標題: 鐘意絲襪o既由來 [打印本頁]

作者: silly1234    時間: 2008-11-16 01:28     標題: 鐘意絲襪o既由來

我係第2個壇度貼過ga啦
! H3 F# ]* C$ t9 ]( V3 O% W2 _- B
0 c+ d1 @* \3 @首先,我好鐘意睇女仔著絲襪,一定要絲襪褲,唔係絲襪褲興趣大減,而閃閃地o既肉絲係最鐘意o既顏色,亦都鐘意著絲襪,間中會著出街,但係一定著係長褲入面,而我對穿著女裝底褲,胸罩,短裙等並無興趣.
& l. h! V/ u1 Q5 T% K
" i9 W- I* y3 Y3 Y8 r7 Q% B+ f戀絲o既由來係由小學時期o既兩件事開始& M5 Q& d3 a' H5 p  Z

: Z5 P. P& v6 O1 m+ b1.果陣有位年輕miss成日著到1半大腿短裙同閃閃地o既肉絲番學,雖然果陣仲細,但係對好有反應,果種反應當然唔係扯旗,咁細個邊會扯到呀,果種反應係狂望住佢對腳,可能因為係小學,個老師都估唔到咁細個就有反應啦.我生得矮坐得前,而佢條裙企係咁短,一坐底就縮上去,終於有一次比我望到佢露底,見到襪褲中間條界同灰色底褲,如果呢個情鏡比我而家見到一定起晒機.就係咁,肉絲襪褲同短裙就成為我睇女O既標準.可惜,小學畢業就冇番過去.幾年之後打開小學個網,見到果個老師已經變左個發福肥婆,明顯係生完之後收唔到身.
0 n2 F8 h4 l, g; ^+ C! K5 z
! g! J) ]; F) v- Y  _! `2.呢個仲誇張,果陣都仲係小學時期,有次老母帶我去賈炳達道公園單車場玩,玩玩下見到有個著短窄裙同唔閃肉絲O既套裝OL係度踩單車,佢條裙坐係部單車度已經只係蓋得住4分1大腿,只要係佢前面好隨意都可以見到肉絲包係o既純白色底褲,好似裙底春光大放送,佢有種露你有冇種望咁,難得佢仲踩得好自在,好似完全唔當露底係一回事咁.(當然呢d事係可一不可再,可遇不可求啦).果日我老母見到我狂望人裙底屌到我開花XD
$ e' A9 j$ c) R7 m; J$ G
8 m( U) U) d& q7 v+ I經過呢兩件事之後,我好奇之下就老笠左老母d絲襪著,著完覺得好舒服,一試難忙就愛上左睇絲襪女同著絲襪9 U' U; v! ]# r$ W6 M
! M+ R* @9 I! u( E$ _
之後幾年都係偷老母d絲襪爽下,到中五就開始自己去買,初頭都有d唔自在,買買下就冇野ga啦....我而家唔係好有多錢,通常買百幾蚊一打咁買,一年買兩三次咁玩...
( a1 e5 n( H1 F. i% w4 z5 u  Q- t+ X  T) F3 o/ f0 T$ I4 `, Z
對比光管,絲腳比我o既最大吸引力就係平滑o既感覺,有d光管遠睇就ok,近睇就見到我最唔鐘意對腳d皮膚粒粒突突咁,只要對腳冇咩印,一對肉絲就可果d粒粒突突o既地方拉番平滑,感覺比冇著肉絲好睇得多.
- X; B' ^/ Y6 V1 e5 k) R( f  X8 b2 {9 `3 k' f
我對肉絲比其他顏色係除左係因為果個老師o既啟發之外,仲有係因為通常好鐘意著絲襪先會係休閒場合著肉絲,仲有就係著得靚肉絲係比其他色難好多....好可惜而家好日都唔見1個肉絲囡囡>_<,其他顏色都會吸引到我,但係冇
  q1 d6 h$ k$ ^! ?6 _) O- V, I
/ L7 s( w* v3 _! X我鍾意睇女著短裙肉絲係因為視覺享受,我鐘意著絲襪褲係因為愛上果種質感.係現今香港社會,男人著絲襪仍然被視為變態(演藝事業者例外),所以我唔會去追求好似大陸佬特登著絲襪比人發現果d所謂o既快感,而係會以唔影響人為原則,將肉絲收係長褲入面,有時興之所致夏天3x度都照樣著絲襪出街,之後番到屋企仲涼可以卒魯泥,爽.
作者: sofung2005    時間: 2008-11-16 08:41

其實我都係好鐘意著絲襪褲,但係唔係咁鍾意肉絲,我做愛果陣一定要男朋友穿絲襪及自己一定要著,我唔係咁鍾意肉絲同黑絲,其實我屋企裡面有好多絲襪(肉絲同黑絲除外),其實絲襪要著得好睇,唔一定係肉絲先蝦人著,我無論返工,返學定係做運動都要著,除
作者: cdtv    時間: 2008-11-16 20:36

引用:
原帖由 sofung2005 於 2008-11-16 08:41 發表 ; T3 ?4 W+ f$ n! T+ D
其實我都係好鐘意著絲襪褲,但係唔係咁鍾意肉絲,我做愛果陣一定要男朋友穿絲襪及自己一定要著,我唔係咁鍾意肉絲同黑絲,其實我屋企裡面有好多絲襪(肉絲同黑絲除外),其實絲襪要著得好睇,唔一定係肉絲先蝦人著, ...
2 ^( ?9 w5 y0 ~* V3 @7 o( A6 M9 @7 m
點解你 d 帖成日都會冇左一 d 內容 ge , 睇黎你部電腦有 d 問題bor
作者: applechoi    時間: 2008-11-17 03:14

引用:
原帖由 cdtv 於 16/11/2008 20:36 發表
9 a/ K5 N( l  x! v* P" g( V
9 }; u! j5 u4 b: t0 W/ h/ e
6 ~9 ~" g% C7 o8 P% }: `) I) @點解你 d 帖成日都會冇左一 d 內容 ge , 睇黎你部電腦有 d 問題bor
& _! y# g3 U! B
有時可能係forum 個system 或者network connection 唔得, 因為我都試過
作者: kwlegend    時間: 2008-11-17 03:51

引用:
原帖由 sofung2005 於 2008-11-16 08:41 發表
. ?9 s* L3 p8 n其實我都係好鐘意著絲襪褲,但係唔係咁鍾意肉絲,我做愛果陣一定要男朋友穿絲襪及自己一定要著,我唔係咁鍾意肉絲同黑絲,其實我屋企裡面有好多絲襪(肉絲同黑絲除外),其實絲襪要著得好睇,唔一定係肉絲先蝦人著, ...
  V5 l" ~2 `/ Y0 m; C
+ L) I1 I' v- n$ X6 M1 D你係女仔?
作者: silly1234    時間: 2008-11-17 22:54

係server有問題
作者: silly1234    時間: 2008-11-17 23:24

我對閃閃地o既肉色薄絲襪最鐘意
( ?1 a8 z9 J4 a: `& _; g以下係我對其他顏色o既鐘意程式,以閃閃地o既肉色絲襪為100%3 c. u( n  \8 d; \/ @8 n( W$ A( H
超閃肉絲襪,50,唔自然
# _( U( o# z' {- p! k小閃薄黑絲,90,但係要注意係咪cheap野,cheap d色會唔均勻一達達,靚野就唔會  ?7 U5 N) x& ~( J$ v& T
任何厚肉絲,0傳說中影衰肉絲o既元兇
6 z* S2 A$ l& `2 I- [小閃厚黑絲,80,但係要注意係咪cheap野,cheap d色會唔均勻一達達,靚野就唔會,80d小透應該係厚黑入面最好睇6 n8 g3 r& g9 x' T8 X
唔閃薄黑絲,70,又係要睇係咪一達達
. R2 R* Y6 d$ v, p/ X2 R8 i唔閃薄閃絲,0-80,得幾多分完全係睇對腳o既腳型同埋有冇印
7 R# b1 I* O/ U! K' Q' K* z" V九分,7分.踩爭絲襪褲.20,唔到腳趾吸引大減" m7 B) d& f$ d9 W( D
四骨,30$ _2 L/ H8 k" i! P
三骨或更短0
7 W+ l' u* }9 Y% m3 }( j其他顏色,最高80
作者: hkgodzilla167    時間: 2008-11-22 17:29

I want to make friends who love pantyhose
作者: sofung2005    時間: 2008-11-22 23:25

我梗係女仔啦,唔通係係男人咩?!
作者: silly1234    時間: 2008-11-24 23:26

引用:
原帖由 sofung2005 於 2008-11-22 23:25 發表
; t/ S7 _7 I: P/ j5 i我梗係女仔啦,唔通係係男人咩?!
. ~; B5 B2 i  M, L* d
女仔入黎做咩
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-14 20:46

男女都入得黎傾下計架啦
" j5 @* s2 E' V+ t' y) ?$ l1 h6 o+ N" y呢度又唔係話一定要男仔先入得黎傾既, s4 p% [  u8 V7 ^
有時女仔或者男仔都好啦/ v2 }% [  v" t& ?; b. S* d( H+ j1 l
有咩問題或者意見都可以發表下' K1 b; y$ a7 n; {1 m/ Z& u9 I; ]
大家有交流先可以了解架麻( A# U* g1 D6 f
同埋唔好見到人地係女仔就好似有點異樣先得架( I; f  p9 _! M# U1 T" j" f
大家都係人黎啫! ]& ^7 }+ f0 \# C3 w4 S( \
有時人地想了解男仔著絲襪係咩心態! n( O. p5 z+ K- s3 o
咁我地都想知女仔對男仔著絲襪又有咩睇法架
作者: garylee    時間: 2009-4-18 08:15

好睇..好似睇 小說咁.嘿嘿3q3q
作者: kotaro2872    時間: 2009-4-18 19:32

我就係幼稚園果時睇到d老師成日著住絲襪除晒鞋上堂~而上堂果時我久唔久就
: E0 R" D4 }# d% G0 ~見到個老師d腳趾係對絲襪裡面郁下郁下覺得好sexy~
" i5 p  i. S: d! k於是就鍾意睇除左鞋既絲腳啦~
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-18 20:26

引用:
原帖由 kotaro2872 於 2009-4-18 19:32 發表 ) r; u+ z' `/ `  O8 z* f/ J/ B5 k
我就係幼稚園果時睇到d老師成日著住絲襪除晒鞋上堂~而上堂果時我久唔久就5 ~# s0 `& L+ G* c6 Z% u1 k. h: j
見到個老師d腳趾係對絲襪裡面郁下郁下覺得好sexy~
9 U6 |! ^2 \$ k5 B; Z於是就鍾意睇除左鞋既絲腳啦~
2 Y% ?' P6 X3 f
" }2 G0 {, f; @  n% P咁果時老師有無搽埋腳指甲油呀
作者: benbenben140    時間: 2009-4-18 22:52

引用:
原帖由 sofung2005 於 2008-11-16 08:41 發表 . [+ k" F1 R. o
其實我都係好鐘意著絲襪褲,但係唔係咁鍾意肉絲,我做愛果陣一定要男朋友穿絲襪及自己一定要著,我唔係咁鍾意肉絲同黑絲,其實我屋企裡面有好多絲襪(肉絲同黑絲除外),其實絲襪要著得好睇,唔一定係肉絲先蝦人著, ...
9 }/ r$ W( T# z0 ]6 g  P- y5 `% b# e8 P5 W1 K5 I+ K  B* U$ }6 A
我有e種女朋友就正
作者: chanying19    時間: 2009-4-18 23:43

見到咁多字,已經懶得睇落去.. ) \7 ]3 m; W! P. y1 E( p
鐘意絲襪o既由來....好難講....鍾意就係鍾意,邊有理由...
作者: kotaro2872    時間: 2009-4-19 12:43

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-18 20:26 發表
, r! G/ O# C; X& x1 P& `. y
0 S* w- v1 D  H. C' b% z$ `5 A) R+ a# M* t8 J, F# S0 U
咁果時老師有無搽埋腳指甲油呀
% u6 K, E' I! z& M5 K/ |( _6 o1 U- S
一dd有搽腳指甲油啦~9 }- Y& x! o( z; O" i6 c) \2 C
就算佢冇搽都覺得sexy~
5 }* V2 }# x; a2 e6 B% O: ?同埋果時咁細個已經識睇到下面扯晒~8 n7 a3 ]7 c2 m, Z6 |# W
  [9 k$ v# \/ j* ^
作者: frankiebaby    時間: 2009-4-20 16:40

我都係細細個見到個親戚成日都著絲襪所以就鍾意左啦
作者: kotaro2872    時間: 2009-5-7 12:50

唔好比個post沉啦~
% e8 ?. _2 d2 {; p因為我都想知其他人點解鍾意絲.........2 K2 I2 h9 ~, W8 ?7 T" A, i
幫手推推先..............
作者: cktong1230    時間: 2009-5-15 20:07

我都係細個開始見到D女仔著絲襪就覺得好sexy, 慢慢地自己都鐘意著埋, 因為覺得好舒服
作者: hawnoslak    時間: 2009-5-21 16:10

我最鍾意薄絲, 但只限肉絲, 白絲及黑絲, 其他顏色太唔自然, 有花紋的黑絲同樣鍾意.
作者: pet    時間: 2009-5-26 11:06

我諗都係細細個見阿媽著.... 好奇自己拎黎著. 原來咁舒服. 再大個d, 先留意到女士著絲襪, 對腳真係靚好多.~~
1 x! x. g! }. ?8 z7 n~~ # c8 b" t( k7 Q: D
之前都係偷家人 / 老婆 個d 著下咁. 直至呢2年先夠膽自己去買.  ; a% V& H2 y: h/ m  S

7 G/ j- @/ v4 [! e: S最愛肉絲, 有花紋既黑絲~~~
1 b; P4 ], a" V: X; W. U7 T- ]
+ p9 \& ]" o2 g$ b( j# |" ][ 本帖最後由 pet 於 2009-5-26 11:07 編輯 ]
作者: silly1234    時間: 2011-2-17 00:17

有冇D新人分享下啦
作者: yuanfang1934    時間: 2011-2-20 08:54

大家经历应该是差不多,我也是
作者: chundog    時間: 2011-3-11 12:49

我記得屈臣是口個個廣告(唱歌show幾隻唔同顏色絲襪腳)
作者: england4ever    時間: 2011-3-12 18:33

其實最初係幼稚園表演, 所以老師要我地d男仔著白色厚絲襪, 媽媽買左對比我著, 一試過之後, 就發覺咁舒服既! 成日唔捨得除, 其後當我想著既時候, 媽媽都會俾我玩... 但漸漸媽媽唔係幾中意, 就"dump"左對絲襪了... 0 G4 f5 }( m7 s5 i
/ N% d+ a7 z, E) `
但我對絲襪既感覺仍然係好難忘, 過左幾好多年先有機會再著.... 初中時開始偷偷地穿佢D絲襪, 最初我有著埋內褲, 而佢d絲襪質地都唔係太好(平貨), 但可能因為咁耐再著再著返, 已經覺得好正...  + d: ]* D6 X& O1 K: U  F3 j+ T
  r+ k" u6 o+ ^2 p
不過講到真正中意絲襪, 我覺得係o係中三左右...... 有次我無意發現佢一對薄黑絲質地超滑的名貴絲襪(Hanes Silk Reflections), 一摸上手已經硬晒, 即刻想試下著... 因為摸上去真係太滑, 搞到我有衝動想試下唔著底褲直穿, 一穿上對腳已經好滑好舒服, 呢對絲襪直到JJ位都係全透明, "休"上去JJ位既時候真係爽到爆, 質地滑左加上直穿, 搞到我比起之前興奮得多, 跟住就不期然係咁摸對腳, 擺下唔同既姿勢, 先知原來直穿一對質地靚既絲襪真係好舒服!!! 跟住玩玩下就越興奮, 最後竟然人生第一次射埋出黎.....4 }7 @4 {% I0 _  p- u) l0 A* s
1 q  y% p2 n+ x, A  E. @$ x
自此我就只係會直穿, 同只會著d質地滑的薄絲! 唔知有無人好似我咁呢?
作者: joseph    時間: 2011-3-29 22:19     標題: 回復 26# england4ever 的帖子

THIS POST VERY DETAIL!
作者: 陳真    時間: 2011-3-30 15:19

細細個見阿媽同家姐著, 已經很喜歡, 亦有偷她們的絲襪來著...因為看見絲襪包裝上的女郎, 通常都是直穿絲襪的, 所以總覺得絲襪要直穿才是正確的穿法.. B2 m1 B& w+ a
9 q0 N/ U. w! B* w
之後上大學, 開始有少少財力, 就自己買.
" L1 u. @$ c( A$ Q# g7 W4 p$ F: B3 L8 r8 g- p2 Y+ L2 Q
再認識了第一個女朋友, 有一次, 看見了她穿了白色絲襪, 我們打義工時, 入去房搬野, 發現她是直穿絲襪, 再穿底褲在上面的. 我興奮的問她為何這樣穿, 她也認同這樣穿絲襪才對, 因為包裝上既model係咁著, 但不穿內褲又覺得不安全....# o, @' A5 \- ?' N; |. Z/ _0 P' L6 C
  ]* |5 T* _1 [0 j
之後的日子, 令我更加愛絲襪....搞到而家, 日日要著...夏天照著.
作者: 1053668147    時間: 2011-9-10 05:22

对呀,包装上都是直穿的,这应该是絲襪的原本意义吧,真不知道现实中为啥就完全不同了。不知是否是保守的原因哦。
作者: silksocksboy    時間: 2011-9-10 06:24

引用:
原帖由 陳真 於 2011-3-30 15:19 發表   3 {4 J. Q! M: h
細細個見阿媽同家姐著, 已經很喜歡, 亦有偷她們的絲襪來著...因為看見絲襪包裝上的女郎, 通常都是直穿絲襪的, 所以總覺得絲襪要直穿才是正確的穿法./ B  z7 I  k/ P; ?% V: u

% g8 h& s3 p: T5 Y之後上大學, 開始有少少財力, 就自己買.
9 |8 z. z$ b8 e+ z( E; o
/ d. F6 D8 X+ i9 }' Y7 q再認識了第一個女朋 ...
- e( j6 ]: A' y. q" r, v: U* b
8 _# S6 G% T: g) U
: o7 v3 k  k: |% n( v
你就好啦!
作者: cannakwan    時間: 2011-9-12 15:01

我讀小二時個miss講緊話學校而家有朗誦team....1 {0 l- ?1 e; c8 f* n

& ?& C/ v5 p. k而我因為掛住望miss條短裙同對c腳...  d& ]& N- C) T4 J- o0 O- s# A
搞到佢以為我好有興趣參加...比佢捉左入隊...0 c4 X$ f% P7 `0 {! m
8 B" `5 W' ]& N: s9 _: O$ _, J& S
所以之後勁like ol look, c襪同高跟了
作者: ph2007    時間: 2011-9-12 18:02

引用:
原帖由 陳真 於 2011-3-30 15:19 發表   
- M1 N. Q& S) P' O9 ?細細個見阿媽同家姐著, 已經很喜歡, 亦有偷她們的絲襪來著...因為看見絲襪包裝上的女郎, 通常都是直穿絲襪的, 所以總覺得絲襪要直穿才是正確的穿法.# X  b: i6 |' V) h  x3 V
) U& C* W+ I, G3 H8 b
之後上大學, 開始有少少財力, 就自己買.
# z1 `( P+ S. T$ q9 L3 f( h9 w; r5 \, T. J
再認識了第一個女朋 ...
2 w7 z6 ^' n9 Z. P$ C
) t% X6 Z8 g, v* d, u成日唸點可以識到一個鐘意著絲襪o既女朋友
作者: samchung15915    時間: 2011-9-12 18:31

我細個見到D女襪褲,and then very love
作者: hoseuser    時間: 2011-10-4 20:19

我大約10歲左右,一次屋企無人羅家姐對襪褲著,之後就喜歡左,以家大左,出黎做野,自己住,就差唔多日日著返工
作者: wky    時間: 2020-6-23 17:15

我鍾意絲襪係因為小學時,阿媽迫我在冬天校服褲下面著肉絲時開始
作者: hm165    時間: 2020-6-24 20:58

純粹係覺得好滑好舒服好靚 遮到皮膚瑕疵
作者: HKReindeer    時間: 2020-7-16 18:33

引用:
原帖由 silly1234 於 2008-11-16 01:28 發表   ! c5 }* |% P, _; m0 y  i
我係第2個壇度貼過ga啦0 o, t7 @4 Q* V
7 J* X4 Z6 P# M9 u$ h$ Z* U# O$ j
首先,我好鐘意睇女仔著絲襪,一定要絲襪褲,唔係絲襪褲興趣大減,而閃閃地o既肉絲係最鐘意o既顏色,亦都鐘意著絲襪,間中會著出街,但係一定著係長褲入面,而我對穿著女裝底褲,胸罩,短裙等並無興趣 ...
& s; A+ [. G3 y! L$ Q
8 r4 F9 `1 A' @
初初都冇諗住會著絲襪,只係平時出街見到有D女性又著絲襪又著高跟鞋咁6 |8 B# y/ ~! U7 b8 E4 c0 Q

8 G. |0 E+ S  V; x同時見到女性每行一步路高跟鞋發出聲音令到我有D幻想,
5 Q- H7 k- z" z6 q5 R+ E) W
  v) b3 Q$ }7 L! `3 g$ ^6 T  |7 j, z: n3 A9 e
所以我決心試一試自己著絲襪及高跟鞋,頭第一次買絲襪都係去下惠康、百佳...等等買5 _2 Y9 o8 E5 S+ y# Q
% J. k6 f5 Z5 ?( l# I/ k4 E
同時頭第一次買絲襪,我好緊張、心裡好驚,排隊收銀時仲買其他東西遮掩,唔想比人見到我買絲襪
6 R2 \( X1 i" n& f) b- c0 y; }; \' `. G5 C5 \. \
當比完錢離開超級市場,我才鬆一口氣、冇咁緊張,同時頭一次買絲襪唔多明、唔多識分
9 ?. P! n1 b  x5 C4 Z0 g( z+ w$ ^/ ?, N6 d+ `$ i
只係隨便選一包黎買,(好似印象中買左60D黑絲)但果次之後就變得大膽左少少,0 o) P% k) |9 n& v8 e& e3 n

" `" q( ^+ z6 }" s7 T之後就做下資料搜集,就漸漸明白絲襪有分厚度、點樣著法、點清潔...等等4 t* Y: u9 D1 E* |' \

" e; p0 C" E! g) d  M. P) z  \5 D至於高跟鞋我都係靠淘寶買返黎,自此之後,我就入左魔咁(認真唔係講笑)' ?6 A+ G% L3 W. G
) x4 i+ t' m( F/ \. g! S
到依加都出唔返黎,因為絲襪高跟鞋真係又正又爽
作者: pantyhosemancc    時間: 2020-7-17 15:23

記憶係小學的時候,有位女同學著過絲襪返學,覺得好睇;之後就開始留意。
作者: heidiqueen    時間: 2020-11-14 23:28

我都係細個開始見到D女仔著絲襪就覺得好sexy, 好舒服, 慢慢地自己都鐘意著埋, 因為覺得好舒服8 g# o# h8 `7 n2 L

7 T! n3 u, Y+ z1 p- v# C! a6 {其實我都係好鐘意著絲襪褲,我做愛果陣一定要女朋友穿絲襪及自己一定要著  `! H: J% s" a/ g5 Z

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0