標題: 買絲襪o既好地方 [打印本頁]

作者: frankiebaby    時間: 2008-1-13 03:44     標題: 買絲襪o既好地方

大家好,我係新黎ga~
( @, S( u2 e! g1 q9 u: \& Z好開心可以係度share絲襪o既野~
# O+ |( O, u: n! D1 i係喇,通常大家係邊買絲襪ga?1 e% @3 V0 h" n& l
我會去一d專賣店,: K  u1 \8 v2 v. p% j; M: {( D2 N
例如:長沙灣廣場二樓有兩間,我都買過^^
2 H( n; t; X& `( ?  D1 V& M0 f永安,同埋其他一d賣絲襪o既地方都去過~
( g! R8 v3 @( t& B0 q% H6 B聽講渣甸坊d絲襪幾好,6 g9 v& Z. X- h/ \: |- m
但我都係行過下冇買~
2 d3 w! _6 g7 @; x% O/ v% R同埋聽講係果度有一間賣絲襪o既店舖係一個四眼哥哥...唔知有冇記錯 & |; e7 H. t1 {- x6 j. i
; X- E9 ^$ _9 z) z8 i
你地都講下係邊買絲襪啦
作者: cdtv    時間: 2008-1-13 11:31

長沙灣廣場o個度多唔多人架?
2 e; u: w; p" U1 t" C; I5 S! V我都想去睇下~~' M3 y  X6 M! e9 J; J; Q7 M# n8 x4 A
我就去開百貨公司
) R2 p& @1 ?1 Y" [永安、吉之島等4 Q. u1 g; u) I  I' u
仲有就係葵芳葵涌廣場
( q& _4 l/ g( r; A2 yo個度有間專賣 Gunze 絲襪的
作者: noel    時間: 2008-1-13 15:56

長沙灣廣場只係聽聞過, 好似款唔算太多,  渣甸坊四眼哥哥果檔已幫襯到好熟, 買親都平比我, 其實佢地只係將出面街d絲襪包裝過黎賣, 但有d 出面賣三十幾四十蚊既絲襪, 佢只係賣二十幾蚊, 仲要唔岩可以換(當然只比女仔換啦), 所以經常都超多人, 而行入d 有檔好細既舖就較多Gunze 等日本品牌絲襪賣, 價錢其實同百貨公司買差唔多, 呢檔老闆我都熟5 c7 T. j( K* R1 g, Q1 I$ Q
而我百貨公司就去開sogo, 永安, apita等
$ e- N- i# t2 c6 O/ ]4 f$ }9 m  @其他街檔就太多啦, 要寫真係有排寫, 寫住咁多先啦
作者: cdtv    時間: 2008-1-13 19:35

渣甸坊離我好遠
2 p5 D: R' m: U6 G: x# x冇機會去
作者: kiss    時間: 2008-1-13 21:19

我去過 M&S  ... 永安 ... 西田 .. 葵涌廣場(地下嗰檔) ... 網上 ,除咗 M&S 之外 .. . 其他都係比較驚人多尷尬,沒有逗留太久便走  ...... 其實好多時都有興趣睇一啲  織花  .. 花紋 款式,但係話自己幫人買  .... 又點會知道人哋嘅  心意     肯定俾人   懷疑  
作者: frankiebaby    時間: 2008-1-14 00:20

葵芳葵涌廣場都去過~, T3 q8 Z8 K" `6 R* A6 C
果度真係好多gunze絲襪~, E! P8 @6 C6 f  T3 d
但係最近冇去la~
; m4 }, u8 q5 R& N# x1 {& q仲有咩地方係專賣日本絲襪ga?0 X6 @' E1 m1 P! w' W$ q0 ?
自己對日本o既絲襪特別鍾情~3 X0 q7 D3 V# U) p7 t( y' ~1 ?
或者msn度傾都得ga~- [2 v- g0 F1 \" l+ N) h
pm我啦~3 P; V  m/ k4 M" `- [
" t- u; t! [, a
作者: noel    時間: 2008-1-14 22:05

葵涌廣場, 旺角女人街, 花園街, 佐敦寶靈街, 北角(唔記得乜街), citysuper, 千色店, H&M, 兩個蘋果商場(深水涉, 天后), 中環(某條街), 我都有買過, 多數都一個人慢慢揀的, 上次去永安就真係揀左超耐先揀到一對岩心水既
作者: Jay    時間: 2008-1-14 23:49

葵芳葵涌廣場估到都唔錯!: [: T7 k/ L2 [# j" y- q
我之前返ive都系估頭睇過下
* X' Y+ E+ H7 T* s9 z6 L# {! ~不過我想去長沙灣廣場多d我未行過!
1 d$ w' C% e5 ^) T' G6 z我多數系旺角中心到買絲襪多!
作者: frankiebaby    時間: 2008-1-15 02:35

長沙灣廣場有兩檔~
4 x& y1 p4 A% S4 f一檔係o既檔主係年紀較大o既女仕,
. J* w' a# Z& v$ a' X& Q0 j$ }) M佢比較好傾,  i5 Q2 q3 m, {  n% A
可以去果間~2 C$ Z9 v4 A: O6 e0 ^  H! Q) y1 X
上次去已經係差唔多兩年前,
8 o* Y1 Y, z5 I- U/ ^' g  c所以唔知仲係唔係佢呀~
作者: angel    時間: 2008-1-21 19:45

紅磡黃埔街有間絲襪店平時無乜人! 有好多Fitlady絲襪賣~
9 x/ T5 u1 i9 |; W3 z% ]2 x
$ d: B' n& R! p8 w) B) a! M[ 本帖最後由 angel 於 2008-1-21 19:46 編輯 ]
作者: silly1234    時間: 2008-2-3 13:55

荃灣新之城果d有一間珍之詩寫住開倉價90蚊1打,唔知好唔好
作者: frankiebaby    時間: 2008-2-7 10:14

引用:
原帖由 silly1234 於 2008-2-3 13:55 發表 0 M5 r6 k6 w* b, g" z" Y0 ~
荃灣新之城果d有一間珍之詩寫住開倉價90蚊1打,唔知好唔好
( `/ s2 `, [0 }6 C& c/ ?/ x$ g2 V# s; [嘩~開倉wor~* N9 P# h7 n2 [/ J% v; [( V6 S" h8 u
去睇下都無妨^^4 T8 O3 T  U) Y5 q4 {. ~
而且真係好似幾吸引
作者: cdtv    時間: 2008-2-7 10:37     標題: 回復 11# 的帖子

買咁多有乜用?% Z+ h/ _6 D, O4 R& W$ N- j6 F- }
最緊要係質素! T( V3 }1 l& f9 S4 N* V" n
我會比較中意買一對一對o個d
作者: frankiebaby    時間: 2008-2-27 04:12

引用:
原帖由 cdtv 於 2008-2-7 10:37 發表 3 z! U* o( }/ j, p
買咁多有乜用?
4 g$ L: j2 i, P& r8 t4 t; R最緊要係質素
. I* f+ {! Z1 j/ _5 A我會比較中意買一對一對o個d
/ ^) ^0 D  i: w8 {

+ i8 x/ |& w4 I4 `一對一對咁買,
* y: H( m8 m( C/ P1 Q6 P# c8 t5 R可以買到多d唔同款~
3 M  [" @$ Y' F2 O. U一次過買同款多對,
6 y% M  k5 s* p7 [# D: V( h6 B可以著耐d~
作者: bilibalaf    時間: 2008-3-23 00:29

引用:
原帖由 frankiebaby 於 2008-1-13 03:44 發表 ( c  x! W0 Q% U) \7 d) `$ V
大家好,我係新黎ga~& R5 P+ B" A9 n( v& `
好開心可以係度share絲襪o既野~
8 W# p9 r) \( C$ M$ r. F係喇,通常大家係邊買絲襪ga?: n- W4 B7 `4 l7 v* M8 P
我會去一d專賣店,
1 Y" F, P% L0 E0 G5 z9 O/ |例如:長沙灣廣場二樓有兩間,我都買過^^
2 }+ W* J$ D8 G. q  y1 A7 [永安,同埋其他一d賣絲襪o既地方都去過~  J- d& m9 D  z5 u6 P, {
聽講渣甸坊d絲襪幾好,( A0 y8 r- l+ P. r1 Z
但我都 ...
  n7 H- N8 e! S- ^: _/ p...我唔夠謄..怕比人見到
作者: ken456    時間: 2008-4-6 00:18

葵涌廣場2樓有一間好好既
作者: gigiwongny    時間: 2008-4-27 11:33

我試過係吉之島10蚊店買,但好少款
" H. y1 l# b2 o: U試下去葵涌廣場買先...thanks
作者: hkmenses    時間: 2008-5-24 01:26

葵涌廣場都幾近我喎
作者: sezmok    時間: 2008-5-27 19:34

葵涌廣場一次買幾對有拆
作者: jg400hk    時間: 2008-6-2 23:37     標題: 回復 10# 的帖子

呢間呀~ 好似萬年都冇人幫襯咁既, 以前都幫襯過啦~ 好似唔憂做咁, 入去都唔理你咁滯既, 我仲記得好早收舖, 好似夜晚七點收。
2 i8 O: _3 }) z( N3 A以前我係紅磡返工, 日日都經過啦
作者: blackfit    時間: 2008-7-5 15:19     標題: 回復 20# 的帖子

出面轉角位都有間.  b3 M: V  T) }& G- j

1 r9 X! M% M% k: y9 \屯門市中心和粉嶺華都有間 strawberry  都有不錯選擇.
作者: candy    時間: 2008-7-5 19:10

多數都係吉之島等百貨公司
作者: dissfanyo    時間: 2008-10-26 03:12     標題: 回復 22# 的帖子

請問邊間?
1 n! i, W( [% Q及過程嗎??
8 D1 T$ h- d2 {: Y) U1 z謝謝
作者: uniform    時間: 2016-10-1 17:50

[quote]原帖由 kiss 於 13-1-2008 21:19 發表   
- A# p% [+ }( ~# r1 @我去過M&S...永安...西田..葵涌廣場(地下嗰檔)...網上,除咗 M&S之外.. .其他都係比較驚人多尷尬,沒有逗留太久便走......其實好多時都有興趣睇一啲織花..花紋款式,但係話自己幫人買....又點會知道人哋

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0