標題: 腳大好慘 [打印本頁]

作者: powah    時間: 2011-7-12 01:08     標題: 腳大好慘

我隻著開nike 45碼既鞋 我好想有岩我既高根鞋/boot著 7 [- W$ r' i# Y2 R. \' q4 c2 `( l
有冇人知道系邊到有超大碼boot/高根鞋賣
作者: mercury1    時間: 2011-7-12 01:12

咁大、真係外國先有
作者: 十指套衣裳    時間: 2011-7-12 06:11

over 39 已經有麻煩...
作者: tonton    時間: 2011-7-12 07:32

國內拍賣綱站可以 買到。
作者: KaLau    時間: 2011-7-12 14:20

Do you have link for that? I am 45 size too
作者: 校服收藏者    時間: 2011-7-12 16:25

ageless囉0 {# Y1 t2 o: D! C3 C% m* q
去到44號0 X) r/ D! ]$ e. a1 b$ Z
不過佢地係歐洲size
$ m. N, }; q5 I! ~所以你係個度著44號有機會著到
作者: iamonheel    時間: 2011-7-12 16:37

我 nike 男裝都著41-42, 但女裝鞋 39 就可以. 加上因為女裝無綁帶, 鞋口又淺, 所以要買到好貼, 否則甩甩吓就唔靚& C& c: w. D1 ]
: C: P+ q4 t0 Y* E+ P' d
可以去 ageless, Exchange Series 40+ 試吓著乜size, 佢哋都招呼慣男客買女裝鞋, 絕不會大驚少怪.
作者: mercury1    時間: 2011-7-12 18:10

波鞋比皮鞋大一個碼
: Z7 i& L- W  I: i. Q3 l43,44 都可以試試
作者: thomas813    時間: 2011-7-13 00:12

引用:
原帖由 powah 於 2011-7-12 01:08 發表   ' ~& q1 X6 u: h8 A
我隻著開nike 45碼既鞋 我好想有岩我既高根鞋/boot著 + T( p3 O' E* K0 W" v2 ^* a
有冇人知道系邊到有超大碼boot/高根鞋賣
4 w) N1 Y' k7 p0 Y5 N
7 k2 N8 y! [$ r0 s: k9 E我波鞋係著開46碼,但有一日我去Ageless 試,43碼的高跟鞋同平底鞋都穿到,所以你可以去Ageless睇下,佢地會比我地入倉試GA!!!!!!
作者: CECI    時間: 2011-7-13 03:47

引用:
原帖由 iamonheel 於 2011-7-12 16:37 發表   
& u) V- f  w6 t) U+ u( U& h我 nike 男裝都著41-42, 但女裝鞋 39 就可以. 加上因為女裝無綁帶, 鞋口又淺, 所以要買到好貼, 否則甩甩吓就唔靚
: D1 T/ \2 V$ b& I. ~
5 r# u9 G6 _: |7 ~/ [) A可以去 ageless, Exchange Series 40+ 試吓著乜size, 佢哋都招呼慣男客買女裝鞋 ...
$ O" A, e( k8 ~
5 h- O/ s% B0 j# S# v/ l, PHeel姐nike 都著41-42而女裝鞋 39 就可以, 點解我唔得0既? 我都係41啊! 妳唔夾腳0羊???
作者: KaLau    時間: 2011-7-13 10:53

請問Ageless在那裡有舖頭? 請指教
作者: iamonheel    時間: 2011-7-13 11:18     標題: 回復 11# KaLau 的帖子

http://www.cdtv.coms.hk/viewthre ... &extra=page%3D1
作者: kevin428    時間: 2011-7-13 21:11

應該44碼的穿的下吧( @5 W) W* f+ p( b6 g1 f$ w8 r
可以買訂做的大碼高跟鞋喔
作者: 校服收藏者    時間: 2011-7-16 11:41

引用:
原帖由 thomas813 於 2011-7-13 00:12 發表   . [9 V# q" l. E1 H! e: Q
* f( y) i' N! b, D4 q' Z
" @! F0 Z; Q* @' g. v3 u* \) P
我波鞋係著開46碼,但有一日我去Ageless 試,43碼的高跟鞋同平底鞋都穿到,所以你可以去Ageless睇下,佢地會比我地入倉試GA!!!!!!
4 ?0 m8 h- W) @5 n* c" z, W# C

) Q5 c5 v$ `! [" P7 {& c5 b! F- [& @/ P& f. v4 Q- l: Q; T
哈哈9 ^8 w/ L" @8 K1 l
唔知點解我著鞋越著越細size
2 a- ^& R4 u! ~" H% Q7 ]$ p, X7 |; f初初買鞋時(未知有ageless,tomato咁大size賣)真係要搵45碼鞋,男女裝一樣- M2 t6 G+ f& y  T. F
直至知道有呢兩間鞋既存在之後去佢地度買鞋3 S5 H- R4 x( x% S5 h* N6 g
先知道44號已經著得落2 B2 W0 c. c7 U3 K9 g" P' N
到後來43號都可以: ]2 J# k  y: R5 c  R( x! x
佢地話歐洲size偏大同埋我腳背大厚,所以43號已經得4 F- G0 A$ x% ]
到而家有時我連42號我都著得落添呀(因為ageless M姐已經知道我著咩SIZE)
作者: willy    時間: 2011-7-22 21:05

如果禁講, 我波鞋著開9號. 禁即係可以試下8號.
作者: Yumi    時間: 2011-7-22 23:45

我40號都已經覺得好煩>w<
作者: butterflies    時間: 2011-7-23 00:26

我都係著咁大, 平時都係淘寶訂
作者: KaLau    時間: 2011-7-23 11:33

引用:
原帖由 butterflies 於 2011-7-23 00:26 發表   
( \7 V, J( v0 ]& {% `0 I1 b' \% D5 Y3 c我都係著咁大, 平時都係淘寶訂
+ M, }6 Q4 Y3 ~& t
# o5 U6 E: x7 E4 x/ A$ M& m4 h' }3 A
姐姐, 請問係淘寶買有沒有唔寄去屋企? 我驚俾家人發現 可不可以去郵局囉?
作者: butterflies    時間: 2011-7-23 13:32     標題: 回復 18# KaLau 的帖子

有兩個方法:
  I6 T$ D5 i( C* i  ^' ?9 k" R; n" B  E) z! N% d9 f# B3 \5 Q1 z/ e4 z
1. 運香港既通常用順豐呢間速遞公司, 可以去佢地門市攞貨, 好多地方都有, 可以同賣家指明用順豐, 不過有機會要貴少少運費. [9 B8 p" Y- z
2. 如果你係幾個唔同地方買貨, 可以用淘點既合併運輸, 可以去ok便利店或者淘點既中心攞貨
) I. n% p1 z+ O) k" h3 S  V, U    http://www.taodot.com/?action=portage&method=into, 亦有其他公司提供類似既服務, 我只用過淘點, 所以無資料, 可以上網搵下9 H" f8 R7 R  l5 c! T! j
. E5 m; i5 b1 V' M
郵局就唔得架喇, 因為唔會同你簽收

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv./) Powered by Discuz! 6.1.0